Conform unor oficiali citați sub protecția anonimatului de Reuters și presa ucraineană, atacul cu drona a fost efectuat de Serviciul de Securitate ucrainean SBU în această după-amiază. Drona a zburat pe o “distanță-record”, în condițiile în care rafinăria Salavat din Bașchiria se află la peste o mie de km de linia frontului.

Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei susține că atacul nu a provocat nici victime, nici un incendiu, deși un nor de fum gros a fost observat la fața locului, conform imaginilor de pe rețelele de socializare. Guvernatorul regiunii pretinde că activitatea rafinăriei a continuat în mod normal, în ciuda avariilor.

De asemenea, au fost raportate alte două atacuri asupra unor depozite de petrol din regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei, soldate cu incendii și cu avarierea mai multor rezervoare.

Atacul a avut loc în contextul în care Rusia sărbătorește aniversarea victoriei sovietice asupra Germaniei naziste. În cursul zilei, în capitală a fost desfășurată parada anuală, în cadrul căreia președintele Vladimir Putin a declarat că “face tot posibilul pentru a evita o confruntare globală”.

Surse alternative: Pravda, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday