Dylan Earl (20 de ani) și Jake Reeves (22 de ani) au fost puși sub acuzare pentru că au ajutat serviciile de informații rusești, la incendierea unui depozit din Londra care este deținut de un cetățean ucrainean. Cei doi sunt primele persoane inculpate în temeiul noii legi privind securitatea națională, intrată în vigoare anul trecut.

O a treia persoană, în vârstă de 22 de ani, a fost acuzată că nu a dezvăluit poliției informații despre acte de terorism. Alți doi bărbați au fost inculpați pentru incendiere, dar nu sunt cercetați pentru infracțiuni privind securitatea națională.

Șeful diviziei de combatere a infracțiunilor speciale și terorismului, din cadrul Procuraturii Britanice, a declarat că Earl este bănuit că “a vizat întreprinderi care aveau legături cu Ucraina, pentru a aduce beneficii statului rus. Aici includem implicarea în planificarea unui atac prin incendiere asupra unei proprietăți comerciale legate de Ucraina, în martie 2024”.

Reeves se confruntă cu acuzații că a primit beneficii materiale de la un serviciu străin de informații și s-a implicat în incendiere.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday