Ora de Business: joi, 22 august 2013

ialomiteanu-ora-de-business

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-125836 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

66 răspunsuri la Ora de Business: joi, 22 august 2013

 • Em
  Septembrie 8, 2013 la ora 21:53

  Bufferul din cadrul bugetului creat prin taierea de investitii poate fi confirmat de corelarea taierii fondurilor pt. autostrada pan-eu = investitii, declaratiile sunt in presa locala Alba, cum s-au instalat USL, constructorul nu si-a mai primit virmanetul de bani pt. acea perioada.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 17:20

  Masura impozitarii veniturilor nejustificate cu 30% este de natura a satisface asteptarile celor „insetati” de dreptate sociala. Doar ca, dupa cum reiese din desfasurarea dialogului, actualii guvernantui nu o aplica. Si eu sunt interesat sa aflu cate persoane au fost executate anul acesta pentru ca nu au putut justifica provenienta veniturilor. Acte normative similare exista si in alte tari, iar eu unul sunt mai degraba de acord cu astfel de prevederi legale decat cu propagandistii politici care racnesc in piata publica (ori pe diverse forumuri si bloguri) impotriva coruptiei, facandu-se ca nu observa faptul ca cei corupti sunt tocmai colegii lor de partid. Pentru ca cetatenii sunt cei pagubiti, adica printre cei furati sunt si eu, invit colegii sa sustina aplicarea activa a masurii discutata de d-nii Moise si Ialomiteanu cu privire la taxarea veniturilor nejustificate. Nu ma intereseaza bazconiile imaginate de gugustiucii frustrati Cazzu, ori Isar, nici aiurelile mediocrilor Voinea ori Soviani, vreau sa fie aplicate masuri simple si efective, precum aceasta. Nu conteaza din partea cui a venit propunerea, cum nu sunt interesat de catre ce partid a fost adoptata, dar gasesc foarte buna prevederea legala conform careia cei care au venituri pe care NU le pot justifica, sa plateasca IMPOZIT pentru ele, atat timp cat eu platesc impozit pentru toate veniturile pe care le obtin prin munca. Ceea ce se fura, ceea ce apare ca venit nejustificat, nu pica din cer, sunt bani furati [inclusiv] de la mine!

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 16:42

  In privinta evolutiei consumului privat in Romania, ambii participanti la discutie au dreptate. El a crescut in termeni nominali, dar a scazut in termeni reali. Castigarea alegerilor eset o chestiune serioasa, intr-adevar, dar chiar daca masurile economice propuse de Opozitie sunt bune, ele nu sunt nici pe departe un suport suficient de puternic incat, odata transformate intr-un program politic bazat pe o solida structura economica, sa duca la succesul electoral. In Romania castigarea alegerilor se face cu autobuze de alegatori mutati dintr-un judet intr-altul, cu sprijinul mass-media, cu tzutzeri de partid care activeaza pe Internet s.a.m.d.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 16:21

  Nu pot fi de acord cu „curajul” d-lui Ialomiteanu care estimeaza ca deficitul bugetar se va situa la sub 2%. In realitate este mai mare, iar inflatia de asemenea. Il suspectez pe fostul ministru ca stie la fel de bine ca si mine acest lucru, iar indemnul domniei ale este ca ministrul de Finante sa comita o eroare cu consecinte negative pentru intreaga economie si pentru nivelul meu de trai implicit. Este posibil sa fie un calcul politic. Dar, opinia mea este ca reducerea taxelor trebuie sa duca pe de o parte la largirea bazei de colectare, iar pe de alta, este necesar ca masura sa fie sustinuta prin imbunatatirea eficientei colectarii.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 16:14

  Ce anume inseamna „ca suntem stabili din punct de vedere financiar” este o buna intrebare pentru ministrul finantelor, dl. Chitoiu, ori pentru cel al Bugetului, dl. Voinea, dar caruia nu i s-a pus. Dl Isarescu, insa, ar fi probabil persoana care sa explice cel mai bine celor care nu stiu, ce anume inseamna „stabilitate financiara”. Ulterior s-a pus intrebarea „ce inseamna stabilitate fiscala”, lucrurile amestecandu-se si discutia s-a impotmolit la cine anume a alcatuit rezerva bugetara (despre care dl. Voinea a amintit de altfel in emisiunea la care a participat, declarand ca domnia sa este „creatorul”, prin taierea investitiilor), confundandu-se cu suma imprumutata de la FMI cu rol de „buffer” si acordul preventiv, numit in prezent „plasa de siguranta”.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 16:01

  Caderea guvernului Ungureanu nu a avut drept explicatie contraperformante economice ale acestuia. Nici nu a avut timpul necesar pentru asa ceva. Uitarea este ceva firesc , mai ales la romani. Acesta este si motivul pentru care sunt surprins de faptul ca dl. Ialomiteanu este injurat de unii colegi comentatori, desi eu ma asteptam sincer ca personajul sa fi fost uitat deja. Dl Ungureanu a fost schimbat din motive legate de obtinerea prin orice mijloace a puterii politice pentru protejarea infractorilor, intr-un stat captiv, o cleptocratie autentica (exemplul cel mai actual este numirea unui ministru la Transporturi, loc prin care s-au perindat mai multe persoane care au diverse probleme cu legea). Prin urmare, pentru ca oricum schimbarea avea sa se produca, iar derularea evenimentelor nu poate fi atat de usor uitata, indiferent ce masuri ar fi adoptat guvernul Ungureanu in domeniul economic, acestea nu puteau impiedica prabusirea sa si consecintele grave care aveau sa urmeze.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 15:50

  Prestatia d-lui Ialomiteanu a fost una cu adevarat modesta. Poate fi data vina pe trac, ori pe vreun disconfort al domnului invitat. Dar cu siguranta un disconfort pentru domnia sa trebuie sa fi fost si intreruperile din partea gazdei, in timp ce, daca imi amintesc bine (daca nu, promit sa revad emisiunea), in cazul d-lui Voinea, domnul Voinea era cel care-l intrerupea frecvent pe dl. Moise Guran. De ce nu puteau fi aplicate masuri de reducere a taxelor in acelasi timp cu masurile de austeritate am spus in repetate randuri inclusiv in spatiul acestui blog, prin urmare, nu consider necesar sa revin asupra subiectului. Dar este forte bine ca acum economia noastra este pregatita si are in continuare nevoie de aceste masuri. Ori poate ele nu vor fi mai aplicate pentru ca sunt propuse de Opozitie? Sau pentru ca efectul lor ar potenta prea mult cresterea economica, dand peste cap calculele guvernamentale, asa cum s-a intamplat cu supraproductia de legume si de cereale?! Daca s-a uitat, reamintesc faptul ca in anul 2012, dupa o scurta guvernare Ungureanu, fosta Putere a pierdut sprijinul parlamentar si s-a produs lovitura de stat parlamentara. Faptul ca acum economia noastra are nevoie de o reducere a taxelor este un subiect reluat de mai multe ori in emisiunea ODB. Sa respingem masurile pentru ca nu au fost aplicate cand acest lucru era imposibil, inseamna ca suntem fundamental/de principiu impotriva lor.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 26, 2013 la ora 15:33

  Este remarcabil faptul ca emisiunea a fost urmarita de un numar relativ mare de telespectatori, numerosi fiind si cei care au avut amabilitatea sa contribuie la discutiile de pe blogul d-lui Moise Guran, unii pentru intaia oara. Aceasta arata interesul fata de prezenta domnului Ialomiteanu in platou, probabil fata de masurile economice pe care Opozitia le-a propus (interes manifestat inclusiv de dl. Prim-ministru) si interesul tot mai mare fata de emisiunea d-lui Moise Guran. Surprinzator este insa faptul ca desi performantele TV ale d-lui Ialomiteanu sunt comparabile cu ale d-lui Liviu Voinea, la fel ca si cele profesionale, dupa parerea mea, comentariile au fost cu mult mai multe in topicul destinat d-lui Voinea, aproximativ un numar dublu. Iar comentatorii, atat cei pro, cat si cei contra, au fost mai ales persoane care contribuie in mod obisnuit la discutiile pe marginea ODB. In cazul d-lui Ialomiteanu, trebuie sa observ ca desi mai putine, unele comentarii sunt puternic impotriva domniei sale si vin mai ales din partea unor comentatori inediti. Daca a fost cumva sarcina de partid la „injurat” pe domnul in discutie, atunci cei care au primit-o s-au achitat de ea. Daca nu, fenomenul „injurarii” Opozitiei [la distanta mare de momentul in care domnul respectiv a fost ministru] este unul ciudat, cu atat mai mult cu cat masurile in discutie se afla in logica sprijinirii cresterii economice, pe care ne-o dorim, iar seful gruparii politice aflate la putere NU le-a respins. Apoi, in spatiul blogului acesta m-am obisnuit ca discutiile sa aiba argumentare de natura economica, ceea ce ar fi pastrat un spirit de echilibru [in cazul acesta, cel putin in comparatie cu prestatia d-lui Voinea].

  Răspunde
   
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 23:33

  Referitor la CNADR : nu inteleg cum e posibil sa dai un contract pentru construirea sau reparatia unei strazi unei firme care toata vara nu misca un pai si toata lumea e blocata pentru ca drumul e inpracticabil. Parca am fi in Congo si nu intr-o tara din UE. Si toata lumea asteapta o minune, adica poate, poate se va intampla totusi ceva. Nu ar trebui rezilierea contractului cu penalizarile de rigoare, adica pentru pagubele produse acelei comunitati si statului (vezi aici pierderea de locuri de munca si blocarea potentialului economic si turistic al zonei)? Sefii de la CNADR cu ce se ocupa daca realitatea e cea din teren, adica un DEZASTRU?

  Răspunde
   
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 23:20

  Privind ceea ce se intampla astazi, adica Petrom, Rosia Montana, Laszlo Tokes, etc, inteleg din ce in ce mai bine de ce sabia lui Stefan cel Mare este la turci si nu intr-un muzeu din Romania si de ce nu se poate ajunge intr-o zona cu potential turistic foarte mare, unde sa poata sa fie vazut buzduganul lui Stefan cel Mare, de romani sau turisti straini, pentru ca drumul este plin de gropi si inaccesibil.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 02:41

   Las ca vine Laurentiu cu securea..

   Răspunde
    
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 23:06

  Referitor la Rosia Montana : eu cred ca aceasta teapa e cea mai mare teapa din istoria moderna a Romaniei, bineinteles dupa sau la egalitatea cu vanzarea rezervelor de petrol ale tarii, pe nimic sau pe aproape nimic (vezi aici nivelul redeventelor la petrol si gaze si faptul ca economia romaneasca nu are acces la resurse energetice la un pret suportabil – vezi aici scumpirile repetate si foarte dese la benzina, motorina, gaze si profitul Petrom, printre altele).
  Am auzit stirea ca exista posibilitatea ca Petrom sa exporte gaze din Romania, din Marea Neagra, in Ucraina. Aici, asa cum au avertizat unii specialisti, exista riscul sa asistam la un PARADOX, adica pretul gazelor exportate sa fie mai mic decat pretul gazelor pe care le plateste companiile din economia romaneasca si cetateanul roman. Deci cum ramane cu independenta energetica a Romaniei de care a vorbit toata lumea in ultima vreme si cu faptul ca cetateanul roman si economia romaneasca saraceste sau da faliment pentru ca trebuie sa plateasca un pret prea mare la gaze naturale iar pretul de productie este unul scazut (vezi aici pretul pentru forta de munca folosita si accizele platite la gaze naturale)?

  Răspunde
   
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 22:27

  Urmaresc Stirile TVR 1 si raman socat cand aud noile declaratiile facute de Laszlo Tokes (vezi stirile TVR 1 din aceasta seara pe TVRPLUS.RO). Dupa parerea mea este un anti-roman pursinge. Daca Mihai Viteazul si-a pus viata in pericol si a fost asasinat miseleste de catre straini pentru ca a unit cele trei Tari Romane : Tara Romaneasca, Ardealul si Moldova, pentru ca noi toti astazi sa avem o tara mare si bogata, se pare ca unele persoane, cetateni romani, incearca astazi sa faca tocmai invers. Ciudat este ca aceasta persoana, Lazslo Tokes, reprezinta Romania si face afirmatii in numele ei la Uniunea Europeana ca europarlamentar roman. Colac peste pupaza, Pazslo Tokes a primit distinctii de rang inalt de la presedintele Romaniei. Te crucesti, iti faci cruce si nu mai intelegi nimic, adica care e scopul si meritul unei asemenea distinctii avand in vedere ceea ce sustine, nu de ieri de astazi ci de foarte mult timp, Laszlo Tokes. Declaratiile lui Laszlo Tokes de acum cateva zile:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Laszlo-Tokes-Ponta-a-amanetat-Romnia-la-FMI-1050329.html
  PS: Credeti ca Mihai Viteazul a avut nevoie, el personal, de Marea Unire? Eu cred ca nu. Probabil existau variante mai bune pentru el personal, adica sa vanda tara si bogatiile ei la straini, asa cum au facut si multi alti domnitori dinaintea sa si sa traiasca bine mersi, bogat pana la adanci batraneti.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   August 23, 2013 la ora 23:23

   stimate domnule Cornel-buna serra -deci iredentismul in Europa este o lucrare
   de a dezbina popoarele pe deviza DIVIDE et IMPERA.Acest domn ai carui stramosi au venit calare din stepa mongola si s-au intins cu brutalitate (Hoarde de calareti barbnari ) atit in west cit si in rasarit nu este decit o scula a iredentistilor pentru a rupe Romania in regiuni autonome care pot fi controlate apoi economic de cei interesati pentru care domnul numit isi face politica la Bruxelles:De vina nu este dinsul ci sint cei care l-au investit acolo stiind de la inceput ca este un om care nu reprezinta interesul Romaniei care este un STAT UNITAR (pentru asta ne dam viatza !!)nu o feuda de bun plac a lui X sau Y .
   Dar ca sa nu ne incruntam pentru orice prostie scoasa din gura de un separatist hai sa ne delectam mai bine cu o femeie in forta care a stiut sa isi apere interesele majore
   LIBERTE
   FRATERNITE
   EGALITE

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    August 23, 2013 la ora 23:30

    Am mai spus si altadata -VIVI LA grande nation de L Europe!”VIVE la FRANCE !!

    Răspunde
     
    1. sanduCu
     August 24, 2013 la ora 02:54

     Mai Danut, tu esti ala cu chipiul rosu? Sa nu te recunosc.

     Răspunde
      
  2. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 02:46

   Probabil ca presedintele are planuri sa se mute in Ungaria. Crezi ca aia au sa-l extradeze?

   Răspunde
    
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 21:17

  Pentru cine e interesat de putina istorie, din viata emisiunii ODB:
  http://www.youtube.com/watch?v=e3q6X6pNruY
  Tot de nota 10 e si comentariul de aici.
  Felicitari inca o data, Moise.
  Saraca tara bogata : Romania.
  Cauza pentru situatia in care e astazi Romania (vezi aici partea legata de locurile de munca oferite de economie si cea a nivelului de trai) este CORUPTIA si lipsa de profesionalism si buna credinta a celor care conduc diverse institutii de baza din Romania (ministere, primarii, prefecturi, APIA, etc).

  Răspunde
   
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 21:05

  Felicitari, Moise, pentru emisiunea de astazi vineri 23.08.2013.

  Răspunde
   
 • AndreiM
  August 23, 2013 la ora 16:10

  De la un timp observ miscari administrative in sensul regionalizarii. Restructurarea administratiilor financiare, ceva ceva prin sanatate.Oare deja romanii si-au dat acceptul acestei forme de administrare? A fost modificata constitutia? Sau se bazeaza ca vor modifica constitutia cu prezenta 30%?

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   August 23, 2013 la ora 23:29

   buna seara stimate domnule Andrei M-sint pe mare graba ca plecam in curind in mic concediu la Romanica:Deci la capitolul administratie teritoriala nu se schimba nimic ,nici 1 gram.Nu asta este problema Romaniei asta sint tendinte separatiste si nu de separatism are nevoie tara ci dimpotriva DE UNITATE NATIONALA!!!!!

   Răspunde
    
  2. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 03:07

   Draga AndreiM, cu regionalizarea am nevoie de o reactualizare. Nu stiam ca romanii se opun (numai 30% pentru) si nici nu mai stiam ca asa ceva se mai si voteaza. Dar in orice caz, daca se mai face un pic de curatenie nu-i rau. Poate ca ii mai trimite si prin tara, chiar toti in Bucuresti. Vorba lui Caragiale (Catavencu cu schimbarea), ca si pe vremea lui la fel era.

   Răspunde
    
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 15:00

  Domnul Ialomiteanu ne-a spus ca atunci cand a fost el ministru economia mergea greu si nu erau bani. Dar cu salile alea de sport de la sate care nu au scoli cu conditii decente, nu au apa curenta si canalizare, cu terenurile de fotbal in panta, proiecte din bani europeni care au fost fraudate (licitatii trucate) si banii de la UE nu au mai venit si s-au alocat de la bugetul de stat (vinovatii nu au fost gasit!) dar si alte traznai, cum e? Sau astea nu se pun la socoteala. E cum zicea cineva : d’aia n-are ursul coada iar vulpea de abia o duce in spinare. Insa nu e rau sa ascultam si varianta sau versiunea spusa de vulpe. Ascultam si din cand in cand ne minunam de ceea ce auzim. Zici ca vulpea nu e vulpe dar daca ne uitam mai bine constatam ca vulpea e vulpe. Vulpea vrea sa ne convinga ca istoria e istorie si ca de azi inainte va fi altfel. Asa o fi?
  Dincolo de toate acestea, de istoria pe care am trait-o cu totii, aceasta propunere este un pas inainte, politic vorbind, dar numai in masura in care respectivele masuri au fundamente economice in spate (am niste semne de intrebare aici pentru simplul motiv ca in era de guvernare Boc nu s-a miscat un pai pentru a da un cat de mic impuls economiei!).

  Răspunde
   
  1. cornel
   August 23, 2013 la ora 15:11

   Guvernul Victor Ponta are si el pacate in sensul ca nu a redus cheltuielile cu produse si servicii, dar si altele si am vazut ca unele primarii cumpara dorne folosind cofinantare de la UE. Cu banii alocati de la primarie pentru asa ceva nu se puteau rezolva alte probleme mai importante pentru comunicatea respectiva? Parca vad ca UE o sa descopere niste afaceri de primarie la afacerea cu dronele, UE nu mai da banii, primaria aloca banii pe care UE nu ii mai da pentru ca a constat nereguli cu achizitia si licitatiile, primaria e aproape de faliment pentru ca ramane fara bani pentru celelalte cheltuieli cu salariile bugetarilor si cu plata serviciilor si apoi de la centru se face o suplimentare de la bugetul de stat, pentru drone. Halal afacere pentru comunitatea respectiva, parerea mea.

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    August 24, 2013 la ora 03:20

    Dl Cornel, asta da tarasenie. Aia de la primarie n-au vazut filmul „An Italian job”? Dar in orice caz, dronele astea sunt interesante si cu aplicatii girla. Cum a facut tipul cu Smudul, as inchiria si eu drone. Halo!! 50% la baiatul.

    Răspunde
     
  2. Constantin
   August 26, 2013 la ora 15:07

   „Dar cu salile alea de sport de la sate…”_Salile de sport de la sate sunt opera lui Adrian Nastase, o ruina de 168 milioane de euroi [inclusiv din banii mei] pentru care ar fi trebuit sa ispaseasca 168 de ani de puscarie. Dar daca vreti, puteti sa puneti in sarcina d-lor E. Boc si T. Basescu si inundatiile din 1972, ori cutremurul din 1977. Nu ca mi-ar fi foarte dragi, dar sa-mi spuna cineva ca paguba pe care mi-a facut-o Nastase in buzunar ar fi in sarcina altcuiva, inseamna o jignire prin aceea ca sunt considerat atat de tampit incat sa cred chestiunea asata. Eu nu am jignit pe nimeni, prin urmare, de ce sa vrea cineva sa ma jigneasca pe mine in felul acesta?!

   Răspunde
    
 • cristi
  August 23, 2013 la ora 14:47

  Moise, toata stima pentru profesionalism si pt emisiunile pe care le realizezi!
  Poate abordezi din nou intr-una din emisiuni subiectul Rosia Montana si in special personaje celebre precum Sanda Lungu:
  http://www.criserb.com/blog/doamna-care-ne-facea-sa-varsam-o-lacrima-in-reclama-tv-pentru-rosia-montana-este-cu-totul-alta-in-realitate.html
  Spor in toate!

  Răspunde
   
 • Octav
  August 23, 2013 la ora 14:20

  In emisiunea aceasta s-a vazut diferenta dintre un profesionist independent si un politician.
  Felicitari Moise!

  Cred ca dl. fost ministru nu are cunostinte minime de microeconomie, macroeconomie, econometrie,…. Pacat ca suntem condusi de stfel de indivizi!

  Răspunde
   
 • un turist
  August 23, 2013 la ora 13:46

  Statul German a avut un plus de 8.5 Miliarde€ fata de ce a prevazut si nu indrazneste nimeni sa spuna ceva de scadere de taxe, mai nou vor sa le mai mareasca daca ajunge SPD adica PSD la putere. La sanatate au fost surplusuri de zeci de miliarde€ si ce am simtit noi cei normali –NIMIC–.Atunci ramine o enigma a d-lui Ialomiteanu de unde va scoate restul la buget.Ce rost are daca reducem taxele si scumpim totul pentru consumator este o farsa mare de a crede ca merge mai bine.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 03:39

   Draga Dl Unturist, taxe jos si pret sus, nu este o farsa, ci o timpenie: daca pentru salariat e o sansa sa se compenseze cumva, dar pentru stat e pierdere pe toata linia.

   Răspunde
    
   1. un turist
    August 24, 2013 la ora 03:46

    SanduCu: Este numai o parere a mea dar daca statul va ajunge falimentar atunci sa vedeti taxe si vai de cel care trebiue sa le plateasca.Nu doreste nimeni ca Romania sa ajunge pe calea Greciei ca are numai vreo 60 Km de litoral si asta numai in jur de 3 luni. Ce va fi de restul timpului cu ocupatia si locurile de munca actuale?

    Răspunde
     
    1. sanduCu
     August 24, 2013 la ora 07:34

     Domnu Unturist, cind ma uit ce v-am pregatit … promit sa nu mai scriu mai mult de zece rinduri pe zi timp de o saptamina.
     Sa scazi taxele sau hai sa zicem taxa (toate la un loc) inseamna sa reduci din procentaj, asta nu spune mare lucru (piinea o cumparam cu lei nu cu procente).Orice director, patron sau investitor ia acest procent in calcul, inainte de start – procent mic la stat, ramine mai mult in mina mea, si e bine. Incepe sa ma intereseze. Combinata asta cu urcarea pretului, inseamna cresterea salariului. Inca nu e rau. Statul ia procentual putin de la patron si putin de la salariat. Dar ia, si ambele parti ramin interesate. Acum cu angajatii este simplu: au de cheltuiala, de cumparaturi – nici un motiv sa dea inapoi. Patronul este cu ochhi la profit si la timp – ce iau miine am pierdut astazi. Tot timpul calculul merge inapoi dupa ce a pus deoparte profitul procentual. El nu se opune cresterii salariului, daca ce-i al lui e pus deoparte. Nici nu spune cit vrea, asta un bun negociator afla la masa de discutie. Aici nu se vorbeste in procente ci in zerouri. Dl Un turist, eu nu sunt regizor de film, am negociat cu contractori – proprietari de fabrici de asfalt, cariere, echipe (oameni si masini) complete pentru santiere, cu consultanta si laboratoare in spatele lor. Cind astia vin la licitatie au socoteala facuta in primul rind sa-si elimine concurenta = profit minim. Asta e cel mai usor de aflat. Sa fac o paranteza aici. O sa intrebati „De ce negociezi tu daca-i licitatie?” iar eu voi spune „Bravo, ai prins miscarea”. Eu sunt stat, am interes sa se faca drumul dar vreau o cit mai mare parte a populatiei sa beneficieze de asta. Mai putin somaj de platit, mai mult venit la buget, mai mare circulatie de marfuri. Tot ce trebuie sa am eu deoparte este salariul bugetarilor. Deci eu cu bugetul, patronul cu profitul. Nici unul din noi nu ne legam de valoarea proiectului. E stabilita, batuta in cuie, se respecta. Deci ce negociem? Avantaje, dezavantaje, drepturi, promisiuni. Fiecare din noi poate sa cedeze din profit si din buget, ca proiectul sa mearga. Dar si cedarea asta are o limita in valoare si timp. Economia urca in timpul executiei proiectului, in fiecare zi. Ce negociem sunt flexibile dar se bat in cuie mai sfinte decit orice semnatura.Cuiele astea sunt distruse de fiecare alt partid venit la putere. Aveti o imagine deja. Daca intre partide nu poate sa existe o intelegere asupra respectarii „cuielor sfinte” (unii numesc asta stabilitate politica), atunci un singur partid trebuie sa ramina la putere mai mult. Este vorba de planificare, de administratie centrala, control si mina de fier. Toate astea contravin democratiei si alte farafaslicuri. Nu ca nu sunt importante, dar orice trebuie sa aibe o limita daca vrem ceva de la viata noastra. Cei din Germania si alte tari de acelasi rang, prin sistemele bancare protejeaza „cuiele sfinte” chiar daca asta afecteaza alte tarisoare. In Germania aveti o organizare teritoriala a constructiei si intretinerii a drumurilor, unica in Europa. Canada incearca sa o copie. In Israel, tara mica, mai simplu – totul la stat. Nu degeaba tata care-i cunostea pe germani, spunea mereu: „ordine nemteasca”. Intr-adevar, trebuie sa fii si … incoruptibil. Dar daca ai tot ce-ti trebuie si stii cit ti-e plapuma, nu-i greu. Aici m-am oprit.

     Răspunde
      
     1. un turist
      August 24, 2013 la ora 11:18

      SanduCu. Va inteleg foarte bine si sint intru totul de acord ca doi negociatori vor sa atraga avantajul fiecare de partea lui si pina la urma trebuie sa fie o linie de mijloc. Dar hai sa nu ne ascundem dupa umbra noastra merge si asa dar la o stare actuala a politicii Romanesti de certuri si insulte si de instabilitate de unde intelegere? Din multe observate de mine s-a pus baza mai intii pe profit si apoi pe investitii ceea ce cred ca nu este la locul ei. Daca nu investesti de unde vrei profit,Da va fi el de scurta durata dar pe urme duce tot la nimic.Cresterea salariilor duce si undeva la motivarea acelui muncitor care de ex. produce 100 de piese si cind primeste 10% mai mult produce 115piese si se poate vedea ca cineva cistiga si acest cineva sint amindoi patron si muncitor plus statul cu taxa pe 15 piese.Si noi avem mariri de salarii, se intra la negocieri de 5% si se iasa undeva la 2% dar o marire de 20% dintr-o data la situatia de acuma este putin mult ca vorbind si de export cum poti explica de ex. Germanului ca Dacia nu va mai costa 13000€ ci 15600€. Pare un salt mult prea mare si neacceptabil. Asa vad eu lucrurile si sa ma corectati daca sint cumva pe linga.

       
     2. sanduCu
      August 25, 2013 la ora 23:29

      Dl unturist, asa e cu cearsafurile, mereu incerc sa fiu mai scurt dar nu-mi prea reuseste.
      Cresterea pretului ar fi valoarea proiectului care ramine constant, in timp ce statul e cu bugetul si patronul cu profitul.
      Linia de mijloc, de care vorbiti, este negocierea aspectelor flexibile si batute apoi in „cuie sfinte” care inseamna foarte mult: garantarea altor proiecte, continuitate, statut preferential si altele. E drept, poate parea ilegal … dar viata nu este imaculata si nimeni nu pune nimic in propriul buzunar.
      „de unde intelegere?” – ACESTA este motivul pentru care postez, vin alegerile si atit alegatorii cit si alesii trebuie sa inteleaga ce vor.
      Eu nu am dat cifre („o marire de 20%”), discutia este de principiu, dar poate deveni specifica pe diverse produse/ramuri economice.
      Pretul Daciei pentru german ramine neschimbat; chiar daca, cum am aratat in alte dati, pretul diverselor produse exportate de Romania nu reflecta echitate pentru romani – solutia de revenire economica fiind o economie „inchisa” temporar.

       
  2. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 03:43

   adica ce garantii are statul ca va „ambitiona” economia in sus, pretul nu-i suficient.

   Răspunde
    
 • micutu de la 7
  August 23, 2013 la ora 13:06

  Problema tuturor celor care tot propun taieri de taxe si impozite e cum compenseaza golul de venituri. Toate raspunsurile si variantele sunt mumbo jumbo pentru ca sunt ipoteze care pe hartie ies intotdeauna. Cine-si permite sa riste sa bage o tara in faliment? Mai ales in perioada asta. Taierile sunt certe si imediate, veniturile care ar putea sa vina sunt incerte, sperante si nu se stie cand, cat si daca. Asa ca analistii care tot o dau cu taierile vorbesc aiurea. Doar au redus TVA la paine care e un kkmaka pentru oameni si au si pus taxe in alte parti. Ia sa scada cota unica sau TVA unde ajungem?
  Si Moise treci prea repede peste raspunsuri sau intri peste invitat si multe raman in aer, criza asta de timp trebuie gestionata altfel ca altfel emisiunea e degeaba. Ma uit la CNN la Bloomberg, nicaieri nu e problema asta, numai la noi, ba publicitate ba se termina.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 03:51

   corect si…si.

   Răspunde
    
 • un turist
  August 23, 2013 la ora 12:51

  Salutari Moise. Emisiunea se poate clasifica intr-o singura propozitie:::
  -Stau singur in camera si m-am prins cum vorbeam cu mine insumi si dupa ce am auzit ce am vorbit am ris amindoi.

  Răspunde
   
 • vs
  August 23, 2013 la ora 12:14

  incet-incet voi renunta sa ma uit la OdB joia.
  poate daca invitati doar specialisti si nu specialisti-politicieni va fi mai ”comestibil”.

  Răspunde
   
 • STEFANESCU CRISTIAN
  August 23, 2013 la ora 12:01

  BUNA ZIUA .VA URMARESC EMISIUNILE DVS INCA DE PE VREMEA ANTENEI 3 SAU 2 NU MAI STIU.SUNT DE FORMATIE ECONOMIST SI MA DOARE SUFLETUL CAND INVITATI OAMENI POLITICI SA DISCUTE SUBIECTE ECONOMICE IAR ATUNCI CAND LE ADUCETI UN CONTRA ARGUMENT SERIOS LA O AFIRMATIE GRESITA RESPECTIVII SA NU POATA DECAT SA RIDICE TONUL SI SA NEGE.VA ROG DACA SE POTE SA PASTRATI ACEASTA EMISIUNE STRICT ECONOMICA BAZATA PE CIFRE SI FAPTE CONCRETE.NU STIU PE CINE INCALZESTE SA INVITATI UN POLITRUC SA DISTRUGA O EMISIUNE SI SA NE FACA SA SCHIMBAM CANALUL

  Răspunde
   
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 10:43

  Asistam inca o data cum statul isi da original cu stangul in dreptul:
  http://www.zf.ro/companii/biletele-de-tren-se-scumpesc-cu-pana-la-10-de-la-1-septembrie-11267735
  In loc, mai intai, sa se analizeze si sa se ofere conditii decente de calatorie cu trenul CFR Calatori si abia apoi sa se discute de tarife, statul, adica mai exact expertii din conducerea CFR Calatori fac exact invers si apoi se mira toata lumea, adica inclusiv ei, de ce rezultatul final e unul prost, adica : navetistii nu pot sa ajunga in conditii decente la serviciu, biletele si abonamentele CFR sunt prea scumpe in raport cu puterea de cumparare iar numarul de bilete si abonamente vandute scade continuu si CFR Calatori se plange ca are mereu incasari prea mici. (Exemplu : numarul de vagoane puse la dispozitie pentru transportul calatorilor cu CFR Calatori este insuficient, calatorii reclama de 3-4 ani de zile acest aspect insa nu se intampla NIMIC – vezi aici si cazul calatorilor/navetistilor care nu mai pot urca in tren pentru ca numarul de vagoane de tren, adica 1, 2 sau 3 vagoane este insuficient iar calatorii sunt ca sarmalele in vagoane [in conditii asemanatoare, din cate am citit, se transporta populatia deportata in Siberia sau catre Auschwitz]. Deci despre ce vorbim pana la urma? Unde este buna credinta si eficienta in conducerea companiilor de stat? Dar a guvernantilor? Ei nu stiu ce se intampla? Explicatia asta era si pe vremea lui Ceusescu : domnule, el nu stie ce se intampla pentru ca altfel erau luate masurile necesare, ziceau si se resemnau cetatenii romani obisnuiti, pana sa le ajunga cutitul la os si pana sa li se termine rabdarea. De ce aceste companii de stat, printre care si CFR Calatori, ajung sa produca pierderi, sa nu plateasca taxe si impozite catre bugetul de stat pentru ca nu au de unde [vezi aici si partea cu hotiile si contracte dubioase] iar investitorului privat i se blocheaza conturile de catre stat la cea mai mica intarziere de taxe si impozite plus, ca bonus, controalele care ii vin pe cap si care spun ca nu pot pleca fara a da o amenda, chiar daca nu au constat nereguli, pentru ca asa e procedura sau daca ai gresit cu ceva, iar paguba creata statului nu e mare, e greu sa fii iertat de la amenda pentru ca angajatii statul nu procedeaza asa si regulile trebuie respectate ca la carte [nu de putine ori am vazut Politia sau angajati de la Garda Financiara care alergau babuta din piata care vindea leustean sau patrunjel si care era prezentata ca un infractor de marca la stirile de la tv, pentru ca nu avea casa de marcat si autorizatie, in timp ce la 200 de metri mai incolo, zilnic, se vand tigari de contrabanda fara mare teama si fara sa fie deranjati prea des din aceasta activitate de autoritatile statului platite de la bugetul de stat si abilitate cu acest tip de controale.)
  Cam asta e, din pacate realitatea si uneori, cand nu suntem prea ocupati, ne intrebam cum e posibil si cine sunt vinovatii de aceasta stare de fapt.
  Astept pareri si opinii.

  Răspunde
   
  1. fery
   August 23, 2013 la ora 12:08

   ai dreptate mai ales in legatura cu CFR-ul daca tot continua asa va da faliment din cauza tarifelor mari la bilete in loc sa reduca la jumatate si mai ales conditiile in trenuri lasa de dorit dar asta e ROMANIA pe care o traim, nu intelg dece nu ia nimeni in seama sa puna piciorul in prag sa ia initiativa nu doar prin simple vorbe dar si prin fapte concrete, am impresia sau poate ma insel eu ca sint alte interese la mijloc pt a ascude adevarul mai ales cind ii vorba de musamalizarea CFR-lui sau a altor probleme de interes national

   Răspunde
    
  2. micutu de la 7
   August 23, 2013 la ora 12:59

   Conditi decente inseamna bani. De unde? Ei nu sunt in stare sa mai bage un vagon sau un tren expres pentru Val Prahovei in weekenduri cand de multe ori lumea sta in picioare ca nu-s locuri. E incredibil, stai ca in metrou in ora de varf ca pe vremea lui nea Nicu. E adevarat ca au aer comnditionat si prize vagoanele moderne. Daca ar fi conditii decente n-ar mai fi biletul 40 de lei pana la Predeal, ci 80.

   Răspunde
    
  3. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 04:09

   Dl Cornel, asta da testare a economiei, nu TVA pe piine. Ca exercitiu, mai multe vagoane si tarife mai mici (plus conditii „mai decente” care nu stiu de ce ar dubla tarifele?); trebuie sa duca la mai multi calatori si incasari mai mari (poate chiar la reducerea consumului de benzina/motorina al automobilistilor plus reducerea traficului). Daca am sti la cit s-ar ridica cheltuielile de transport, totale, poate ca am putea gidila statul sa mai coboare din taxa (pe el il intereseaza o anumita suma nu procentul).

   Răspunde
    
   1. cornel
    August 24, 2013 la ora 10:43

    Ganditi ca un adevarat sef de succes de la CFR Calatori. Din pacate cei care conduc CFR Calatori, si Romania, nu gandesc la fel, adica folosind o logica si rezultatul este : CORUPTIE, pierderea de locuri de munca, incasarea de prea putini bani la buget din taxe si impozite, in final falimentarea companiilor de stat, si a Romaniei.
    Halal conducatori de companii de stat si halal conducatori ce conduc o tara : Romania.

    Răspunde
     
 • Cristi
  August 23, 2013 la ora 10:09

  Buna Ziua, din pacate D-l Ialomitianu a venit total nepregatit la emisiune sau este „imbibat ” pana la saturatie de lupta politica. este total aberant sa te comporti cum s-au comportat ceilalti iar o idee buna -PE CARE NU ESTI IN STARE SA O SUSTII- pentru economie sa cada in derizoriu din cauza nestiintei si incompetentei . Daca imi amintesc bine , aceasi situatie a fost prezentata chiar de Dvs D-le Guran, unde ati expus cu punct si virgula efectele unei relaxari fiscale si culmea , la Dvs dadea cu plus . mama ei de treaba , daca si oamenii care sunt catalogati ca si „profesionisti” nu sunt in stare sa-si prezinte propria lucrare atunci avem o problema si intreaga tzara trebuie sa reluam scoala
  Ma asteptam la muult mai multe de la acest domn, dar deziluzia a fost maxima.
  Cu Stima si felicitari pentru emisiunile Dvs.

  Răspunde
   
 • motrok mircea
  August 23, 2013 la ora 09:36

  imi cer scuze ca intervin, va tot plingeti ca economia tarii cam lasa de dorit si ca guvernul nu face nimic concret, ia aducetiva aminte cum era pe vremea lu Ceausecu cind toata lumea lucra si se putea traii dintr-un salariu si puteai sa pui un ban deoparte, de ce nu luati in calcul acest lucru sau macar sa luam exemplu de la fostul ministru al finantelor de pe vremea lu Ceausescu care stia cum se face o economie adevarata pentru Romania la aceea vreme

  Răspunde
   
  1. fery
   August 23, 2013 la ora 10:09

   motrok mircea ai mare dreptate intradevar era mult mai bine pe vreamea lui Ceasca salariile erau salarii si toata lumea era multumita nu ca si in ziua de astazi iar acuma poti sa lucrezi pt bani dar nimeni nu iti da o casa unde sa stai chiar recunost erau alte vremuri atunci

   Răspunde
    
  2. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 04:57

   Cu piata libera, concurenta, democratie, si toate cele bune din capitalism se poate trai, toate ajung la industrializare eficienta si sustinuta, mai devreme sau mai tirziu (sau niciodata, cui ii pasa). Inainte era „grija fata de om”, cam prea multa, ti-era si frica de ea la un moment dat (parca acuma nu te asculta la telefon, poate ca iti ia si amprentele, te filmeaza la colt de strada, de internet ce sa mai zic), dar totusi era un salariu (care crestea cu pregatirea si vechimea – motivare pentru educatie si pastrarea locului de munca), erau pensii, era asistenta medicala gratuita (plus ciubucul, ca aveai totusi de unde), invatamintul gratuit si totusi al dracului de serios, grija pentru cultura nu era de colo (actori buni, televiziune buna, spectacole bune – vara pe val, Grhirrr – se cumparau carti discuri, aveai expozitii, aveai berea ta, mai aduceai cite ceva de la tara, piata o faceai cu placere, concedii fara frica ca te intorci si firma numai exista,…). Sunt lucruri rele si bune, si colo si colo. Daca pierd tramvaiul, astept si vine altul. Daca am o masina de 30000 Lei in loc de 80000 lei, o sa mi se sleiasca ficatul, dar las sa termine baiatul facultatea si vedeti voi. Daca e o problema grea la spital, nu te lasa in strada (ca aici, intii te intreaba cum platesti si pe urma ce te doare). Mai mult, a fost o vreme cind oamenii l-au iubit pe Ceausescu – cum altfel sa-ti pui pielea la saramura pentru el. Daca astazi vine Ponta si Basescu si striga INAINTE! n-au sa fie citiva sa strige VOI INTII! Asta este omul. Asa suntem facuti. Vrem un cartof, o frigaruie, o bere si citeva zile sa cascam ochii la cer. Daca mai e ceva marunt si de lautar, de ce nu. Sunt mai multi care gindesc la fel, dar se aud mai tare citiva care o trag cu libertatea, cu UE (si riscam sa pierdem Ardealul), daca e sa se intimple ceva, nu ne apara nimeni – tot romanul si pamintul lui. Asa a fost si nu se schimba. Dar poate fi facut mai bine: stringi cit mai mult bine de peste tot, raul sa se descurce singur. Acuma, in viata asta, traim pentru noi si pentru viitorul nostru, care sunt copii nostri.

   Răspunde
    
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 09:25 Răspunde
   
  1. cornel
   August 23, 2013 la ora 09:40

   Statul trebuie sa aiba institutii putine ca numar, suple si eficiente pentru a sprijini economia. Era si o zicala : daca vrei sa blochezi o initiativa faci o comisie speciala care sa o analizeze sau imparti decizia la mai multe comisii.

   Răspunde
    
 • cornel
  August 23, 2013 la ora 09:06

  Cred ca e necesar sa auzim ce mai face si ministrul invatamantului. Cum e cu scolile alea de meserii de care vorbeste toata lumea dar pe care nimeni nu le vede si nu vede nici absolventii acestor scoli de meserii, care au invatat o meserie, s-au angajat, traiesc si muncesc, bine mersi, fara diploma de bacalaureat?

  Răspunde
   
 • TiberiuC
  August 23, 2013 la ora 08:44

  PDL-ul la cat de incompetent a condus tara ar trebuii interzis la opinii pana la urmatoarele alegeri… Sunt penibili si ne insulta inteligenta..Moise, te rog, am vazut ce ii duce capul pe „astia”, nu ii mai invita la tine in emisiune… Invita-i pe actualii, ca avem destul de injurat si cu acestia 🙂

  Răspunde
   
 • victor crin
  August 23, 2013 la ora 08:31

  @Moise. Din pacate Ialomiteanu a politizat emisiunea. Oricum , Bravo! L-ai facut sa recunoasca ca a fost mistret!

  Răspunde
   
 • Cristian
  August 23, 2013 la ora 07:57

  Foarte slaba emisiunea.
  Domnul I. (fost ministru, eu nu sunt de acord cu vorba „ai fost ministru o data, ramai pe veci ministru”)sarea dezlanat de la un subiect la altul si tu il urmareai asa cum alergi o gaina prin cotet, cu satarul in mana.

  PS. Daca cumva il vei avea invitat pe Ilie Serbanescu … astept sa aud … DOMNULE MINISTRU … de mai multe ori …

  Răspunde
   
  1. Moise Guran
   August 23, 2013 la ora 09:07

   🙂 Apreciez unorul dvs.

   Răspunde
    
 • adriantm
  August 23, 2013 la ora 02:38

  E clar ca domnul Ialomiteanu a facut campanie dar nu subt de acord cu calculele tale:
  – ai calculat cat s-ar aduce la buget daca csi cu salar minim (800 lei) ar primi noul salar minim (1000 lei) dar ar urca la 1000 si cei care intre 801 si 999 lei salar acum, plus ca in mare parte din cazuri li s-ar mari salariul celor care au acum 1000 de lei
  – apoi prin scaderea impozitului tuturor angajatilor le-ar ramane mai multi bani pe card, bani care s-ar intoarce tot la stat pentru ca s-ar comsuma o idee mai mult.
  Pacat ca ai incercat sa arati ca nu e o idee sustenabila, sau poate asa mi s-a parut. Ideea ta de a calula pur matematic intrarile si iesirile seamana cu calculele FMI- ului.

  Răspunde
   
 • Marian
  August 23, 2013 la ora 02:02

  Penibil si atat nenea asta….

  Răspunde
   
 • Alex Ghita
  August 23, 2013 la ora 01:20

  Apropo de Ora de stiri cu Alina Stancu..E sagetatoare..astea pun intrebari si stiu cum sa invarta vorba..

  Eu am dat de ea pentru ca e la LITERA O de la http://www.tvrplus.ro/emisiuni.

  Apropo voi cum urmariti emisiunea Ora de business?

  Eu de exemplu nu prea apuc sa urmaresc in direct (apropo de mult spuneam ca trebuie pusa la ora 19:00 si am avut dreptate)…dar o urmaresc in reluare de pe site-ul http://www.tvrplus.ro/emisiuni si de acolo..mai aleg..si altele de la TVR.

  Apropo f f buna Ideea cu site-ul: http://www.tvrplus.ro/

  Răspunde
   
 • Cristi
  August 22, 2013 la ora 22:33

  Felicitari Moise pentru monolog! Regret ca mi-am pierdut timpul azi privind pe domnul Ialomiteanu cum boune ce i-a ramas in cap la ultima sedinta PDL. Urmaresc ap. zilnic emisiunea si nu am mai vazut o emisiune atat de slaba de cand a fost d-na Rovana Plumb in platou. Pacat ca unii vad interesul partidului mai presus de interesul natiunii si in loc sa discute si sa colaboreze isi dau ca prostii la tibie.

  Răspunde
   
 • cornel
  August 22, 2013 la ora 22:30 Răspunde
   
 • cornel
  August 22, 2013 la ora 22:19

  Din ceea ce a spus domnul Ialomiteanu eu sunt de acord cu aprox 30%, adica:
  -statul este corupt si prost administrator al banilor colectati si e mai bine sa incaseze taxe mai mici decat sa incaseze taxe mai mari si din aceste taxe mai mari colectate sa se acorde inlesniri si/sau ajutoare pentru crearea de noi locuri de munca.
  Nu sunt de acord cu afirmatia ca reducerea TVA-ului de la 24% la 19% nu ar fi o masura benefica pentru economie (vezi aici partea cu investitorii care stau si asteapta reducerea TVA-ului si faptul ca reducerea TVA-ului va permite/stimula investitiile in tehnologizarea care va oferi concurenta pe piata comuna a UE).

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   August 24, 2013 la ora 05:40

   Dl Cornel, nu stiu cine este Ialomiteanu, din ce vad pe blog este un vax-albina. Sunt deacord cu ce spuneti, si in prima parte si in a doua – ma bazez pe cunostintele dvs demonstrate pe blog. Atita doar, orice parere sau hotarire trebuie dusa pina la final, in toate directiile pe care le afecteaza, aceste efecte trebuie evaluate just si de stabilit necesitatea/prioritatea lor in atingerea scopului enuntat. Totul pe masura cunostintelor, intii scheletul si apoi carnea si apoi haina. Sunt destui care sa contribuie. Spuneti „din aceste taxe mai mari colectate sa se acorde inlesniri si/sau ajutoare pentru crearea de noi locuri de munca”. Cum, pe ce criterii? Dati ceva de care sa ne agatam. Aveti dreptate dar ce e mai departe?
   Spuneti „faptul ca reducerea TVA-ului va permite/stimula investitiile in tehnologizarea care va oferi concurenta pe piata comuna a UE” si asta suna promitator. Eu sunt un investitor, ce nu ia statul din taxare, iau eu si pun in buzunar. Cu asta stimulezi un investitor care se gindeste la un profit net de minimum 30% pe un timp mai bun decit in alta parte pentru aceiasi bani? Inca odata, pare corect ce spuneti, dar lucrurile se gindesc cel putin din ambele parti, pentru a te pregati sa contracarezi sau sa schimbi tactica de negociere. Cu o buna negociere convingi pe oricine. Cind la masa te vede ca nu stii ce ai in camara, el poate ca a aflat ceva (de aia e acolo la masa de discutii), dar daca ai alte planuri? Sunt banii lui si nu si-i risca. Riscul planificat inseamna pierdere 100%. De asta de la un timp afirm (si imi fac dusmani) ca Romania nu stie ce vrea, atirna ca o frunza in bataia cui vine. Accepta cu ochii legati ca nu stiu cine este mai destept decit ea, Romania. Numai bine.

   Răspunde
    
 • Carmen
  August 22, 2013 la ora 21:16

  Buna seara. Va felicit pentru emisiunea din aceasta seara, pentru ca i-ati dat este nas invitatului cu cifre si date documentate si nu ati aplaudat „leorbaiala” distinsului invitat. Singurul meu regret este ca ati irosit bunatate de emisiune cu personajul respectiv 5 minute ii erau de ajuns ca nu a spus mare lucru.
  Avand in vedere ca este cel putin a doua emisiune in care se discuta de taierea cheltuielilor cu bunurile si serviciile de ce nu faceti o emisiune sa analizati ce efect a avut og55/2010, si ce s-a intamplat cu cei care nu au pus-o in aplicare.
  Multumesc.

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 23, 2013 la ora 01:15

   Acuma chiar ar trebui sa il invitati si pe RADU SOVIANI. Nu este ministru..poate as vrea sa spun chiar ..DIN PACATE!

   Ca si acel domn care a fost consilier la Banca..nu stiu unde: Florin Cîţu care a fost invitat in 17 iulie la Emisiunea: Jocuri de putere de la Realitatea TV. Cu Rares Bogdan.
   In fine jurnalistul e cam slab DAR Florin Cîţu a spus exact ce este f f clar si o viziune corecta.

   DECI: Propun ca invitati Radu Soviani si Florin Cîţu…care sunt de acelasi calibru sau chiar mai mare…si Domnul Moise Guran are cu cine discuta..si chiar sa faca propanganda.

   Dar sa fim incisivi..eu cred ca tin la tavaleala..idelor cei doi pentru ca sunt oameni care CRED cu tarie (Ei adica cred cu tarie ca pot ajuta ROMANIA) si eu cred la fel.

   Nu stiu ce credeti? Poate gresesc dar eu cred in acesti oamnei si idei si asa incet incet emulam un CURENT de opnie si poate poate ca vorba aceea: Gandurile repetate se transforma in Vorbe, Vorbele repetate se transforma in actiuni, si Actiunile repetate (pe linga ca definineste caracterul)..duce si la rezultate!

   Ca idei avem multi..dar pina nu MOBILIZAM cati mai mult in Curentul de Renastere a Romaniei prin LOGICA si Ingineria ideilor..nu vom putea sa facem nimica..

   Din pacate o tara nu e o fabrica unde Directorul Tehnic poate sa comande..aici e politica..(ma refer la Diplomatie nu ..furaciune ce se intelege de cefe late..)..si asa..trebuie sa facem sa trezim din letargie mintile adormite de noapte comunista si de NOAPTEA si mai grea de dupa..

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase