BIZIDAY: MIERCURI, 25 mai 2016


Corpul de Control al Guvernului a publicat rezultatele pe care le-a adunat în urma anchetei din cazul bebeluşilor depistaţi cu sindrom hemolitic uremic, iar acestea arată ineficienţa sistemului medical. Nici acum nu este însă clar de unde s-au îmbolnăvit cei mici, însă una dintre ipotezele noi luate în calcul se referă la administrarea vaccinurilor. Potrivit documentului, există suspiciunea că unii medici de familie nu au păstrat corespunzător dozele de vaccin, ceea ce ar fi putut genera problemele pentru care au fost internaţi copiii. În plus, tot în raportul Corpului de Control se precizează că din cauza crizei de vaccinuri de pe piaţă, în cabinetele medicilor au ajuns doze de vaccin care nu sunt autorizate să fie folosite pe piaţa europeană.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 25 mai 2016

 • Flavia
  Iunie 9, 2016 la ora 14:28

  Domnule Moise Guran, nu sunteti Olivia Steer, nici domnul Virgil Paunescu nu este Olivia Steer, si cu toate ca este dr. imunolog, a fost dir. al Casei de Asigurari de Sanatate, director de Spital de Urgenta etc. nu si-a vaccinat fetita.

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Mai 26, 2016 la ora 13:24

  Moise te dai la SRI si bine faci pentru ca o merita cu prisosinta dar as putea sa jur ca vor fi mult mai eifcienti atunci cand vor vrea sa iti plateasca critica asa ca mare atentie.
  Din pacate tot ceea ce inseamna bugetari in Romania deci implicit si serviciile este subrezit de fenomenul nepotismului si functiilor cu numire de la partid fara nici un fel de concurs real si asta se vede ori de cate ori apare o problema grava in sistem ca acest sistem de stat oricare ar fi el nu functioneaza cum ar trebui.

  Răspunde
   
 • alexman
  Mai 26, 2016 la ora 12:54

  Siguranta nationala=siguranta natiei adica a oamenilor. Cel putin asa inteleg logic. Daca SRI-ul urmareste situatiile pe ansamblu inseamna ca sint precum filozifii care doar discuta despre subiectele vietii. Daca zeci de mii de oameni morti din infectiile spitalelor(a se citi din spitale infecte) este un numar nesemnificativ atunci ma intreb daca asteptau ca nr lor sa ajunga la suta de mii ca sa se declanseze triggerul intern de alerta:). Chiar ca sint poeti…
  Sa platesti 12 mii de oameni pentru fenomene generale, este hilar. Daca la nivelul lor o dau cotita atunci ar trebui sa le mai scada numarul si sa ajunga ca in Germania,adica de 4 ori mai putini(desi Germania are o populatie de 4 ori mai mare decat noi) si atunci ii lasam sa se ocupe de lucruri generale.
  Unde au fost ei cand a intrat in Romania sida dupa revolutie?Informatii au fost doar ca nu a luat nimeni nici o masura. In sanatate sint multe alte bube nesesizate si neanuntate.Si nu doar in sanatate..Pentru ce ii platim?ca sa ne asculte telefoanele si atat? O colectare, prelucrare, analiza si concluzii cu privire chiar la eficienta SRI ar fi extrem de necesara…

  Răspunde
   
 • Alin
  Mai 26, 2016 la ora 11:08

  Ca medic roman care lucreaza in strainatate salut numirea in fruntea ministerului a unei persoane din afara sistemului.

  Imi pare rau, breasla medicala romaneasca are probleme pe care s-a dovedit incapabila sa si le gestioneze singura.

  Răspunde
   
 • unu
  Mai 26, 2016 la ora 09:30

  1. Sunt medici de familie care lucreaza si la stat si la privat si ca sa atraga mai multi pacienti la privat intarzie cu programul de lucru la stat sau iti fac programari cu lunile.
  2. De ce ministerul sanatatii nu se bazeaza pe programe de preventie? pentru ca nu se vrea asa ceva, cetatenii trebuie sa fie consumatori de medicamente si suplimente farmaceutice. Altfel aceste firme ar pierde bani. Asa ca la ministerul sanatatii intotdeauna vor fi mafioti platiti de firmele de medicamente.
  3. SRI-ul n-ar trebui sa aiba firme in domenii ca sanatatea, agricultura sau intretinere (gen apa, curent) pentru ca sunt corupti si imbolnavesc populatia. Ar trebui sa lase firme normale sa se ocupe de asta si sa le monitorizeze la sange.

  Răspunde
   
 • Marta
  Mai 26, 2016 la ora 07:43

  Sri e vinovat! Trebuia să facă teste cu vaccinul pe copii ofițerilor ca să poată proteja o comunitate de prostia medicilor.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase