(P) MyKoolio – O nouă platformă e-learning

014633523În ţara cu cel mai rapid internet din Europa şi în care o parte semnificativă din copii au smartphone în buzunar dinainte să intre la şcoală, a rămas surprinzătoare lipsa platformelor de educaţie online, care să pună lecţiile şcolii româneşti în limbajul copiilor secolului 21.

Ei bine, recent a fost lansat MyKoolio.com, un website educativ cu lecţii pentru copiii de clasele I-VIII. În momentul de faţă sunt disponibile cursuri doar pentru matematică şi limba română, dar în viitor vor fi adăugate mai multe materii.

Site-ul este frumos animat, cu extratereştri, planete şi rachete spaţiale, într-un mod care ar trebui să le atragă atenţia copiilor, iar lecţiile de la clasele mici sunt şi vorbite.

Însă, dincolo de interfaţa prietenoasă, lecţiile prezentate pe MyKoolio sunt bazate pe programa şcolară în vigoare, fiind pregătite de un colectiv de profesori şi învăţători cu experienţă, dar şi cu ajutorul a 30 de elevi. Lecţiile sunt completate de o serie de exerciţii, dintre care unele rezolvate, pentru a-i ajuta pe copii să-şi fixeze şi verifice cunoştinţele.

Iar dumneavoastră, ca părinte, veţi avea acces la statistici despre rezultatul copilului (sau copiilor), putând vedea ce cursuri au parcurs şi cum s-au descurcat până acum.

Între 23 şi 29 mai, pe site a avut loc un concurs de matematică şi limba română, la care au participat toţi copiii de clasele I-VIII, înregistrându-se pe site.

MyKoolio poate fi accesat de pe calculator, telefon sau tabletă, şi tot ce aveţi nevoie este o conexiune la internet.

Lecţiile sunt disponibile gratuit, trebuie doar să vă faceţi dumneavoastră şi copilului câte un cont pe site-ul MyKoolio (aveţi şi un filmuleţ cu instrucţiuni mai jos). Pentru a avea acces şi la partea de exerciţii şi de statistici, este necesar un abonament lunar de 28 de lei.

Aşa că luaţi-vă copilul lângă dumneavoastră şi încercaţi-l, nu va costă nimic, dar îl poate ajuta să înveţe mai bine şi vă poate scăpa de pregătiri, acum sau pe viitor.

 

 

 

stiri verificate

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la (P) MyKoolio – O nouă platformă e-learning

 • Vasile Braileanu
  Iunie 3, 2016 la ora 13:32

  Din pacate sintagma „tara cu cea mai mare viteza la Internet” nu (mai) este potrivita pentru Romania. Recunosc, acum 10 ani era. Acum, cu viteza de 512Mb/s (in teorie si 24Mb/s in practica) ma trezesc noaptea (cand de obicei lucrez) si chiar si ziua ca nu am viteza decat de 40kB/s. Uneori nu pot accesa nici site-uri. Am 2 conexiuni de mare viteza, routere performante, cabluri bune, dar atat vine pe „teava”. Am ADSL si fibra optica, de la 2 firme. Ambele sunt jalnice. Astept reglementarea europeana care trebuie sa vina pentru garantarea unei viteze minime, acum avem doar „viteza maxima”. Am schimbat toate firmele provider, si stau intr-un oras mare, unde avem toate vitezele disponibile.

  Răspunde
   
 • Florin D
  Iunie 2, 2016 la ora 11:01

  Anunțați un concurs între 23 și 29 mai, dar articolul este publicat pe 2 iunie.

  Răspunde
   
 • Madalina Soare
  Iunie 2, 2016 la ora 10:37

  Există numeroase platforme de invatare și canale Youtube, unele chiar având interfață în română. În loc să irosească bani pe una nouă unde dinozaurii sunt folosiți ca să atragă atenția și să motiveze, de ce nu sunt contactați KhanAcademy, Duolingo, Memrise, CrashCourse (pentru clase mai mari, unde se știe deja engleză)?

  Răspunde
   
  1. Alin
   Iunie 2, 2016 la ora 20:17

   Daca imi permiteti o observatie: cred ca supraapreciati capacitatea elevului/tanarului obsnuit din Romania de a invata in limbi straine.

   Nota bene: nu sunt colaborator sau angajat al website-ului MyKoolio.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase