Justiţie – reformă fără fond

cod procedura civila

de Moise Guran

Poate știți că de la romani și până la români istoriei noastre îi lipsește cam un mileniu. Cred că mi-am dat seama ce-au făcut strămoșii noștri un interval atât de lung de timp… Cred că au amânat lucruri! Rămas și fără cele două articole care îi obligau pe bancheri să modifice dobânzile tuturor contractelor de același tip după ce au pierdut un singur proces cu un client, Codul de Procedură Civilă rămâne în cel mai rău caz o glumă proastă. În cel mai bun caz este o mostră vie a teoriei formelor fără fond, sau dacă vreți a faptului că am fi putut fi contemporani cu Titu Maiorescu.

Aprobat prima dată în 2010 la presiunea Comisiei Europene, acesta avea drept scop principal scurtarea timpului în care unui cetățean român i se face dreptate. Europenii au observat pe bună dreptate că în România justiția fie nu există deloc, fie, atunci când se face, se face după câțiva ani de procese, timp în care s-ar putea să nu îți mai folosească la nimic. Așa că noul Cod introducea o altfel de desfășurare a proceselor, cu o fază preliminară în care se depuneau probatoriile, și abia apoi se dădea primul termen de judecată, dar, o dată ajunși în fața judecătorului, justițiabilii ar fi putut spera la finalizarea procesului în săptămâni sau luni, nu în ani ca acum.

Această procedură de care v-am povestit are de exemplu un nou termen de intrare în vigoare abia în 2016. Din păcate, prevederile Codului inițial de Procedură Civilă au fost de atâtea ori amânate încât n-a prea mai rămas mare lucru din ceea ce s-a dorit inițial de la el. Mai bifăm o formă fără fond, sperând apoi ca europenii să recunoască justiția din România. Altfel stăm pe loc secole minunându-ne de veșnicia noastră și de modul în care noi românii rătăcim milenii din istorie în vreme ce alții progresează.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , , ,

Comentarii prin facebook

86 răspunsuri la Justiţie – reformă fără fond

 • Mr Excel
  Iulie 20, 2013 la ora 23:14

  Ai nevoie de un împrumut de urgență? Dacă da, contactați-ne la (excelservices.managementonline@gmail.com) pentru mai multe informații.

  Ofertei de creditare APLICA.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 3, 2013 la ora 14:49

  pi toti oamenii importanti sunt barfiti…

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 3, 2013 la ora 14:48

  @Victor L > Cum de-ai ghicit? Asta era prima chestie in programul de lucrari, sa te tii sughituri.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 3, 2013 la ora 01:59

  @SanduCu.Vad ca a aparut si Adrian…Eu ii urez succes sa ajunga acolo dar sa nu ma birfiti…

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 3, 2013 la ora 01:25

  @Victor L > Dupa vi bere – o placere, dupa bere vin – e un chin. Dar bere cu vodca, dinamita curata. Si pentru ca m-ai amennitat ca Napoleonul poate fi falsificat, m-am dus la sticlarie, sa vezi si sa nu crezi. Nu e Napoleon, este St-Remy, francais de 40% si colac peste pupaza scrie pe eticheta ca este si AUTHENTIC. Dar daca stiu sigur ca vine Adrian pun si de o afinata.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Februarie 3, 2013 la ora 01:07

  SanduCu, tatal dvs. era un om tare intzelept!
  Victor. Metaxa la 5 stele RULZ!
  Laurentziu, nu te mai plange atat, shi bea berea aia, ca-mi faci pofta.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 3, 2013 la ora 00:01

  @SanduCu.Cred ca mai este si Zarea…Habar nu am dar verificam.Insa avem coniace de la cele proste la cele mai bune.Napoleon la noi e si falsificat insa depinde de sursa.Personal prefer Metaxa dar nu ma omor cu taria decit ocazional,si niciodata fara apa minerala alaturi sau bere daca vreau sa dorm neintors.Atunci il caut si pe Daniel…Vremea e nasoala,cum zice Laurentiu;fierbem tuica degeaba ca nu avem ger la ea iar berea ocupa frigiderele ca de afara ne-o fura tocmai noaptea cind s-a racit.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 23:19

  @victor L > S-a marcat, dar n-am prea zarit-o. Apropo, coniac Zarea, mai exista? Eu nu-s cu coniacele (am un Napoleon, stii spaga de ziua mea, nedeschis de mult), dar tata, dupa ce-si punea o lingurita in cafea, i-si mai turna si o jumate de pahar linga.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 23:13

  @laurentiucat > BRE, nici cu frig nu e bine nici fara frig nu ebine, cine sa-i mai inteleaga pe romani. De aia nu v-au … aderat. La care Victoras sa reclam, la Ponta sau la L? Iar decit sa se strice berea, bea-o, nu-i pacat.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 2, 2013 la ora 22:25

  sanducu- la noi e nasol tare, tre sa tinem berea in frigider si sa consumam curentu, ca au fost zece grade afara si cica asa o sa fie si toata saptamana viitoare.
  nu se mai poate dom’le, nici iarna nu mai e asa de iarna ca anu trecut.
  cred ca de vina e ponta care nu-si face treaba.
  pe bune! sa-ti zica victoras daca nu e vina lui…

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 2, 2013 la ora 21:33

  @SanduCu.Daca tot ai dat de bere europeana incearca si Okocim,poloneza…Cred ca corespunde si nu suni la Protectia Consumatorului.Sete mare!

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 20:57

  @laurentiucat > Deh, dupa o saptamina de -30, ne-a blagoslovit cu o saptamina de zero si ninsoare abundenta (ningea si se topea, eu urasc flescaneala), dupa aia (adica acum avem iar -20 si totul e sticla (in fata casei am saramura, vai de iarba mea). In alti ani, am folosit o sare (care spuneau ca nu ataca iarba si alte plante, si normal mai scumpa) dupa care in primavara dai cu fertilizatoare pina in vara cind ce a apucat sa iasa s-a uscat de uscaciune (ca s-a nimerit si anul in care ne-au interzis sa stropim sau sa ne spalam masinile in fata casei, cica poluam – de la poluare – freaticul). Asa ca ii dau cu sare ieftina. Vinul il tin in subsol, la temperatura constanta. Berea (Pilsner Urquell, ceha, 4.4% si blonda), cind ma impiedic de cutie (24 butelcute) o duc in garaj, cind da gerul, inapoi in bucatarie. Pentru conditie fizica. De revelion am crezut ca rad doua cutiute, dar am ramas cu una in circa.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 20:40

  @un turist > Despre cadrele medicale de toate nivelele, hai sa nu le cautam justificari. Nici pe vremuri cind aveau salarii la fel ca ceilalti, tot cereau sau primeau. Mai mult, cred ca sint prea putini pe planeta noastra care sa refuze ceva nemeritat. In Canada, dorind sa fiu doar politicos/bine-intentionat, am declansat dorinta unora de a continua sa doreasca. Altfel spus omul nu-si cunoaste limitele. Dar ce este fantastic de interesant, si trebuie sa-ti multumesc, este unul din link-urile cu problemele consumatorilor, pe care mi l-ai sugerat. E drept ca de la recomandarile de protectie contra creditelor dubioase sau, hai sa zicem, nesatisfacatoare, am ajuns la Sistemul de Alerta Rapida – notificari saptaminale. Ce crezi ca am gasit acolo? Un food dryer chinezesc respins de finlandezi, dar care se gaseste pe piata canadiana! Si alta si mai grozava. Un Renault Koleos produs de francezi in ianuarie – noiembrie 2011, respins de spanioli. Motivul, poti sa rizi sau sa lesini, alegerea ta. Cind se aplica o forta in dreapta fata, in timpul frinarii bratul suspensiei risca sa se rupa, ceea ce duce la o virare spre dreapta si roata se blocheaza in arcul rotii, adica posibilitate de accident rutier. Si chestii de-astea sint notificate saptaminal consumatorilor de catre Europeische Komission – Gesundheit und Verbroucher.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 2, 2013 la ora 19:38

  sanducu- cred ca temperatura. ai tot timpul berea rece.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 19:04

  @Adrian D > deci avem timp sa comunicam si sa ne aranjam. Mie nu mi-a placut Montrealul. De fapt nici nu stiu ce-mi place aici.

  Răspunde
   
 • un turist
  Februarie 2, 2013 la ora 15:29

  SanduCu.Nu m-am referit sa mergeti la un IFN sau INF cum se spune ca este de stiut ca in RO nu exista aproape nimic cinstit. Parerea mea este infiintarea de birouri informative pentru populatie nu pentru cei care inprumuta cu sistemul de camata..Daca doriti cotrobaiti pe net cautind ceva cu–Verbraucherschutz de– si ma puteti lamuri ulterior. Cred ca noi doi vorbind serios nu ne putem inchipui cum traieste acel Roman cu un salar de 2000Lei pe familie cind are o rata de 300-400€ pe luna si mai este si inselat de banca???!!!! Se vorbeste de imprumuturi de Prima casa sau Rabla dar cum ramine cu locurile de munca care sa aduca finantarea posibila a acestora???? Pleaca tineretul si atunci cine va fi urmatoarea generatie care va fi jupuita de banci ca acei tarani numiti fermieri nu au pentru ei destul. Chiar acuma in Ianuarie a venit la mine un Medic din Tirgu Mures ai carui tata i-mi este cunoscut povestind de ce se petrece in spitalele din RO nu din cauza sistemului ci din cauza coruptiei si a salarilor de mizerie a medicilor. Bine ca mai avem o scapere spre west mi-a spus dar vai de cei care ramin. Putem foarte usor sa criticam si sa dam sfaturi dar daca nu faci parte din sistem nu avem habar cum se invirte. Pentru cei care au o anumita pregatire este poate de inteles ce se petrece dar pentru cel cu scoala primara si atit care este multimea? Peste tot si la noi in west daca ai un avocat bun ai sansa sa cistigi daca nu vei pierde si cei buni sint la cei bogati cei slabi la cei din oficiu. Sa ne uitam la evolutia dreptatii in RO cu ochii limpezi nu prin ochelari de soare sau prin ceata. Ca atere bancile vor insela acolo unde populatia este nestiutoare la legile bancilor deci acolo unde transactiile bancare sint la inceput deci si in RO si asta fara sa se supere cineva pe mine este adevarul.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Februarie 2, 2013 la ora 01:51

  multzumesc, sanduCu, pentru grija. i-am cerut lui moise adresa, dar inca nu mi-a dat-o.
  da, am socoteli shi treburi presante, acum, fiindca am de terminat repede 1 articol, 1 comunicare (pentru canada) shi cateva alte firfirici, plus cateva efemerinde.
  acum stau cuminte, sa vedem ce spune consulatul, daca-mi da viza shi daca mi-o da la timp.
  a, sa nu uit: eu plec la montreal, la jumatatea lui februarie.
  Insa lucurile astea nu prea au nimic in comun cu justitzia 🙂

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 01:08

  @laurentiucat & @Victor L > Va rog nu va mai legati de Adrian, iar chestiile cu cafeaua si pachetele mai aminati-le. El are acum alte planuri, mai urgente.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 00:59

  @Marius > Alegoriile tale sint atractive, dar din momentul in care te-ai nascut, ai devenit automat cetatean, cu drepturi si obligatii, pentru care nu este necesar sa semnezi. Pe unele le respecti, iar de celelalte beneficiezi. Daca poti schimba ceva in favoarea ta, foarte bine.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 2, 2013 la ora 00:54

  @CTL > Am inteles ce ai facut si ca acuma nu mai faci acelasi lucru.
  „Eu vorbesc de institutii financiare nonbancare. Am lucrat la una si o perioada mi-a placut”.
  „Am lucrat in banca si am vazut destule. Cand a scazut euribor, la izbucnirea crizei unele banci pur si simplu au refuzat sa scada dobanda pentru ca au pus virgula unde trebuia in contract. Eu vindeam creditele da nici eu nu stiam ce intelesuri au unele paragrafe”
  „eu in Anglia fac altceva”
  Daca deschizi link-ul cu IFN Solutions, la Solutions by sector, vei vedea ca acestia nu se ocupa cu agricultura, motiv pentru care am venit cu un link romanesc Agricover – IFN A gricultura, care poate fi un broker cum spui.
  IFN Solutions nu sint brokeri, se ocupa cu imbunatatirea managementului in servicii ale diverselor firme care ii angajeaza. Acestia sint la fel ca si borfasii din cele doua experiente personale.
  Cind iti vei incepe afacerea agricola, vei fi si tu o firma care probabil vei cauta un IFN.
  In final, eu iti doresc tot binele, acesta fiind singurul motiv care m-a determinat sa te avertizez, sa fii alert. Daca de la inceput nu-ti merge, pe urma e mai greu. Si e pacat, ai tras greu printre straini, si vrei sa te realizezi acasa. Succes!

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 1, 2013 la ora 23:22

  @LaurentiuCat.Nu mai pariez ca m-am invatat minte…Mai bine fac eu cinste pe direct.Vedem daca i-l lasa si cum ma desfasor eu saptamina viitoare.Oricum nu scapi nebirfit…Ma gindeam ca ati mai strins ceva carti pentru copii.Eu m-am mai aprovizionat dar local si nu sunt decit in romaneste.El nu scrie bine romaneste,asa ca nici nu citeste de-astea de-ale noastre.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 1, 2013 la ora 22:56

  bre victoras-ce pachete bre? vrei sa mai punem pariu pe ceva? daca te lasa inima, scoate-l! ca e baiat bun, din popor si bugetar.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 1, 2013 la ora 22:35

  @LaurentiuCat.Sefu,daca mai aveti pachete pentru Adrian stringetile la un loc si ma ocup eu…Cred ca saptamina viitoare il scot la o cafea,daca il lasa…Pe de alta parte imi place ca ai mascat vuvuzeaua.Vezi ca i-am pus o bila alba pupilului dar nu stiu cit il ajuta pentru ca are si doua negre in acelasi timp.Speranta moare ultima.

  Răspunde
   
 • Marius
  Februarie 1, 2013 la ora 21:46

  Eu cand m-am nascut nu am semnat nici un contract! Nici macar certificatul meu de nastere nu are semnatura mea pe el. Abia bolentinu’ l-am semnat. Aveam 14 ani. M-a intrebat vreodata cineva daca sunt de acord sa platesc taxe? Eu nu imi amintesc. Isi aduce careva aminte? Si ce daca plateai taxe Romei sau Austro-Ungariei sau Otomanilor? Tot acolo suntem? Au trecut milenii si noi tot acolo suntem? Veverita cand se naste in padure, plateste taxa de protectie ursului? Trimite ursul pe lup sa jupoaie veverita? Pune ursul banii veveritei in contul leului?

  Răspunde
   
 • CTL
  Februarie 1, 2013 la ora 20:33

  @ sanduCu > eu in Anglia fac altceva. Dvs vorbiti despre brokeri de credite nu IFN-uri. Eu vorbesc de instutii cum sunt Romcom, PAtria Credit s.a.m.d. Puteti intra pe site-uri sa vedeti cum lucreaza. Multumesc

  Răspunde
   
 • stefyyyy
  Februarie 1, 2013 la ora 19:57

  si totusi daca nu va suparati, peste putin timp va fi deja 2 februarie? si nu comentarii pt. 31 ianuarie sfarsitul saptamanii a inceput ce mai conteaza ziua in curs de terminare? sa-u vinerea nu mai comentam?????

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 1, 2013 la ora 19:39

  @Adrian D > Cutia mea de E-mail este goala.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 1, 2013 la ora 19:09

  @MARIUS > Imi cer scuze. Am fost onest, am verificat acuma si cu dictionarul. De vina este romanizarea englezei practicata frecvent pe blog si ingerul meu cel negru.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 1, 2013 la ora 19:04

  @CTL > Am inteles de la inceput ca rolul IFN de care vorbiti este sa ajute agricultorii. Desi credit/incredere este de natura sa ajute, in lumea de astazi am vazut si vad ca de fapt in marea majoritate a cazurilor este vorba de credit/indatorare. In Canada, ceea ce spuneti ca ati facut in Anglia, este jobul personalului bancii. Am fost in situatia in care a trebuit sa ma sfatuiesc si am facut-o la sursa negociind punct cu punct, pina ce am fost amindoi deacord.
  Cind ati pomenit IFN, asta-i ce am gasit pe internet si vedeti ca ei ofera servicii celor care ii angajeaza. In cazurile mele nu eu i-am angajat, deci m-au instructat in intereasul altora, ceea ce e cinstit din partea lor, dar necinstit fata de mine (distribuitorele automate) sau necinstit fata de cumparator (aspiratoare). Acesta este motivul pentru care am spus „Nu refuz un sfat bun, dar cum sa ma pazesc de unul rau cind ma astept sa fie bun?”
  Acum sa ne oprim la sectorul agricol. Am vazut ieri pe blog, cineva find dispus sa plateasca 50 euro pentru un sfat bun legat de un credit de 50,000 euro. Ce garantii aveti ca sfatuitorul (IFN) este de buna credinta cu dvs? El nu traieste din 0.1% pe care ii platiti dvs, deci poate face jocul altcuiva. Uneori interesul dvs se poate identifica (a fi identic) alteori nu. In ultimul caz, nu este posibil sa luati o „teapa”? Si nici nu aveti dreptul legal sa-l aduceti in justitie, pentru ca l-ati platit (0.1%) sa va ajute si v-a ajutat!!!
  Asta este tot adevarul despre IFN, chiar daca ce ati facut dvs a fost de buna credinta, mai sint si „balarii”, si mult prea multe.
  Va rog, luati esarfa jos de pe ochi, este in interesul dvs. Am gasit un link romanesc cu IFN Agricultura, poate va intereseaza:
  http://www.recolta.eu/agricover-credit-ifn-agricultura-va-fi-unul-din-cele-mai-finantate-sectoare-din-romania/
  Dar, si aici pot fi si alte interese. Nu mi-au placut toate despre absorbtia fondurilor europene, deci si aici sint multe hatisuri. Faptul ca aveti experienta bancara nu va fi suficient. Veti avea nevoie de un avocat specializat in domeniul de creditari bancare. Cind ai semnat cu banca, o faci de buna voie si o duci pina la capat.
  Uneori i-mi place si garagata, dar in general sint serios.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 1, 2013 la ora 15:06

  adrian- ce rau esti! poate te suspenda moise si te inchide pe undeva, sa ne pui pe drumuri, pe sanducu, pe dl onofrei si pe moa, ca sa venim cu pachet la tine…
  in loc sa te duelezi tu in andrele, pardon florete, cu dl constantin, despre cine e mai bengos cu fmi-le si al cui baroso e mai tare, ai face bine sa nu uiti ca purceaua era moarta ante portas din cauze obiective de boci,pogi si base. plus ca fmi-le auzind ca in romanica viagra e la liber si ca e loc de putut, s-a facutara si ei prezenti ca la locul numit direptate, ca sa intre in fonctie.
  cum fonctia lor e sa dea cu o mana si sa ia cu doua, n-aveau niciun haz s-o dea in bara.
  asa ca conform pozitiilor in care se foloseste pastila albastra in numar de 68, a ramas ca poanta in vara, la nr 69, sa ne curatim reciproc intrumentele.
  acu dupa temperamentul fiecaruia, tu zici ca o sa fim ca romeo si julieta, la dl constantin e cu unu pe fata unu pe dos si ochi cu ochi sporeste pulovaru si implicit avutia nationala data la export.
  numa io sunt optimist si cred intr-un happy end flexibil cu fmi-le cu si fara ajutoare oltchimice doar pe baza de sentiment…

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Februarie 1, 2013 la ora 13:25

  constantin – no, lasand la o parte ca mica dvoastra metafora pe care atzi tricotat-o cu atata harnicie imi arata inca o data cat de departe va aflatzi de marele zid chinezesc al bunei cuviintze, nu ma pot abtzine sa nu va raspund pastrand limitele metaforei propuse de dvs. Prin urmare, la varsta mea, stimate domn, nu prea am nevoie de viagra pentru a ma ocupa de aspectele non-conceptuale ale vietzii, iar in ce le priveshte pe cele mai teoretice, acolo imi ajunge logica shi luciditatea. de trecut, nu o sa imi treaca, decat in ziua cand acest monument al cretinismului mondial numit FMI nu va disparea… ori in ziua cand voi suficient de senil incat sa nu mai pot privi adevarul in fatza shi sa cred in tot felul de halucinatzii, shi anume ca FMI-ul ar fi o institutzie benefica, cu inalte principii morale pe care le aplica shi ca acolo pe unde trece creshte prosperitatea shi scade coruptzia shi furtul.
  altminterlea, pastrand iarashi limitele metaforei propuse de dvs., stimate domn, sigur ca itzi trebuie multa viagra ca sa realizezi o minuscula incordare de neuroni, suficient de minuscula incat sa crezi ca orice zboara se shi manaca shi sa inghitzi pe nemestecate propaganda ieftin fara sa o confruntzi cu realitatzile.
  PS – Am impresia ca PIB-ul s-a mai marit un pic. O fi de la viagra sau de la creshterea productziei de ciorapei cu ciucurei? i-atzi exportat, cumva, stimate domn? Nu de alta, dar sunt convins ca shi dl de vrjer v-ar da aceeashi recomandare: exportatzi, ca sa nu mai fie de coplata shi alte cele din cate ne recomanda domnia sa cu atata intzelepciune.

  Răspunde
   
 • un turist
  Februarie 1, 2013 la ora 12:52

  Oare nu ne arata viata de zi cu zi ca exista legea junglei –maninca daca nu vrei sa fi mincat–. Daca un reprezentant al dreptatii ex. judecator nu decide drept atunci ce sa ne asteptan de la un oarecare intermediar mai ales cind este vorba de finante? Orice cetatean German jupuit de Deutsche Bank nu are sanse de izbinda chiar daca are o decizie judecatoreasca pentru ca sint mult prea putenici pentru omul de rind. O mediere in cazul cind sint finante la mijloc este total pe linga. Nu pot rezolva tribunalele situatia atunci un mediator. Daca eu ca persoana fizica nu mai am incredere in justitie si banci credeti de cuvinta sa am incredere intr-un mediator oarecare necunoscut. Nu se aplica hotariri judecatoresti atunci cum ramine cu–Hai sa ne impacam si la vara iar e cald –-sau asamanator? Poate gresesc, parerea este ca statul controleaza bancile dar parerea mea este ca bancile controleaza statul.Oriunde si orice banca va va vinde produse de care nici nu aveti nevoie si daca nu se informeaza fiecare personal ramine zicala–esti prost platesti–. Un lucru care nu ar strica ar fi sa se infinteze in fiecare comuna sau oras un birou unde sa fie informat acela care are nevoie de un credit despre conditii si ce are nevoie sau nu. La un credit de 50000€ as da cu bucurie 50€ pentru niste sfaturi care pe timp indelungat m-ar scuti de neintelegeri, suparari si de pierderi mult mai mari. Mai ramine intrebarea daca bancile pot fi controlate si de ce si cine????

  Răspunde
   
 • Randy
  Februarie 1, 2013 la ora 12:36

  Sunt de parere ca procesele de 4 5 ani ingreuneaza si economia mult.

  Răspunde
   
 • Marius
  Februarie 1, 2013 la ora 11:27

  @MARIUS
  Te enervezi cam repede sefu’.

  Răspunde
   
 • LN23
  Februarie 1, 2013 la ora 11:17

  Legile care ne „reglementeaza” viata nu sunt creatii ale Sfantului Duh impuse Romaniei,fata de care sa ridicam doar din umeri si sa ne supunem!!!
  Oamenii care le nascocesc si apoi le voteaza sunt fratii nostri mai puternici,pe care noi i-am desemnat ca demni de incredere,si nu sunt!
  Singura solutie rapida si eficace mi se pare schimbarea lor cu altii,si altii,de cate ori e nevoie,si asta pana cand mentalitatea lor dar si a noastra se va schimba intr-un mod constructiv,si fiecare va deveni exigent si respectuos fata de el insusi si de societate!
  Cand preocuparea generala este „japca” la orice nivel,e absolut firesc ca tara sa se duca de rapa,cu noi cu tot,evident!
  Orice lucru pe lumea asta a fost precedat de o idee in mintea unui om,deci acolo trebuie actionat:la sursa „creatiei umane”!
  Degeaba ne revoltam daca nu actionam concret si corect ca sa schimbam ceva…

  @Moise:istoria,ca si legile,de ex,au fost,sunt si vor fi scrise de INVINGATORI!
  Aceasta poate fi cauza anomaliilor pe care le-ai constatat!?
  Trecutul nu se mai poate modifica,e adevarat,dar modul in care il interpretam astazi,adica CE FACEM CU ACEASTA MOSTENIRE,DA!

  Răspunde
   
 • LN23
  Februarie 1, 2013 la ora 11:17

  Legile care ne „reglementeaza” viata nu sunt creatii ale Sfantului Duh impuse Romaniei,fata de care sa ridicam doar din umeri si sa ne supunem!!!
  Oamenii care le nascocesc si apoi le voteaza sunt fratii nostri mai puternici,pe care noi i-am desemnat ca demni de incredere,si nu sunt!
  Singura solutie rapida si eficace mi se pare schimbarea lor cu altii,si altii,de cate ori e nevoie,si asta pana cand mentalitatea lor dar si a noastra se va schimba intr-un mod constructiv,si fiecare va deveni exigent si respectuos fata de el insusi si de societate!
  Cand preocuparea generala este „japca” la orice nivel,e absolut firesc ca tara sa se duca de rapa,cu noi cu tot,evident!
  Orice lucru pe lumea asta a fost precedat de o idee in mintea unui om,deci acolo trebuie actionat:la sursa „creatiei umane”!
  Degeaba ne revoltam daca nu actionam concret si corect ca sa schimbam ceva…

  @Moise:istoria,ca si legile,de ex,au fost,sunt si vor fi scrise de INVINGATORI!
  Aceasta poate fi cauza anomaliilor pe care le-ai constatat!?
  Trecututl nu se mai poate modifica,e adevarat,dar modul in care il interpretam astazi,adica CE FACEM CU ACEASTA MOSTENIRE,DA!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase