Cele trei arestări sunt rezultatul unei operațiuni sub acoperire de trei luni, în care bărbații au intrat în discuție cu conturi-momeală create de Departamentul de Justiției din New Mexico. Raul Torrez, procurorul general, a explicat că cei trei credeau că discută cu minori reali, că au trimis în conversațiile de pe Messenger conținut sexual explicit și că le-au propus celor despre care credeau că sunt minori (în realitate conturile erau controlate de polițiști) să întrețină relații sexuale.

Acțiunea a început în decembrie, lună în care statul a intentat un proces civil împotriva Meta, pe care o acuză că nu a luat măsuri de precauție de bază pentru a se asigura că minorii sunt în siguranță pe platformele sale. În plângerea formulată de stat, procuratura susține că are documente interne ale companiei, care estimează că aproape o sută de mii de copii sunt supuși, zilnic, hărțuirii sexuale pe platforme sale.

Acum, Torrez a sugerat că Meta pune profiturile mai presus de interesele copiilor și părinților: “Este extrem de îngrijorător cât de ușor au găsit acești indivizi conturile false ale persoanelor sub acoperire […] Ne-am săturat de asigurările care au fost date membrilor comunităților noastre, membrilor Congresului, factorilor de decizie politică, că s-au luat toate măsurile rezonabile pentru a ne asigura că acest tip de comportament nu se mai întâmplă“, a menționat procurorul general.

Meta a contestat acuzațiile și a reiterat că a implementat măsuri pentru a împiedica adulții suspecți să găsească sau să interacționeze cu copii sau adolescenți pe aplicațiile sale și că se află în directă colaborare cu autoritățile, pentru a investiga și urmări penal infractorii. Compania a mai transmis că a angajat experți în domeniul siguranței copiilor, că raportează conținutul ilicit către Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați și că împărtășește informații și instrumente cu alte autorități competente pentru a contribui la scoaterea prădătorilor de pe platforme.

Sursă: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday