Imperativele lui Che GueGhiţă

de Moise Guran

O mai ştiţi pe aia cu ori suntem golani, ori nu mai suntem? Umblă un zvon că la votul pentru arestarea lui Sebastian Ghiţă, un număr de deputaţi ar fi fost şantajaţi să voteze împotriva cererii DNA. După ce DNA Ploieşti i-a pus o cauţiune de 13 milioane de euro, unul dintre reporterii care îl aşteptau pe Ghiţă la ieşire chiar l-a întrebat pe acesta dacă ştie ca unul dintre colegii săi să fi făcut o plângere în acest sens. Distrat, afaceristul s-a prevalat de faptul că i-a interzis procurorul să vorbească cu presa. Pentru următorul minut, haideţi totuşi să ne imaginăm că această informaţie, ce aşteaptă deocamdată confirmarea, ar fi adevărată.

12941122_10201776586372292_966323144_o

Potrivit articolului 69 din Constituţia României, niciun parlamentar nu-şi poate exercita activitatea decât în interesul poporului. Știu că sună pompos şi te apucă şi râsul când te gândeşti la ce au vrut părinţii Constituţiei şi la ce glumă proastă s-a ales din Parlamentul României, dar acel articol nu e doar expresia unei naivităţi de acum 25 de ani, el prevede în mod explicit faptul că orice mandat imperativ este nul. Altfel spus, niciunui deputat nu i se poate spune cum să voteze în Parlament, iar dacă cineva totuşi o face, votul său este nul.

Ei bine, la votul din Camera Deputaţilor privind cererea DNA de încuviinţare a arestării deputatului Ghiţă, au lipsit 29 de voturi pentru ca acesta să poată fi adus în faţa unui judecător care să decidă asupra libertăţii sale.

S-au petrecut oricum mai multe lucruri ciudate la acel vot şi nu m-ar mira deloc ca o parte a aleşilor să fi avut unele presiuni. Dacă DNA-ul stabileşte acest lucru poate cere apoi anularea votului… Dar nu despre libertatea lui Ghiţă îmi fac eu probleme, căci el are numai în Elveţia 18 milioane de euro, iar potrivit declaraţiei de avere, doar în cash şi în creanţe, deci fără proprietăţi, averea deputatului este de 130 de milioane de euro.

Adevărata întrebare este în ce măsură toate legile votate de actualul Parlament mai pot fi considerate valide, atâta timp cât există parlamentari care pot fi şantajaţi. Știţi, şantajul presupune deţinerea unor informaţii confidenţiale, deputatul Ghiţă este în continuare în comisia de control a SRI. Acuma, nu-mi mai este deloc clar cine pe cine controlează şi mai ales dacă controlul ăsta funcţionează şi într-un sens şi în celălalt.

Ceea ce ştiu însă cu siguranţă, căci a spus-o cu subiect şi predicat de la tribuna Parlamentului simplul deputat Ghiţă, cum singur s-a intitulat, este că acest for pe care autorii de după Revoluţie ai Constituţiei îl vedeau ca fiind exclusiv în slujba poporului, funcţionează azi ca o coaliţie împotriva DNA, împotriva unei terori a arestărilor, cum a proclamat-o Ghiţă, chemând explicit toate partidele să i se alăture. Iar partidele s-au exprimat prin vot.

Pentru conformitate, urmăriţi în două minute sinteza declaraţiei făcute de deputatul care va controla de acum SRI-ul. Că na! Nu suntem golani dacă sunăm la poliţie… dar avem fir direct prin alte părţi.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

24 răspunsuri la Imperativele lui Che GueGhiţă

 • e.ro
  Aprilie 3, 2016 la ora 20:27

  Individul asata, sebastian ghita, este un personaj sinistru, dintr-un partid sinistru(sinistru inseamna si de stanga, adica sa furi si cu stanga la fel de bine).Are post de televiziune sinistru, in care niste deghizati (sub acoperire) discuta cu niste „oameni” de televiziune de 3 lei.El insusi e de 3 lei.Nu stiu dece ne pierdem timpul cu ei.Dar sunt periculosi pentru ca i-au cumparat pe asistatii sociali cu banii adunati din furtisaguri , timp de 26 de ani.

  Răspunde
   
 • Cezar
  Aprilie 1, 2016 la ora 13:20

  Ghita asta este doar un golanas de periferie care a ajuns mai mare decat ii permite statura. Urmeaza sa cada odata cu finalul mandatului! AMR-ul in scadere…..ceasul ticaie tic tic tic….

  Răspunde
   
 • viorel
  Aprilie 1, 2016 la ora 10:49

  Altfel spus, niciunui deputat nu i se poate spune cum să voteze în Parlament, iar dacă cineva totuşi o face, votul său este nul.
  Si cand partidul le impune cum sa voteze cum am sta cu validarea votului?

  Răspunde
   
 • Kristina
  Aprilie 1, 2016 la ora 10:32

  nu mai urmăresc televiziunile din Romania de mult,mult timp ,nici radioul nu il mai deschid mai nou.
  Pe la Biziday trec zilnic.Si constat cu amărăciune mult spatiu acordat politicienilor.Nu mai este treaba noastra corupția din interiorul clasei lor.Avem DNA ,corect?
  D-nul Moise noi vrem o emisiune cu caracter putin mai mult economic.
  Va rog.
  O temă despre oficiul concurenței,mai bine zis despre inexistența lui ,pe când ?

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Aprilie 1, 2016 la ora 10:26

  Altul care se crede smecher intr-un popor de orbi prosti si tampiti. Zice Ghita: „lumea zice ca noi (parlamentarii) suntem mai presus de lege, dar nu este adevarat, ne pot cerceta penal si pe noi ca pe oricare alt cetatean”. Pai Ghita, era vorba de arestarea preventiva nene, nu de cercetarea penala. Arestare preventiv, unde daca n-ai aflat inca, tu si colegii tai parlamentari, nu suntem deloc egali.
  Cateodata am impresia ca atat de rupti de realitate sunt parlamentarii nostrii, ca nici nu stiu ca eu pot fi arestat preventiv fara sa voteze ei pentru a aproba arestarea mea.
  Ii rog sa se uite la Olguta care n-a ajuns in fata lor ca sa fie scapata de ei de arestul preventiv si sa realizeze ca ei sunt mai presus de noi in fata legii.

  Răspunde
   
 • Veera
  Martie 31, 2016 la ora 23:27

  L am lăsat sa treacă cu ideea despre intimidare când l. am scanat. Verde pentru alta abordare

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Martie 31, 2016 la ora 23:17

  Nu zicea Basescu ca Ghita e mai periculos decat Voiculescu. Nu el l-a „picat pe tehnica” pe Vantu cu ” rachetii lui din Moldova ?

  Răspunde
   
 • Lucaciuc Costel
  Martie 31, 2016 la ora 23:17

  Un lucru e sigur ,daca a-ti fi nevinovati nu v-ar interesa de ceea ce face DNA-ul sau pe cine ancheteaza,dar conform realitatii care din pacate e dureroasa,nu stiu daca macar 0,5% dintre voi ar fi curat( curat-murdar). Si cum corb la corb nu-si scoate ochii
  Dar noi adteptam legea ilicitului la care am anteles nu ar fi votat nici macar unu,asa ca,concluzia este urmatoarea:AVEM CORUPTIE 100% judecavar Tepes Voda…….

  Răspunde
   
  1. Lucaciuc Costel
   Martie 31, 2016 la ora 23:28

   Sa ne spuna cum mama huciului a facut asta 130 mil. Euro ,daca s-ar vota ilicitul Romania s-ar ridica ca nivel de trai ca prin
   Qatar ..

   Răspunde
    
   1. Lucaciuc Costel
    Martie 31, 2016 la ora 23:35

    De votat dintre astia nu ai pe cine,pentru ca trebuie dizolvata absolut toata clasa politica de schimbat absolut tot …

    Răspunde
     
    1. Lucaciuc Costel
     Martie 31, 2016 la ora 23:51

     Noua nu ne trebuie nici comunism nici capitalism dar putem folosii toate lucrurile bune care s-ar potrivii nivelului de trai si culturii din tara noastra.
     Statul ce este?
     Ei bine dragii mei voi n-ati anteles nimic pentru ca noi suntem statul CLEPTOMANILOR.

     Răspunde
      
     1. Lucaciuc Costel
      Aprilie 1, 2016 la ora 00:01

      Test : supune la vot an parlament si senat legea ilicitului asa vei afla cati sunt curati ca lacrima
      Raspuns: 0% (ce vroiati mai mult, da de unde boala asta-i tare grea)…

       
 • Serban
  Martie 31, 2016 la ora 23:13

  Vax! Ne miram, ne oripilam, comentam la magariile lor, ne indignam. Si CE?

  Răspunde
   
 • Cosmin
  Martie 31, 2016 la ora 21:36

  Iată ca am găsit un ideal intru unirea partidelor politice: lupta contra DNA. Este fantastica predica asta. De unde aceasta teroare generala, dacă nu exista vina? Pare o normalitate, aceasta implicare în ‘penal’. Dacă 4 milioane sunt asa, poate n-o fi prea grav, nu? Cred ca acești oameni încep sa plutească undeva mai sus decât realitatea, decât normalul. Prea multi bani făcuți prea repede. Mint atât de mult, încât se cred pe ei înșiși. E cel puțin îngrijorător. De aceea ar trebui arestați:sa nu mai vorbească pe holuri despre cum sa-si acopere negrul.

  Răspunde
   
 • Anton
  Martie 31, 2016 la ora 20:07

  Este inimaginabil ceea ce se intimpla in Parlamentul Romaniei . Daca societatea civila nu intervine atunci Romania va ajunge la groapa de gunoi a Europei .Trebuie sa va treziti odata pentru totdeauna si sa dati prin votul DVS de-a berbeleacul acesti reprezentanti ai Dvs care se numesc parlamentari .
  Pina cind mai acceptati ca acesti impostori sa-si bata joc de dumneavoastra si de tara in care traiti!
  S-au speriat de reactia Dvs dupa evenimentul COLECTIV dar s-au linistit citeva zile mai tirziu vazind ca nu ati mai insistat . Trebuie sa fortati un Parlament de 300 de reprezentanti conform referendumului . Trebuie sa fortati ca cei care va reprezinta sa fie integri si sa nu se poata ascunde in spatele imunitatii .
  Daca nu intelegeti sau nu va pasa de toate aceste lucruri care va fac viata mizerabila atunci va condamnati propria soarta si pe cea a copiilor Dvs .Va condamnati propria tara si nu veti putea ajunge niciodata sa fiti mindri de ea
  Nu e nimic bombastic in ceea ce spun e doar un vis al meu care m-ar face sa ma intorc dupa pensionare .
  Ar fi superb si nu as cere ajutorul nimanui – doar ca mi-e dor de MARAMURES …

  Răspunde
   
  1. Ramzac
   Martie 31, 2016 la ora 21:12

   Chestia e ca nu ai pe cine vota, toti sunt o apa si-un pamant…. Deci care e solutia?

   Răspunde
    
   1. bohumil
    Martie 31, 2016 la ora 21:35

    Nu este adevarat.De ex.la ultima alegere in Bucuresti,nu stiu care sectie,sa putut alege intre baiatul informatician cu scaunul cu rotile si Varanul Voiculescu.Ghici cine a cistigat?

    Răspunde
     
   2. Stanga Doina
    Martie 31, 2016 la ora 22:01

    Era vorba de 300 de parlamentari.Am vazut ca nici pomeneala de asa ceva!Iar calitatea candidatilor e jalnica la toate partidele.Majoritatea isi asigura avantajele si in rest…Dumnezeu cu mila! Pur si simplu nu ai pe cine vota.Imi pare rau !

    Răspunde
     
   3. Kristina
    Aprilie 1, 2016 la ora 12:29

    Nu exista soluție în cazul in care ai de a face cu structuri criminale.

    Nu sunt speriată sau terorizată de ei (in cazul meu este un furnizor,”un simplu furnizor”de produse)
    Nu poti lupta decat intr-un singur mod.
    Si atunci
    automat devii precum el/ei.

    Răspunde
     
  2. Raduko
   Martie 31, 2016 la ora 21:34

   …votul nu mai este demult o solutie! Singura alternativa este strada, care sa ramana in strada, pina sunt maturati toti conducatorii actuali (aprecierea mea -> 80 % hoti) si schimbate legile: imunitatea sa fie restransa iar 1 milion de euro furat = 10 ani de parnaie + confiscarea extinsa a averii. Restu-i vrajeala. Si cum acest scenariu este foarte improbabil sa se intample (tinand cont de aluatul romanilor), problema-i cam dusa pe maciuca… Deci, scapa cine poate, cat mai poate ( a se citi emigreaza)

   Răspunde
    
 • Alin
  Martie 31, 2016 la ora 19:49

  Cum naiba mă de eu nu mă simt deloc terorizat?! Ghiță, du-te mă băiatule la un consult, la o babă să-ți ghicească, la un oracol să îți prezică…chiar așa, prietenul Vântu ce mai face? Aud că dă sfaturi pe blog. Voiculescu scrie și el…Stai liniștit, noi știm că tu ești un mare programator, un IT-ist, un cobolist. Ce mai, ești un zeu dar mi se pare că te cam dor șalele zilele astea, huh?

  Răspunde
   
  1. vasile
   Martie 31, 2016 la ora 21:01

   Vantu nu le da sfaturi…poate trage niscai „vanturi” rau mirositoare…Ce mai e si Parlamentul Romaniei….

   Răspunde
    
  2. Emil
   Aprilie 1, 2016 la ora 16:07

   Chiar la asta ma gandeam si eu. De unde atata frica?
   Nu spun ca totul e corect pe lume dar eu simt ca daca n-ai nici o vina, n-ai nimic de ascuns te oferi singur sa fii investigat ca sa dovedesti, pe principiul na vezi cu ochii tai daca nu ma crezi, ca esti nevinovat. Nu te fofilezi si iti faci armata ca sa fii scuzat si trecut cu vederea.

   Răspunde
    
 • Vin alegerile, nu am sperante de schimbare
  Martie 31, 2016 la ora 19:48

  „We won’t get fooled again”

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase