Purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate a scris pe rețeaua X: “Serviciul de Protecție a Statului, în cooperare cu Agenția de Securitate Internă, a detectat și demontat dispozitive care ar fi putut fi folosite pentru a asculta ceea urmează să se discute în sala unde este programată pentru astăzi reuniunea Consiliului de Miniștri”.

În mod normal, ședințele de guvern au loc la sediul instituției, în capitala Varșovia, însă aceasta este programată să aibă loc în orașul Katowice, un oraș din sud-vestul țării unde prim-ministrul a participat la o conferință pe teme economice.

Oficialul nu a menționat nimic despre originea dispozitivelor, dar a subliniat că ședința se va desfășura conform orarului stabilit. Conform agendei, miniștri discută despre politica energetică a Poloniei, inclusiv despre tranziția de la utilizarea cărbunelui la producerea de energie și despre un program prin care să diminueze impactul creșterii prețurilor la energie, pentru gospodăriile vulnerabile.

Polonia a fost printre cei mai mari susținători ai Ucrainei, de când țara a fost invadată de Rusia, în februarie 2022. În ultimii doi ani, Varșovia a fost în alertă sporită pentru a preveni tentativele de spionaj.

Sursă: Reuters

Foto: gov.pl

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday