Atacurile rușilor de noaptea trecută au lovit instalații de producție și distribuție a energiei energetice din regiunile Poltava, Kirovograd, Zaporijie, Liov, Ivano-Frankisk și Vinița. Reprezentanții a trei centrale au anunțat că “acestea au fost grav avariate, iar inginerii lucrează în prezent la eliminarea consecințelor atacului”. Autoritățile au lansat un apel către populația civilă să limiteze consumul de electricitate doar la strictul necesar, mai ales dimineața și seara.

Alertele de raid aerian au fost declanșate în toată țara, iar ucrainenii susțin că au distrus 59 de drone și rachete, din totalul de 80 lansate de ruși pe tot parcursul nopții. La Kiev, nu au fost înregistrate persoane rănite sau distrugeri, iar toate dronele și rachetele care vizau capitala au fost distruse de apărarea antiaeriană. Totuși, la Kirovograd, rușii au lovit 13 blocuri de locuințe, iar mai multe persoane au fost rănite.

În timpul atacului, Polonia, stat membru NATO, și-a ridicat aviația de vânătoare pentru a preveni eventuale intrări în spațiul său aerian. 

În paralel, explozii au fost raportate la un depozit de țiței și la o conductă de gaze naturale, dintr-o zonă industrială din regiunea ucraineană Luhansk, aflată sub ocupația rușilor. Autoritățile pro-ruse dau vina pe un atac al ucrainenilor, iar propaganda rusă acuză că acesta ar fi fost executat cu rachete ATACMS, ce au rază lungă de acțiune, de până la 300 km. Cinci angajați ai depozitului respectiv au fost răniți grav, mai susțin autoritățile locale.

Sursă alternativă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday