Elon Musk, directorul general al Tesla, a transmis o informare internă în care a anunțat plecarea Rebeccăi Tinucci și a lui Daniel Ho, șefa grupului Supercharger, respectiv șeful diviziei de produse noi, precum și indisponibilizarea întregii echipe Supercharger (circa 500 de persoane). Musk a vorbit și despre desființarea diviziei de politici publice, după plecarea directorului Rohan Patel, în aprilie.

Directorul general a subliniat că activitatea Supercharger va continua, că punctele de încărcare în curs de construire vor fi terminate, iar Tesla va suplimenta numărul acestora. Totuși, după concedieri, rămâne neclar care va fi viitorul rețelei de încărcare. Aceasta este una dintre cele mai avansate la acest moment și a dat producătorului, pentru mult timp, un avans în fața competitorilor. Unii dintre aceștia au încheiat, în cele din urmă, parteneriate cu compania, pentru a folosi Supercharger.

Musk a arătat, în nota internă: “Să sperăm că aceste acțiuni clarifică faptul că trebuie să fim absolut fermi în ceea ce privește reducerea numărului de angajați și diminuarea costurilor. […] În timp ce o parte din personalul executiv ia acest lucru în serios, majoritatea nu fac încă acest lucru. Orice director care păstrează mai mult de trei persoane care nu trec, în mod evident, testul de excelență și de încredere ar trebui să demisioneze”.

Elon Musk a anunțat, în aprilie, că Tesla va concedia mai mult de 10% din totalul angajaților, adică peste 14 mii de oameni, după o scădere cu 10% a vânzărilor în primul trimestru, prima scădere trimestrială din ultimii patru ani. În prezent, acțiunile valorează mai puțin de jumătate decât în noiembrie 2021, la punctul de vârf, când se situau la puțin sub 410 dolari.

Sursă: Financial Times

Foto: Rzyotova | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday