Să nu plecăm iar după fentă! Ca să nu înnebunim cu toții

de Moise Guran

Pe vremuri, când eram încă student si reporter (de cazuri spectaculoase) prin tribunalele patriei, am dat de un proces civil în care cineva adusese un martor care povestea cum dirijase el traficul OZN-urilor în intersecția de la Universitate. Văzând că vreau să fac o poză cu aparatul Smena (pe care îl purtam cu mândrie atârnat de gât) judecătorul care îmi și dăduse acordul să stau în sală la procese, mi-a făcut un semn cu degetul să mă abțin. Nu era etic să relatez despre cazul unui om care trebuia pus sub interdicție  ca să nu îl calce mașinile. Mi-am amintit de această întâmplare din tinerețea mea de reporter pentru că eu consider că este la limita eticii să dai la televizor declarațiile fostei soții a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Dar ce spune femeia nici nu poate fi ignorat.

hexi sie

Că a fost sau n-a fost Condrea un agent al Serviciului de Informații Externe, așa cum susține, destul de tulburată, fosta sa soție, are mai puțină relevanță pentru sănătatea generală a nației, indiferent că vorbim de sănătatea mintală sau de cea provocată de infecțiile nosocomiale. Acum e clar că ea a fost o sursă și pentru echipa lui Tolontan, dar cei de la GSP probabil au ținut cont de informații verificând însă din mai multe surse tot ce au publicat. Și, într-adevăr, până acum s-au verificat cele mai multe dintre informațiile referitoare la diluarea dezinfectanților, șpăgile din sistem, cauzele infecțiilor nosocomiale și numărul mare de morți din spitalele românești.

Așa trebuie să facem toți. Să fim sceptici și suspicioși, dar să nu slăbim presiunea asupra instituțiilor statului până când nu aflăm TOT adevărul și până nu este devoalat întreg mecanismul de otrăvire al spitalelor românești.

Judecând după cifrele de afaceri ale Hexi Pharma, ești tentat să crezi că a fost vorba de câțiva manageri de spitale, eventual în cârdășie cu niște autorități locale, care s-au lăsat cumpărate cu un pumn de arginți. Dacă Hexi Pharma era sau nu o firmă acoperită a Serviciului de Informații Externe, probabil nu vom afla niciodată, dar dacă cineva de la SIE, un om, o persoană, indiferent de funcție, grad, religie sau apartenență politică a știut ce face această firmă și a ajutat-o să obțină contracte, opinia publică trebuie să afle. Cei de la SRI au încercat să scape pozând în incompetenți. Au zis că Hexi Pharma nu era de siguranță națională. Trebuie să știm exact cine și cum a decis asta, mă alătur celor care susțin că CSAT trebuie să desecretizeze informările SRI, mai ales dacă firma a fost punctual vizată de acest Serviciu. Dacă cei de la SRI au dat de cei de la SIE investigând acest caz și au acceptat că o firmă a SIE poate otrăvi spitalele din România, realitatea asta trebuie expusă. De asemenea, trebuie cercetat decidentul de la SRI indiferent de funcție, grad, religie sau apartenență politică. Cine a zis că e ok, în cazul ăsta nu e de siguranță, sau hai bă să ne oprim că-s frățiorii acela trebuie să plătească, de asemenea.

Orice persoană sau autoritate care a oprit, acoperit (sau a împiedicat investigarea) sau s-a abținut de la a îndepărta această amenințare pentru populație trebuie devoalată, expusă și judecată!

Acestea sunt abuzuri, conform legilor din România, iar oamenii respectivi trebuie să ajungă în fața Justiției. Se califică cel puțin pentru infracțiunile de abuz în serviciu (iar cu toate agravantele posibile asta înseamnă 18 ani de pușcărie) dar mă gândesc că procurorii ar trebui să meargă și pe omorul calificat (chiar în condiții de intenție indirectă) unde maximul de pedeapsă este detenția pe viață.

Este esențial ca, de această dată, opinia publică din România să nu mai plece după fentă. Trebuie să știm tot adevărul, indiferent câți spioni sau ce interese sunt în joc, trebuie desfăcut pe bucățele tot sistemul, iar nu să ne mulțumim doar cu demonizarea firmei Hexi Pharma și încărcarea cu vina a unui afacerist mort. Altfel fie înnebunim cu toții fie, peste câțiva, ani vom avea fix aceleași probleme.

PS O explicație a fotografiei, pentru cei de la SIE, în caz că au obiecțiuni… am ezitat dacă să vă pun sigla pe sediul Hexi sau pe cel al spitalului de nebuni. Mi-a fost să nu jignesc totuși persoanele cu dizabilități mentale.

PPS Despre competența acoperiților SIE nu mai comentez, dar îmi vine să și râd cât de aproape am fost de ei cu articolul de săptămâna trecută. Asta le și dovedește lor cât de competenți sunt, cât de aproape au rămas de patternul securistic descris de mine în acel articol. Pentru cei care nu înțeleg ce este aceea o firmă acoperită sau ce ar face SIE cu o astfel de firmă, vă invit să citiți și:

Să felicităm SRI (poate și SIE) pentru că n-a făcut ce a făcut Tolontan?

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

37 răspunsuri la Să nu plecăm iar după fentă! Ca să nu înnebunim cu toții

 • N!ck
  Mai 31, 2016 la ora 18:24

  „Este esențial ca, de această dată, opinia publică din România să nu mai plece după fentă.”
  Oare inceperea urmaririi penale a 77 de medici primari este o noua fenta menita sa acopere mediatic acest scandal?

  Răspunde
   
 • Kristina
  Mai 30, 2016 la ora 09:53

  Si totusi:
  Condrea nu putea conduce masina fara OCHELARII DE VEDERE.
  Avea ochelari de vedere si la nunta si la botezul fiicei si la fabrica (asa apare in toate imaginile prezentate de televiziuni)
  Intrebare:La locul accidentului s-au gasit ramele de la ochelari lui de vedere măcar?
  ADN,sânge ,dinti NU
  Măcar ramele de la ochelari?sa nu fie omise totuși.

  Telenovela Elodia- Condrea văd ca reține pe marile ecrane atenția .
  Dar !

  Răspunde
   
 • ulise
  Mai 29, 2016 la ora 17:43

  Gata cu ploile. Vine vara cea adevarata. Nisip , litoral, Grecia , Bulgaria , Mamaia ,gratare , concediu , bericica fara malai , inghetata Nirvana … mortii cu mortii si noi cu concediile…Ia gata cu Hexi si cu diluatele. Hai sa uitam odata . A devenit plicticos deja… Alt subiect nu mai avem ?
  Eu m-am plictisit de Condrea asta ! Si pana la urma urmei e si mort. Mortu-i vinovat ! Acusica vine si vacanta judecatorilor. E asa de frumos afara ! Imi este dor de mare si de nisip. Gata cu subiectul acesta ! Asa am scris asa sa se faca !

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Mai 30, 2016 la ora 10:11

   Domnule ulise, viata romanilor este mohorata nu din pricina ploilor, ci pentru ca acesta este pattern-ul creat de dl Iliescu in anii 90. Acemoglu & Robinson, vorbind despre originile puterii, prosperitatii si saraciei, demonstreaza importanta capitala a soliditatii institutiilor. Mass-media, instrument de manipulare aflat la indemana serviciilor, la randul lor in slujba kleptocratiei, se straduieste sa convinga cetatenii ca esentiale sunt persoanele. Astfel, de falsificarea substantelor dezinfectante este vinovat un operator chimist care si-a pierdut ochelarii si a gresit retetele, de moartea lui Condrea este vinovat Dorel care a uitat dupa o reparatie banala o roaba de nisip pe DN1 si masina a derapat, de afacerile cu chimicale supraevaluate este vinovat portarul de la SIE. Daca i-am lua in serios pe cei doi economisti sus-amintiti, ar trebui sa reformam institutiile: sa reformam parlamentul, ineficient si cu activitate retrograda, uneori vadit contra intereselor publice, serviciile secrete, necontrolate de nimeni vreodata, Constitutia si multe legi, imprecise,astfel incat saptamanal este sesizata CCR, CCR, care spune ca avem o Constitutie perfecta. Mai sunt o duzina de institutii care ar trebui reformate si intarite pentru o minima normalitate, dar vremea e frumoasa si nu vreau sa va retin de la Nirvana si concediu.

   Răspunde
    
   1. ulise
    Mai 30, 2016 la ora 22:51

    # Constantin

    Super ! Doar nu o sa-mi las job-ul deoparte si timpul petrecut alaturi de familie pentru telul sublim al dreptatii si constiintei civice. Nu-s cretin sa vin la Bucuresti sa ies in strada. Eu sunt la 800 de km de vestita piata a constitutiei. Sa iasa bucurestenii in strada. Politicienii sunt acolo la capitala . In Bucuresti sunt banii si coruptia. De acolo s-a imputit pestele. Mai faceti voi o alta involutie ca aia din 89. Eu stau in casa la caldura sau la racoare. Dupa caz ! La noi in provincie spaga e mica ! Este de ordinal a miilor de euro. La Bucuresti de invart milioanele. Nu a iesit nimeni in strada pentru ca s-a murit de la dezinfectanti. De ce asi iesi in strada pentru spagarii mana-n mana cu Condrea. Momentan imi este ciuda ca nu pot lua si eu spaga. As da orice sa pun si eu mana pe cate sute de mii de euro cu pretul sacrificarii unor semeni de-ai mei. Dar nu am mintea asa de luminata…

    Răspunde
     
 • speranta R
  Mai 28, 2016 la ora 21:16

  prima propozitie din titlu s-a indeplinit:
  dupa ce l-au” ascuns”pe Condrea,banii si listele,au avut nevoie de o luna sa-si lustruiasca planul,apoi doar o zi sa inceapa „parada”cu doamna…Flori;
  mai sa fie,ca ar fi de ras,daca n-ar fi de plans;si raspunsurile lor sunt….
  adiere de vant…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 28, 2016 la ora 17:37

  @x_ Domnule x, “fenta” este ca dl Coldea trebuie sa ramana in functie, altfel s-ar recunoaste implicarea SRI. Hexi va fi “albita”, iar cei care comenteaza sunt inclusi in categoria “Laura Georgescu-innebuniti cu totii”. Manipularea desfasurata prin presa conduce intentionat opinia publica pe o pista gresita. Se va spune ca Hexi este opera SIE, la fel cum s-ar putea spune ca in spatele ei v-ati afla dumneavoastra, ori eu. Este probabil ca, daca societatea insista, sa se alcatuiasca o comisie parlamentara de ancheta. Aceasta va analiza implicarea SIE in afacere si va ajunge, cum este de asteptat, la rezultatul ca o astfel de implicare nu exista. Eventual va fi gasit pe la SIE vreun agarici responsabil de cine stie ce. Concluzia anchetei va fi ca “serviciile” nu sunt implicate, iar cei de alta parere vor fi declarati “paranoici anonimi”. Si uite-asa, am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea cu plecatul dupa fenta.

  Răspunde
   
 • Mihai
  Mai 28, 2016 la ora 08:54

  Nu are legatura cu subiectul, dar e tot despre domeniul sanitar. De ce au eliminat de la finantare europeana prin POR serviciile medicale (mai putin cele din statiunile balneo-climaterice)? Raspunsul este simplu: marile clinici ce au retea nationala nu mai doresc concurenta. In calitate de medic va spun ca aceasta a fost picatura care a umplut paharul pt a ma determina sa parasesc aceasta tara minunata. Este bine ca avem nevoie de frizerii si mai putin de servicii medicale…

  Răspunde
   
 • alexman
  Mai 27, 2016 la ora 18:04

  Dan Deac bine zis. SRI s-a ocupat de Bivolaru ca au ajuns si sa il filmeze in casa facand sex cu femei..Acolo era o chestiune de siguranta nationala???Sint de rasul curcilor. Este penibil cum o dau cotita serviciile. Trebuiesc oameni ceva mai responsabili la varful conducerii SRI dar si SIE,care sa fie testati cu detectorul de minciuni precum se face in diverse structuri din alte state…
  Daca nu se rezolva aceste probleme ale vinovatilor in problema dezinfectantilor, multi oameni isi vor anula votul sau nu vor vota…Eu unul voi fi cel ce isi va anula votul in semn de protest pentru toate mizeriile care le vedem zilnic..

  Răspunde
   
  1. Florin
   Mai 27, 2016 la ora 22:05

   Buna idee ! credeti ca daca vor fi 9-10 mil. de voturi pe care sa scrie doar atat ” EU NU VREAU SA VOTEZ CORUPTIA” , va spune ceva despre unitatea romanilor ?

   Răspunde
    
  2. Alex Z
   Mai 27, 2016 la ora 22:09

   Stii care e problema? l-au filmat pe Bivolaru si sunt suparati ca nu pot-inca-sa impoziteze sexul!!!na ce de bani ar lua statul….

   Răspunde
    
 • x
  Mai 27, 2016 la ora 10:58

  dl. Guran ar trebui sa postati un sondaj on -line cu intrebarea : ” credeti ca se impune demiterea generalului Coldea de la conducerea SRI pentru afacerea HEXY-PHARMA?

  Răspunde
   
 • raileanu
  Mai 27, 2016 la ora 10:56

  ar trebui sa vedem ce este si cu firma S.C.” AL CARINA” srl Ploiesti care tot cu dezinfectanti se ocupa! si-au impartit serviciile zonele de influenta interna?

  Răspunde
   
 • Dan Deac
  Mai 27, 2016 la ora 10:54

  Asa ca o paranteza la tot scandalul ca sa subliniez eficienta Serviciilor. Condrea nu a fost filat desi existau suspiciuni si chiar informari iar faptele mi se par extrem de grave, milioane de romani fiind afectati. Va mai amintiti de Bivolaru ca tot e proces pe rol in Franta daca sa-l extradeze sau nu. El ai alti membri Misa au fost urmariti dinainte de 2004 si conversatiile lor inregistrate fiind folosite la ultimul proces iar justificarea a fost ca actiunile lui „atingeau siguranta nationala” inclusiv acele inregistrari au fost secretizate pana la ultimul proces tot din acest motiv. Acum judecati si voi ce este cu adevarat mai important si ce naiba au facut si fac serviciile. Sparg o gramada de bani pe tampenii in schimb ce ne afecteaza direct viata nu este de interes national. Va dati seama ce fel de oameni conduc acele institutii?

  Răspunde
   
 • anonim
  Mai 27, 2016 la ora 09:04

  vreau sa postez aici ideea pe care mi.am facuto…, suntem ingroziti de ceea ce se intampla in tara…, voiam sa achizitionam o casa modesta in romania sa avem casa noastra ..dar cred ca ne scoatem si banii din tara ca nu mai are nici un sens ! ne este frica de acest sistem ! ce se intampla ?

  Răspunde
   
 • marin dana
  Mai 27, 2016 la ora 08:19

  Abuzul în serviciul vor sa-l scoată din CP pur ca este greu de demonstrat. ..

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Mai 27, 2016 la ora 06:50

  Multi din cei recrutati de servicii sunt trecuti de 30 de ani, nu au avut mare succes in alte domenii si nu inteleg pe deplin in ce se baga.
  Fara servicii puternice esti un stat de paie, cu ele esti de fier. Intrebati Israelul. Avem nevoie de ele aici cu rusii in coasta si cu extremistii musulmani umbland a lela prin Europa, mai mult ca oricand. Toti trebuie sa ne sprijinim tara. E greu de inteles cum de unii nu pricep asta.

  Răspunde
   
 • alexman
  Mai 26, 2016 la ora 22:31

  Bine le mai scrii dl.Moise.Adevarat Biziday. Iti multumesc ca ne mai luminezi un pic, dar mai ales ca nu te lasi invins de sistemul mafiot care este mai mare decat ne imaginam. Dupa biserica, serviciile de informatii imi pareau cele mai de incredere. Acum vedem cata putoare iese din ce in ce mai mult si de la ele…Un control mai strict al lor ar fi extrem de necesar, insa cum toti cei de prin comisii sint cam nevertebrate, nu stiu unde vom ajunge daca nu se va face totusi o curatenie incepand cu capetele politice si terminand cu cei apolitici dar incompetenti. Este inspaimantator ce se petrece la noi. Spectacol insa grozav pentru Europa..

  Răspunde
   
 • 50bani
  Mai 26, 2016 la ora 22:30

  Alegerile au fost deja masluite de PSD… Anul asta presedintii si vicepresedintii de comisii de votare sunt alesi din randul angajatilor din primarie. SRI si DNA oricum dorma, iar DIICOT se ocupa cu destructurari de cai verzi pe pereti si traficanti de usturoi. Iar parchetul general nu exista. Aia sunt toti manjiti de PSD, e un trafic de influenta de te doare capul. Acum vor s-o dezincrimineze sa fie totul pe fata.

  Răspunde
   
  1. parker
   Mai 27, 2016 la ora 10:09

   Putem si noi sa facem ceva, sa nu-i mai aducem la putere ca sa nu mai dezincrimineze abuzul in serviciu. Dar cu toate apucaturile mafiote,PSD va castiga Bucurestiul.

   Răspunde
    
 • aloooo
  Mai 26, 2016 la ora 21:48

  cica bugetul sanatatii e de 5,6 miliarde… lei sau ieuroi, iar hexi astia au avut contracte de 51 meleoane… pai restul, tovarasi… unde s-a dus?

  Răspunde
   
 • Will
  Mai 26, 2016 la ora 21:32

  Si asa, din cauza conspiratiilor, uitam esentialul: Omul care ar fi trebuit acuzat de genocid a murit. Care este prejudiciul? Confiscarea averii, se poate? Macar sa mai reparam un pic din raul facut investind banii recuperati in favoarea societatii. Poate imbunatatim conditiile din spitale. Pariez ca nu se poate, ca in majoritatea cazurilor.

  Răspunde
   
 • Mariana Dinu
  Mai 26, 2016 la ora 21:28

  Moise, va rog frumos sa revizuiți exprimarea din primul post scriptum. În încercarea de a nu-i jigni pe cei dizabilități mentale mai tare ați făcut-o numind spitalul de psihiatrie unde sunt evaluați spital de nebuni… Am lucrat cu copii cu dizabilități de tot felul și subiectul e sensibil pentru mine. Copiii aceștia nu sunt nebuni, Moise! Mulțumesc!

  Răspunde
   
  1. Moise
   Mai 27, 2016 la ora 01:02

   Va inteleg sensibilitatea si o respect. PS-ul respectiv doreste totusi sa ii descrie cat mai ofensator pe cei de la SIE, de aici si formularea diferita nebuni/persoane cu dizabilitati

   Răspunde
    
   1. Kristina
    Mai 27, 2016 la ora 08:33

    citez….”PS-ul respectiv doreste totusi sa ii descrie cat mai ofensator pe cei de la SIE, de aici si formularea diferita nebuni/persoane …”

    SA II DESCRIE CAT MAI OFENSATOR?
    pe ei ,atat?
    cu restul cum ramane?

    si sa nu imi stergeti comentariul si azi ca ieri s-a adeverit o mica parte din ce am scris :))))

    Răspunde
     
 • Doctor
  Mai 26, 2016 la ora 21:13

  Moise,
  Ca tot se doreste scopirea legilor anti-coruptie: un motiv bun sa fie respinse amendamentele este acesta – invinuitul se poate sinucide sau poate fi ucis, si atunci mortul e de vina! Nu mai bine ii arestam pe suspecti ca sa ii avem disponibili pentru declaratii?

  Răspunde
   
 • Bizzar
  Mai 26, 2016 la ora 21:11

  Hmmm! Ce chestie toata lumea „buna” se ingramadeste sa discrediteze sursa, dar de ce nu mai intai informatia. O fi eroare toata, jumatate, ” n” % adevar? Moise e destul de vizibila actiunea ta, idiotul de badea, ciutacu si restul te cam dau de gol, prea va ingramaditi cu totii sa aratati cat e de nebuna vaduva. PS: BANII SUNT TOTUL, DIN TOTDEAUNA OAMENII AU OMARAT SI AU MURIT PENTRU bani.

  Răspunde
   
 • Petrut
  Mai 26, 2016 la ora 20:53

  @MoiseGuran Prea mulți oameni din politic și din „securitate” implicați pentru a fi un accident, este clar că sunt implicați foarte mulți oameni „bogați” în tot acest lanț strâns în jurul grumazului plătitorului de taxe, câți directori de spitale sunt în România, dar câți s-au perindat de-a lungul anilor, aproape toți implicați în politică. Totul a plecat de la COLECTIV, Corupția ucide! Se pare că a ucis ani de zile sute, poate mii de oameni. Da poporul ăsta nu are cum să fie sănătos din moment ce întreaga societate a funcționat după relații distorsionate, da si atunci când vedem oameni care cred că Condrea acum mănâncă pop-corn și se uită la știri la TV, fără a aduce măcar câteva argumente și fără a fi dispuși la altă perspectivă, vedem boala, antidotul este adevărul până la capăt, indiferent câți ofițeri înveliți trebuiesc treziți sau câți medici vor avea un concediu prelungit, binemeritat dealfel sau câți foști miniștri, consilieri, primari sau ce-or mai fi ei să își mai facă de acu încolo vacantele în locuri umbrite si fara privilegii!

  Răspunde
   
 • Anton
  Mai 26, 2016 la ora 20:38

  Moise
  Bravo tie dar eu sint atit de sceptic incit nu vad sa fie nimic care sa urneasca lucrurile din amorteala lor
  Priveste ce s-a intimplat cu DOSARUL REVOLUTIEI !
  Au trecut 26 de ani si Iliescu se pronunta cam asa – ce mai vreti , au fost si acolo citiva morti -si uite-l bine merci ca in loc sa-l vezi in parc jucind barbut cu pensionarii mai incearca sa puna tara la punct – batrinul KGB ( sa nu-mi spui mie ca fiind scolit la Moscova si avind nevasta rusoaica el nu a fost racolat de KGB )
  Si uite ca Romania se zbate in semidezvoltare si semiprogres .
  Crede-ma Moise eu te admir . Sinteti citiva acolo, citiva Don Quiote care zbierati cit e ziua de mare si astia va rid in fata
  Oamenii nu vor sa priceapa ca sistemul e putred si ca ar trai mult mai bine daca…
  Dar totusi stii care cred eu ca e marea sansa a Romaniei – si o spun dintr-o convingere din ce in ce mai puternica vazind de aici , de peste Ocean ce si cum !
  Sint din ce in ce mai convins ca americanii ne vor pune tara la punct . Au descoperit potentialul geografico- militar al Romaniei si le vor exploata . Dar ei sint baieti cinstiti si precum la Deveselu unde au pus satul acela prapadit la punct , tot asa vor pune toata tara asta la punct
  Sint convins ca au oferit protectie totala Codrutei si tuturor acelora care se bat cu coruptia si hotia .DAR VA MAI DURA ANI MULTI DE ACUM INCOLO
  Douazeci si sase de ani au trecut , Moise si uite cum au evoluat cei din jur si cit de lenti au fost romanii

  Răspunde
   
  1. Radu
   Mai 26, 2016 la ora 20:53

   Americanii nu prea stiu sa aiba grija de propria ograda. Sunt buni pe o parte, dar duc lipsa de bun simt mult mai mult decat romanii. Asa ca fereasca-ne Sfantul sa ne puna ei la punct.

   Răspunde
    
   1. parker
    Mai 27, 2016 la ora 10:16

    Radu, nu ai observat ca tot ce s-a facut bun in tara asta s-a realizat sub presiunea tarilor straine?.

    Răspunde
     
 • Lucian
  Mai 26, 2016 la ora 19:34

  Nu ca vreau eu sa iau apărarea SRI sau ceva, dar aici trebuie sa fac puțin pe avocatul diavolului și sa întreb, de ce e nevoi a posteriori ca SRI sa demonstreze ca NU era o chestiune de siguranță națională? Cu informațiile de acum, ni se pare ca e, deși din cate știu pana acum sunt doar opinii, nu decizii. Dar putem demonstra ca s-ar fi putut decide fără dubiu înainte sa aflam toate acestea, chiar și de către SRI? Sarcina de a demonstra revine mai întâi acuzatorului; înainte de asta, dacă SRI răspunde, ar însemna doar să intre într-un joc psihologic.

  Răspunde
   
 • Dragos
  Mai 26, 2016 la ora 19:21

  Ok, sa spunem ca este/a fost o firma controlata de SIE, care ar fi fost scopul final? Bani? Banii cui? Decimarea populatiei?

  Legatura cu un serviciu de informatii este evidenta, oricare ar fi el, insa eu nu inteleg de ce ar face cineva asa ceva.. pentru profit? Refuz sa cred ca cineva este atat de nenorocit incat sa stie ca omoara mii de oameni pe an pentru bani.

  Totodata, cand astfel de cazuri apar in presa si creaza o isterie nationala ar fi bine sa ne intrebam si ce se intampla in culise in perioada asta.. stim din trecut de obiceiurile astea. Cine stie ce mutari se fac in perioada asta?

  Răspunde
   
  1. Raduko
   Mai 26, 2016 la ora 19:42

   Ce se intampla in culise acum? Se pregatesc raspunsuri convenabile, se pun bani la adapost, poate dispar din tara anumite persoane… Singurul lucru acceptabil in aceasta situatie este transparenta totala si desecretizare. De la Klaus la SRI, SIE, procuratura, etc. Sunt convins insa ca petardele aruncate deja romanilor au deturnat deja atentia de la cele spuse mai sus, la tot felul de subiecte secundare asa ca sunt sanse maxime ca actorii principali sa iasa din nou basma curata. Mai vorbim…

   Răspunde
    
  2. Moise
   Mai 26, 2016 la ora 19:43

   Dati click pe sintagma „o firmă acoperită a Serviciului de Informații Externe” veti ajunge la un articol anterior in care explic ca nu era necesar ca SIE sa stie ca Hexi otraveste. Era suficient ca cineva de la SIE sa faca si el o spaga.

   Răspunde
    
 • Raduko
  Mai 26, 2016 la ora 19:04

  Foarte bun articol. Ma tem insa ca majoritatea a plecat dupa fenta deja (-:

  Răspunde
   
  1. raileanu
   Mai 27, 2016 la ora 10:40

   atentie! discutia nu trebuie canalizata pe efect- accident Condrea- ci pe factorii determinant si pe cause, iar aici SIE si SRI sunt de departe factorii cauzatori deoarece livrarea in timp indelungat catre spitale a dezinf. diluati , in ciuda informarii SRI de catre medici diferiti atrage vinovatia prin neglijenta in serviciu dar si complicitatii la aceasta infractiune a angajatilor SRI si SIE.Nu este generalul Coldea COMPLICE la aceasta infractiune prin tainuirea informatiilor? poate SRI sa arate un document in care informeaza parchetele sau DNA despre acest eveniment? daca o face isi spala pacatele, daca nu o face este clar ca isi mentine complicitatea.Dar ce face iohanis?si fara suparara cu EMBRIONUL ala de senator MIHAITA CALIMETE ca presedinte al comisiei de control al SIE vreti voi incisivitate si control? comisiile de control ale celor doua servicii nu si-au facut treaba si stiti de ce: pentru ca se numesc politic( adica santajabili) ar trebui sa se numeasca din randul societatii civile( ong 0uri, sindicate, academicieni, etc)

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase