Update 3: DSU anunță că, în urma măsurătorilor efectuate vineri dimineață, s-a constatat accentuarea tasării terenului cu aproximativ 20 cm. “Menționăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localității. Totodată, echipele operative ale IGSU, Poliția Română și Jandarmeria Română sunt prezente la fața locului pentru asigurarea măsurilor din aria de competență și vor rămâne în dispozitiv atâta timp cât situația o va impune”, transmit autoritățile.

Update 2: După ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus extinderea perimetrului de siguranță în jurul craterului. Astfel, a fost evacuată încă o scară de bloc, postul de poliție și o firmă din apropiere. Totodată, traficul a fost interzis complet, atât pentru vehicule, cât și pentru pietoni.

Zilnic, vor avea loc măsurători de specialitate pentru a determina dacă terenul continuă să se deplaseze. În plus, autoritățile locale au identificat spații pentru cazarea tuturor persoanelor evacuate, dacă acestea vor avea nevoie.

Update: Ședința operativă la care au participat DSU și IGSU, reprezentanți ai Poliției Române, ai Jamdarmeriei Române, prefectul județului Prahova, primarul localității Slănic și experți de la salina din Slănic s-a încheiat. Până la acest moment, 20 de persoane au fost evacuate preventiv din cele două blocuri din apropiere și se discută o eventuală adăpostire peste noapte a acestora.

De asemenea, este monitorizat “craterul”, pentru cazul în care terenul continuă să se deplaseze.

O altă ședință va avea loc la ora 16:00. Mai mulți experți în domeniu au ajuns cu un elicopterla locație, în vederea identificării motivului tasării terenului. Intervenția este în dinamică.

Știrea în forma inițială: Departamentul pentru situații de urgență a transmis că a fost dispusă evacuarea persoanelor aflate în proximitatea drumului care s-a surpat în această dimineață în orașul Slănic, având în vedere faptul că craterul format are adâncimea de aproximativ 2 metri, iar suprafața afectată este de 60 de metri pătrați.

Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri.

Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu. Misiunea este în dinamică. Vom reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp posibil“, a transmis DSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday