BIZIDAY: Miercuri, 11 noiembrie 2015


Partea 1

Partea a 2-a

Partea a 3-a

 • Ministrul Transporturilor a reclamat la DNA Compania Națională de Autostrăzi cu tot cu șefii săi, după ce Corpul de Control a descoperit indicii de vinovăție a acestora cu privire la proiectarea şi construcţia sectorului de drum Cunţa-Sălişte din Autostrada Sibiu-Orăștie. Este exact cel închis pentru a fi demolat pe tronsoane și care dacă nu e gata până la 31 decembrie România va trebui să dea înapoi banii Uniunii Europene.
 • Băncile din România raportează din nou sute de milioane de lei cu plus. Dincolo de cifrele în sine, unele foarte mari, aceste profituri sunt, de fapt, dovada faptului că bancherii au reuşit să acopere greşelile din perioada creditelor acordate pe bandă rulantă.
 • Meteorologii atrag atenția că va ninge peste două săptămâni dar 26 de judeţe nu au contracte de deszăpezire. Așa se întâmplă în fiecare an și așa ajunge de fiecare dată România să rămână blocată în nămeți chiar dacă plătește cel mai mare preț al deszăpezirii din Europa.
 • Campaniile agresive ale inspectorilor antifraudă se văd direct în bugetul de stat. Datele după primele zece luni ale acestui an arată că încasările sunt mai mari cu peste 11 miliarde de lei, bani adunaţi în mare din taxa pe valoarea adăugată.

Despre toate acestea, dar și salariile bugetarilor, reacția lui Liviu Dragnea după consultările cu Dacian Cioloș, de ce aeroportul din Brașov rămâne un vis îndepărtat, motivul pentru care zeci de mii de români se vor încălzi în această iarnă pe datorie, ce spune Curtea de Conturi despre serviciile Metrorex, cât plătesc românii pentru energia electrică,  în ce țări europene își va închide Michelin fabricile, ce probleme ar putea rezolva bateriile litiu-aer , puteți afla din ediția de marți a emisiunii Biziday.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

5 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 11 noiembrie 2015

 • Dan Reus
  Noiembrie 13, 2015 la ora 07:13

  Multumesc domnului Ungureanu pentru sustinere. La ce porti ar trebui batut ca sa se inteleaga aceasta realitate, in asa fel incat sa aiba si efecte care sa depaseasca nostalgia, razbunarile indiferente fata de copii,tehnicile de uzura, bascalia? Poate preia cineva stafeta.

  Răspunde
   
 • paul
  Noiembrie 12, 2015 la ora 08:57

  ciao moise,
  te tot aud vorbind despre performanta profesorilor iar acum a functionarilor publici. trebuie sa recunosc ca, ca functionar cu vreo 15 ani prin primarii, m-ai pus pe ganduri… apoi am stat un pic stramb si am ganditdrept plus ca am mai studiat si dosarul propriu intocmit de cei de la personal. si ghici ce mi-a atras atentia: la fiecare sfarsit de an am un raport de evaluare intocmit de diversii sefi pe care i-am avut de-a lungul timpului. cu obiective, criterii de performanta si tot tacamul… toate cu calificativul foarte bine! altfel nu puteam sa urc pe scara functionareasca….
  sa inteleg ca n-are de ce sa-mi fie frica de o eventuala noua evaluare SAU sa vedem CE si mai ales CINE o sa imi evelueze prestatia din ultima perioada???

  Răspunde
   
 • Dan Reus
  Noiembrie 12, 2015 la ora 08:27

  Clipul cu invatamantul profesional este excesiv. Ca profesor, ma face se mi se stranga inima. Oare vrem sa subcalificam poporul nostru pentru ca sa fie sluga la stapan? Personal, cred in diversificarea liceului, cu un liceu profesional, adica un liceu in care principiul trunchiului comun sa fie abolit, sa se faca doua, trei meserii la nivel ridicat teoretic si practic. Se raspunde astfel la variatia pietei de munca si la profilul concret al unor subiecti. Se generalizeaza liceul, nu se face obligatoriu, adica fiecare are dreptul sa se inscrie la liceul corespunzator calificativelor si optiunii. Liceul nu se degradeaza, caci meseriile, azi, impun un alt nivel de pregatire teoretica si practica, decat o impuneau la scoala profesionala din anii 60, dupa care unii sunt degradant nostalgici. In rest, pentru cei care refuza sa continue studiile din diverse motive, ramane calificarea la locul de munca, in familie (v.adeseori la tara), fara sa revenim la ucenicia inevitabila, neprofesionala, schingiuita, din istoria sumbra a inceputurior industriaizarii. Se neglijeaza faptul ca invatamantul nu este al liderilor, ci al tuturor, iar copiii sunt ai nostri, nu ai dusmanilor. De altfel piata muncii cere majori, iar numarul locurilor de munca nu impune o graba invatamantului.Profesorii care se instraineaza de elevi pot fi iertati cu greu si nu au punct de vedere. Renuntati la acel clip cat puteti de repede, sau, macar, modificati-l!

  Răspunde
   
  1. Ion Ungureanu Windsor
   Noiembrie 12, 2015 la ora 10:14

   Inteleg de ce se plange dl. Reus. Dansul mananca paine la liceu de xx ani. Instalatori, electricieni calificati, etc. slugi cum zice „bardul” care studiaza zilnic despre stele ceva degradant. Atata pricepe! stie. Ca sa stii ce faci in industria moderna, cu constructii metalice mari, aer conditionat, control integral BMS, faci scoala serioasa! DE 25 de ani lucrez in Londra. La noi multi profesori viseaza!

   Răspunde
    
 • Pitikut
  Noiembrie 11, 2015 la ora 23:39

  Serios, de atata timp si inca nu s-a rezolvat problema imaginii si a sunetului?O parte din emisiunea din seara asta nu e in HD, decalaj intre sunet si imagine.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase