In Dnipropetrovsk Oblast, two energy facilities were damaged by a missile strike and there were water outages 

Autoritățile ucrainene anunță că Rusia a lansat peste noapte mai multe rachete de croazieră care au lovit infrastructura critică din regiunile Liov, Ivano-Frankivsk și Dnipropetrovsk. Consecințele atacurilor sunt în curs de clarificare, dar ministerul Energiei a precizat că doi tehnicieni au fost răniți, în urma exploziilor de la stațiile sale. Forțele aeriene poloneze au ridicat aviația de vânătoare, pentru a preveni eventuale intrări ale rachetelor rusești în spațiul lor aerian.

Potrivit NY Times, bombardamentele ruse au vizat ieri și infrastructura feroviară a Ucrainei, probabil în încercarea de a întârzia sosirea pe front a munițiilor livrate de Occident.

Între timp, ISW confirmă faptul că forțele ruse continuă să avanseze pe mai multe direcții din Donbas și pe Frontul de Sud. Este confirmată ocuparea a încă două sate de la vest de Avdiivka, direcție ce pare a fi principala axă de operații a Armatei Ruse în acest moment.

Bloggerii militari ruși au susținut că apărarea ucraineană ar fi fost spartă la sud-vest de orașul Donețk, dar încă nu există confirmări vizuale ale acestor informații. Totuși, Comandamentul Ucrainean anunță că pe direcția Avdiivka s-au desfășurat numai ieri 29 de lupte directe între cele două armate. Deși pe rețele circulă numeroase dovezi ale faptului că rușii pierd masiv echipamente și oameni în această ofensivă, aparent ucrainenii sunt copleșiți numeric, în condițiile în care artileria rusă lansează de cinci ori mai multe obuze decât reușește cea ucraineană, confruntată cu lipsa de muniții.

Surse: ISW, PravdaUA, NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday