România în Direct, live din Constanța: Pe cine ne bazăm pentru apărarea ţării?

Dezbaterea România în Direct o purtăm astăzi în Constanța. Emisiunea începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.

stiri verificate
Categoria: Diverse
Etichete:

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la România în Direct, live din Constanța: Pe cine ne bazăm pentru apărarea ţării?

 • Dan
  Noiembrie 6, 2016 la ora 11:38

  Trec peste limbajul tau elevat si ma uit la argumente. Intra-adevar, daca mi-ai fi spus ca sint destept m-as fi simtit jignit.

  Răspunde
   
 • Bene-Laur
  Noiembrie 6, 2016 la ora 07:02

  Tu ori esti troll d’a lui putin ori esti scuza-mi expresia doar un prostanac!

  Răspunde
   
 • Dan
  Noiembrie 5, 2016 la ora 11:08

  2% din PIB pentru aparare, adica aproape 10% din buget este imens; poate outina minte ar fi mai utila. Nu sint de acord cu ce face rusia, dar si sa latrii ca un marinar descreierat impotriva ei, din pozitia de sef de stat, cred ca este o imbecilitate. Si daca am da pe armata de 10 ori mai mult tot nu am putea face fata rusiei dar daca intram in conflict diplomatic cu ea, putem cheltui mult mai mult intr-un domeniu greu de controlat si sa luam comisioane grase. Moise, spuneai ceva de genul ca vrei ca soldatii romani sa aiba venituri mari (salarii, pensii) pentru ca sa te simti in siguranta. Cind vad ca orice cintaret de muzica populara este si colonel in armata, eu sint foarte linistit. Si la fel de linistit sint cind ma duc cu copilul la medic. Stiu ca este bine platit, ca nu trebuie sa-i dau plicul cu bani (banii in sine nu sint problema, gestul mi se pare degradant pentru ambele parti). La fel de bine ma simt cind stiu ca in fiecare an cei mai buni absolventi devin profesori si se ocupa cu pasiune de copii. Cind am facut armata am vazut ce gaura neagra este aceasta institutie pentru bugetul tarii (comparabila cu CFR, minerit, posta romana..). Vei spune ca s-au mai schimbat lucrurile…esti sigur?

  Răspunde
   
 • Valentin
  Noiembrie 4, 2016 la ora 06:28

  Buget pentru pensii,doctori în apărare și generali care nu au văzut încă aliniat vreun regiment,dar sunt plătiți ca și cum am fi într un conflict continuu. CE ARMATA? CE INTERVENTII?Dacă Marea Britanie se teme ,noi nu existam !

  Răspunde
   
 • catalin
  Noiembrie 3, 2016 la ora 16:59

  Nu numai armata e praf..Si Politia si Jandarmeria sunt praf..noroc ca un atentat in Bucuresti n-ar avea efectul psiholgic scontat al unui atentat in Paris..

  Răspunde
   
  1. catalin
   Noiembrie 3, 2016 la ora 17:00

   psihologic

   Răspunde
    
 • vasile
  Noiembrie 3, 2016 la ora 16:13

  Salut Moise,

  Vezi ca si tu dai informatii neadevarate, pensiile militarilor nu reprezinta 70% din bugetul MApN. Buget MApN 2016=11,23 miliarde, pensii speciale (militari+politisti+secu) 2016=5,4 miliarde, deci cred ca procentul ar fi de 25%. Da si tu o dezmintire.

  Răspunde
   
 • Clepcea Sebastian
  Noiembrie 3, 2016 la ora 15:42

  Problema cu armata e ca nu are o inzestrare corespunzatoare si in numar suficient pentru a constitui o descurajare reala la adresa unui potential inamic de genul, s zicem, Rusia. Aici intervine responsabilitatea statului sa asigure finantarea necesara izstrarii corespunzatoare si asigurarii de rsurse suficiente pentru un antrenament corespunzator al trupelor. Mare problema e la aviatie unde ar fi necesare patru escadrile minim de aviatie multirol si 150 -200 de ore de zbor anual pentru fiecare pilot. O alta zona care necesita urgent finantaare este cea a apararii antiaeriene si antinava, deoarece armele existente la ora actuala in dotare sunt complet depasite. Un alt aspect e laegat de Marea Neagra, unde pe langa fregate si corvete ar fi necesare minim trei submarine moderne cu sisteme AIP, acestea fiin cl mai bun mijloc de descurajare in Marea Neagra. Dupa ce sunt asigurate aceste capabilitati e necesara inzestrarea cu transportoare blindate, tancuri si masini de lupta fabricate pe cat posibil in tara si cu mentenata obligatoriu la noi. D asemenea e nevoie de artilrie, in special reactiva cu bataie lunga 150-300 km si artilerie autopropulsata de calibru mare 155 mmm. necesar e si dotarea cu drone de cercetare, dscopeire pana la nivel de pluton, si mijloare EW si CEW

  Răspunde
   
 • Constantin
  Noiembrie 3, 2016 la ora 13:52

  „…apărarea țării”_ Păi, tara noastră nu are flotă de submarine? Mă, rog, nu este foarte mare…e formată dintr-un submarin, delfinul, stiuca, kilo… Si, dacă-mi aduc bine aminte, parca avea nevoie de baterii. Adica, n-are acumulatori, nu e vorba despre vreo baterie de torpile…

  Răspunde
   
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Noiembrie 3, 2016 la ora 13:50

  Ce s – ar întâmpla dacă 70% din bugetul sănătăţii / CNAS ar merge pe pensii ?
  No comment !

  Răspunde
   
 • narcis purice
  Noiembrie 3, 2016 la ora 13:24

  Bună zi!
  Între sutele fantomelor de catarge? Ce vă va sparge?
  Saluturi!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase