Atacul cibernetic a afectat “un sistem de salarizare deținut de o companie terță”, folosit de Ministerul Apărării de la Londra, care conținea numele și datele bancare ale unor militari aflați în serviciu, dar și ale unor foști membri ai forțelor armate. În unele cazuri, au fost accesate și adrese la care locuiesc aceștia.

Parlamentari conservatori și membri ai guvernului au confirmat incidentul, dar nu au precizat cine sunt hackerii și pentru ce folosesc informațiile, însă Sky News relatează că o grupare din China este implicată în atac. Un raport oficial în acest va fi prezentat în cursul zilei de marți în parlamentul britanic. Referitor la informația publicată de Sky News, un parlamentar conservator și fost militar a declarat că Beijingul ”probabil caută persoane vulnerabile din punct de vedere financiar, pentru a le constrânge în schimbul banilor”. 

De asemenea, ministrul Muncii din Marea Britanie a evitat să răspundă dacă este vorba despre un atac coordonat de China, dar a precizat că “trebuie să echilibrăm balanța atunci când vine vorba de Beijing. Prin acest echilibru, mă refer la protejarea securității noastre. În același timp, recunosc și, bineînțeles, China este un actor economic foarte important la nivel global și, bineînțeles, marile provocări globale trebuie să aibă China la masă, dacă vrem să le rezolvăm și pe acestea.”

Ministrul britanic al Apărării va informa astăzi deputații din Camera Comunelor și, conform BBC, acesta va prezenta un plan care va include măsuri de protecție pentru militarii afectați.

Acuzațiile vin după ce la sfârșitul lunii martie, China a fost acuzată că a desfășurat o campanie de spionaj, timp de peste 10 ani, în care a accesat mail-uri, date cloud și conversații din întreaga lume, inclusiv din SUA și UK. Țintele grupării au fost oficiali guvernamentali, jurnaliști, oficiali din domeniul securității sau opozanți ai regimului de la Beijing.  

Surse: Sky News, BBC 

Foto: Maksym Dragunov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday