“Am văzut, în general, dovezi privind încercări de a influența și, probabil, de a interveni în alegeri. SUA trebuie să se asigure că acest lucru este întrerupt cât mai repede posibil. Analizăm cu mare atenție orice interferență a Chinei în alegerile noastre. Acest lucru este total inacceptabil pentru noi, așa că vreau să mă asigur că ei aud din nou acest mesaj”, a declarat Blinken într-un interviu pentru CNN.

Secretarul american de stat a făcut aceste declarații după ce s-a întors dintr-o călătorie de trei zile în China, în cadrul căreia s-a întâlnit cu mai mulți oficiali chinezi importanți, inclusiv cu președintele Xi Jinping, cu care a discutat despre mai multe subiecte controversate, printre care controlul tehnologiei americane și sprijinul acordat Moscovei de către Beijing”.

Președintele chinez a declarat că SUA și China “ar trebui să fie mai degrabă parteneri decât adversari, să se ajute, nu să se rănească reciproc”, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o vineri cu Antony Blinken, în contextul în care cele două țări încearcă să stabilizeze relațiile tensionate.

Deși președintele chinez Xi Jinping a spus anul trecut că țara sa nu are vreo intenție de a interveni în viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, persoane afiliate Beijingului au fost acuzate recent de interferență politică în alte țări, cum ar fi în Canada.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday