MApN informează că, în perioada 15 – 24 aprilie, Corpul de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat exercițiul Eagle Overland 24 (EAOV24). Scopul exercițiului a fost testarea procedurilor de trecere a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria și România și verificarea sistemelor de comunicații și informatică. Convoiul a plecat din Solbiate Olona, localitate aflată la nord-vest de Milano.

Exercițiul a testat aplicarea unor proceduri standardizate între aliații NATO în caz de conflict, ce urmăresc transportul echipamentelor militare peste granițe rapid, fără întârzieri, fără restricții și prin eliminarea unor pași birocratici ce ar îngreuna întregul proces. MApN mai precizează că “EAOV24 a reprezentat un important pas înainte în ceea ce privește interoperabilitatea, atât în faza de planificare, cât și în cea de execuție. Acest exercițiu a fost un nou exemplu al colaborării dintre aliați în contextul activităților simultane desfășurate de NATO în regiune”.

Foto: NRDC-ITA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday