Franziska Giffey, senator (ministru local) al Berlinului pentru Economie, Energie și Întreprinderi a fost lovită de un bărbat “în cap și în gât, cu o geantă plină cu obiecte dure”. Ea se afla la o bibliotecă din cartierul Rudow din capitala Germaniei și a fost apoi transportată la spital.

Giffey face parte din Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz și a fost primar al capitalei germane până anul trecut.

“Forțele de poliție, locale și federale, fac tot ce le stă în putință pentru a proteja politicienii. Conferința miniștrilor de interne din landurile germane a convenit ieri, la sesiunea specială, că democrația trebuie protejată mai eficient împotriva discursurilor instigatoare la ură și a informațiilor false. Protecția persoanelor de astfel de atacuri în temeiul dreptului penal servește și la protejarea democrației în sine”, a spus Iris Spranger, colegă de partid cu Giffey și ministru local, la rândul ei.

Incidentul are loc la doar câteva zile după un atac asupra parlamentarului european Matthias Ecke și a unui angajat al Partidului Verzilor, la Dresda. Ecke, care face și el parte tot din SPD, a fost lovit vineri seara de patru tineri, unii dintre ei adolescenți, în timp ce lipea afișe electorale.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday