Înregistrare România în Direct, 18 oct 2016: Ce ar trebui să facem cu pensiile speciale?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (intre 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la Înregistrare România în Direct, 18 oct 2016: Ce ar trebui să facem cu pensiile speciale?

 • Cristian
  Octombrie 19, 2016 la ora 11:39

  din pacate, adevarat graiesti…

  Răspunde
   
 • Iordachescu Marian
  Octombrie 18, 2016 la ora 17:34

  Cred ca ar trebui, cu onestitate, sa stablim clar fondul maxim alocat acestui capitol, asumat politic de toata lumea, pe o perioada mai mare de timp 10- 20 de ani, indexabil anual in functie de situatia economica a Romaniei, dupa care sa stabilim o pensie minima si suficienta de la care sa se plece cu calcularea celorlalte pensii, in functie de acel criteriu de contributivitate, astfel incat sa se incadreze in acest fond. Cred strict necesar reluarea acestui criteriu si pentru MAI, MAPN si ceilalti beneficiari de pensii speciale, cu care sunt de acord (mai putin cu cele parlamentare). Nu as avea nimic nici cu cuantumul actual al pensiilor speciale actuale, atata timp cat pensiile fostilor contribuabili de rand ar fi decente. Tuturor sustinatorilor si beneficiarilor de pensii speciale i-as invita sa incerce sa traiasca cu pensia minima alocata de stat, iar daca ei considera ca pot sa lase un batran sa se chinuie sa supravietuiasca (sau sa amane inevitabilul cu inca o zi, o saptamana sau o luna), atunci cred ca cel putin natia noastra nu-si mai merita locul pe acest pamant. Am vizionat un documentar la TV despre o turma de Bivoli, turma care la un momentdat este vanata de lei, iar viteza de deplasare a turmei era cea a celui mai slab individ din turma (de cele mai multe ori un pui). Oare noi nu putem sa copiem acest sistem, la pensii, la salarii sau mai nou la venitul minim garantat?
  Nu a fost un conflict de interese atunci cand parlamentarii si-au votat pensii speciale?

  Răspunde
   
 • nato
  Octombrie 18, 2016 la ora 14:34

  sunt total de acord cu adriana !

  moise, ma bucur pentru tine ca te simti aparat de armata romana, dream on baby

  Răspunde
   
 • secu
  Octombrie 18, 2016 la ora 14:31

  are dreptate moise, trebuie asigurat un trai decent celor care beneficiaza de pensii speciale – poate si-au luat si ei un lamborghini si cateva case, aveti idee cat costa numai intretinerea pentru astea, abia le mai ramane pentru un sejur la monaco…

  Răspunde
   
 • Dan
  Octombrie 18, 2016 la ora 14:09

  Ce pensie credeti ca merita un pilot supersonist cu o speranta de viata de sub 65ani??? (isi incepe cariera perfect sanatos, dar uzura este inevitabila si puternica)

  Răspunde
   
 • Totolici David Mariana
  Octombrie 18, 2016 la ora 14:05

  In legatura cu pensiile speciale ,cred ca uitam esenta textului de lege ce implica,calculul pensiei in functie de perioada de contibutie raportata la valoarea salariului.Pensiile speciale sunt speciale intrucit printr-o derogare voita de la acest principiu -corect de altfel-pensia se calculeaza luind in calcul doar ultimul salariu-incorect calcul.Ne aflam in situatia in care o persoana timp de 25 de ani are o contributie nu foarte mare -a se vedea salariile magistratilor care pina acum citiva ani nu aveau salarii foarte mari si plateau contributia la aceste salarii,vor primi o pensie la calculata la ultimul salariu de dinainte de a iesi la pensie .Sistemul contributivitatii trebuie mentinut si in acest fel se pot elimina pensiile speciale printr-un artificiu voit al legiuitorului.

  Răspunde
   
 • nici*
  Octombrie 18, 2016 la ora 13:51

  Prestatii din ce in ce mai jalnice, Moise!
  Pacat!

  Răspunde
   
 • Priveste ca cioara la nuca
  Octombrie 18, 2016 la ora 13:50

  In care tara aiurea de pe glob mai exista asemenea aberatii de pensii speciale ?
  In SUA 100% nu exista, acolo exista fonduri private de pensii la care poti cotiza daca vrei pensie mai mare.

  Răspunde
   
 • ovidiu
  Octombrie 18, 2016 la ora 13:37

  Pensiile speciale sunt o prostie, o manevra politica.
  Sunt de acord ca unele pensii sa fie mai mari dar in mod transparent si nu modificabil dupa cum unii sau altii cred ca isi fac publicitate.
  de exemplu la salariu sa fie platit un supliment lunar catre un fond de pensii private, asa fiecare parlament va da pensii speciale cit si cum vor vrea si nu stii cit te costa de exemplu parlamentul (te costa acum o suma dar in viitor trebuie sa le dai ….dupa cum se schimba legea).

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase