Ora de Business: joi, 7 februarie 2013

bunica-a-fost-maritata

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-82498 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la Ora de Business: joi, 7 februarie 2013

 • Constantin
  Februarie 10, 2013 la ora 19:01

  „Cand se termina criza ?”_Domnule Misu, pentru unii nici n-a inceput. Dar va veni criza pe parcursul anului acestuia. Pentru a depasi mai usor perioada, am fi putut atrage fondurile europene prin proiecte eligibile. Desi ni s-au alocat de la Bugetul european nu mai putin de 39,8 miliarde de EUR pentru peroioada 2014-2020, s-a dovedit ca nu suntem capabili sa utilizam nici macar o cincime din aceste fonduri. Ba, unii, aerieni, sunt nemultumiti pentru ca nu am primit mai mult. Faptul ca din banii europeni nu se poate fura, face aceste fonduri neatractive. Dar, acesti bani ne-ar putea ajuta ca raspunsul la intrebarea dumneavoastra sa NU fie „Curand”, ci „Nu se stie”. Firme care au reusit sa parcurga perioada economica dificila de pana acum se afla in situatia de a nu mai putea face fata unei noi perioade de recesiune. Cu atat mai mult cu cat se va introduce si impozitul forfetar cu efecte previzibile in privinta maririi numarului de falimente si a presiunii in crestere pe piata muncii.

  Răspunde
   
 • Misu
  Februarie 8, 2013 la ora 20:51

  De unde au rusii atatia bani pentru olimpiada de iarna , ca pe vremea lui Eltin erau in pragul colapsului ?

  Răspunde
   
 • Mariana
  Februarie 8, 2013 la ora 10:59

  D-le. Guran, trebuie sa va contrazic cu privire la o informatie din emisiunea din data de 7: Cargill-ul NU vinde fabrica de la Podari. Vinde brand-ul, utilajele si cam atat; fabrica se inchide. Nu stiu ce-o fi zicand presa pe tema asta, dar stiu ce zic angajatii de la Podari care au fost instiintati fain-frumos ca e cazul sa-si caute de lucru, pt. ca pravalia se inchide.
  Treaba cu bunicutza a fost amuzanta…asta cu inchisul nu prea mai e.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 8, 2013 la ora 09:39

  @Chirita Aurelian Stefan>Ma vad obligat sa va contrazic. Impozitarea dobanzii oferita de banci in Romania, astazi, in anul 2013 este o prostie, dupa parerea mea. La fel, o prostie a fost si in perioada 2008-2012. Au fost ani in perioada 2008-2012 in care dobanda oferita de banci, la depozitele in RON, a fost real negativa. Deci, intreb : care castig a fost impozitat, pentru ca asta e filozofia impozitului, nu? Nu mai dezvolt acest subiect, cu impozitarea dobanzii oferita de banci in Romania, pentru ca am mai facut lucrul asta, pe aici si am spus avantajele eliminarii impozitului pe dobanda (am aici in vedere faptul ca la inceputul fiecarui an BNR face o prognoza pentru inflatia pentru anul in curs, bancile iau in calcul aceast lucru la stabilirea procentelor de dobanda oferita la depozitele in moneda nationala, pe langa ROBOR, dar la sfarsit de an se constata, mereu, ca respectiva prognoza a fost una care nu a fost respectata – tin sa subliniez aici ca vorbim de o inflatie care e calculata in functie de niste indici care de multe ori nu reprezinta realitatea pentru ca realitatea e e mult mai dura [vezi evolutia preturilor la mancare si cat la suta din venitul unui roman este folosit pentru cumpararea de alimente/mancare]. Periodic apar stiri la televizor cu hoti care au furat un seif din casa nu stiu carui om de afaceri. Nu era mai bine daca banii respectivi erau pastrati in banci si erau folositi in circuitul economic?).
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • Misu
  Februarie 8, 2013 la ora 08:52

  Poate fi supusa dezbaterii televizate desfiintarea unei profesii (in practica) incepand cu anul 2011 ? Este vorba de profesia Inspector Resurse Umane cod C.O.R. 342304 . Legea , in acest domeniu , a suferit modificari , una dintre acestea fiind ca nu mai este necesar un om autorizat pe domeniul relatiilor de munca la o societate , practic putand sa completeze oricine REVISAL , sa completeze contracte de munca , acte aditionale de modificari , sa conceapa R.O.I. , C.C.M. , etc. Zvonurile spun ca ar fi intervenit C.E.C.C.A.R.-ul pentru acesta modificare a legii . Ca urmare au crescut numarul de persoane neavizate care activeaza in domeniu , au crescut substantial numarul de amenzi de la ITM , a scazut calitatea , responsabilitatea pe acest domeniu in raport cu angajatii societatilor , iar o categorie intreaga profesionala (care a facut cursuri de initiere , a dat ani de zile examene , a facut cursuri de perfectionare…) a ramas in aer . Domeniul relatiilor de munca este un domeniu complex si de mare responsabilitate . Se poate face o dezbatere in acest sens ? Va multumesc anticipat !

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 8, 2013 la ora 08:49

  Ma tem de influenta ,,mugureasca ”in economia romaneasca. D-nul Mugur Isarescu este un om al trecutului care stie sa ,,resusciteze” economia prin curs.Nu cred ca va ,,gasi”cursul corect la trecerea la euro cu influente negative pe termen mediu asupra economiei. Interventiile prelungite au denaturat profesionalizarea anteprenoriatul roman apar astfel voci care cer un curs de 5,5 -6 lei.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 8, 2013 la ora 05:56

  Stagnarea economica din semstrul IV isi are originea in cresterea cursului valutar din vara. D-nul Mugur Isarescu, considera ca va face rost de bani ,pt guvern , in ceea ce priveste atat investitiile cat si cresterile de salarii si de pensii , ca va pune o presiune pe bancii pt reducerea comisionelor si improspatarea mediului economic.D-nul academician nu a luat in calcul, reticenta in cheltuirea banului a corpului bugetar care timp de ani de zile i s-a spus ca este supradimensional iar pensionari au preferat sa puna bani pt zile negre-vezi cresterile economiilor.Consecintele: creditele neperformante au crescut, cresterea economica este anemica sau inexistenta, crearea de noi locuri de munca este un miraj.Reducerea fiscalitatii muncii este o ,,fata morgana” pt ca nu se indeplinesc conditiile aplicari acesteia: crestera exporturilor si a investiilor straine-vezi Rusia si Slovacia care au preferat reducerea impozitari la inceputul sec XXI.Solutia ,sustinuta si de D-nul Moise Guran, este crestera impozitari propietatii ,inclusiv depunerile bancare dar clasa politica nu va sustine un asemenea demers.Solutia pt guvernul Romaniei este reducerea grabnica a numarului de bugetari pt a se iesi din aceasta situatie ,,imposibila” ,singura modalitate de crestere a consumului intern.

  Răspunde
   
 • Misu
  Februarie 8, 2013 la ora 00:42

  Cand se termina criza ?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase