Cavalerii Apocalipsei Penale

de Moise Guran

Mă tot întreb de câteva zile de ce acum această avalanșă de legi antisociale în Parlamentul României și, mai ales, de ce această abandonare agresivă și disperată a unei minime decențe… Mai pe românește, vă spun că am încercat să înțeleg, vorba poetului, ce-i mână pe ei în luptă și, mai ales, de ce această încrâncenare de sfârșit de lume acum.

blog calareti

Căutând prin evenimentele acestei toamne am găsit închiderea bătăliei pentru Înalta Curte de Casație și Justiție într-un mod foarte puțin favorabil actualei puteri dar și o, să-i spunem, recrudescență a activității procurorilor anticorupție. Numai în noiembrie au fost 23 de condamnări penale definitive în cazuri de corupție, practic mai mult de una pe zi lucrătoare, prin care 90 de oameni importanți au fost așezați la răcoare.
Desigur acesta este un cadru general în care corupția primește lovitură după lovitură, dar îmi lipsea un eveniment, o precipitare acută care să justifice faptul că parlamentarii noștri vor morți-copți acum să salveze pe cineva de la pușcărie. Însă pentru a înțelege toate astea trebuie avut în vedere întregul pachet, căci este vorba de mai multe legi nu de una singură pe care să o suspectezi că e făcută cu dedicație. În altă ordine de idei pare acum mai probabil ca aceste legi să fie rezultatul unor negocieri între grupuri de interese decât o salvă menită de exemplu să îl salveze pe Adrian Năstase de încă o condamnare penală. Că veni vorba de fostul premier, este cel mai probabil ca legea privind amnistia și grațierea să fi fost prelucrată și orchestrată de apropiați ai acestuia și de aici și încrâncenarea unui Ponta sau a unui Zgonea, sau a unui Ghiţă, ba chiar și punțile de negociere și alianță între aceștia și grupul lui Dan Voiculescu. Categoric, patronul Antenelor ar fi al doilea cel mai important beneficiar, cu precizarea că Voiculescu nu are aceeași presiune a timpului ca Adrian Năstase. Deși condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Voiculescu mai are două căi de atac, pe când Năstase se poate aștepta la o altă condamnare cu închisoarea chiar de la sfârșitul acestei săptămâni. Ceea ce ne duce în mod inevitabil la încercarea de ieri de a reintroduce tărăgănarea la infinit a unui proces penal prin excepţii de neconstituţionalitate. Un Fenechiu, la fel ca şi Voiculescu, trebuie să privit asta ca pe un plan de rezervă în cazul eşuării aministiei în care s-au întâlnit ca interes cu Năstase. Desigur, nici Voiculescu, nici Fenechiu, nici chiar Adrian Năstase (pe care îl suspectez deja că este premierul din umbră al acestei ţări) nu ar fi adunat suficiente voturi în parlament fără o a patra grupare, una bine reprezentată de sintagma baroni locali sau de numele Liviu Dragnea. Aceştia sunt cei care trebuie să fi cerut sau să fi gândit cumva modificarea Codului Penal și dezincriminarea corupției pentru primari și parlamentari. Interesant este faptul că această grupare, probabil cea mai bine reprezentată în Parlamentul României este de asemenea sub o presiune a timpului, căci degeaba alocă Dragnea 1,4 miliarde pentru baroni locali anul viitor, dacă aceștia trebuie să îi cheltuiască legal, urmăriți prin toate firmele și pe la toate rudele de ANI, SRI și DNA. Cum cei mai mulți parlamentari sunt extensiile teleghidate ale unor baroni locali fără de care n-ar fi ajuns în Parlament, negocierea între aceste grupuri de interese a adus cel mai probabil la forțarea votării în Parlament a unor legi antisociale, a unor legi dedicate și atent direcționate, într-un context în care devenise mai dificil ca niciodată de controlat justiția. 

 

PS Aşa cum aţi observat, acest articol este pur speculativ, reprezintă doar opiniile mele şi, aparent, nu se bazează pe alte informaţii de culise. Sper însă ca organele de apărare ale statului, această Justiţie despre care am început să cred că în sfârşit funcţionează, să stea bine cu ochii pe aceste culise. Despre soarta ei este vorba în toată această poveste de la început şi până la sfârşit. Şi probabil şi despre a noastră a tuturor pe termen mediu şi lung.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

137 răspunsuri la Cavalerii Apocalipsei Penale

 • Alex
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:56

  Daca ar recupera banii furati de cei care stau in puscarii, ar putea sa le construiasca cate puscarii vor ei …

  Răspunde
   
 • Cutova Tachita
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:36

  Ai pus punctul pe „i ” Moise. Daca vroiau pina acum modificau citeva unitati militare cu forte proprii din penitenciare cu detinutii care doreau reducere pedepsei si rezolvau problema. Dar nu sa vrut ,asa cum ai subliniat si tu in mod intentionat si diabolic intretin acesta situatie ,pentru a folosi la nevoie. Trebuie sa iesim in strada sa luam atitudine si sa le aratam solutiile pe care ei se fac ca nu le vad.

  Răspunde
   
 • Alex
  Ianuarie 9, 2014 la ora 03:08

  Uite ca totusi, privind la distanta de 20 de zile, salvarea lui Nastase de un nou verdict: condamnare nu mai pare o simpla fantezie.

  Răspunde
   
 • sorin 1
  Ianuarie 7, 2014 la ora 03:41

  4ani…stim. base e de vina. !!!¡

  Răspunde
   
 • Muhamed
  Decembrie 23, 2013 la ora 14:10

  OARE POT FI NUMITI CEI CE VESTESC APOCALIPSA CEI CE ADUC ACEASTA PACOSTE ASUPRA POUPULATIEI? CAVALER E TITLU NOBEL! ACESTI PATRU SI RESTUL CAPILOR DE BALAUR CE STAU IN SPATELE LOR SUNT DRACI NU CAVALERI.

  Răspunde
   
 • Armaghedon
  Decembrie 20, 2013 la ora 14:45

  bai pizdiucule ci stergi mesajele !

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 19, 2013 la ora 10:51

  Eu am o mare problema de intelegere:
  1.-primaria Bucuretiului se imprumuta si vrea sa cheltuie 200 milioane de EURO pe ceva absolut inutil parerea mea;
  2.-guvernul se vaieta si zice ca nu are bani, adica 15 milioane de EURO pentru a porni si asigura o productie la Oltchim la capacitate in masura in care ceea ce se fabrica la Oltchim are piata de desfacere asigurata iar salariatii de acolo au o mare problema cu salariile pentru ca acest combinat functioneaza mult sub capacitatea sa;
  3.-ni se spune ca nu exista bani pentru construirea cat mai rapida a autostrazii de care are nevoie uzinele Dacia pentru ca sa existe in continuare un viitor solid pentru aceasta afacere in Romania si pentru ca in viitor sa ne asteptam la o pastrare a productiei la nivelul de astazi si poate sa speram si la noi investitii si sa nu stam cu frica in san, avand in vedere cheltuielile cu logistica, ca e posibil ca in actualele date economice din Europa (vezi aici problemele cu care se confrunta industria auto din Europa si din lume) sa apara noi oportunitati pentru sefii de la Dacia pentru a reloca o parte din productia din Romania in alte tari unde costurile logistice si de productie sunt mai mici iar rezultatul este unul dezastruos pentru Romania.

  Răspunde
   
 • Vocea Europei
  Decembrie 19, 2013 la ora 10:19

  rusine si badjocura usl uniunea nebunilor.

  Răspunde
   
 • Ema
  Decembrie 19, 2013 la ora 05:24

  off topic
  Reiau numărul de elevi care studiază în limba germană maternă, întrucât tabelul trimis inițial nu a fost preluat.
  Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Tîrgu Mureș:
  Clasa a VIII-a – 9 copii; Clasa a a VII-a – 18 copii; Clasa a a VI-a – 14; Clasa a a V-a – 11; Clasa a a IV-a –25; Clasa a a III-a –25; Clasa a a II-a –22; Clasa a a I-a –19; Clasa O –23
  Școala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin:
  Clasa a VIII-a – 12 copii; Clasa a a VII-a – 15 copii; Clasa a a VI-a – 10; Clasa a a V-a – 15; Clasa a a IV-a –11; Clasa a a III-a –15; Clasa a a II-a –24; Clasa a a I-a –29; Clasa O –29
  Număr cumulat de elevi care frecventează cele două școli:
  Clasa a VIII-a – 21 copii; Clasa a a VII-a – 33 copii; Clasa a a VI-a – 24; Clasa a a V-a – 26; Clasa a a IV-a –36; Clasa a a III-a –40; Clasa a a II-a –46; Clasa a a I-a –48; Clasa O –52

  Răspunde
   
 • Ema
  Decembrie 19, 2013 la ora 05:12

  off topic
  În atenția domnului Moise Guran,

  Comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” din Tîrgu Mureș și
  Comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale „Augustin Maior” din Reghin,
  vă solicităm să ne sprijiniți în următoarea problemă:

  În data de 16 decembrie 2013, doamna inspector școlar general adjunct Illes Ildiko ne-a comunicat faptul că începând cu anul școlar 2014 – 2015, învățământul liceal cu predare în limba germană maternă din cadrul Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Tîrgu Mureș, urmează să se desființeze.
  În aceste condiții, vă solicităm sprijinul dumneavoastră pentru continuarea funcționării învățământului liceal cu predare în limba germană maternă, din cadrul Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureș.
  Prezentăm mai jos numărul de copii care în prezent frecventează cele două școli, secția de predare în limba germană maternă.

  Clasa Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”
  din Tîrgu Mureș Școala Gimnazială „Augustin Maior”
  din Reghin Număr cumulat de elevi care frecventează cele două școli
  a VIII-a 9 12 21
  a VII-a 18 15 33
  a VI-a 14 10 24
  a V-a 11 15 26
  a IV-a 25 11 36
  a III-a 25 15 40
  a II-a 22 24 46
  a I-a 19 29 48
  O 23 29 52

  Menționăm faptul că distanța între Tîrgu Mureș și Reghin este de 30 de km, iar între cele două localități este organizat transportul în comun regulat, așadar Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” Tîrgu Mureș este accesibil elevilor din cele două școli.
  În demersul nostru, ne bazăm pe prevederile Legii educației naționale nr. 1 din 5 ianuarie 2011, care precizează următoarele:
  … art. 10
  (1) În România, învăţământul este serviciu de interes public şi se desfăşoară, în condiţiile prezentei legi, în limba română, precum şi în limbile minorităţilor naţionale şi în limbi de circulaţie internaţională.
  … art. 45
  (1) Persoanele aparţinând minorităţilor naţionale au dreptul să studieze şi să se instruiască în limba maternă, la toate nivelurile, tipurile şi formele de învăţământ preuniversitar, în condiţiile legii.
  (2) În funcţie de necesităţile locale se organizează, la cererea părinţilor sau tutorilor legali şi în condiţiile legii, grupe, clase sau unităţi de învăţământ preuniversitar cu predare în limbile minorităţilor naţionale.
  (3) La toate formele de învăţământ în limba română, în limbile minorităţilor naţionale sau în limbi de circulaţie internaţională, se poate înscrie şi pregăti orice cetăţean român sau cetăţean din ţările Uniunii Europene şi Confederaţia Elveţiană, indiferent de limba sa maternă şi de limba în care a studiat anterior.
  (4) În cadrul unităţilor sau secţiilor cu predare în limbile minorităţilor naţionale, singulare în localitate, se pot organiza clase liceale şi profesionale cu grupe de elevi de diferite profiluri, în condiţiile legii.
  … (10) În unităţile conexe învăţământului preuniversitar din judeţele în care funcţionează forme de învăţământ în limbile minorităţilor naţionale se asigură încadrarea cu specialişti şi din rândul minorităţilor naţionale, cu respectarea criteriilor de competenţă profesională.
  … art. 46
  (1) În cadrul învăţământului preuniversitar cu predare în limbile minorităţilor naţionale, toate disciplinele se studiază în limba maternă, cu excepţia disciplinei Limba şi literatura română.
  … (12) În învăţământul preuniversitar, probele de admitere şi probele examenelor de absolvire pot fi susţinute în limba în care au fost studiate disciplinele respective, în condiţiile legii.

  Vă dorim sărbători liniștite!

  Răspunde
   
 • care va
  Decembrie 19, 2013 la ora 04:35

  Imi cer scuze daca am parut nitel cam incendiar, dar asa cum Chevron, a adus jandarmi romani sa-i bata pe romani, fiind strins cu usa in afaceri prin alte parti ale lumii, la fel si eu, cind vad ca se ingusteaza drumul Romaniei si nu va mai avea de ales.
  Pentru cine nu stie ce-i aia manipulare, am vazut recent la TVR, citeva minute de „istorie” cu un profesor de istoria Romaniei. Recent, adica acum citeva zile cind in Romania stiti ce este, deci a picat ca o manusa. Dupa ce sunt prezentate scene din perioada colectivizarii (a fost o colectivizare fortata, nu voluntara – as face o remarca: pai daca nici taranul sa nu tina la pamintul lui, atunci cine? Uite astazi, in loc sa se stringa mai multe paminturi la un loc sa fie lucrate in comun, mai bine le vinzi la anul strainilor), dl. Dumitru Cioroianu, cu una din faimoasele „morale”, incheie: Astazi tragem ponoasele greselilor din 1949 (nu citez pentru ca nu am retinut exact cuvintele).
  Pe vremea comunista, invatam si repetam „Romania grinarul Europei”. Preiau niste date de pe Internet: in 1860 Romania acoperea cam 6.2% din exportul de cereale al Europei; in 1938 a ajuns cam la 14.7%. Adica, nici vorba de „grinarul Europei”.
  „În anii 1980, efectivele de animale crescute în micile gospodării țărănești, pe 15% din suprafața agricolă totală rămasă în afara CAP-urilor reprezenta aproximativ 50% din efectivele totale”, asta-i din „Wiky”. Deci de pe 15% teren necolectivizat s-a obtinut jumate din productia totala de animale – ce grozava este agricultura privata, hai sa desfiintam colectivele. Pai ce nu s-a colectivizat, nu se putea colectiviza si acolo ocupatia era (zic eu) 90% crestere de animale. De pe ce s-a colectivizat s-au produs cealalta jumatate de animale si cereale, pentru ca exportam si la toti vecinii din CAER. Nu fac apologia colectivizarii, desi cred ca a lucra in comun un teren mare este mai merituos decit fiecare pe parceluta lui personala. Revenind la „greseala” la care se refera „istoricul” cu pricina, imi permit sa citez de pe Internet: „pe vremuri furau mai putini si mai putin, acuma fura mai multi si mai mult”, si atunci, asta este… manipulare.
  Nu mi-am facut nici o problema ca nu se stie ce-i aia manipulare, dar ca sa nu uitati ce merge la TVR.
  Cu adevarat important, cred ca este altceva. Productia agricola este de fapt …producerea unei materii prime. O productie necesara, dar aducatoare de beneficii mici. Si asa si asa, europenii nu stau in exportul agrar romanesc (cel putin asta-i ce se aude si se intelege). Atunci, sa ma pupe ei undeva si Romania sa produca numai cit are nevoie, fara sa mai importe nimic, din produsul agricol brut (il produc curat, nestresat de standarde europene care au doar rolul sa ma lase cu productia nevinduta sau data degeaba). Atunci poate ca nu am nevoie de tot terenul agricol disponibil, mi-l pot selecta pe cel mai practic (fertil, usor de irigat, compatibil cu produsul, samd). Acuma terenul disponibilizat, in primul rind nu mai are o valoare exorbitanta pentru alte obiective (cai rutiere sau ferate, zone industriale, localitati mititele si frumusele in locul unor mamuti sufocanti). Mai mult, daca sablonez/corelez necesarul agricol cu populatia, poate ca ajung sa ma descurc cu un personal agrar-industrial (numiti-l muncitor-fermier) profesional, suficient pentru aceasta ramura economica. Aceasta pentru a balansa forta de munca nationala si a o ocupa si in alte domenii (turism, cultural/artizanat, agrement, tratament). Pot sa-mi lipesc industrii alimentare in apropierea locului de productie (scutesc transporturile si insilozarea). Acuma stiu de ce am nevoie un drum pe aici sau pe dincolo, pot sa refac sate (pastrind traditia), casele de chirpici care crapa la prima bitiiala vor ramine de muzeu. Asta va incepe sa fie o problema, exodul orasenilor citre asa zisele sate. Dar nu-i rau, a venit rindul marilor orase sa fie reamenajate, mai aerisit – sa se simta turistul bine si sa-l jumulim …eficient.
  Deci ce spun, agricultura care nu costa mult, transportul fluvial care nu costa mult, turismul la fel – sunt trei ramuri economice cu investitii minime si beneficii fantastice. Nu-i spuneti colectivizare, spuneti-i cum vreti doar faceti-o. Probabil ca o sa fie nevoie de o nationalizare voluntara a terenurilor – scapati de eventualitatea matrapazlicurilor cu vinzari de terenuri functie de interese private, si i-i mai radeti si pe cei care-si spala banii obtinuti din tradarea voastra – de ce sa-i bagati la inchisoare (judecatile sunt scumpe si lungi) cind pot fi folositi la munca cimpului (pe care si l-au ales). Tavalugul interesului economic sa primeze impulsului de a pedepsi – educare sau re-educare prin munca (cum spunea rabinul: asta nu-i comunista, este capitalista).
  Gindind totul in liniste, tara poate fi refacuta si toata lumea multumita. Este vorba de a intelege si de a aplica niste prioritati, de a corela in mod dinamic resursele pe care le detii, daca faci totul bine n-ai nevoie sa fii pe locul intii (locul 15 nu-i bun?).

  Răspunde
   
  1. Cris
   Decembrie 19, 2013 la ora 10:27

   Prietene, asocierea in colectivitati agricole trebuie sa se faca pe baza voluntara si cu argumente economice, bazate pe castig. Daca tu proprietar de teren vrei sa-ti lucrezi singur pamantul sau sa-l lasi parloaga e optiunea ta si ea nu trebuie incalcata, indiferent care ar fi interesele „de stat”. Este inacceptabil ca o companie ca Chevron sa intre cu fortza pe un teren privat sau sa-l exproprieze pentru simplul fapt ca acolo s-ar putea afla gaze.

   Răspunde
    
   1. care va
    Decembrie 20, 2013 la ora 08:05

    Dl. Cris, daca exista „argumente economice” automat exista si „voluntar”, daca tot aveti pamint, n-o sa-l tineti degeaba. Poate n-ai masini, esti in pana de bani, esti in virsta, atunci atunci prin asociere cu altii si la intelegere, incepi sa cistigi si ramii in hora. Ca fermier, poti ramine in hora si peste virsta de pensionare. Interesul statului este unul singur: sa aibe din ce-ti plati pensia, sau asigurarea medicale sau educatia ta sau a urmasilor. Pentru asta te taxeaza din ce cistigi. Iar Chevron nu este stat, chiar daca i-a mituit – ii dam jos pe mituiti si Chevron ramine sa dea din buze. Normal ca ar mai fi o situatie pe care nici un stat nu ar accepta-o: ca cineva sa-si vinda terenul unui strain (chiar daca acela plateste mai mult), care apoi sa santajeze comunitatea (deci statul) cu parcela lui taman in mijloc, pina obtine de nu stiu cite ori ce a platit pe ea. Pentru ca daca comunitatea sateasca nu poate, statul va rascumpara terenul de la sarlatan – este terenul tarii, chiar daca este proprietate privata. Statul, prin reprezentantii alesi de popor nu este contra poporului sau.

    Răspunde
     
  2. Victor
   Ianuarie 28, 2017 la ora 20:35

   Tldr

   Răspunde
    
 • serban
  Decembrie 19, 2013 la ora 01:41

  Poate nu are legatura, dar schimbarea ar fi bine sa plece de undeva de la baza.

  Ex FED Bernanke on meritocracy:

  http://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/bernanke20130602a.htm

  Răspunde
   
  1. care va
   Decembrie 19, 2013 la ora 05:45

   Somajul a atins 7% si se bucura ca nu e mai rau. Norvegienii au comandat doua avioane. Se spera ca de la anul va fi mai bine. Succes!
   http://finance.yahoo.com/news/fed-faces-tough-call-bond-051027295.html

   Răspunde
    
 • N!ck
  Decembrie 19, 2013 la ora 00:26

  S-au intalnit 4 gasti si se bat pe ciolan. Ponta si gasca lui impart bugetul tarii luand partea leului, Antonescu si gasca lui se cearta pe imparteala facuta de Ponta, Voiculescu si gasca lui supervizeaza imparteala adunand probe in viitoarele dosare (mediatice) iar Basescu si gasca lui controland dosarele inamicilor lui spala banii furati in timpul guvernarii PDL.
  Iar noi, toti ceilalti, amagiti de promisiunile politicienilor mincinosi pe care i-am votat stam si ne uitam la acest circ penibil.
  Poate va veni o zi in care cedarea de suveranitate inceputa in 2005 sa se materializeze prin constituirea unui FBI al UE care sa faca ordine in Romania…. Pentru ca noi nu avem Oameni care sa faca acest lucru!

  Răspunde
   
 • Cris
  Decembrie 18, 2013 la ora 23:21

  Domnule Guran,

  Excedentul la mancare indica saracie cronica, lucie, in tara, adica consumul intern de alimente a scazut la cote grave datorita nivelului de trai deosebit de redus, la cote de avarie, ca urmare a politicii de infometare a populatiei din ultimii 10 ani (experimentul Romania – derulat de FMI si Comisia Europeana). Mergeti intr-un hipermarket si vedeti ce cumpara poporul si mai ales in ce cantitati. Vedeti daca are o alimentatie echilibrata, daca e ok ce a pus in cos pentru un trai civilizat.

  Normal, indicatorii macro ies buni, dar …. CU CE PRET ???

  Circula pe vremuri o povestioara cu Nastradin Hogea, care avea un magar si a incercat un experiment – i-a redus permanent ratia de hrana, pastrandu-i insa constanta corvoada de munca. Binenteles ca intr-o zi, cand raportul statistic intre norma de munca si cea de hrana era pe cele mai inalte culmi, magarul, a murit firesc de foame… Concluzia proprietarului a fost: „Ce magar tampit, s-a apucat sa moara taman cand incepuse sa se obisnuiasca sa munceasca fara sa ceara de mancare.”

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 18, 2013 la ora 22:56

  „cei chemati sa jure pe biblie de procurorii DNA…” _ Da’ pe ce era sa jure?! Pe cartea de bucate a Sandei Marin?! Ce-i aiureala asta?!

  Răspunde
   
 • Cris
  Decembrie 18, 2013 la ora 18:10

  Demisia urgenta a caraghiosilor care conduc aceasta tara intr-un mod cat mai putin democratic si transparent cu putiinta:

  JOS BASE, PONTA and CRIN !!!

  Răspunde
   
 • Cristi
  Decembrie 18, 2013 la ora 18:03 Răspunde
   
 • Cris
  Decembrie 18, 2013 la ora 16:50

  Gata, Ponta da Ordonanta de Urgenta pentru sefia TVR astfel incat sa iasa cum hotaraste Partidul (PDSR) nu vreo majoritate parlamentara.

  Argumentatia e binenteles indoielnica – o noua minciuna… cik ar fi probabilitate mare sa nu fie cvorum in Parlament si sa nu se voteze (de parca cvorumul ar depinde de mama, nu de Ponta sau de Crin) si de asta cik e musai nevoie de Ordonanta.

  Bai nene, cat de penibili sunt astia…

  Răspunde
   
 • Cris
  Decembrie 18, 2013 la ora 16:01

  Domnule Guran,

  mie nu mi se pare nicio afacere cu bioetanolul din combustibili si o sa va spun de ce:

  Ca sa cultivi plantele din care obtii bioetanol (rapita, porum, etc.) arzi o gramada de combustibili conventionali, ca sa cultivi terenul, sa il irigi, sa recoltezi, sa depozitezi, sa transporti, etc.

  Ca sa faci ce? „Sa torni niste zahar in ceai”…

  Unde naiba or fi economia de combustibili, reducerea de poluare, nu stiu. Cred ca ne furam caciula, pe undeva.

  De ce ar plati consumatorul bani mai multi pentru un combustibil mai slab ca si putere calorica ????

  Răspunde
   
 • Cris
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:58

  JOS LABELE DE PE REGULAMENTUL DE FUNCTIONARE AL TVR !!!

  Bai, astia nu-s sanatosi, bai nene!

  Mai sunt 3 zile pana in Craciun si astia (PDSR) incearca sa puna laba pe tot.

  Răspunde
   
 • El Comandanto
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:56

  c
  i
  o
  c
  o
  i
  i

  l
  a

  z
  i
  d

  DREPTATE SOCIALA.

  Răspunde
   
 • Muhamed
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:54

  libertate ! victorie ! 1989 – 2013 = fardelege exploatare manipulare catastrofa dezichelibru decalaj noii imbogatiti-talharii de ranh inalt si noii insaraciti cetatenii simpli…cata prostitutie cata mizerie CUTREMUL FOC !

  Răspunde
   
 • Domnul Li
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:19

  patru boi pe patru cai calaresc o natiune fum si foc in urma lor nimicesc o tara n treaga legi si norme infernale cu impozite fiscale de natura grosolane aruncate de satane pe la oameni in spinare o cireada de dracoi guverneaza acum cu noi cine poate sa i opreasca cine poate sa i starpeasca …

  Răspunde
   
 • Muhamed
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:07

  75 000 000

  Răspunde
   
 • Muhamed
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:04

  Am auzit ca romanii dorescsa semneze un acord de colaborare cu Republica Turca in domeniul industriei muruide, doar ca este o minuscula probleme ai nostri doresc ca majoratul sa fie legalizat de la 16 ani ci nu de la 18, fetele trebuie instruite ca proaspat material fara multe uzuri marfa buna bani multi. Salutari parlamentarilor la mai mult si la mai bare.

  Răspunde
   
 • Muhamed
  Decembrie 18, 2013 la ora 15:00

  Vr rog ziceti aste 4 tarfe calare sint cele 4 prostituati ale iadului?

  Răspunde
   
  1. Krisrina
   Decembrie 18, 2013 la ora 15:10

   Si ATENTIE,MARE ATENTIE!nu calaresc CAMILE!!:))ehhhhh..Unde era domnule JUSTITIARUL JURNALIST CAND astia „calareti” faceau si dregeau de nu mai puteau fardelegi ,IN VAZUL SI AUZUL TUTURORA?!aud?????

   Răspunde
    
   1. Muhamed
    Decembrie 18, 2013 la ora 15:22

    Kristina ai un profil pa facebook ?
    Cred ca esti o buna cunoscatoare de lucruri interesante asi dori sa intreb ceva privat.

    Răspunde
     
   2. Kristina
    Decembrie 18, 2013 la ora 19:59

    Buna seara!va pot raspunde strict la subiect :1/in legatura cu jurnalistul pe al carui blog suntem gazduiti:AM INTRAT DE NENUMARATE ORI LA RADIO IN DIRECT si la final am fost catalogata:”MISOGINA”,XENOFOBA”…m-am vindecat de opinii spuse in direct!!! 2/faptul ca acest jurnalist cu nume nu tocmai de ION,VASILE,GHEORGHE,etc.a strans multi comentatori din DIASPORA ROMANEASCA mi -a starnit interesul,si am participat la cateva dialoguri interesante…,,cu toate ca in ultima vreme stacheta s-a coborat vertiginos…3/cel mai tare am fost dezamagita de PETRE ROMAN,de revolutionarul PETRE ROMAN…deci gresesc daca mai cred in astfel de SPECII INCUBATE DE REGIMUL CEAUSIST!!!!4/DA,DE 4 ORI DA PENTRU PEDEPSIREA CELOR DIN GRAFICA DE PREZENTAR!!!! EXISTA SUFICIENTE DOVEZI SI MOTIVE IMPOTRIVA LOR.(a..era sa uit:Cand NASTASE SE CIURUISE IN GAT,tot pe facebook am fost amenintata ,la Guran.,la”Romania in direct”ca merit citez”un glonte in cap”era un schizofrenic,cred!?Am renuntat la facebook,…am sa renunt si la a simpatiza presa ignoranta,presa oarba,presa muta….va multumesc pentru spatiu si timp .

    Răspunde
     
    1. Muhamed
     Decembrie 19, 2013 la ora 09:45

     Salut Kristina, eu nu am avut intentii rauvoitoare, cred in sinceritatea d-stra. Sa va mai zic ce cred despre petru roman el e iudeu si nici nu e revolutionar el face parte din banda iliecu voiculescu stanculescu …
     O zi buna sa aveti, apropo stiti ca nici vald tepes nci zelea codreanu nici macar eminescu nu erau 100 la 100 romani? dar asta e alta istorie ei au fost DEVOATI NEMULUI ROMANESC.

     Răspunde
      
     1. Kristina
      Decembrie 19, 2013 la ora 14:57

      Ceausescu ii folosea (pe evrei)pentru SPIONAJ…erau cei mai buni…acum vad ca sunt des utilizati in presa de aici…,NU SUNT NEFASTI MEREU,DAR !!!!DAR NU sunt singurii cititi,culti,umblati..,etc.de pe aici.SI DA ,AM AUZIT CA MAMA LUI EMINESCU ERA TOT EVREICA….

       
 • Foc
  Decembrie 18, 2013 la ora 14:41

  benzina multa multa sa i scaldam pe demnitarii corupti apoi o bricheta mica sa i incalzim

  Răspunde
   
 • Alex
  Decembrie 18, 2013 la ora 14:40

  Moise nu intelegi nimic despre livertatea individului Tie ti ar place ca fiul tau sa traiasca intro Tara in care guvernul isi baga nasul intre doua persoane … Unde se trage linia Mu Mai da exemple de lucruri care se intimpla in Germanic Suedia Franta ca sint pe nicaierea cu libertatea individului. Treci oceanul sa vezi cu trebuie sa fie Ce se intimpla in romania sevintimpla in toata lumea ni se pregateste ceva in 2014 retine

  Răspunde
   
  1. Moise
   Decembrie 18, 2013 la ora 14:43

   Eu stiu ca nu stiu nimic, dar tu?

   Răspunde
    
   1. Alex
    Decembrie 18, 2013 la ora 15:30

    Tu nu esti Moise si esti roman pentru ca arunci pastila Vorbeam de pozitia sa fata de auto stop care era pur economica in viziunea lui uitind de libertatea individului Ce se intimpla acum in guvern e rezultatul ca le este frica de occident si vor sa se protejeze nici de cum de poporul roman acelasi occident care ni a distrus tara filosind oameni ca voiculescu nastase si altii ca ai … Pentru ca romanii sa nu aiba nimic sa lucreze pe nimic sa fie dependeti de guvern sa le tina inflatia la valori minime in tarile lor lucrind cu un salariu minim Acum occidentul s a folosit de ei si vor s ai bage la puscarie si ei hoti fiind nu vreau

    Răspunde
     
    1. Muhamed
     Decembrie 18, 2013 la ora 15:50

     occidentul este un bordel masonic iar cel ce poarta numele moise nu poate fi roman nici turc alex esti o abriviere sau scurtatura economie pai

     Răspunde
      
   2. care va
    Decembrie 18, 2013 la ora 22:00

    Moise, socialismul a renascut in Anglia de citiva ani si a prins asa de bine in America ca au inceput sa-si supravegheze poporul cu drone si lucreaza intens la controlul armelor de foc. Te intereseaza?

    Răspunde
     
 • Cris
  Decembrie 18, 2013 la ora 14:30

  Domnule Guran,

  Stiu ca sunteti un mare fan Dacia Duster.

  Cred ca ati aflat deja ca aceasta masina functioneaaza cu motorina sau benzina a caror pret, urmeaza sa se umfle, de la 1 ianuarie 2014, prin introducerea unei accize de 7 euroecenti pe litru, fapt care va face ca pretul la pompa sa contina 80% taxe si 20% restul.

  Mai mult, pentru respectarea normelor de poluare, producatorii urmeaza sa schimbe concentratia combustibilului prin cresterea cantitatii de bioetanol (un ulei de floarea soarelui mai dichisit, care nici nu ajuta arderea nici nu o impiedica, dar are avantajul ca face masina sa scoata mai putine gaze pe toba).

  Avantaje consumator ZERO – va plati mai multi bani pe un combustibil mai slab calitativ si va trebui sa apese mai mult pe pedala pentru aceeasi turatie sau forta din partea motorului. Totodata va trebui sa treaca mai des pe la pompa.

  Răspunde
   
  1. care va
   Decembrie 18, 2013 la ora 21:51

   Imi iau bicicleta si beau ulei de ricin..

   Răspunde
    
   1. Nistor
    Decembrie 19, 2013 la ora 08:15

    Și să vezi atunci dejecții la toba ta de eșapament….Euro cit ai la catalizator ?( Am glumit , nu te supăra, mi-a plăcut ideea ta și am răspuns in același spirit….)

    Răspunde
     
    1. care va
     Decembrie 20, 2013 la ora 08:08

     Asa este, nu m-am gindit la asta. La volan n-ai voie baut, iar la ghidon n-ai voie dupa fasole.

     Răspunde
      
 • unu analfabetul
  Decembrie 18, 2013 la ora 14:06

  Si Moise, nu ai gasit tu un taxi in capitala si ai mers pe jos 2-3 km? Nu te cred, dar daca vrei iti dau numar de la dispcerate taxi

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Decembrie 18, 2013 la ora 14:05

  toti luam spaga intr-un fel sau altul pentru ca asa ne-am invatat, vinovati sunt cei care dau, nu cei care cer.

  Este prost ala care da nu ala care cere. Asta este vorba taximetristilor. El cere 100 pe o cursa de 20 de lei, dar prost esti tu pentru ca nu te-ai uita pe usa sa vezi tariful, nu te-ai uitat ca nu ti-a pus ceasul si cursa este gratis, tu esti vinovat pentru ca nu schimb cursa spre cea mai apropiata sectie de politie, unde ii ceri bonul si te faci ca intri in sectie, tu esti singur vinovat.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Decembrie 18, 2013 la ora 14:00

  La 22 de persoane cu 5 lei sunt 110 lei la cursa, la cel putin 6 curse pe zi sunt 660 bani neimpozabili zilnic domnule moise?
  LA 30 km dus 30km intors sunt 60 x 5 drumuri pe zi sunt 300km, care inseamna vreo 200 motorina.
  40 de persoane x5 lei=200 pe cursa x 5 drumuri dus intors=1000 x2 dus intors=2000 zilnic, dar se platesc impozit doar la maxim 15 x5x10=750 lei restul de 1250zilnic intra in buzunarul operatorului.
  Ce face statul pentru a impozita cei 1250 zilnic? 30×1250=37500 se impart asa 7500 partidul restul de 30000 firma lunar.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase