La aproape trei luni distanță de la momentul în care Palatul Buckingham a anunțat că regele Charles a fost diagnosticat cu cancer (fără a preciza exact ce organ este afectat) și că el își va întrerupe aparițiile publice, starea de sănătate a monarhului s-a îmbunătățit. Conform purtătorului de cuvânt al Casei Regale, monarhul va continua tratamentul, “dar medicii sunt suficient de mulțumiți de progresul de până acum, iar regele poate să reia o serie de sarcini publice”.

Prima activitate din programul regelui Charles (75 de ani) va avea loc marți, când va vizita, alături de soția sa Camilla, un centru dedicat tratamentului pentru persoanele bolnave de cancer din Londra, dar care nu este implicat în îngrijirea sa. Totodată, în iunie, regele va primi vizita împăratul Japoniei. 

Palatul Buckingham precizează că, deși o parte a angajamentelor publice și întâlnirilor în vor fi reluate, acestea vor fi programate cu atenție, astfel încât să nu influențeze administrarea tratamentului și recuperarea. În mod normal, programul de pe parcursul verii al regelui ar include parada organizată cu ocazia Zilei Monarhului, ceremonia dedicată Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial și alte evenimente obișnuite ale Casei Regale.

Boala regelui Charles a fost descoperită în timpul investigațiilor făcute pentru o afecțiune a prostatei, pentru care a fost internat în februarie. La scurt timp, și Prințesa Kate a anunțat public că a fost diagnosticată cu cancer, fără a detalia despre ce formă este vorba.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday