Gabriela! Recepție! Câteva probleme…

de Moise Guran

Despre deszăpezirea din București ar fi puține de zis și nu-s de iarnă, sunt de tot anul… n-avem loc de mașini pe străzi nici când nu e zăpadă, dar acum… unde să o mai punem și pe aia? Problema zăpezii e problema locurilor de parcare rezidențiale, evitată de toți (dar absolut toți, nu numai de Gabriela) candidații la Primărie. Că s-au închis școlile o săptămână, când problema era de o zi, că l-a dat Gabriela afară pe șeful RATB, când ăla săracul se jura pe mamă că mai multe nu există alte autobuze, că l-a dat afara pe managerul de la Colentina… haida, de! Astea-s cârcoteli!

Azi vreau să adresez adevăratele probleme ale doamnei Primar General:

1 Dacă mai facem conferințe pe stații cu responsabilii de la deszăpezire, doamna Primar să stea la măsuță, nu în picioare, ca să nu-i mai acopere stația jumătate din față când o filmează camerele de jos în sus. Fără filmări în racursi Gabriela! Nu, când machiajul, eșarfa și sacoul sunt într-o divină liniaritate cromatică!

2 Combinația pălăriuță cu blăniță e genială, dar să nu abuzăm de ea și, mai ales, e totuși nepotrivită la filmările cu servit ciorbă pentru oamenii străzii din Gara de Nord.

3 Efectul angelic cu țepi trebuie exploatat dinamic. Nu zâmbim camerelor când oamenii suferă! Să fim ocupați, că e zăpadă! Și apropo de angelic… Patriarhul Daniel să ne dumirească dacă Iisus era de Stânga sau era de Dreapta. Adică, ce a vrut să spuncă Mântuitorul când ne-a învățat că atunci când facem Milostenie Să nu știe Stânga ce face Dreapta? Că e mai bine să ducem mâncarea la adăpost și să luăm televiziunile după noi acolo, sau să aducem oamenii străzii la gară, dar să nu mai lăsăm televiziunile să vorbească cu ei, ca să nu mai spună că au fost aduși din adăpost pentru filmare?  

 

V-am mai spus și tot din Biblie (Matei Cap. 6, V 4) nu de la mine… Dumnezeu le află oricum pe toate și ne dă fiecăruia fix câte putem duce. Cu cât mai mult ne lăudăm, cu atât mai multe ne tot dă.

 

 

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

81 răspunsuri la Gabriela! Recepție! Câteva probleme…

 • AndreiM
  Ianuarie 15, 2017 la ora 12:38

  Dupa marea deszapezire va veni marea asfaltare. Materialul antierapant folosit a distrus asfaltul aparad gropi. In acest fel bugetul va fi cheltuit cum trebuie iar banii vor ajunge unde trebuie, ca in fiecare an.

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Ianuarie 15, 2017 la ora 08:53

  Sa va descriu situatia in balta alba. Situatia bulevardului Pallady este jalnica ( ca si a tuturor bulevardelor mari). Zapada nu a fost carata, oamenii isi deszapezesc masinile si dau zapada pe unde pot si pe alocuri se circula chiar pe o banda din 3 ( sa zicem ca ultima este pentru parcare). Desigur, aceste lucruri nu le (mai)?stie si nu le mai critica d-nul badea care s-a mutat din apartamentul impartit cu paruntii intr-o viluta in Pipera (asta este cand critici pe bani). S-au taiat spatiile verzi pentru a se construi piste de biciclete in continuarea trotuarelor iar acum spatiul pietonal este dublu dar nimeni nu il curata pentru ca a devenit prea mare. Iar pe strazile mici este o aventura sa circuli pentru ca in general este disponibila o singura banda. O zona renumita pentru spatiul verde si pentru faptul ca nu este prea aglomerata, acum cu o zapada de 1 zi a devenit un cosmar. Astepatam cu interes zapezile de saptamana viitoare si prezentele pr-iste ale jurnalistei devenite primar general cu locotenentii deveniti primari de sector.

  Răspunde
   
 • Stelian
  Ianuarie 14, 2017 la ora 21:37

  Cred ca domnul Constantin se refera la autofinantarea bisericilor, nicidecum a spitalelor sau a altor institutii ale statului. Biserica lui Hristos ar trebui sa fie numai a Lui, nu ar trebui sa fie o institutie a statului, ci o adunare a oamenilor care au in comul aceeasi credinta in El.

  Răspunde
   
  1. Flavius Anderson
   Ianuarie 15, 2017 la ora 13:06

   Secretariatul de stat pt culte asigura: ?
   a. salarizarea personalului clerical din tara. ?
   b. construirea si repararea? lacasurilor de cult din tara si…restaurarea? bisericilor monumente istorice si… ?
   c. sprijinirea principalului asazamant romanesc de la Muntele Athos. ?
   d. controleaza? modul de utilizare a fondurilor primite de catre culte de la (atentie!) bugetul de stat potrivit destinatiei stabilite si respectarea prevederilor legale. ?
   e. sprijina cultele la Cerere. ?

   Si pt ca tot te vad un specialist in Biserica Lui Hristos care e varianta dreapta: ,, painea noastra cea spre fiinta?,, ,, cea de-a pururea?,, sau ,,cea de toate zilele?,, sau s-a imputinat malaiul preotilor?

   Răspunde
    
   1. Stelian
    Ianuarie 15, 2017 la ora 23:16

    Pai nu ptem afla decat studiind textul. Sa luam de exemplu textul din Luca cap.11 versetul 3 (versetul la care ati facut referire):

    ‘Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă în fiecare zi”

    Verset care in engleza este:
    „Give us each day our daily bread”

    Verset care in manuscrisul scris in greceste este:
    „τὸν  ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δίδου ἡμῖν τὸ ἡμῖν καθ’ ἡμέραν”

    τὸν  =  the
    ἄρτον  =  bread
    ἡμῶν  =  of us
    τὸν  =  the
    ἐπιούσιον  =  daily
    δίδου  =  give
    ἡμῖν  =  us
    τὸ  =  it
    ἡμῖν  =  us
    καθ  =  each
    ἡμέραν  =  day

    Deci nu avem nici cuvantul „spre”, nici cuvantul „fiinta”, nici cuvantul de-a si nici cuvantul „pururea”.

    Mie traducerea: ‘Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă în fiecare zi”, mi se pare cea mai aproape de textul grecesc.

    Răspunde
     
   2. Constantin
    Ianuarie 16, 2017 la ora 12:02

    Domnul Constantin a vrut să spună exact ceea ce a spus: este necesar ca fondurile publice, precum cele de la bugete, să fie cheltuite transparent și cât mai eficient, în folosul cetățenilor; fondurile private pot fi cheltuite după pofta celor care le dețin. Cu respectarea [tuturor] legilor. Altfel spus, este mai eficient ca de la bugetul local să fie finanțate transparent programe de fluidizare a traficului (inclusiv deszăpezire, când este necesar – a se vedea textul articolului), în loc să fie plătite „tunuri” precum cel de 100 milioane de Euro al d-lui Oprescu și Portico de la Uzunu, ori cel de acum al d-nei Firea cu dl Tudy.

    Răspunde
     
    1. Constantin
     Ianuarie 16, 2017 la ora 12:10

     Banii obținuți din donații pot fi folosiți (în România, ori în Marea Britanie), după voia celor care-i donează.

     Răspunde
      
     1. Stelian
      Ianuarie 16, 2017 la ora 13:30

      Sunt total de acord. Asta am incercat sa spn in mesajul de mai sus (pe care l-am scris ca raspns la comentariul domnului Flavius la comentariul dvs, si anume ca ati sps foarte clar cateva din lucrurile ce ar trebui si ce nu ar trebui facute cu banii publici.
      Si am completat cu parerea mea personala despe ce ar trebui sa fie Biserica.

       
 • gyusy
  Ianuarie 14, 2017 la ora 21:31

  bine ca nu faci un articol pe luna..pf

  Răspunde
   
 • Flavius Anderson
  Ianuarie 14, 2017 la ora 17:23

  Voua cum va pare ideea preotilor de a cere bani de la oameni pt renovarea bisericilor? Nu apartin de ministerul cultelor? Tipese acolo! Si salarii la preoti! Ca nu pot oamenii sa tina in spate si medici si preoti!
  Faca-se o ordine!

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Ianuarie 14, 2017 la ora 18:36

   Stimate domn, NU este acceptabila cheltuirea banilor publici fara rost, fara consultarea cetatenilor, spre exemplu, asa cum face doamna primar Firea pentru pensioanele pentru caini. Colectarea de fonduri private, donate, benevol de cetateni, pentru biserici, spitale, adaposturi de animale este o idee foarte buna. Risipirea banilor de la buget = rau. Colectarea de donatii = bine. In orice scop care se conformeaza legii.

   Răspunde
    
   1. Flavius Anderson
    Ianuarie 14, 2017 la ora 19:28

    1. In Anglia preotul e director de firma si duminica merge la biserica si face slujba si toate celelalte care tin de preotia lui ortodoxa!
    2. ,,fara rost,, renovarea bisericilor?!
    3. ,,benevol,, sa-l tiu pe preot pe banii mei?
    4. Sa renovez spitalul eu? Da ce-s eu banca, guvern, ministerul finantelor etc?!
    5. Risipirea banilor statului in interesele personale ale acelor ce conduc NU EGAL RAU?!
    6. Poate vrei sa renovez si posta romana tot pe banii mei?
    7. Cere preotul bani de la mine si medicul
    si tu spui ca se conformeaza legii? Care lege?

    Răspunde
     
 • dan
  Ianuarie 14, 2017 la ora 16:02

  in pana de idei ati ramas daca va luati -asa ca sa treaca timpul-de vestimentatia ,religia, samd…primarului.

  Răspunde
   
 • Teodora
  Ianuarie 14, 2017 la ora 15:00

  O gramada de comentarii off topic, ce treaba are Trump sau Putin sau alte chestii cu asteptarile de la Dna Primar? Ca veni vorba de zapada, sunt tare curioasa ce palarie isi va pune dna Primar cand va iesi la 5 dimineata sa arate cat de bine se circula in Bucuresti dupa ce va mai cadea zapada peste mormanele de zapada existente. Prognoza nu arata bine pentru saptamana viitoare. Si da, bulevardele mari arata bine dar primarii de sector au stat cu mainile in san si au lasat stradutele din spatele blocurilor in grija locatarilor. Nu zic ca oamenii se complac in situatie si asteapta ca cineva sa faca ceva in locul lor… e deja clasica situatia. Dar sunt stradute in care nici sa vrei nu au unde duce zapada.

  Răspunde
   
 • speranța R
  Ianuarie 13, 2017 la ora 20:41

  A avut dreptate, Moise!
  Nu se mai termina problemele în București ;le inspira doamna,sau le atrage excesul de zel. ..

  Răspunde
   
 • Florin M.
  Ianuarie 13, 2017 la ora 14:59

  Poate puteti adresa o întrebare Primăriei Sectorului 2 sau chiar Primăriei Generale a Bucurestiului: de ce nu se curată trotuarele de lângă parcuri? Sunt lângă Grădina Icoanei și văd 2 paznici care se plimba pe aleile parcului sau stau pe banca și deși pe alei s-a îndepărtat zăpada, pe trotuarele vecine parcului pietonii nu pot circula. Nu era vorba de niște avertismente / amenzi pentru cei care nu curată trotuarele?

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Ianuarie 13, 2017 la ora 14:23

  „Da, am adorit doar sa(-ti) arat ca exista si alte puncte de vedere despre „nebun”, lucruri pe care presa „corect politic” din Romania NU le arata (inclusiv Moise).” Tuturor sa le fie bine numai mie sa nu-mi fie rau 🙂 . Daca ne bucuram ca in locul lui Clinton a iesit Trump iar in locul lui Boc si Basescu a venit Dragnea, atunci pierdem esentialul (interesul nostru ca indivizi) si devenim masa (resursa). Trebuie sa existe presiune constanta critica sa inteleaga rolul lor.
  „(nu sunt in nici un caz pro-rus, doar ca ii consider pe americani (aproape) la fel de rai !)” aproapele ala poate face diferenta intre pozitiv si negativ

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 13, 2017 la ora 12:57

  Doamna primar apare la televizor vineri la amiaza facand publicitate impreuna cu dl Tudy, prietenul d-nei
  Zavoranu, noului proiect de jaf din bani publici (inclusiv ai mei, carevasazica). Un super complex cu SMURD pentru animalele din Bucuresti, centru de binefacere, centru cultural, centru de cazare, toate din bani publici, in contextul in care numarul animalelor fara stapan a scazut pana la disparitie in Bucuresti. Sanctionarea celor care isi neglijeaza animalele poate avea si are efecte vizibile. De ce trebuie sa fie risipiti bani publici?

  Răspunde
   
 • AltDaniel
  Ianuarie 13, 2017 la ora 11:56

  „Eu ma consider resursa, de aceea pot sa am orice parere (chiar abranta) iar cu rusii am o singura problema, daca tot vrei sa ma …. macar foloseste alifie, chestiile astea cu radiatii si pistoale nu sunt genul meu”

  Sincer, nu am inteles ce ai dorit sa spui…

  Te rugam doar sa citesti un articol – scuze daca te-am inoportunat cu ceva…

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Ianuarie 13, 2017 la ora 12:23

   Adica libertatea de opininie pentru mine este primordiala, doar ca rusii nu accepta folosesc metode dure de coercitie ( vezi cazul litvinenko si multi din opozitie si jurnalisti ucisi). Ceilalti doar daca sari calul rau te mai ameninta cu justitia. Acelasi lucru si in domeniul economic, nu imi doresc sa imi impuna cineva ce sa fac si cum sa fac sau daca nu cotizez partidului sa nu- mi pot desfasura activitatea.

   Răspunde
    
   1. AltDaniel
    Ianuarie 13, 2017 la ora 13:26

    Din pacate AndreiM, tocmai asta ni se intampla de vreo 20 de ani (da-mi voie sa fiu malitios si sa spun ca ni se intampla asta fara rusi) !!! Exact asta ni se intampla, NI SE IMPUNE ce si cum sa facem ! Iar oameni ca Moise SUSTIN din plin acest lucru… (nu sunt in nici un caz pro-rus, doar ca ii consider pe americani (aproape) la fel de rai !)

    Răspunde
     
  2. AndreiM
   Ianuarie 13, 2017 la ora 12:35

   In legatura cu articolul nimic nou sub soare, se intalnesc 2 curente ale „establisment”-ului. Vor trebui modificari mai profunde si se vor face, cutia pandorei a fost deschisa. Dar nu cred ca fara tensiuni….eu sper fara chestii radicale dar ma indoiesc

   Răspunde
    
   1. AltDaniel
    Ianuarie 13, 2017 la ora 13:28

    Da, am adorit doar sa(-ti) arat ca exista si alte puncte de vedere despre „nebun”, lucruri pe care presa „corect politic” din Romania NU le arata (inclusiv Moise).

    Răspunde
     
 • AltDaniel
  Ianuarie 13, 2017 la ora 11:53

  President-elect Donald Trump said Tuesday during an interview with The New York Times that Apple CEO Tim Cook and Microsoft founder Bill Gates had called him after the election to congratulate him on his victory.
  „I was honored yesterday, I got a call from Bill Gates, great call, we had a great conversation, I got a call from Tim Cook at Apple, and I said, ‘Tim, you know one of the things that will be a real achievement for me is when I get Apple to build a big plant in the United States, or many big plants in the United States, where instead of going to China, and going to Vietnam, and going to the places that you go to, you’re making your product right here.”
  Crezi ca Bill si Tim sunt niste fraieri ? Vezi tu AndreiM, astfel de stiri nu ti le va da Moise NICIODATA… Si ATENTIE, eu NU sustin ca „nebunul” e bun (asa a fost gratulat prin mass-media romaneasca) ci vreau doar sa deschid si alte perspective, si alte puncte de vedere asupra subiectului in cauza (ceea ce NU face Moise niciodata)….

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Ianuarie 13, 2017 la ora 12:00

   Eu cu trump am o singura problema, faptul ca nu considera problema poluarii primordiala. Ma consider un om responsabil si vreau sa las generatiilor urmatoare un mediu cat mai curat (este singura mostenire care conteaza). Inaltarea si decaderea imperiilor a fost si va fi, o las istoricilor spre analiza

   Răspunde
    
   1. AltDaniel
    Ianuarie 13, 2017 la ora 12:12

    Eiii, vezi ca daca discutam mai in amanunt cadem de acord ? Si eu cred ca este o problema primordiala ! Dar e SI foarte, foarte complicata ! Europa si SUA s-au dezvoltat de la revolutia industriala pana azi si au poluat enorm ! Acum, te intreb, PUTEM cere altor regiuni ale planetei sa nu se mai dezvolte (deci sa nu mai polueze) pentru ca deja e prea mult ? Deci noi am ajuns la un nivel de civilizatie (prin poluare) dar altii nu mai pot ajunge…
    Probabil PUTEM cere asta, dar oferind BANI si COMPENSATII (de natura diversa) acelor popoare care ar vrea sa se industrializeze si sa ajunga la nivelul nostru… Insa e o discutie complicata si interesanta in acelasi timp…

    Răspunde
     
 • AltDaniel
  Ianuarie 13, 2017 la ora 11:31

  AndreiM, am incercat sa-ti trimit un link dar am primit mesajul: „Comentariul tau asteapta moderarea” – probabil in spiritul „libertatii” internetului (si a acestui blog) link-urile trebuie verificate…
  Te rog sa dai o cautare in Google (sau alt motor de cautare) de tipul „Art Emis Tradare pe toata linia” si sa citesti articolul… iti ia maxim 5 minute…
  Multumesc

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Ianuarie 13, 2017 la ora 11:46

   Salut, nu mai pune link-uri ca site-ul nu le accepta (eventual scoate link-ul in word si lasa doar textul). Eu ma consider resursa, de aceea pot sa am orice parere (chiar abranta) iar cu rusii am o singura problema, daca tot vrei sa ma …. macar foloseste alifie, chestiile astea cu radiatii si pistoale nu sunt genul meu. Prefer libertatea sa pot spune ce vreau fara frica.

   Răspunde
    
 • AltDaniel
  Ianuarie 13, 2017 la ora 11:02

  Si eu cred ca te grabesti AndreiM… Axa Berlin Moscova EXISTA de zeci de ani… ce ii ceri tu Romaniei AndreiM ? Nemtii pot colabora cu rusii.. noi nu (economic vorbind) ? AndreiM, ai citit macar cateva declaratii ale lui Trump in limba engleza ? Pentru ca daca ai citit doar ce au tradus ai nostri (inclusiv ce a spus Moise) din ce a spus Trump… Apoi daca a castigat Trump nu cumva e si vina lui Obama ? Controversele legate de „obamacare” nu iti ridica semne de intrebare ? Sau – din nou – stii doar ce au spus ai nostri ? Primaverile arabe au adus numai nenorociri tarilor respective… Eiii subiecte interesante – ce-ar fi sa ne facem un blog al nostru… Moise vad ca nu apare cu vreo „”capodopera de analiza politica”” legata de Coldea… si, parerea mea, bine face… Probabil si el ca si noi stie extrem de putin din ce se intampla acolo si mai bine ne ferim in a ne da cu parerea despre lucruri care ne scapa de sub (orice) control…

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Ianuarie 13, 2017 la ora 09:02

  Salutam inchiderea axei Washinton-Londra-Bucuresti si salutam deschiderea axei Moscova-Berlin-Bucuresti. A avut dreptate Bassscu cu Marea Neagra lac rusesc. SUA sub Trump isi va pierde spiritul liber si influenta si se va transforma intr-o mare multinationala unde oamenii sunt simple resurse care pun in aplicare „viziunile” top-managementului. Haraso!!!!

  Răspunde
   
  1. Kapital
   Ianuarie 13, 2017 la ora 10:06

   Nu te grabi, US Army tocmai deplaseaza in timp ce tu scrii pe blog vreo 4000 marines in Polonia….in curand vor fi dislocate ultrasofisticatele F-22 Raptor capabile sa penetreze aparararea antiaeriana a lui Ivan, hahahaha!

   Răspunde
    
   1. AndreiM
    Ianuarie 13, 2017 la ora 10:30

    Da, da, vezi situatia din Afganistan. Fara sprijinul societatii nu poti face nimic. Si adevarul ca exista doar in Polonia. Restul folosesc aceste „masuri” doar pe post de sperietoare, fara implicatii la nivel decizional.

    Răspunde
     
 • ice4you
  Ianuarie 13, 2017 la ora 08:35

  @Cristian – era o replica la schelelaiturile de pe feisbuc:

  „Care o fi mașina mea? Să nu deszapezesc alta! Și, in afara de asta mai am o apasare… Doamna Firea deszapezeste azi cu pălăriuță, sau cu blăniță? Că pare să-i ia ceva până se hotărăște…”

  Răspunde
   
 • marius
  Ianuarie 12, 2017 la ora 22:26

  A picat un cap al mafiei – coldea, sa vedem daca urmeaza restul sistemului mafiot – kovesi, basescu,zegrean,stanciu si bogdan.

  Răspunde
   
  1. kozma
   Ianuarie 12, 2017 la ora 22:55

   Sa salutam noua mafie care preia puterea Dragnea-Voiculescu-Badea

   Răspunde
    
   1. marius
    Ianuarie 13, 2017 la ora 08:05

    Badea si voiculescu au functii extrem de importante in statul roman,cred ca si Trump deja tremura de frica de „noua mafie”.

    Răspunde
     
  2. Constantin
   Ianuarie 13, 2017 la ora 08:11

   Serviciile si sefii lor sunt doar instrumentele de mentinere si exercitare a puterii kleptocratice. Nu sunt ei capii, cum nu sunt nici politicienii scosi la inaintare pe care-i votam noi. „Follow thebmoney”. Veti vedea ca cei la care ajung banii furati de la noi sunt muuult in spate, nu apar(unii) nici prin revistele astea de oameni bogati, dar numele lor apare cand se vorbeste despre Clubul Geneva, clubul Damasc, clubul Tel Aviv, sau cand se intalnesc la partide de vanatoare. A cazut o javra de paza (Orwell), nu un cap mafiot.

   Răspunde
    
 • Maria Dumitru
  Ianuarie 12, 2017 la ora 16:58

  In afara de parada vestimentara si aparițiile TV, sincer in București se circula groaznic si nici nu vreau sa ma gândesc cand se vor relua si cursurile, pentru ca nu putem trimite copiii la școala la primăvara 😬. Asa ca daca nu vine caldura sa topească nămeții de pe marginea șoselei, slabe șanse sa circulam măcar in condițiile de dinainte de ninsoare. De luni începe haosul si mai mare 😱😱😱

  Răspunde
   
 • Ion Doe
  Ianuarie 12, 2017 la ora 16:20

  Când am văzut pe primăreasă în poza de la pct. 3, Efect angelic cu țepi, știam că mai văzusem undeva acea față. Căutând pe net am găsit: The Joker, interpretat de Jack Nicholson în Batman… aceeași expresie, numiți-o cum vreți.
  Poate că trebuie să ne căutăm un Batman.

  Răspunde
   
  1. Ion Doe
   Ianuarie 12, 2017 la ora 16:26

   Da, uite că nu sunt singurul, și amicu, înaintea mea, la 11.54 a remarcat același lucru: exact the joker.

   Răspunde
    
   1. Ion Doe
    Ianuarie 12, 2017 la ora 16:32

    Chestia e că, urmărindu-l pe Jack Nicholson te înfioară din cauza jocului său magistral, în timp ce urmărind-o pe primăreasă, te infiori când vezi viitorul ”luminos al patriei”…

    Răspunde
     
 • Cristian
  Ianuarie 12, 2017 la ora 14:43

  Bine Bucuresti! Ai votat PSD? Ai exact primar pe si de sticla!

  Răspunde
   
 • Badea Ionela
  Ianuarie 12, 2017 la ora 13:33

  Nu stiu câți va mai aduceți aminte de discursul fara cusur al tov. Ceaușescu, câta grija avea de popor si cât de stimat si iubit era de popor dar mai ales cum nu stia el cât de greu o ducem noi cei mici si fară importanță

  Răspunde
   
 • amicu
  Ianuarie 12, 2017 la ora 11:54

  A treia poza, aia cu „zîmbetul” și țepii, face cit … multe, multe cuvinte. Doamna poate sa-l joace pe Joker oricînd, cu machiaj minim. E ceva natural.

  Răspunde
   
 • K
  Ianuarie 12, 2017 la ora 11:26

  *Legat de ținuta d-nei Firea mie mi se pare ok.Raportat la vârsta dansei si vremea de afară nu stiu dacă Iulia Albu ar avea prea multe de obiectat (găina am inteles că era deja in supă 😄).
  *Oamenii străzii au o anumită psihologie si prefera sa stea cat mai departe de adaposturile sociale ,prin urmare „s-a strigat „adunarea de data aceasta la Gara de Nord.
  *Că banii si ajutoarele pt.oamenii străzii vin de la Primărie si nu din buzunarele personale ale d-nei primar ,asta este o altă discuție. (nu toți sunt Gigi Becali in țara asta)Sincer imi doresc să văd cât mai multe acte de caritate,
  si voi la Europa fm aveți astfel de campanii.(parcă la ultima inundație de proporții )

  *In rest ..să nu înțelegeți ca sunt PSD-ista că ma supăr!
  dar văd ce fac ceilalți primari prin orasele lor si este de-a dreptul strigător ce se întâmplă cu RATB-ul si nu doar in București! !!
  Faceți un sondaj in țara(la municipii)si ai să vezi PRETURI versus CONDIȚII de transport in comun si după astept „să dați cu piatra”!

  o zi bună ,
  si un strop de soare va doresc la toți.

  Răspunde
   
  1. Soare magdalena
   Ianuarie 12, 2017 la ora 19:33

   În Brașov transportul în comun nu a avut de suferit, drumurile sunt curate. Este ok.date fiind condițiile atmosferice si cantitatea de zăpadă căzută.

   Răspunde
    
   1. Kristina
    Ianuarie 12, 2017 la ora 20:21

    Asa o fi nu contrazic.
    Anunțul a fost oficial :cum CĂ nu au rezerva de sare si nisip.
    Ok.”mint eu”??.
    mint alții. ..😊.
    Cum rămâne cu drumurile in pantă, ca slavă Domnului BRASOVul este tot o depresiune 😊!?Doar urci si gata trebuie să cobori ;aveți 2-3 artere principale.Dacă dv.spuneti că le parcurgeti zilnic si e ok .??
    Frate acesta este nivelul citadinilor actuali.
    Cum ramane cu RAT-ul ?: 1 din 3 vine cu întârziere, 1 din 5 are cel putin o usa care nu se inchide (chiar daca afara ninge sau este caniculă? )si cum ramane cu abonamentul pt.studenți? (care nu se compensează din motive de…?)
    Ok.eu nefiind brașoveancă autentică ,nici măcar ardeleancă. .va inteleg „atacul”😄

    Răspunde
     
 • Serban
  Ianuarie 12, 2017 la ora 11:25

  Tzatza Firea face spectacol.
  1. Firmele care au contracte pt. dezaperirea Bucurestiului iau banii si nu fac treaba. Dupa ce se incheie circul DNA ar trebui sa intre in forta pt. verificarea banilor platiti, situatii de lucrari pt. decontarea banilor, cine din primariile bucurestiului au confirmat lucrtarile de dezapezire etc.
  2. Miile de asistati sociali din Bucuresti ( cei care pot tine o lopata in mina, nu cei bolnavi) sa fie scosi la dezapezire. In sectorul 5, fief al asistatilor sociali, tzatza Firea indemna soldatii sa mai bea o ceasca cu ceai si sa dea mai virtos la lopata.

  Răspunde
   
 • ice4you
  Ianuarie 12, 2017 la ora 11:22

  Deci sa vina tanti Firea sa iti dezapezeasca masina. Trist ai mai ajuns prietene, o spun cu parere de rau pentru ca te’am respectat si aparat cand ai avut parte de nedreptati.

  Răspunde
   
  1. Cristian
   Ianuarie 12, 2017 la ora 14:41

   Mai citeste odata…

   Răspunde
    
 • Iuliana Boian
  Ianuarie 12, 2017 la ora 10:59

  Felicitări!!!!!! Fix unde trebuie!

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Ianuarie 12, 2017 la ora 10:51

  Am pierdut lupta cu normalitatea in favoarea imaginii (doamna a lucrat in televiziune si stie clar psihologie sociala). Cateva lucruri care trebuiesc facute:
  1. Rezolvarea inelelor de centura
  2. Parcari la intrarile in Bucuresti (langa statiile de metrou) pentru cei care locuiesc in jur
  3. Dezvoltarea zonei metropolitane cu transferul utilitatilor (scoli, spitale)
  4. Transport in comun eficient (timp si confort)

  Răspunde
   
 • RO
  Ianuarie 12, 2017 la ora 10:42

  Nu cred ca esti bine informat.
  Un apartament poate avea alocate mai mult de 1 loc de parcare, doar daca dupa 31 martie, mai sunt locuri neocupate.
  Daca esti venit in bloc mai recent, fa cerere la ADP si la inceputul anului te duci si ceri si platesti un loc. Ei au in sistemul computerizat toate alocarile si pot vedea ce locuri si la ce apartamente sunt alocate.
  Deasemenea cand se muta cineva, poti cere de la administrator o hartie in care este mentionat ca acea persoana nu mai locuieste la adresa respectiva si apoi sa mergi la ADP sa ceri locul de parcare ce era alocat la acel apartament.

  Oricum, problema cu parcarile ramane, pentru ca planul de urbanism conform caruia au fost construite blocurile de pe vremea comunismului lua in calcul nevoie de parcari pt ~130mii de Dacii construite anual.

  Răspunde
   
 • AltDaniel
  Ianuarie 12, 2017 la ora 10:24

  Hmmm, recunosc, boala mea e… limba romana folosita de Moise. Da, stiu, voi fi injurat si admonestat pentru asta, dar eu ma incapatanez sa cred ca un jurnalist ARE o datorie de onoare (profesionala) de a se exprima corect, in ideea de a fi un model pentru cei ce il citesc si apreciaza. Mi se va spune ca ma leg de amanunte si ca e importanta (doar) ideea. Ok, ma gandesc cum ne vom exprima gandurile peste 10 – 20 de ani daca mergem pe aceasta logica.
  ” […] când ăla săracul se jura pe mamă că mai multe nu există alte autobuze”.
  Moise, ai grija, vei ajunge sa vorbesti si sa scrii precum politicienii…
  Urmeaza apoi: „Azi vreau să adresez adevăratele probleme ale doamnei Primar General:” – o alta exprimare cu probleme…
  In rest lucrurile sunt simple, de data asta le-a sesizat si Moise… atat timp cat nu vor exista locuri de parcare, va fi greu din toate punctele de vedere in Bucuresti. E inca un exemplu, CLAR, ca politicienii nostri, timp de 27 de ani, nu au avut o viziune pe termen lung despre dezvoltarea unei capitale. Si apropo, Moise, nu au avut nici cei de stanga si nici cei de dreapta…

  „Azi vreau să adresez adevăratele probleme ale doamnei Primar General:”

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Ianuarie 12, 2017 la ora 13:32

   In anul1995 a fost lansat exceptionalul proiect urban Bucuresti 2000, cu o participare remarcabila, juriu international etc.

   Răspunde
    
 • Mihaela
  Ianuarie 12, 2017 la ora 09:08

  D.na Primar ar fi bine sa puna utilajele sa ia zapada de pe sosele pana luni. Are la dispozitie 4 nopti (cand se poate lucra cel mai bine) si 2 zile de weekend. Daca nu se vor mobiliza, luni capitala va fi blocata de masinile cu parintii care isi vor duce copii la scoala.
  Altfel, eu propun demisia d.nei Primar (doar se practica).

  Răspunde
   
 • Fane tm
  Ianuarie 12, 2017 la ora 05:44

  Cred ca , acetor oameni , niste pshiologi le lipsesc , au trecut cu siguranta prin traume si au pierdut increderea , in orcine si orcev.!
  Initiativa , de a ii ajuta e buna , darctrebuie sa fie dublatacl si auprin ce am mai spus !

  Răspunde
   
 • Stelian
  Ianuarie 12, 2017 la ora 00:25

  „Sa nu stie stanga ta ce face dreapta”
  „Ta”-ul ala face citarea dvs din Biblie mincinoasa pentru ca l-ati omis.

  Răspunde
   
  1. H
   Ianuarie 12, 2017 la ora 04:31

   Eh, și dvs ați omis, cred, un ”să fie”. Altfel, din ce-ați scris, reiese că Biblia ar fi mincinoasă (chestie pe care eu n-aș contrazice-o decît parțial)!

   Răspunde
    
   1. Stelian
    Ianuarie 12, 2017 la ora 09:48

    Nu e nevoie de „sa fie”. In varianta dvs cu „Biblie mincinoasa”, afirmatia mea nu ar avea niciun sens. Numai „citarea mincinoasa” da sens propzitiei.

    Răspunde
     
 • unde lucrezi
  Ianuarie 11, 2017 la ora 22:56

  aspa a sifonat bugetul alocat (milioane de euro) si a aruncat cainii in judetele din jur. dar si judetele din jur au adus catei aici. asa ca tot reapar caini… si reapar… si reapar

  daca as trage cainii de coada la aspa, si mie mi-ar fi frica sa nu se infiinteze altceva. sau, doamne fer, sa fie oamenii obligati sa-si castreze cainii!

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Ianuarie 12, 2017 la ora 08:06

   „ASPA a sifonat…”, ma bucur ca sunteti de acord cu mine, sunt de aceeasi parere. Si la fel a facut azilul pentru caini al fiului d-lui Oprescu si toate organizatiile care au folosit bani publici. A fost necesar sa intervina justitia pentru a fi oprit jaful. Astfel, ASPA a primit dispozitie sa faca treaba pentru care exista. Locuiesc la periferia Bucurestiului si haitele de maidanezi despre care am scris in nenumarate randuri au diparut. Or fi murit de batranete, nu stiu si nici nu ma preocupa, dar nu mai sunt. Pentru a fura totusi din banii mei, dl Tudy, prietenul d-nei Zavoranu, a venit in Consiliu cu ideea construirea unui hotel cu SPA pentru caini, centru medical de urgenta masaj, cosmetica samd. Pe bani publici, cand cainii au ramas din 20.000 in 2014. doar 6000, dupa cum spune primaria, cu proprietari, castrati (mai putin cei din canise), cercei. Proprietarii celor care nu respecta legea si nu au grija de animale au fost sanctionati. Prin urmare, masurile au avut efect si nu mai sunt maidanezi in Bucuresti. De ce sa dau din banii mei d-lui Tudy si prietenilor domniei sale?! Sa construiasca centriul velfare pentru caini din fonduri private, daca doreste.

   Răspunde
    
 • Delia
  Ianuarie 11, 2017 la ora 22:16

  E disperata sa demonstreze ca a facut ceva, ce in fapt nu a facut!!! Mare ghinion cu zapada asta….chiar a aratat cine ce poate….pt cine vrea sa vada!!!

  Răspunde
   
  1. H
   Ianuarie 12, 2017 la ora 04:39

   Anul ăsta a nins împotriva Firii! Ce să-i faci, ncf…

   Răspunde
    
 • duceledeizbeliste
  Ianuarie 11, 2017 la ora 22:07

  marius…puti a postac cale de o posta…cat esti plati ca sa sugi pula la scursuri…sa nu imi zici ca o sugi gratis…ar fi prea de tot

  Răspunde
   
 • florin
  Ianuarie 11, 2017 la ora 21:34

  Am mai spus, tot ce se intampla in spatiul public din tarisoara asta, din punct de vedere politic si mediatic, e o combinatie intre diabolic, sinistru si stupid. Zilele astea Guran mi se pare mai penibil decat Firea. Stiu, articolul se vrea un sir de ironii subtile la adresa metresei. Nepotrivit si de prost gust.

  Răspunde
   
 • Adrian Andrei
  Ianuarie 11, 2017 la ora 20:48

  Daca vrei impartialitate, jurnalism de clasa si-ti este sila de atacuri la persoana muta-te pe Antena3! Iar daca vrei DEZVALUIRI SENZATIONALE SOC BOMBA ADEVARUL GOL-GOLUT PE CARE NU-L SPUNE NIMENI muta-te pe GhitaTV! Pofta buna!

  Răspunde
   
 • Fff
  Ianuarie 11, 2017 la ora 20:30

  Multi pnl-ist idioti !! Va cam ofticati !!!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 11, 2017 la ora 19:38

  Doamna Primar, Nu doresc ca banii mei sa fie cheltuiti pentru super pensiunea destinata cainilor, welfare, spa, sistem medical samd, ci pentru a face Bucuresti un oras pur si simplu circulabil. Prima investitie va rog sa o faceti in PARCARI, astfel ca mijloacele de transport in comun sa aiba pe unde circula. Autoturismele sa aiba pe unde circula. Pietonii sa aiba pe unde circula, ca si trotuarele sunt pline de masini parcate! Va rog, doamna, cainii s-au imputinat datorita ASPA care a fost pusa sa-si faca treaba si va multumesc. A fost simplu, ati vazut?! Nu mai este nevoie de Zooland. Acum, va rog faceti parcari!

  Răspunde
   
 • Paula
  Ianuarie 11, 2017 la ora 19:21

  Ar trebui trebuie demisa, ca tot promoveaza trendul . Doamna primar a esuat de data aceasta cu solutia penibila a dansei de a inchide scolile cand nu era necesar si indemnul de a nu pleca astazi de acasa .

  Răspunde
   
 • vasile
  Ianuarie 11, 2017 la ora 19:19

  Buna ziua,

  Faceti ceva, va rog, cu linia 36 ce duce in Pipera!

  In orele de varf merge si la intervale de 40 de minute intre tramvaie, standard (asumat pe site) e la >20 min.

  Chiar si intervalul de 20 minute este o rusine!

  Pe aceeasi linie partial circula 14 gol, la ~8 minute, la fel alte trasee circula fara incarcare… solutii sunt numai sa gandeasca cineva si la volum trafic, eficienta si eficacitate +

  Sa deschida cineva ochii si sa vada masele ce merg la serviciu in Pipera + traficul spre Piata Obor

  36 ar trebuie sa mearga cel putin in orele de varf la max 10 minute…

  Răspunde
   
  1. H
   Ianuarie 11, 2017 la ora 23:58

   Cumpărați-vă un walkie-talkie. Dna Firea vă ascultă pe canalul 4.

   Răspunde
    
 • lazăr gabriela
  Ianuarie 11, 2017 la ora 19:11

  Nu e nevoie să vă spun domnule Guran că aveți dreptate,știți asta pentru că e convingerea dumneavoastră exprimată,dar sunt convinsă că știți cu ce ne vom confrunta de acum încolo.

  Răspunde
   
 • junker
  Ianuarie 11, 2017 la ora 19:06

  Ponta a marit salariile, astea…..

  Răspunde
   
 • Cipper
  Ianuarie 11, 2017 la ora 19:00

  Eu am depus o petitie la primarie in care am propus careva masuri.
  Desfiintarea locurilor de parcare rezidentiale. Legea actuala e discriminatorie favorizând vechii proprietari in defavoarea celor mai noi. Se creeaza abuzuri, unii ocupand si 2,3 locuri de parcare. Plus sfanta spaga la ADP in speranta ca vei primi si tu un loc. In plus s-ar exploata mult mai decent acele locuri rezervate pe viata atunci când titularii nu le folosesc.
  Impunerea unei taxe de parcare pentru toate masinile parcate pe domeniul public. Astfel bugetul ar fi impactat pozitiv.
  Desfiintarea tuturor garajelor de pe domeniul public.
  Ridicarea tuturor rablelor aflate in stare accentuata de degradare.

  Răspunde
   
  1. Mishu Vlaicu
   Ianuarie 11, 2017 la ora 19:22

   Corect

   Răspunde
    
 • Dan
  Ianuarie 11, 2017 la ora 18:57

  Nu I este rusine sa minta, este noul trend, desi toate merg rau, raportam ca merge bine, daca noi zicem ca e bine, cine sa ne contrazica. Incompetenta, level 2.0

  Răspunde
   
 • Raduko
  Ianuarie 11, 2017 la ora 18:30

  Bravo Moise! Mai taie-i din elan ca termina deszapezirea prea repede (-:

  Răspunde
   
 • Barbu
  Ianuarie 11, 2017 la ora 18:30

  Problema este ca funcționează. Oamenii cred că e totul în regulă. Am vorbit azi cu soacră-mea (nu sta in București)si mi-a zis ca Firea chiar se ocupă, uite a adus si oameni să deszăpezească.

  Răspunde
   
 • Șerban
  Ianuarie 11, 2017 la ora 18:17

  Este josnic să folosești o situație de aproape catastrofă ca eveniment de PR, adică propagandă electorală, mai ales în momentul în care sute de mii de persoane suferă pentru că cei care ar trebui să asigure condiții cît de cît normale de circulație (la 2800€/km !!!!!) nu își fac treaba pentru care sunt plătiți.
  Apropo, madam Firea este plătită să coordoneze actvitatea nu pe post de chelner pt.oamenii străzii.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase