BIZIDAY: Luni, 11 aprilie 2016


Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru primăria Capitalei după ce a fost pus sub acuzare de DNA. Dar adevăratul elefant roz din sufrageria PNL nu este Orban, nici lipsa candidaţilor pentru primăria Capitalei, ci corupţia dintr-un partid care nu s-a reformat. Nu că s-ar fi reformat vreunul.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 11 aprilie 2016

 • Ancan
  Aprilie 15, 2016 la ora 13:54

  Sunt emotionante ultimele 4 minute din emisiune in cautarea unui raspuns la intrebarea de ce sa invatam limba romana fiind elev in Spania. Ideea este ca o buna parte dintre romanii din Spania (as zice ca majoritatea, dar n-am cifre) doresc doar sa se mimetizeze cit mai bine in noul peisaj: nu vorbesc limba romana daca nu e absolut necesar, multora le este rusine sa vorbeasca romana in public, nu cultiva limba romana acasa, vorbesc in limba spaniola cu propriii copii, doresc (si fac totul pentru) ca acestia sa se integreze perfect in Spania, nu doresc sa se intoarca in Romania. Sunt copii de romani care nu vorbesc deloc romaneste pentru ca parintii lor nu vorbesc deloc romaneste cu ei. Vreau sa spun ca nu doar copiii trebuie motivati ci si parintii. Sau poate mai ales ei.

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Aprilie 12, 2016 la ora 22:46

  In afara de programul cu care vine un candidat, program care desigur este foarte important, eu m-as ghida si dupa alte criterii pentru acordarea votului.
  Si anume m-as uita la viata candidatului.
  M-as uita daca in trecut si-a tinut promisiunile date.
  M-as uita daca s-a despartit se sot/sotie, caci asta ar insemna incalcarea unei promisiuni.
  M-as uita daca este in executare silita de catre o banca. Incalcarea promisiunii.
  M-as uita daca este cumva cercetat penal pentru actiuni constiente facute cu voie.
  M-as uita la copiii lui/ei ca sa vad ce educatie le-a dat.
  M-as uita sa vad daca a mintit vreodata. Si nu ma refer ca altineva sa declare ca acea persoana a mintit, ci m-as uita la declaratiile lui daca au fost cumva total opuse de ceea ce a spus alta data.
  M-as uita la ce a promis in trecut si la ce a reusit sa faca din acele promisiuni.
  M-as uita cat cum vorbeste despre ceilalti candidati.
  M-as uita daca este diferenta intre venituri si cheltuieli.
  M-as ce prieteni are.
  M-as uita cat de capabil este.

  Răspunde
   
 • Mihai_
  Aprilie 12, 2016 la ora 18:28

  Daca primaria nu are bani, unesti 2-3 comune ca sa reduci cheltuielile.

  In Evetia asa se intampla. In mod democratic. Nimeni de la Berna nu le impune ceva….dar salariile la nivel local se platesc din taxele locale si atunci uite ca le pasa daca platesc 3 secretare sau una singura.

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Aprilie 12, 2016 la ora 17:22

  Si daca un candidat vine cu un program si dupa ce-l votati si iese primar face cu totul altceva, ce-i puteti face?
  Sa fim seriosi, votul dvs, ca de fapt orice alt vot, nu obliga nimic pe nimeni. Ii veti da doar o aprobare in alb ca el/ea sa faca orice vrea timp dw 4 ani.

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Aprilie 12, 2016 la ora 17:47

   Eu unul nu voi mai vota pana ce legea nu va pedepsi drastic minciuna din campanie, pana ce legea nu va obliga un candidat sa faca exact ce a spus in campanie ca va face daca castiga alegerile.

   Răspunde
    
 • mihai g
  Aprilie 12, 2016 la ora 16:02

  SCUZE, NICI NU STIU UNDE SA PUN PANSEUL.

  Inca odata se dovedeste ca in spatiul public lucreaza pers slab pregatite(academic, popular= proaste), cum sa sper ca acesti MARI reporeteri vor educa masele, DOAMNE AJUTA.
  Spion-Persoană însărcinată să culeagă clandestin informații secrete privitoare la un stat și să le transmită altui stat. O anume gravitate ce determina o anume sanctiune penala.
  iscoada/e-Persoană care pândește, observă pe alții (pentru a furniza cuiva informații) O alta sactiune penala.
  Sub ce steag lucrau? Da firma era Israel, dar, ei aveau alte pasapoarte. Deci?
  A nu se uita o chestie esentiala-mosad-ul lucra prin viclesug. Sigur, astia 2 au lucrat copilareste, parca nu aveau sefi fosti lucratori mossd, unul din cele bune servicii de informaii.
  N u cumva e fatada, ori ne cred/zut timpiti, ca ridem la margele colorate. Sa intre tuturor in cap, cei din servciile noastre au fost si sint BUNI.Americanii cu tehnica, rusii cu mita, mosad dupa englezi si practica, in teren, israel-ul este stat facut din fosti teroristit, ai nostrii capul.
  Actiunile de spionaj nu se vad in pagina 1 de ziar, alea se rezolva tacut si cu sefii.

  Răspunde
   
 • Robert
  Aprilie 12, 2016 la ora 12:36

  La stirea despre salariile corporatistilor, cred ca este exagerata diferenta de 4 ori. Lucrez intr-o corporatie din Romania si salariul meu este de 2 ori mai mic decat al colegilor din Suedia-cand vorbim de tarile scandinave, avem in vedere si costul de trai de acolo-. Am colegi in alte firme care au salarii de peste 6000 RON si nu este neaparat sa fii programator, stii o limba mai rara, investesti in tine (certificari, studii) si se poate castiga bine.

  Răspunde
   
  1. Dan
   Aprilie 12, 2016 la ora 16:56

   Da, 6000 de lei. Cam atat castiga un ospatar in Europa. Si daca vorbim de tarile scandinave, merita luat in considerare faptul ca salariul de care vorbesti e rezultatul taxelor exorbitante pe venit practicate in acea regiune, prin care isi finanteaza programele sociale.

   Răspunde
    
 • Haidu Bogdan
  Aprilie 12, 2016 la ora 07:57

  Sunt foarte impresionat de analize si observatii. Cred ca deja Emisiunea Biziday ar trebui sa fie consilier principal pentru orice Guvern :). Mai mult, pentru asa-zisul proces de invatare zis de Ciolos, manualele din care sa invete politicienii ar trebui sa includa obligatoriu in curicula observatii si exemple din Biziday.

  Răspunde
   
 • Raduko
  Aprilie 12, 2016 la ora 03:32

  …astia parca-s din Muppets Show: Orban cred ca seamana cu Gonzo!

  Răspunde
   
 • Raduko
  Aprilie 12, 2016 la ora 03:30

  …Moise esti naiv! cum o sa fie seriosi politicienii cand votantii habar nu au pe ce lume traiesc si ce vor de la viata? Stai tu linistit ca nu-i nici un partid condamnat la disparitie: daca partidul cu pricina va disparea ( de ex: PNTCD sau PPDD) componentii lui se vor regasi imediat in partidele existente. Singura solutie: absenteismul total la vot si prezenta masiva in strada pana ce toti politicienii ( peste 80%) vor fi inlocuiti din functii. Si cum nu mai are cine sa iasa in strada, defilam cu ceea ce avem.

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Aprilie 12, 2016 la ora 00:45

  Moise iarasi dezinformezi partial la partea legata de corporatisti .
  Ptr cei din IT scutire de impozit in RO deci 1000 dolari net, in DE impozit de 40% total din 61k, inseamna ca raman vreo 3000 net .
  Deci cam de 2.5-3 ori mai mare venitul.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase