Victore, trimite şi tu un MMS la Tiraspol!

 

ponta putin blogde Moise Guran

Ar fi probabil anecdotică dacă n-ar fi tragică o știre despre leul moldovenesc, ajuns valută forte. Înainte de a vorbi despre asta aș mai vrea să știți că premierul Victor Ponta participă vineri la deschiderea Jocurilor olimpice de la Soci, în Rusia. E un bun prilej să-și facă poză cu Vladimir Putin, deși mă îndoiesc că acesta va avea față de premierul român aceeiași bunăvoință pe care a avut-o Barak Obama la înmormântarea lui Nelson Mandela. Oricum, de data asta Victoraș ar putea să-și facă o misiune strategică dintr-o poză în care Putin să zâmbească naibii și el că e olimpiadă, nu înmormântare. O poză bună, o poză utilă, o poză care te poate ajuta în sălbăticia unei lumi care doar de frica lui Putin mai poate ști.

foto adevarulÎn timp ce Ponta își făcea bagajele pentru Soci, directorul liceului Lucian Blaga din Tiraspol, singurul rămas cu predare în limba română, a fost arestat de securitatea transnistreană sub acuzația de contrabandă cu valută străină. În fapt acuzatul director se întorcea împreună cu contabila și șoferul de la Chișinău, de unde aduceau salariile, în lei moldovenești.

În Moldova nu au ținut amenințările fățișe ale rușilor împotriva semnării tratatului cu Uniunea Europeană, așa cum s-a întâmplat în Ucraina. Și totuși, de câteva luni criza liceelor din Transnistria s-a reactivat (primul episod s-a consumat în 2004) iar găgăuzii au făcut un referendum neconstituțional în care au spus un Da hotărât integrării în Uniunea Eurasiatică și un nu și mai hotărât unei eventuale uniri a Moldovei cu România. Chiar dacă are populație cam cât Piteștiul, Găgăuzia este regiune autonomă legală a Republicii Moldova. Transinistria în schimb este o republică rebelă, autoproclamată, nerecunoscută de nimeni dar controlată din gesturi de țarul de la Moscova pe care Victor al nostru ar putea să îl prindă într-o poză personală făcută cu iPonul la Soci. De aia zic… Victore, fă-te util! Poate după aia le poți da pe MMS poza asta românilor din Transnistria. Poate directorul școlii românești de acolo i-ar putea speria pe milițienii ăia cu poza lui Putin. Nu contează dacă milițienii te recunosc sau nu și pe tine în poză, dar cel puțin dascălii aceia care chiar sunt hărțuiți dur și trăiesc periculos doar pentru ideea de limbă română ar putea afla și ei că României îi pasă și face ceva pentru ei.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

31 răspunsuri la Victore, trimite şi tu un MMS la Tiraspol!

 • authentic jordan sneakers sale
  Iulie 21, 2014 la ora 15:20

  Boob lovers delight! Kate Upton, who apparently had the best year, is in the Sports Illustrated Swimsuit in the second row cover! This is the first time since Ella · Mcpherson scored a spectacular cover for the three time in 19861987, and 1988! Kate captured 2013 cover, in mid December in Antarctica, where a nipple glass cutting 35 degrees below zero, but she still managed to look at the wind turbine! And those who’s she? Unbelievable. Congratulations to you, Kate! Think she can make one three peat next year??? [by Sports Illustrated] label image: Mcpherson, Kate Upton, sports illustrated, Sports Illustrated Swimsuit, Sports Illustrated Swimsuit 2013

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 9, 2014 la ora 19:18

  „de câteva luni criza liceelor din Transnistria s-a reactivat” _ România NU este preocupată cu adevărat de situaţia cetăţenilor de etnie română din afara frontierelor. (A se vedea si modificarea recentă a Legii electorale.) Discuţiile numeroase pe această temă, inclusiv în spaţiul prezentului blog, au reliefat aceasta realitate. Demersul personal al preşedintelui Traian Basescu în favoarea Moldovei, sau efortul UE de a-si apropia ţările estice si a-si întări poziţia fată de Federaţia Rusă, sunt fără şansa unui succes real, cel puţin deocamdată. Forta Rusiei este imensă; atât economică (resursele de care dispune sunt uriaşe), cât si militară. Este suficient să ne amintim că suma totală cheltuită pentru organizarea Olimpiadei de iarnă de la Sochi atinge 50 miliarde EUR . Fabulos! S-a făcut un efort imens pentru organizarea jocurilor olimpice de iarnă într-o staţiune turistică de vară. O ambiţie lipsită de orice raţiune si eficientă. Rusia a arătat lumii întregi într-un gest de maximă arogantă că poate! UE, în schimb, nu îşi poate asuma eforturi lipsite de eficientă în acest moment. Miza pentru UE este mai mare în ceea ce priveşte Ukraina, dar Ukraina este un stat creat artificial în care există contradicţii majore între Est si Vest, Nord si Sud, între mediul rural si mediul urban etc. Moldova si problemele ei sunt minore în această ecuaţie si reprezintă termeni aproape neglijabili, care nu pot schimba în nici un caz în mod semnificativ rezultatul. România, în schimb, a fost parte a grupului de menţinere a păcii (cunoscut astăzi sub denumirea „5+2”) din care s-a retras la dorinţa d-lor Nastase si Iliescu. Practic, în prezent Transnistria este Rusia. Iar Rusia discută doar cu parteneri pe măsura sa.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Februarie 6, 2014 la ora 23:30

  si colegul sau de breasla -si mai marele Philippe Jarousky ,aici intr-un mic concert la Bremen: Cautati sa ii urmariti pe amindoi in YT ,o sa plecati incintati si uitati si de necazurile financiare zilnice

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Februarie 6, 2014 la ora 23:34

   incercati sa accesati direct link-ul YT

   Răspunde
    
 • dan onofrei
  Februarie 6, 2014 la ora 23:20

  o minunatie a timpurilor.contratenorul Andreas Scholl:Sper sa va placa .

  Răspunde
   
 • n italy
  Februarie 6, 2014 la ora 23:20

  ponta cauta ceva de plagiat pe acolo dar eu sper sa/i placa asa mult sa nu se mai intoarca ba chiar sa nu se mai intoarca din orice fel de motiv..cine stie buna asta cu schimbatul sforilor de catre putin macar una sa i/o puna cravata

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 6, 2014 la ora 19:39

  In sectorul 3 din Capitala europeana Bucuresti, politia Comunitara(Locala) a angajat o firma de paza ca sa pazeasca institutia. Cum este posibil asa ceva? Da doreste domnul Moise GURAN sa faca o mica investigatie. Cum se mai poate numi politie, cand este pazita de o firma de paza.
  La Craiova afla victima unde sunt bunurile furate iar politia este legata de maini si nu poate obtine mandat pentru investigatii. Cum este posibil asa ceva? Pentru ce mai platim salarii politistilor? Jandarmilor, care ne bat in loc sa ne apere?
  La Galati primaria plateste o firma de paza sa pazeasca un parc.
  Am ajuns de rasul tuturor. Cum este posibil asa ceva?
  De ce nimeni nu spune nimic?

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Februarie 6, 2014 la ora 22:25

   va dau plus TOTAl aici cu magna cum laude si coronita de stejar -deci politia este cum(slab dotata ca si invatamintul .medicina etc ..) , acum sint si caftangii cu muschii mari si tari (HAi Dinamo !!) tre sa manince si dinsii o jimbla .Alba :CA neagra le pica greu la stomac :Pe vremea lui Ceasca (stejarul neclintit al CArpatilor -hai Dinamo! si clanul de pe STefan cel MAre-nasu .nasa .hinu .hinuta b.bai nu niiotai si mpaia miciiiii-vedeti ba micii sa fie bine piparati si berea de la Tuborg in sus !)vedea militiai de ORDINE si DISCIPLINA iar asa definita paza contractuala eraa niste PUTUROSI fara scoala(nu le- a placut invatatul) si nimic (putin )in cap imbracati in uniforme maron care cistigau si ei o piine amara cu siguranta :DAr nici nu faceau mare lucru(dormeau in post s9 furau toti ziua in amiaza mare !!De la director la ultimul tapas-mentalitae ca si acuma -daca ei ne fura noi de ce sa fim cinstiti?!”)hahahaaaaaaaa) ca sa zic asa o societate care are nevoie de paznici !!E o societate .DE HOTI(ORDINARI)sau cum se defineste in Romanica :HAiduci!!Hai Dinamo ;:Pardon domnu Cornel zicea hai liberare c!!!

   Răspunde
    
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 6, 2014 la ora 19:32

  Ei, uite Cris ce spune Viorica.
  Nu-l intereseaza pe traficantul filipinez Ponta de soarta romanilor din orice tara, chiar si din Romania.
  Intai trebuie sa ne fie rau, foarte rau ca sa iesim in strada. Va mai dura cred vreo 250 ani pana sa avem tupeu sa iesim in strada.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 6, 2014 la ora 19:29

  Ei, uite Cris ce spune Viorica.

  Răspunde
   
 • viorica
  Februarie 6, 2014 la ora 08:35

  Si in alte tari din UE este la fel, si se numeste voluntariat, adica tu ai somajul iar eu firma te primesc la mine sa inveti, sa capeti experienta iar dupa 6 luni, daca firma respectiva nu are locuri disponibile, pleci. Dar, intre timp, tu depui CV-uri si la alte firme, in care precizezi ca ai experienta obtinuta la firma X, si, daca se doresc referinte, se pot obtine de aici; deci, voluntariatul este pe bune, muncesti, iti dai silinta sa dai tot ce ai tu mai bun, iar daca dupa cele 6 luni de voluntariat nu-ti gasesti un angajator, faci in continuare voluntariat la aceeasi firma sau la alta; dar, si ca voluntar este concurenta si de obicei se cer referinte de la persoane cu o probitate morala deosebita.

  Răspunde
   
  1. care va
   Februarie 6, 2014 la ora 20:11

   Corect tot ce spuneti. As mentiona ca un angajator cauta mai intii responsabilitate si loialitate, la urma si experienta. Pregatirea este de presupus ca exista. In voluntariat se capata experienta si atit.
   Intrebari frecvente la interviu:
   = de ce ai plecat sau vrei sa pleci de la aia?
   R. popular: Caut un salariu mai bun – correct, dar nu reflecta loialitate;
   = de ce vrei sa vii la noi?
   R. popular: Ca sa ma desavirsesc professional – correct, deci mai ai de invatat, cistigind si simtul datoriei.
   O intrebare care poate rata un interviu se refera la ce stii despre firma respective. De cele mai multe ori, o pun cei cu experienta si intreaba cind nici nu te astepti (nici nu v-ati asezat pe scaune, asa ca de incalzire: Cum ai aflat de noi? sau Ne-ai gasit usor? sau o remarca sireata: Acuma pregatim/ne organizam pentru…). In genera, cred ca o reactive cu effect pozitiv ar fi de genul: Am venit pentru pozitia publicata, si sunt convins ca pot contribui efectiv si in pozitii ca… sau in sectoarele de activitate… unde se pot adduce imbunatatiri… Asta este respnsabilitate = indrazneala de a actiona, pregatit pentru consecinte – seful spune ca raspunde pentru tine dar ar prefer sa raspunzi singur.

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Februarie 6, 2014 la ora 20:26

   @Viorica -stimata doamna Viorica -e bine ce le spuneti ,intrebarea este daca tineretul este bine intentionat ca dupa comentarii se pare unii , cel mai tare isi doresc sa iasa pe strazi si sa arunce cu bolovani in vitrine ca sa fie macar action .Munca este destula si in tara ,mai ales in rural unde se poate trai minunat dar intre timp ,cocolositii de don Goye(Goitze ) a lui mamita si tatitu nu prea mai au chef de munca mai ales daca este grea .Aici la comnetarii sint campioni mondiali .sincer de multe ori ma intreb de unde au timpul??daca mai si muncesc!!??? (Cum declara unii din greu ,probabil ca acei agitatori de partid de la auto zisii comunisti-hei ruuuup tovarasi si de la cap …)
   Voiam sa zic .Greu la deal cu boii.Mici

   Răspunde
    
 • anca
  Februarie 6, 2014 la ora 02:40

  Putin are o expresie batjocoritoare iar ponta are figura unuia dus cu pluta care acum vede lumea prima data. Asta-i omul care ne conduce.

  Răspunde
   
 • care va
  Februarie 6, 2014 la ora 00:10

  Credit fiscal sau injumatatirea ratei bancare, gogorita sau furt pe fata (cind ti se vind acuma 3 costume si platesti unul – cum a fost cind plateai unul su luai unul? sau ca ti se face reducere 5000$ daca cumperi o masina care costa 25000$ -m cum a fost inainte ca-i plateai pe toti 25000$?) sau spuneti-i cum vreti, de fapt este o practica obisnuita si cunoscuta: produsul bancar, ca orice alt produs, daca nu are vinzare, incepe sa fie ieftinit, sa se mai suga ce se mai poate de la populatie (de unde din alta parte?) pina cind va veni adevarata criza = banul nu va mai circula (daca populatia nu mai are si bogatasii i-au strins pe toti) si solutia va fi razboiul. Despre ce s-a numit acuma criza, era ca nu se mai vindea cu profit, la pretul dorit. Adevarata criza nu va mai lasa nici o alternativa nimanui – incepem sa ne macelarim intre noi iar bogatasii se vor retrage pe insule asteptindu-l pe victorios, sa-l „ajute” sa se refaca si ei sa o ia de la inceput cu profitul. Unde se greseste este ca razboiul nu poate fi controlat, si si nu se poate sti nimic. Concluzie (nu este nici o morala, nu este nimic de invatat, se stie deja): lamuriti-va cum vreti sa fie, nu mai platiti nimic (oricum veti ajunge la asta), faceti schimbarile care vor legaliza ceea ce vreti (deci nu este anarhie) si scapati de razboi.
  Vad ca se vorbeste de Tiraspol, de Transnistria si se va vorbi tot mai mult in timpul Olimpiadei. UE stie deja de armata 14 (infricosatoare si foarte bine dotata, rusii au deja citeva planuri de invadarea Europei), si a lasat-o mai moale cu Ukraina. Americanilor nu le pasa ca nu-i Europa lor, au inceput cu gargara ca au inceput sa se refaca (21 de creditori internationali asteapta la termenul de 7 februarie sa-si vada miliardele, care sunt numai o parte mititica din datoriile externe si nu se stie inca daca vor fi onorate, FED se pregateste sa mai scoata la vinzare alte bucatele de tara) sa ia ochii alora din afara (cei din tara … de ce nu faceti o vizita in America sa vedeti cum e?). Credeti ca si-au terminat conturile in Afganistan? Nu si nici nu le convine sa se retraga de acolo, dar n-au soldati. Nici nu stiu daca au cu ce sa onoreze guvernul roman pentru ospitalitatea trupelor care vor incepe sa vina. Voi ori nu sunteti seriosi ori v-ati intors in copilarie: rate, promisiuni,… Cu puscariasii aveti ceva dreptate – prima carne de tun cu dotare americana. Deci este de lucru, ca tot n-o sa ai nevoie sa platesti nici o solda. Ati scapat, n-au sa va mai dea puscariasii in cap ca n-au ce minca.
  A fost interesant interviul, tradus de dl. Ioan, cu scriitorul grec Nikos Dimou. Nu de dragul interviului si nici legat de cum este privit Nordul dinspre Sud, ci de felul cum gindeste un popor cu traditia civilizatiei cu mult inaintea Europei. Poporul grec era criticat ca fiind cam lenes.Este ceva oriental in treaba asta (probabil ca nu se va europeniza sau germaniza vreodata), dar si, foarte normal: unde sa ne grabim cu dezvoltarea economica concurentiala si competitiva? Nu ajungi nicaieri, sau mai exact ajungi la dracu. Cel mai civilizat lucru este sa folosesti resursele atit cit ai nevoie, acuma, celelalte generatii sa faca la fel la timpul lor. Calm, linistit si in pace.
  Nu este un indemn la razmerita, dar faceti voi ceva ca altfel vor face altii si nu va fi bine. Canada nu va participa nicaieri, suntem atit de amestecati aici ca intii va trabui sa ne macelarim intre noi (cele 30 milioane) si nu va mai ramine nimic de exportat pe alte meleaguri. De ce mi-a fost frica cu Romania, nu-mi mai ieste frica – sunt ingrozit. Succes la Olimpiada, ce sa zic…

  Răspunde
   
  1. Mister Chew Chew
   Februarie 6, 2014 la ora 10:01

   „de ce nu faceti o vizita in America sa vedeti cum e?”. Pentru ca se obtin mult mai usor vize pentru RPC decat pentru SUA.

   Răspunde
    
 • Cris
  Februarie 6, 2014 la ora 00:09

  Am urmarit, ca de obicei, cu interes emisiunea. Mi-a placut mult chestia aia cu dusul tinerilor someri in locuri de munca, ca la muzeu. Adica AJOFM face totul: consiliere, mediere, batut pe umar, incurajare, sfaturi legate de CV, totul… dupa care tanarul este dus la un loc de munca, ca la muzeu, vede ce e pe acolo, dar, cand sa se obisnuiasca si cand sa indrazneasca sa doreasca sa munceasca, cineva ii da un sut in fund si ii arata ca locul lui e, de fapt, in strada, si se duce pe Apa Sambetei tot efortul.

  Tinerii nu au nevoie de locuri de munca in care sa se duca ca la muzeu ci de locuri de munca in care sa-si castige o paine.

  Răspunde
   
 • Sergiu Daniel Berghian
  Februarie 5, 2014 la ora 23:49

  Că bine-ai zis omule!

  Răspunde
   
 • tony
  Februarie 5, 2014 la ora 23:36

  Onoare,datorie,dedicatie…notiuni straine etosului lui
  Victor Ponta si epigonilor sai … Boicotati Sochi !

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Februarie 6, 2014 la ora 21:50

   @tony -stiamte domn -rusinos !!ideea olimpica este de la baza deja o idee de pace si buna intelegere.
   vorbele dvs :De gen –sabotati –reflecta numai otrava unui omm retardat!!Si cu astfel de cetateni(!!??) doriti ca politicienii romani din generatiile viitoare -acceptam ca acatualii nu sint pe masura promisiunilor _Sa duca tara in viitorv!!!Pe culmi de glorie eterna !!halal !!Sau curat murdar vorba lui Nenea IAncu!!!prezent acum si cred in pururi in acea tara

   Răspunde
    
 • Teo
  Februarie 5, 2014 la ora 21:04

  Sfidare pe fata….reorientarea asta PSD-ista spre Est e periculoasa pt noi toti….Putin a spus despre „ajutorul financiar” mai mult dat fortat Ucrainei ca banii nu sunt conditionati in niciun fel…Ponta sigur a bagat asta la cap dar de acum pur si simplu EXAGEREAZA cu sfidarea fata de aliatii nostrii care pe langa austeritatea mult blamata( dar de care avea nevoie capitalismu care credea ca face bani din piatra seaca pana in 2008) ne impun ( si bine fac) si reguli morale si normale pt lumea civilizata a anului 2014.
  PS:in „martea neagra” odata cu reactiile ambasadelor la adresa legilor tipic romanesti( valabile si in Federatia Rusa) m-am simtit mandru ca sint cetatean european

  Răspunde
   
  1. emil
   Februarie 6, 2014 la ora 07:12

   Ce vrei sa zici cu reorientarea PSD-ista spre est? Ai vazut tu vreo apropiere intre Ponta si Putin? Se pupa in public? A declarat Ponta ca nu mai vrea un drum european ci o alianta cu Rusia? La toate intrebarile raspunsul e NU. Deci de unde pana unde la tine orientare spre est? Mai gandeste te rog.

   Răspunde
    
   1. VictorL
    Februarie 6, 2014 la ora 09:58

    Orientarea spre Est e demult pusa pe rol.Moscova intotdeauna a cautat tradatori in Romania si a si gasit.Ponta la Sochi se duce sa-i schimbe Putin sforile si sa dea raportul.
    Nimeni nu ajunge sef la Internationala Socialista fara sustinerea Moscovei,mai ales daca vine din Romania,iar Ponta a fost uns in Africa de Sud.La finala CM de fotbal a stat in loja alaturi de Medvedev cind ala inca era presedinte la el acasa,chiar daca tot Putin il tragea de sfori.
    Avem deaface cu incercarea de destructurare a UE si in special cu scoaterea Romaniei si Bulgariei din alianta.Asta nu se poate face decit destructurind Institutiile Statului ca nu de Basescu ii doare pe rusi capul pina in decembrie.Suspendarile au fost incercari de lovitura de stat iar din Constitutie vor sa elimine alegerea Presedintelui in mod direct prin vot universal,de catre cetateni.Daca nu aveam articolul asta demult era schimbat Basescu cu o matrioshka ruseasca.

    Răspunde
     
    1. Radu
     Februarie 6, 2014 la ora 11:05

     si cui serveste acest adevar?nu vede nimeni ca romanilor „Le este bine,inca”!?nu le-a ajuns cutitul la os.ORICE NATIE CAND NU MAI POATE DE POVARA UNUI TRAI GREU IESE IN STRADA.EI(ROMANII)O DUC INCA BINE MERSI.Mai vorbim din aprilie.Sau mai bine zis voi vedea,ma voi convinge ca au si ei limite.

     Răspunde
      
    2. care va
     Februarie 9, 2014 la ora 16:29

     E adevarat Victoras, dar te intreb: cine nu cauta tradatori? Este cel mai ieftin de cistigat cu ei. Intelegi?

     Răspunde
      
     1. VictorL
      Februarie 9, 2014 la ora 17:54

      @SanduCu.Eu am inteles demult, ca eram mic si aveam 10 la istorie.Mai trebuie sa inteleaga si restul romanilor si poate nu vor mai pazi biserica sa le dau coliva.
      Asta a fost si problema lui Mihaita inceputa la 20august’44 si a cirpelor care mai intii s-au inscris in Legiune si apoi in PCdR sau PMR.De cei veniti calare pe tanc nu comentez ca nu erau de-ai nostri…
      Totusi,eu cred ca loc de intors nu mai este si cei care inca mai pupa mina straina vor sfirsi la alea de maxima siguranta,cu toate ca acuma infractorii stau acasa pe cuvint de onoare…Dracul a mai vazut!

       
  2. dan onofrei
   Februarie 6, 2014 la ora 21:41

   stimate domn -nu va inteleg -adica China si Russia ,doua mari puteri actuale de ce nu ar sta pe agenda Romaniei la schimburi economice si culturale cu cistig de ambele parti??In anii 70 mijloc Romania vindea de la Electroputere Craiova duzine de locomotive diesl electrice performante (e un exsemplu banal din ramura mea profesionala de atunci in RO-locomotivele probabil au fost zeci de astfel de relatii) de care partenerii chinezi au fost f.multumiti atunci cel putin(sint convins ca merg si astazi la dinsii nu arunca asa usor la fier vechi!!!) !!!.Inteleg perfect bunele relatii ale Romaniei cu Tarile din westul Europei sau SUA este ff.OK dar de ce sa se izoleze de rasarit nu pricep !!:Nu inteleg ,nu sint tot oameni ca si noi??Sau noi sintem ceva mult superior (cei mai frumosi ,inteligenti ,curati moral ca lacrima-de crocodil ,ai nostri ca brazii…numai unul si unul)pentru care rasaritul trebuie izolat ca asa comanda UNII(HUNII???)??:Nu sint piete de desfacere unde oameni de afacere romani sa aiba relatii econommice la fel de bune ca si cu cei din west?!
   Nu inteleg cum poate Germania intretine de decenii dupa WW2 relatii directe economice bilaterale dintre cele mai fructuoase la cel mai inalt nivel cu RUSSIA ,CHINA ,iaR ROMANICA TREBUIE LA COMANDO-UL UNORA SA SE UTO-IZOLEZE RASARIT ?? DECI FOSTUL CANCELAR federal german dl.SCHRÖDER SE AFLA SI ACUM IN CONDUCEREA concernului de gaz rusesc GAzprom ,iar Romania sa se izoleze de o tara DIRECTZ VECINA !!!! cu care a avut traditional ca vecin direct relatii fructuosae economice permanent !?Sa nu cautam sa ne amagim singuri si sa vedem realitatea prin care Europa decv wesdt sau SUA mai degraba cauta iozolare unei mari puteri care nu se lasa cumparata in bogatiile subsolului prin santaj sau discreditare politica interrnationala cum si-r dori multi colonialisti (fosti) Adica pe nimica sau 2 copeici ruginite si citiva functionari corupti cu bogatii pe ,la Londra SAU IN alte VARII paradise de jonglerii finantiste !!Se vede clar ca sinteti ca majoritatea comentatorilor unilateral ca sa nu zic inghesuit caci lumea si asa este total globalizata ,iar izolationalismul de orice culoare sau tendinta este deosebit de gaunos pentru relöatiile economice ;:Sa va zic una scurta:Prin anul 1992 parca puneam in functie prin firma Contec care producea instalatii laser automatizate de marcat pe orice material ,o masa tactata pentru marcajul sondelor LAmbda folosite la reglajul carburatiei auto.,VA rog sa ma credeti ;Ca absolut tot sortimentul era pentru exclusiv marci de automobile japoneze .Deci mica dar finuta fabrica era a lui Bosch undeva pe linga Stuttgart .La multi ani de atunci respectiv anul asta 2014 acum vreo luna deci cam la 20 de ani a trebuit sa schimb la masina sotiei(un Go0lf 4 fabricat 2004 )sondele Lanbda-problemaeravde ceva luni :Am comandat originale la Sevice-ul VW si ce sa vezi pe sonde este marcat JAPAN marca NGK :Deci pentru Golful gertman sondele sint fabricate de japonezi!!!!!IAr cele pe care le-am demontat singur cele vechi erau tot din JAPAn !!DEci actuala totul este un melange economic complex in care numai un inghesuit isi poate imagina izolare fata de west sau est:Deci stimate dom cum spun germanii inteligent !!Stam toti intr-o barca si cu bune dar mai ales cu rele (in ce priveste clima globala si consecintele!!):CA unii mai mari cauta sa provoace o izolare spre o anume directie -asta e clar ,nu au nevoie de concurenta pe pitele de desfacere proprii.O sa spunjeti asta e rusofil_Nu le cunosc limba dar am fost ca specialist german in 2003 odata in uzina lor Lada din Togliatti si mi s-au parut un popor f.primitor si sint si f.seriosi in munca si inteligenti,iar inginerii dinsilor din generatia tinara vorbesc cam topti engleza si unii si germana la fel ca si tinerii dvs.:LA fel ca si chinezii unde nu am fost in tara dinsilor dar am avut colegi veniti de la sucursala germana diN Shanghai a firmei Schenck pe care i-am scolarizat in centarla germana si mi s-au parut la fel specialisti f.seriosi si corecti.Altfel ce sa asteptam de la un partener de afaceri??Din ce parte a buoslie provine ??SAu ce culoopatre de piole are ???DAca e corect omul e corect!!!.Industriasii si fermierii trebuie sa coopereze in afaceri bilaterale sau fabricatii comune indiferent de directia busolei!!:Gindirea dvs.in matrite preistorice este total depasita sau pur tendentioasa

   Răspunde
    
 • moscraciun
  Februarie 5, 2014 la ora 20:18

  poate ii face o poza putin cum ii pupa pantofii victoras a nostru

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase