Warner Bros Discovery a anunțat că primul dintre cele două noi proiecte ale lui Peter Jackson, Fran Walsh și Philippa Boyens este intitulat provizoriu “Stăpânul inelelor: vânătoarea lui Gollum”. Acesta va fi regizat de Andy Serkis (care l-a interpretat pe Gollum în filmele din serie), iar Walsh și Boyens au fost selectați pentru a scrie scenariul, împreună cu Phoebe Gittins și Arty Papageorgiou.

David Zaslav, directorul general al Warner Bros Discovery, a declarat că filmul se află “acum în fazele incipiente ale dezvoltării scenariului” și că va “explora povești care nu au fost încă spuse”. Zaslav a adăugat: “Stăpânul Inelelor este una dintre cele mai de succes și mai venerate francize din istorie și prezintă o oportunitate semnificativă pentru cinematografe”.

“Este o onoare și un privilegiu să călătorim înapoi în Pământul de Mijloc împreună cu bunul nostru prieten și colaborator, Andy Serkis, care are treburi neterminate cu Gollum! Ca fani de o viață ai vastei mitologii a profesorului Tolkien, suntem mândri că lucrăm cu Mike De Luca, Pam Abdy și întreaga echipă de la Warner Bros într-o altă aventură epică!”, au transmis Jackson, Walsh și Boyens într-o declarație comună.

Încă din 2023 au apărut zvonuri despre planurile Warner Bros de a reveni la “Stăpânul Inelelor”, când Zaslav a dezvăluit că studioul a încheiat un acord pentru a produce mai multe filme bazate pe cărțile originale ale lui JRR Tolkien cu Embracer Group, compania suedeză de jocuri care deține cele mai multe drepturi de autor ale lui Tolkien, după achiziționarea holdingului Middle-earth Enterprises în 2022. La acea vreme, Jackson, Walsh și Boyens și-au exprimat dorința de a se implica în proiect.

Noul proiect este separat de “Inelele Puterii”, prequelul produs de Amazon, care a debutat în august 2022, deoarece Middle-earth Enterprises nu deține drepturi pentru adaptările pentru seriale de mai mult de opt episoade, pe care Amazon și le-a asigurat direct de la moștenitorii lui Tolkien.

Peter Jackson a făcut istorie cu trilogia “Stăpânul inelelor”, devenind prima persoană care a regizat simultan trei lungmetraje cu succes major. “Frăția inelului”, “Cele două turnuri” și “Întoarcerea regelui” au fost nominalizate la mai multe premii, inclusiv Oscar, Globul de Aur și BAFTA (obținând o serie de trofee), și împreună cu “Hobbitul” a câștigat la box office aproape 6 miliarde de dolari.

Surse alternative: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday