Alături de fostul avocat al lui Donald Trump, vor fi judecați fostul său şef de cabinet, Mark Meadows, avocaţii Jenna Ellis şi John Eastman, precum și consilierul de campanie Boris Epshteyn.

Procedura “marelui juriu” presupune prezentarea cazului doar de către procuratură în fața unor jurați aleși, fără posibilitatea acuzaților de a se apăra, iar decizia acestuia nu reprezintă o sentință ci doar decizia de a începe un proces penal.

În total, 18 persoane au fost trimise în judecată, dintre care 11 republicani locali. Sunt acuzate că au încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din statul american Arizona. Au trimis Congresului un document în care proclamau victoria lui Donald Trump, deși alegerilele fuseseră câștigate, la limită, dar câștigate, de Joe Biden.

“În Arizona și în Statele Unite, oamenii l-au ales președinte pe Joseph Biden la 3 noiembrie 2020. Nevrând să accepte acest fapt, inculpații și alți complici au intenționat să împiedice transferul legal al funcției de președinte pentru a-l menține în funcție pe co-conspiratorul numărul 1 neinculpat, împotriva voinței alegătorilor din Arizona. Această schemă i-ar fi lipsit pe alegătorii din Arizona de dreptul lor de a vota și de a li se număra voturile”, acuză procurorii.

Fostul preşedinte nu a fost inculpat, dar a fost desemnat în rechizitoriu ca fiind “participant la conspiraţie, neinculpat”.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday