BIZIDAY: MIERCURI, 17 februarie 2016

 • Parlamentarii vor ca şi cei care îşi cumpără locuinţă prin programul Prima Casă să poată scăpa de datorii, dacă nu mai pot plăti ratele şi predau cheile imobilului băncii care le-a dat împrumutul. Senatorii din Comisiile Juridică şi Economică au introdus prevederea în legea „Dării în plată”, pe care preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o semneze anul trecut şi a cerut Parlamentului să o modifice. Băncile comerciale şi cea Naţională s-au opus clauzei.
 • 153 de medici licenţiaţi, care au promovat examenul de rezidenţiat, în sesiunea din toamnă, nu au primit nici astăzi locuri sau posturi în spitale. Tinerii se plimbă de aproape patru luni între Ministerul Sănătăţii şi Cotroceni, protestează, depun memorii, pun presiuni în toate direcţiile. Doar că, de fiecare dată, au plecat de la discuţii la fel cum s-au dus… fără niciun răspuns concret.
 • Preţul grâului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani. Este cu aproape 30 la sută mai ieftin decât în urmă cu un an, asta deşi în mod normal în toiul iernii ar trebui să se scumpească, odată cu reducerea stocurilor. Ieftinirea grâului este un efect al producţiei mari înregistrate în toate ţările producătoare, astfel că oferta este mai mare acum decât cererea.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 17 februarie 2016

 • ccd
  Februarie 18, 2016 la ora 20:46

  Moise, ma dezamagesti. Nu intotdeauna apuc sa te vad in direct. De ce nu iti mai pot urmari emisiunea pe acest sute, desi am cont VIMEO???

  Răspunde
   
  1. George
   Februarie 18, 2016 la ora 20:52 Răspunde
    
   1. ccd
    Februarie 18, 2016 la ora 21:52

    Nu se poate ca acoloe doar emisiunea din 16; eu credeam ca moise vrea sa-si faca mai mult trafic pe site, dar poate m-am inselat

    Răspunde
     
 • ioio
  Februarie 18, 2016 la ora 19:54

  Imi poate spune si mie cineva cum pot sa fac sa vad emisiune vimeo imi spune ca nu am acces. Va multumesc.

  Răspunde
   
  1. George
   Februarie 18, 2016 la ora 20:07

   Same problem!

   Răspunde
    
 • Goldmund
  Februarie 18, 2016 la ora 18:50

  Nu inteleg de ce pentru unii este greu de inteles Legea tarii. Fie Ionescu, sau Voiculescu, Ponta sau altul, Legea este pentru toti egala.
  Din fericire, unii care nu inteleg(si nu respecta!) legile tarii, Constitutia Romaniei si logica domnului Guran nici nu vor mai fi pe aici. Ce bine!

  Răspunde
   
 • alex, un medic rezident
  Februarie 18, 2016 la ora 18:35

  exista cateva informatii FALSE in reportajul despre medicii licentiati care nu au locuri de munca.In primul rand, cei care dupa ce sustin examenul de rezidentiat totusi NU prind loc inseamna ca au promovat examenul cu note foarte mici (nota de promovare e minim 60% din punctajul maxim obtinut in acel centru universitar de examen in anul respetiv). Deci nu spuneti ca au note mari, fiindca nu au. Au avut note chiar mici, probabil sub 600 de puncte, dintr-un maxim de 950. Desi 600 din 950 suna rezonabil, totusi nu e. E o nota mica. 2. Cei care au absolvit intr-un anumit centru nu sunt obligati sa sustina examenul de rezidentiat in acel centru. Odata ce am absolvit ne-am putut inscrie in ORICARE din cele 6 centre pentru a da examenul de rezidentiat. Daca X a devenit licentiat in medicina la Cj, se poate inscrie oriunde sa dea rezideniatul. Dar odata ce a ales sa se inscrie la Cluj (sau Iasi, sau Buc, etc), numai poate candida decat pentru locurile din Cluj, Bihor, Maramures, Alba, Bistrita-Nasaud. Aici e problema, la Cj si la Bucuresti (si judetele arondate lor) e vesnic concurenta foarte mare si sunt oameni care raman pe dinafara, pe cand la Timisoara si Tg Mures de exemplu, vesnic raman locuri libere. Si cine a dat examenul la Cj, de exemplu, nu poate merge la Tm sau Arad sau Deva, fiindca nu a sustinut examenul la Tm. Aceasta descentralizare e cu adevrata mizerabila si ar fi util sa vedeti ce interese a deservit si ce hotii s-au infaptuit.

  Răspunde
   
 • Stanica George
  Februarie 18, 2016 la ora 10:42

  Domnule Moise Guran, doresc si eu sa imi raspundeti la o nelamurire: de ce legea darii in plata aplicata si pe programul Prima Casa l-ar afecta pe acesta din urma?

  Sa luam un caz ipotetic: familia X si-a cumparat o casa de 60 000 Euro, si a luat un imprumut prin programul Prima Casa de 50 000 Euro. Sa presupunem de asemenea ca mai multe ghinioane a lovit
  familia X si casa si-a injumatatit valoarea ajungand deci la 30 000 Euro. In plus membrii familiei X au ramas someri si nu isi mai permit sa dea banii inapoi bancii creditoare.
  Cu ajutorul legii darii in plata, familia renunta la apartament in favoarea bancii, ramanand liberi de orice datorii. Aceasta din urma vinde apartamentul recuperand 30 000 Euro, ramand o diferenta de 20 000 Euro de recuperat.
  Dar apartamentul fiind cumparat prin programul Prima Casa, statul garantand cu jumatate din valoarea creditului, adica 50 000 / 2 = 25 000 Euro, rezulta ca banca isi recupereaza si restul de
  20 000 Euro de la Statul Roman. Banca NU iese pe minus, familia X aflata la ananghie NU cade si mai mult de unde a cazut deja, iar statul nu face decat sa isi respecte o promisiune facuta prin acest program si anume de a garanta cu jumatate din suma creditata.

  Avand in vedere situatia ipotetica prezentata, nu credeti ca bancile vad in programul Prima Casa un pilon sigur de creditare? Mult mai sigur decat creditele obisnuite in care pur si simplu bancile AR PUTEA pierde un procent din valoarea creditata?

  Astept un raspuns. Multumesc.

  Răspunde
   
 • florin
  Februarie 18, 2016 la ora 07:56

  habar nu ai sa faci jurnalism , pana si comunisti de francezi cand fac greva si blocheaza autostrazile jurnalisti francezi pun pe sticla si parerea sindicalistilor si parerea patronilor nu doar o parere unilaterala oricare ar fi aceea

  Răspunde
   
  1. Adrian
   Februarie 18, 2016 la ora 11:59

   Florin!! Lume!! Ce aveti, ati luat-o razna? Despre ce parere vorbiti? Totul e clar ca lumina zilei, chestia asta nu e interpretabila asa cum pretindeti voi. Chiar sunteti de pe alta planeta?? Chiar nu intelegeti ca nu este vorba de dreptul de emitere sau difuzare ci de confiscarea unui imopbil in vederea recuperari prejudiciilor cauzate stutului foman de un condamnat??!! Ce naiba…cum sa fiti asa limitati?

   Răspunde
    
 • Paul
  Februarie 18, 2016 la ora 03:25

  Cu privire la defectiunile tehnice se poate face ceva: verificari semianuale. Cine nu are revizii facute se ridica pretul asigurarii. Cine nu are motorul reglat (test de noxe) ridicat dreptul de circulatie.
  Cine incalca normele de circulatie se da amenda si puncta de demerit. Acestea se duc la asigurari, care vor mari rata fiind conducator cu risc ridicat.

  Desigur aceste lucruri nu le-am inventat eu. Ele exista in Nord America.

  Toate bune.

  Răspunde
   
 • Davai Bleat
  Februarie 18, 2016 la ora 00:10

  @Na i Inescu: esti spalat pe creier si dai dovada de o prostie fara margini. Meriti sa fii castrat.

  Răspunde
   
 • Na i Inescu
  Februarie 17, 2016 la ora 23:59

  DOMNULE GURAN, CHIAR VĂ APRECIAM DAR M-ATI DEZAMĂGIT CRUNT, ÎN PRIVINŢA ANTENEI 3, V-AŢI DOVEDIT UN MANIPULATOR ŞI UN MERCENAR, ŞTIIND BINE CARE ESTE SITUAŢIA ACOLO, LOVIND ÎN TRUSTUL CONCURENT, LA GRĂMADĂ, NU E CHESTIA CU MARKETINGUL E O MANIPULARE IEFTINĂ ŞI INDECENTĂ.. APROPO, CÂND DIGI VA FI ÎNCHIS, ARE DATORII FOARTE MARI NEPLĂTITE LA STAT, VA FI ÎNCHIS ÎN 5 ZILE, TOT MARCHETING VA FI SAU ATUNCI VĂ VEŢI VINDE ALTEI TELEVIZIUNI? DOMNULE GURAN, DINCOLO DE LEGI SUNT PRINCIPIILE ŞI PRECEDENTELE, ÎNDIFERENT DACĂ NE PLACE SAU NU NE PLACE ANTENA 3, AZI VA FI ÎNCHISĂ ANTENA 3, MÂINE ROMÂNIA TV, POIMÂINE DIGI ŞI APOI GURA ROMÂNILOR.. NAZIŞTII AU ARS MAI ÎNTÂI CĂRŢI, AU AVUT SUSŢINĂTORI ÎN ASTA, S-AU BUCURAT CĂ SCAPĂ DE CONCURENŢĂ, APOI AU FOST ARŞI OAMENI, INCLUSIV CEI CARE ARUNCAU CĂRŢILE ÎN FOC, DACĂ NU LUPTĂM PENTRU PRINCIPII, DACĂ NE BUCURĂM LA NIŞTE BĂNUŢI, CA MERCENARI, DACĂ NE BUCURĂM DE MOARTEA CAPREI VECINULUI, MÂINE VA MURI VECINUL, POATE DE O BOALĂ, POIMÂINE VOM MURII NOI ŞI NE VOM MIRA DE CE, APĂRAŢI PRINCIPIUL LIBERTĂŢII PRESEI ŞI APOI BUCURAŢI-VĂ DE RĂUL ALTORA, IPOCRIZIA ŞI MESCHINĂRIA, MANIPULAREA IEFTINĂ VĂ STAU RĂU, ADIO DOMNULE GURAN, NU VĂ MAI PRIVESC EMISIUNEA, NU SUNTEŢI ÎN SLUJBA OAMENILOR CI A CELOR PUTERNICI, UN MAIPULATOR ŞI UN MERCENAR CUM SUNT ATÂŢIA ALŢII, PĂCAT, PUTEAŢI FI UN OM ŞI SUNTEŢI DOAR UN PION..

  Răspunde
   
  1. Andrei Verdes
   Februarie 18, 2016 la ora 00:58

   Prietene! Las-o mai moale cu Antenele!

   Răspunde
    
  2. Adrian
   Februarie 18, 2016 la ora 01:18

   Domnule Na i Inescu, Antele nu vor fi inchise si nici oprite, sunt confiscate cladirile unui infractor care a facut prejudicii pe care statul trebuie sa le recupereze, ele sunt libere sa emita de oriunde vor, si o vor si face.
   Multumim penru intelegere.

   Răspunde
    
  3. Moise
   Februarie 18, 2016 la ora 10:33

   Digi24 nu poate avea datorii pentru ca Digi nu este societate comerciala si nu are personalitate juridica. Si cu asta cred ca v-am pus corect in lumina postarea. Pe care nu o sterg, o las, ca e un etalon. 🙂

   Răspunde
    
  4. L
   Februarie 18, 2016 la ora 13:12

   Domnule, eu nu inteleg ce te agiti asa! Situatia cu Antenele este complet gresit abordata si o mare prostie ce se intampla in capul unora. In primul rand, sa-mi spuna si mie cineva: cine a spus ca Antenele se inchid sau ca li se blocheaza sau li se interzice sa mai functioneze? In al doilea rand: chiar credeti ca departamentul juridic al Antenelor nu a auzit de procesul lui Voiculescu si de faptul ca acele cladiri urmau sa fie valorificate de stat? Nu azi, maine; nu maine, poimaine….Deci, nu fiti naivi! Acel trust stia din timp ca lucrurile se vor intampla. Trebuiau sa-si asigure din timp un back up unde sa se mute. Ba mai mult decat atat, trebuia sa se mute de mult de buna voie si nesiliti de nimeni! Asa ca nu le mai plangeti de mila. In plus, statul isi recupereaza paguba – este lege! Ce legatura are asta cu „dreptul la libera exprimare” care, repet, nu li se ingradeste Antenelor in nici un fel! E o mare cretinie! Rusine lui Tariceanu! S-a lasat antrenat in aceasta paradigma stupida si a mai si chemat prim ministru sa dea socotelala! Un adevarat circ al rusinii (fratia Coruptilor isi apara ortacu’) Iar Ciolos – un al doilea bleg – s-a dus acolo sa se scuze. Trebuia sa le inchida gura, nu socoteala sa dea! Rusine! E posibil ca ANAF sa actioneze acum tocmai pentru ca e guvern tehnocrat si au libertate de manevra mai mare nu-i strange PSD sau PNL sau nu stiu ce partidut de gat…la asta nu v-ati gandit?!

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Februarie 22, 2016 la ora 09:01

    „Ciolos – un al doilea bleg – s-a dus acolo sa se scuze”_Guvernul Ciolos sta in functie atat cat doreste parlamentul. Pentru „vina” ca a permis ANAF sa puna in executare o sentinta judecatoreasca, deja i se coace o motiune de cenzutra. Drept urmare, PSD va avea un guvern breaz si va injura „la greu” guvernul Ciolos, asa cum a facut cu Ungureanu si va castiga glorios alegerile generale viitoare. Si pe cele locale, ca vor fi organizate tot de guvernul PSD. Deja PNL, in stransa alianta cu PSD se roaga de acesta sa nu tranteasca guvernul, ca „a gresit si el”, ca „nu e asa grav” samd, pentru ca nu este in stare sa faca opozitie, sa propuna candidati credibili si, oricum, in alianta USL (nemuritoare de facto) tot la mana baietilor destepti si a celor din „servicii” stau. Priviti, bunaoara, la „curajosul” domn Curaj si la imposibilitatea domniei sale de a reactiona la plagiatele „academicienilor” SRI. D-nii Borc si Dancu vegheaza ca dl Ciolos sa mearga frumusel la Parlament si sa ceara scuze ori de cate ori este chemat. Daca nu va convine, cred ca va puteti inscrie in Partidul Colectiv (ramura hipster a PSD) si reformati astfel politica romaneasca.

    Răspunde
     
  5. Ioann
   Februarie 18, 2016 la ora 14:51

   Daca aceasta ai inteles tu atunci nu ai inteles nimic! Comentariul tau chiar sfideaza logica comuna. Tu cer tocmai ca principiile sa nu fie respectate! Tu ceri unei legi universal valabile sa nu se aplice.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase