Ora de Business: marți, 5 februarie 2013

banii-cnadnr

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-82436 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

17 răspunsuri la Ora de Business: marți, 5 februarie 2013

 • Constantin
  Februarie 12, 2013 la ora 16:24

  „pentru a iesii din saracie trebuie ca…”_Domnule petre ion, pentru ca sa iesim din saracie trebuie neaparat sa jucam la TeleEurobingo. Acest lucru a fost demonstrat cat se poate de clar de Romica Tociu si de aghiotantul sau Cornel Palade.

  Răspunde
   
 • petre ion
  Februarie 12, 2013 la ora 14:41

  pentru a iesii din saracie trebuie ca,in primul rand, transnationalele (apropo de productivitatea lui Isarescu si a aghiotantului Vasilescu – care au pus serios umarul la devalizarea financiar-bancara a Romaniei in anii 1990-2000 si nu numai),sa mareasca salariile angajatilor la media europeana ptr. ca productivitatea este cel putin peste media europeana. exemplu; OMV care din 60.000 de salariati la preluare, a mai ramas cu 6.000,salariati, intrucat au externalizat serviciile, iar vanzarile le-au dat in franciza ( bineinteles cu salarii romanesti)si exemplele ar continua in primul rand cu serviciile bancare, cu telefonie, produse agroalimentare,bauturi spirtoase si nu numai, ciment,metalurgie(stiti cat castiga un olandez in metalurgie la firma TATA -medie 3000 euro.),dar m-am intins cu vorba si de fapt vroiam sa spun ca daca IMM-urile mici si mijlocii nu maresc salariile (care sunt de rahat) si nu isi mai ascund veniturile(nefiscalizate) prin cheltuieli personale (vile,case de vacanta ,masini,etc)trecute pe costurile firmei si daca alimetatia publica, prestarile de servicii si in special buticarii(inclusiv angrourile evazioniste)nu vor emite bonuri fiscale,nu o sa avem nici o sansa.In concluzie daca nu se va marii plata muncii in mediul privat,niciodata nu se va creea o clasa de mijloc puternica,care prin consum sa duca la o reala prosperitate,asa cum a facuto americani dupa al doilea razboi mondial (adevarul ca si prin miscari sindicale dure,care la noi in mediul privat liseste cu desavarsire – sindicalisti sunt doar la stat)

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 10, 2013 la ora 20:43

  D-le VictorL, despre organizarea mizerabila de la H Coanda era vorba. Ceea ce vedeti NU este o parcare, masinile se afla in miscare lenta. Sistemul cu un numar mare de benzi (20), pe care se incadreaza taxiurile in ordinea sosirii, care se imputineaza apoi pana la una singura in fata terminalului, poate fi aplicat si in Bucuresti. Am oferit doar un exemplu de reglementare care nu discrimineaza soferii de taxi. Tot in Barcelona a fost impus pentru jumatatea a doua a anului trecut tariful fix de 15EUR de la aeroport pana in centru.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 20:30

  @Constantin& Cornel.Am fost si eu in Barcelona,am vazut taxiurile dar nu am folosit ca nu am avut nevoie.Nu stiu nu ma pronunt decit ca intr-adevar o parte din parcarea aia mare ar trebui sa fie pentru taxiuri si la Otopeni.In UK,insa inafara de CAB-urile alea de le vedeti prin filme mai sunt si taxiurile particulare.Orice masina de orice culoare care in timpul liber e particulara,cind e de servici e taxi.Pentru asta pe bara din spate se ataseaza o placa sa zic de 30x20cm,pe care e un numar,cred de autorizatie si regiunea,sau judetul la noi.Comenzile se dau prin internet iar GPS-ul de pe masina arata dispecerului unde te afli si daca esti liber.Pe capota se ataseaza firma ,,taxi”,cu magnet.Au un fel de case mici de marcat si elibereaza bon.Tariful cred ca e unic dar nu m-a interesat insa pot merge unde vad cu ochii bani, sa ai ,ca te plimba pina dimineata.Din centru pina acasa cum ar fi o comuna limitrofa la un oras mic plateam 6pounds sau 10 cu ,,keep the change please”.Asta insemna cam 2beri baute la Pub. sau o ora si jumatate de munca.Benzina atunci era cam 1pound/pe litru.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 10, 2013 la ora 20:08 Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 10, 2013 la ora 19:55

  Domnule VictorL, asa cum am raspuns altul coleg, la El Prat (terminalele 1 si 2), spre exemplu, sunt initial douazeci de benzi pe care se aseaza taximetrele si numarul acestor benzi se reduce treptat, ajungand la una singura, in fata aeroportului. Pasagerii se urca in masina care vine la rand. Sistemul care a acordat exclusivitate unei firme, Fly Taxi in anul 2004 a fost instituit de guvernul PSD condus de dl. Adrian Nastase, care se afla acum in puscarie tocmai pentru fapte similare. Inca de la instituirea monopolului Fly Taxi, atat reprezentantii organizatiilor profesionale, cat si observatorii independenti, ziaristii, precum si simplii cetateni care utilizeaza serviciile de transport cu taxi pentru a ajunge la Aeroportul Otopeni (H Coanda) au semnalat abuzul acestei masuri, intuind neajunsurile grave ce aveau sa urmeze. Presa vremii (2004) abunda de articole critice la adresa lui Adrian Nastase si ale ministrului transporturilor de atunci, Miron Mitrea. (Despre chetuielile fabuloase ale lui Miron Mitrea la Ministerul Transporturilor se mai discuta inca si in prezent.) Un sistem similar celui din Barcelona este forte simplu de aplicat. Actualul premier ar putea propune o masura asemanatoare, dar, fiind din acelasi partid cu mentorul sau Adrian Nastase, conducatorul pentru lucrarea de doctorat plagiata, probabil ca acest lucru nu se va intampla. [youtube http://www.youtube.com/watch?v=zrTqRIv1UuY&w=420&h=315%5D

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 7, 2013 la ora 10:48

  @VictorL>Legea aia pare ciudata la prima vedere insa are si ea rolul ei, dupa parerea mea. In alte tari cum este?
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 7, 2013 la ora 10:15

  @Cornel.Ar fi frumos daca ar fi adevarat ce scrii despre taxiuri si despre Fenechiu.Si activitatea de taximetrie trebuie sa se bazeze pe eficienta.Asadar un taximetrist care ia un client din Militari si-l duce la aeroport are interesul sa ia din aeroport un alt client si sa-l duca oriunde in Romania.In realitate nu se intimpla asa din cauza legii,o lege timpita facuta de timpiti si pe care nici macar Fenechiu nu o poate schimba.Taxiul care ajunge in aeroport si ramine liber trebuie sa se aseze frumos la coada si sa astepte clientul acolo sau vreo comanda tot pentru aeroport sau zona apropiata,insa daca este acolo statie de taxiuri e un non-sens sa mai dai comanda.Nu-ti place tariful te sui la urmatorul sau la al 7-lea.Asa s-ar egaliza si tarifele.Autorizatiile date taximetristilor trebuie sa fie valabile pe tot teritoriul tarii si nu cum este acum.Un taxiu din Bucuresti,conform legii nu are ce cauta la aeroport si ar trebui sa dea clientul jos la limita localitatii iar acela de acolo sa se urce in transportul in comun,cu licenta pe traseul respectiv.La fel un taxiu cu autorizatie data de Ilfov, cum au alea de stau la Otopeni nu are ce cauta in Capitala.Asa mi-a explicat mie un un comandant de Politie Judeteana,cind am contestat o amenda luata la Brasov,pe timpenia asta,desi a recunoscut si el ca e o timpenie iar politistul lui care scrisese Procesul Verbal nu avea nici o vina.Mai nasol a fost ca clientul era britanic si a ajuns la concluzia ca suntem o tara de timpiti.Dupa cum vezi nu doar taximetristii de la Otopeni fac tara de ris.Poti sa-l rogi pe domnul Fenechiu sa mai insiste pe tema asta,cit timp mai sta la minister…

  Răspunde
   
 • Bábán Csaba
  Februarie 6, 2013 la ora 19:30

  De ce trebuie sa suporte financiar din impozitul greu platit fondurile alocate bisericii ortodoxe cei de la alte confesiuni? De ce este aceasta confesiune o biserica de stat, atunci cand preotii acestei confesiuni deservesc fatis intotdeauna guvernul de la putere numai ca sa obtina sprijinul financiar necesar?

  Răspunde
   
 • Florin
  Februarie 6, 2013 la ora 12:27

  Ce se intampla in Romania cu finantarile uriase facute catre biserica (in conditiile in care finantarile catre sistemul de invatamant si sanitar sufera extraordinar) este strigator la cer. Da, biserica trebuie finantata de catre comunitatile locale (daca vor pun ban de la ban si-si fac biserica si platesc preotul etc) si nu de la buget.
  O tara ca Romania pur si simplu isi reteaza viitorul prin acesti bani dati de la bugetul de stat bisericii. M-au luat toate frisoanele cand am aflat ca in ROmania sunt mai multi preoti decat medici si ca finantarile catre biserica depasesc sumele alocate pentru salariile medicilor… Trist. M-a bucurat ca cineva are curajul sa faca o astfel de statistica. Bravo Moise…
  Cred oricum ca generatiile viitoare ne vor judeca foarte aspru pentru bugetele pe care Romania le-a facut in ultimii 20 de ani.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 6, 2013 la ora 12:16

  Un articol, de citit:
  http://www.zf.ro/eveniment/ziarul-financiar-schimba-romania-o-noua-organizare-a-taxiurilor-la-otopeni-pasagerii-gasesc-taxiul-cu-tarif-de-1-39-lei-km-la-iesirea-din-terminal-am-intrat-in-normalitate-10545021
  Ceea ce s-a intamplat pana acum cu taxiurile de la aeroportul Otopeni a contribuit SIGUR la stricarea imaginii Romaniei pentru orice turist sau om de afaceri care a sosit in Romania, cu avionul si care nu era asteptat de o limuzina/masina special trimisa sa il ia de la aeroport.
  Partea buna e ca aceasta situatie s-a rezolvat. Partea proasta e ca ne-a luat 23 de ani ca sa se faca ceva extrem de simplu. La ce trebuie sa ne asteptam atunci cand vorbim de lucruri mai complicate?
  Felicitari domnului ministru Radu Fenechiu care a rezolvat aceasta situatie si rusine ministrilor dinaintea sa care au avut puterea sa rezolve aceasta situatie dar nu au facut NIMIC, in acest sens.
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • eu
  Februarie 6, 2013 la ora 11:02

  In emisiune ati comparat suma alocata pentru salariile medicilor , cu suma alocata si salariilor preotilor si banii pentru biserici, dar mai grav nu ati spus ca preotii primesc 60%ajutor din salariu de la stat si platesc taxe pentru 100%. Cum este adevarul?Eu cred ca statul are de castigat.Nu comparati veniturile unui preot de la oras cu veniturile unuia de la tara. Si totusi mai trbuie si bani , ca daca mergi la magazin iti trebuie bani,nu?

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Februarie 5, 2013 la ora 23:17

  ca un PS in chestiunea argentiniana,un link de pe o fitzuica financiara
  http://www.bloomberg.com/news/2012-12-18/imf-board-to-decide-whether-to-censure-argentina-in-late-january.html
  De obseravt ca articolul nu spune mai nimic, in afara de „The official inflation rate of 10.6 percent in November, less than half the private estimates, has enabled Argentina to save about $6.8 billion since 2007 on debt payments, according to Buenos Aires-based research firm ACM Consultores.”
  Ashijderea, de observat ca proportzia intyre datele statistice „oficiale” shi cele „reale” e aceeashi ca shi exemplul din fuzzy numbers (linkul de mai jos): adica 1/3.
  shi nu cred ca e doar o intamplare…

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Februarie 5, 2013 la ora 23:12

  din punctul meu de vedere, daca FMI-ul acuza argentina de ceva… inseamna ca e taman pe dos.
  iar daca ash fi cristina kirchner, le-ash arata baietzilor de la fmi deshtu’ mijlociu shi le-ash spune, „yeah, right, excludetzi-ma, ca ce-am sa pierd, boiii de la bicicleta? da’ daca tot ma excludetzi, ia datzi-mi inapoi toate contributziile platite de tzara mea din 47 incoace … bashca alea extraordibnare pe care vi le-am dat prin G20… ah, shi ca venise vorba, nu-mi amintesc sa fi platit pentru dezastrul pe care l-atzi facut in tzara mea. asha ca am de gand sa ne judecam despre ce facuratzi pe acilea in 95, ca cineva tre’ sa plateasca deranjul.”
  asta ar fi just.
  cat priveshte ce ar pierde argentina daca i-ar excomunica fmi-ul… cred ca mai nimic.
  argentina iese oricum mai rar spre deloc cu emisiuni de bonduri (iar cand iese, le vinde unor cumparataori deja telefonatzi, ca amicu’ chavez).
  Acordul cu multinatzionalele carefour & wallmart arata foarte clar ca nimeni nu are chef sa plece de acolo de unde iese banu’, doar asha, ca ii cheama FMI-ul ala lupta cea mare.
  so, totul depinde da cat ange in instalatzie are dna kirchner. shi pana acuma, a aratat ca are destul.
  altminterela, acuzatziile FMI-ului privitoare la statistice pe PIB shi inflatzie sunt caraghioase,pentru cineva care tzine cont de asta:
  http://www.peakprosperity.com/video/233/playlist/153/chapter-16-fuzzy-numbers
  (am dat linkul asta shi nu altele, fiindca aici treaba e explicata mai bine shi mai clar).
  este exact aceeashi inginerie financiara din condei de statistician care ii permite dlui isarescu sa ne spuna – in anul cand s-a marit TVA-ul – ca avuram o inflatzie de doar 6% (cand se prognoza cel putzin 8%..). Sau ca avem doar 7% shomaj… (asta e o gluma buna).
  in concluzie, mi-ash dori ca FMI sa excluda argentina din randul comunitazii dreptcredincioshilor intru tamoenie absoluta. dupa cateve luni, s-ar vedea clar ca argentina nu a pierdut mare lucru… shi ar fi un exemplu foarte interesants hi apetisant pentru irlandezi, islandezi, portughezi, greci, ucraineni,romani…
  yeap, ar fi de-a dreptu’ mishto.

  Răspunde
   
 • silviu
  Februarie 5, 2013 la ora 23:08

  Intr-o emisiune de anul trecut,ati facut o referire,precum ca iphone are compnente samsung.Ati putea sa imi spuneti in ce emisiune este aceast reportaj,sau sa imi dati datele respective.Am nevoie de aceasta informatie.Multumesc.

  Răspunde
   
 • Alpar
  Februarie 5, 2013 la ora 22:49

  Nu te supara Moise da ar fi o propunere de tema pentru emisiune despre
  :FMI,ce este de fapt, ce controleaza de ce sunt dependenti de ea aprope toate tarile din lume, cine sunt in spatele lui, ce interese reprezinta si mai departe….. pentru ca suntem foarte multi care nu suntem in cunostinta numai audem despre acest fenomen FMI

  Răspunde
   
 • silviu
  Februarie 5, 2013 la ora 22:44

  Eu unul sunt partial de acord cu cele 23 de ong-uri.Nu zic ca nu sunt credincios,dar preoti castiga bani frumusei in fiecare luna,si toata lumea stie acest lucru.De ce nu se face un calcul cati bani sunt lasati in cutia milei,bani pentru inmormantarii,nunti,botezurii,etc.Parerea mea este ca ar trebui taiati la jumatate,sau chiar un pic mai mult,pentru ca biserica tot va trai pe picior mare.Sa nu fiu inteles gresit,dar nu prea ii am la suflet,pentru ca tot cea ce fac,fac numai pentru bani,pentru ca atunci cand vine preotul sa iti sfinteasca casa de craciun sau pasti,nu o face din drag pentru religie,ci doar pentru bani.Am intalnit si preoti sau calugari cu inima mare,dar din pacate sunt prea putini.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase