BIZIDAY: Luni, 19 octombrie 2015

De ce ar trebui să ne intereseze ce s-a petrecut la congresul PSD din acest weekend? Pentru că, după asta, liderul PSD, Liviu Dragnea, pare să aibă o influenţă mai mare în Guvern decât premierul Victor Ponta, şi chiar a vorbit de chemarea miniştrilor la nişte controale.
Codul Silvic a fost, la început, o iniţiativă legislativă care dorea să muşte bine din cei care taie ilegal lemne. Doar că anumite interese au împiedicat adoptarea acestuia în forma lui iniţială. Ce a însemnat asta pentru pădurile ţării noastre?
Ecologia este atât un subiect la modă, cât şi unul important pentru viitorul nostru, dar ce impact au sursele de energie verde asupra industriei de profil din ţara noastră şi asupra angajaţilor din aceasta?
Probabil vom fi iarăşi unici în lume prin faptul că vom inaugura un pod a treia oară. Vorbim despre podul de la Agigea, care tocmai a fost inaugurat a doua oară, deşi acesta nu este gata. Momentan, nu duce nicăieri.
Iar mâine, de la ora 21, puteţi urmări reportajul colegilor noştri de la România Furată despre cum se sifonează bani din construcţia de autostrăzi.
Despre toate acestea, dar şi despre ce caută FMI-ul în România, piaţa alimentelor, operaţiunile celor de la ANAF, ce afaceri puteţi începe cu bani puţini, dar multă creativitate, ce salarii îşi doresc tinerii, ce planuri au cei de la Ministerul Transporturilor, ce amendă au luat cei de la GDF şi ce maşini şi-au luat cei de la Poliţie, puteţi afla în ediţia din lunea aceasta a emisiunii Biziday.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 19 octombrie 2015

 • Dan
  Octombrie 22, 2015 la ora 13:32

  Cand veti invata ce inseamna BANCHER?

  Răspunde
   
 • Iulian Trisca
  Octombrie 22, 2015 la ora 08:54

  Bună ziua,

  As vrea sa va corectez în privința afirmației ca energia verde (eolienele) nu produce atât de multe locuri de munca în comparație cu o centrala clasică. Dumneavoastră ați comparat centrala de la Turceni ~2500 MW și 4000 de angajați cu parcul eolian CEZ 600 de MW și 18 angajați.

  Este foarte adevărat că parcul CEZ este foarte automatizat și ca echipa angajata de CEZ pentru supravegherea parcului este mică însă cei de acolo nu fac decât muncă administrativa. Absolut toate lucrările sunt externalizate. Luați în calcul cati oameni sunt angajați doar de către producător pentru echipele de service,samd.
  Avem aproape 3000 MW instalați în eolian în România. De ce nu facem o comparație MW contra MW și sa vedem atunci câte locuri de muncă aduc cele 2 tehnologii? Și tot atunci să vedeți și care tehnologie are joburi cu valoare adăugată mai mare?

  Răspunde
   
 • tanase cristian viorel
  Octombrie 20, 2015 la ora 20:59

  De ce oare Marile noastre proiecte se refera doar la constructia de autostrazi?
  Eu cred ca un mare si util proiect ar fi unul pentru sistematizarea cursurilor raurilor si captarea torentilor de pe versanti.
  Tinta ar fi reducerea impactului inundatiilor si a secetei!

  Răspunde
   
  1. Cetateanul
   Octombrie 20, 2015 la ora 23:15

   Poate cineva a gandit si un proiect pentru captarea torentilor de pe versanti, insa nu este catalogat drept un mare proiect, deoarece nu pot fi sustrase milioane de euro prin realizarea sa (asa cum s-a dovedit ca se poate face cu asfaltul). Problema cu marile proiecte de constructie de autostrazi este ca amanarea lor conduce inevitabil la pierderea unor investitii straine, ba chiar la plecarea unor companii din Romania. Iar asta nu se poate traduce decat prin pierderea locurilor de munca.

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Octombrie 21, 2015 la ora 09:38

    Cred ca glumiti. Se poate fura milioame de euro din orice proiect. Mai ales in Romania.

    Răspunde
     
 • Andrei
  Octombrie 20, 2015 la ora 18:30

  Nu vreau sa par categoric sau bigot in niciun fel dar trendul si viitorul o sa fie unul sumbru pentru oameni in general. Trendul este de scadere a loculilor de munca. Oamenii, ca si in exemplu cu cea de-a 2-a ferma eoliana din Europa, o sa fie tot mai putini in tot felul de industrii. Munca oamenilor o sa fie facuta de roboti, calculatoare, etc. Energia verde chiar e viitorul, un numar mic de angajati e viitorul. Nici macar IT-istii nu o sa fie scutiti: exista deja roboti ce pot programa ei singuri. Toate profesiile o sa fie incet incet automatizate si oamenii vor trebui sa se adapteze. Cel mai probabil populatia va scadea in paralel cu tehnologizarea si automatizarea diverselor industrii

  Răspunde
   
 • Cetateanul
  Octombrie 20, 2015 la ora 15:46

  Buna ziua domnule Guran. In primul rand, felicitari pentru emisiune si tineti-o tot asa. In al doilea rand, urmarind emisiunea de aseara, in special reportajul privind transportul public din Bucuresti, m-a impins sa va trimit acest mesaj. Chiar aseara, in drum spre casa, am fost martor la o scena tragico-comica, in care asteptand 45 de minute după un autobuz 385, in momentul in care a ajuns in statie un asemenea „exemplar”, rar pe soselele din Bucuresti, un alt cetatean a inceput sa se certe cu soferul si sa ii reproseze ca asa ceva nu este posibil si nu i se pare normal sa astepte dupa un autobuz mai bine de 45 de minute. In acel moment „domnul director” (soferul de autobuz) a inceput sa explice cu mult calm si mult mai multa nepasare ca RATB nu are pe traseu decat 8 autobuze 385 din 17 posibile, iar acest lucru nu se datoreaza decat ex-primarului, Dl. Oprescu. Nu am inteles aluzia soferului cu privire la implicarea lui Oprescu in aceste evenimente și in acest sens, ca simplu si umil locuitor al Bucurestiului va rog, pe dumneavoastra in cadrul emisiunii Biziday sau pe reporterii Digi 24, sa incercati sa realizati un scurt reportaj cu privire la transportul public din Bucuresti, in special RATB. Probleme ar fi mult mai multe de discutat, dar momentan ne oprim aici. Cu mult respect si consideratie, un cetatean preocupat!

  Răspunde
   
 • Darie
  Octombrie 20, 2015 la ora 10:17

  Iarasi e prea incet volumul videoului 🙁

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase