Donald Trump a sugerat, într-un amplu interviu pentru revista Time, că nu poate exclude posibilitatea unor violențe din partea susținătorilor săi, în cazul în care va pierde alegerile prezidențiale din noiembrie: “Cred că vom câștiga”, a spus Trump cu referire la scrutin, după care a adăugat: Iar dacă nu vom câștiga, știți, depinde. Depinde întotdeauna de corectitudinea unor alegeri”. Interviul a fost făcut în două părți, prima într-o discuție directă la Mar-a-Lago, iar cea de-a doua prin telefon.

Pe 6 ianuarie 2021, după un miting organizat de Trump, susținătorii acestuia au luat cu asalt clădirea Capitoliului, în momentul în care era certificată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Rezultatul a fost pus de Trump și de apropiații săi pe seama fraudării procesului electoral, motiv pentru care acesta, dar și alți foști oficiali și membri din echipa de campanie, s-au confruntat cu acțiuni în justiție. 

Fostul președinte și-a reiterat promisiunea de a grația sutele de persoane condamnate pentru implicarea în insurecția din 6 ianuarie 2021, dacă va fi reales. Deși aceștia din urmă fie și-au recunoscut vinovăția, fie au fost găsiți vinovați de către jurați, Trump i-a numit “ostatici”.

Conspirațiile par să fie o temă recurentă în cariera politică a acestuia, notează CNN. În 2016, după ce a pierdut alegerile interne din statul Iowa, l-a acuzat pe rivalul Ted Cruz de fraudă și a cerut repetarea votului. Ulterior, în cursa pentru Casa Albă, a învinuit-o și pe contracandidata democrată, Hillary Clinton, de același lucru. 

Presa americană amintește că după atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023, Trump l-a învinuit pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru “lacunele de securitate”, după ce atacatorii din Hamas au reușit să treacă granița din Gaza în Israel și apoi să ucidă sau să răpească civili. Ulterior, Trump a avut mai multe declarații acide la adresa oficialului israelian. Acum, americanul a transmis că problema celor două state – unul israelian și unul palestinian, va fi una foarte, foarte dificilă.

Întrebat despre poziționarea sa față de dreptul la avort, el a refuzat să spună dacă, din calitatea de președinte, ar bloca prin veto interzicerea avortului la nivel federal. La întrebarea dacă se simte “confortabil” dacă unele state americane pedepsesc femeile care fac avort, a dat un răspuns evaziv: Nu trebuie să mă simt confortabil sau inconfortabil […] Statele vor lua această decizie. Statele vor trebui să se simtă confortabil sau inconfortabil, nu eu”.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday