Judecătorul Merchan a constatat că Donald Trump a încălcat intenționat ordinul curții, în 9 dintre cele 10 cazuri prezentate de procurorii. Fostul președinte american a primit o sancțiune de 1.000 de dolari pentru fiecare încălcare, adică 9.000 de dolari în total. 

Conform judecătorului Merchan, dacă Trump continuă să încalce interdicțiile instanței, legate de agresarea martorilor, potențialilor martori, jurați și personalul instanței, ar putea fi condamnat la închisoare. De asemenea, fostului președinte i s-a cerut să elimine șapte dintre postările neadecvate de pe Truth Social, rețeaua socială a lui Trump, și două postări de pe site-ul său de campanie. 

Pârâtul este avertizat prin prezenta că Curtea nu va tolera încălcarea intenționată și continuă a ordinelor sale legale și că, dacă este necesar și adecvat în aceste circumstanțe, va impune o pedeapsă cu închisoare, a avertizat judecătorul.

Procesul istoric de la New York, primul în care un fost președinte american este adus în fața unei instanțe penale, a început pe fond. Procurorii îl acuză pe Donald Trump că a comis fraudă electorală în 2016, prin folosirea unor fonduri nedeclarate pentru a cumpăra tăcerea actriței Stormy Daniels. Apărarea susține că Trump nu a știut de plățile făcute de avocatul său.

Surse alternative: The Guardian, BBC 

Foto: Joe Sohm | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday