La exercițiul SWIFT RESPONSE 24, coordonat de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa, vor participa 5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice, din șapte state aliate și partenere ale României. MApN va participa cu 220 de mijloace tehnice și 2.300 de militari. 

În cadrul exercițiului vor participa aproximativ 2.000 de parașutiști din România, Franța, Germania, Spania, SUA și Țările de Jos, “fiind una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial”, explică Ministerul Apărării. Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în mai multe baze din țară – la Câmpia Turzii, Turda, Cincu, Știuca, Otopeni, Boboc și Caransebeș.

Conform ministerului, SWIFT RESPONSE 24 este “un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române”. 

 SWIFT RESPONSE 24 face parte dintr-un program mai amplu, denumit DEFENDER 24, desfășurat în perioada 28 martie – 31 mai. Acesta include peste 40.000 de militari din 20 de țări aliate și partenere și este cel mai mare exercițiu al armatei americane din Europa. 

Foto: US Army / Jabari Clyburn

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday