BIZIDAY: MARȚI, 15 martie 2016

 • Programul de creştere a eficienţei energetice în blocurile de locuinţe, finanţat cu bani europeni, va cuprinde de anul acesta şi lucrări care nu ţin numai de anvelopare. Spre exemplu, finanţarea se va acorda inclusiv pentru repararea acoperişului, a liftului sau pentru iluminatul din bloc. În total se vor acorda 450 de milioane de euro pentru accesarea acestor lucrări.
 • Noul şef al Fiscului vrea să rezolve problema executărilor silite rămase pe hârtie. Prezent astăzi la Comisia pentru Buget-Finanţe din Parlament, Dragoş Doroş a declarat că recuperarea prejudiciilor a fost lăsată până acum pe plan secund, situaţie pe care vrea să o schimbe. De ajutor ar putea fi şi specialiştii Fiscului american, care vor veni anul acesta la Bucureşti.
 • În presa de stat rusă a aparut ca din întâmplare, o hartă care descrie o rută alternativă pentru refugiații sirieni și irakinei. Supriză, aceștia ar urma să treacă prin România, după ce ar traversa Marea Neagră. Întâmplător sau nu, astăzi a avut loc reuniunea Consiliului Suprem de Apărare al țării în care s-a discutat intre altele și despre migrația ilegală.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 15 martie 2016

 • Paul_
  Martie 20, 2016 la ora 12:03

  In legatura cu recesiunea viitoare … . D. Guran a realizat cateva interviuri la Continental Timisoara si Iasi. Cel putin locatia din Iasi are probleme in a gasi un numar suficient de absolventi pe care sa ii angajeze. Sunt locuri de munca bine platite (mai mult de 1000 de euro/luna) si mai ales ajuta balanta de plati, pentru ca tot ceea ce se produce, se exporta.

  De ce nu realizeaza d. Guran cateva reportaje despre cum se distribuie locurile cu finantare de la buget intre facultati? Nu ar trebui ca finantarea sa urmeze facultatile care au cerere dupa absolvire?

  Răspunde
   
 • Daniel
  Martie 16, 2016 la ora 15:58

  1. Directorul CNADNR are perfecta dreptate in privinta soferilor.

  2. Politistii din localitatea respectiva ce pazesc, daca stiu ca se circula cu viteza pe acolo si se intampla accidente?

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Martie 16, 2016 la ora 11:22

  Nu numai ca nu se fac investitii, nici macar intentia nu exista, nici macar nu incearca sa faca vreo licitatie pe ceva, undeva, pentru ca se pastreaza banii si asta de vreo 4 ani, pentru pomeni electorale! Iar Ciolos respecta angajamentul luat la investire – nu te atinge de licitatii, caimacul il vor lua ai de castiga alegerile! Cu atat mai mult cu cat DNA-ul este pus cu botul pe labe pentru vreo 10 ani de acum incolo!

  Răspunde
   
 • dan
  Martie 16, 2016 la ora 10:38

  Buna ziua. In legatura cu demersurile guvernantilor pentru prevenirea efectelor recesiunii, va rog sa observati si poate sa si abordati intr-o editie viitoare, balbaiala decidentilor si functionarilor Ministerului Fondurilor Europene in ceea ce priveste aplicatia Mysmiss si intarzierea lansarii exercitiului financiar 2014-2020. Fondurile europene sunt o solutie viabila si pentru cresterea incasarilor la bugetul de stat. Multumesc

  Răspunde
   
 • Florin
  Martie 16, 2016 la ora 09:02

  Mi-a placut asta, lumea a aobservat ca au crescut salariile dar consuma mai mult.In ce tara traiesti Moise?

  Răspunde
   
 • catalin fara (h)umor
  Martie 16, 2016 la ora 08:44

  Betoanele alea, sunt parapeti New Jersey, le pot schimba pe alea uriase, sa puna mai mici.. asta pe moment

  Răspunde
   
 • Adrian Popescu
  Martie 16, 2016 la ora 08:30

  Efectul cardului de sănătate

  Număr de CNP-uri unice care au benefi­ciat de servicii medicale și medicamente
  2014 11.600.988
  2015 10.109.230
  Diferența -1.491.758
  Numărul serviciilor medicale și
  medicamente acordate și eliberate
  2014 190.345.460
  2015 189.208.452
  Diferența -1.137.008

  Vasile Ciurchea CNAS
  aici se manipuleaza ideea ca toti cei 1,5 milioane de CNPuri in minus ar fi fraudat sistemul.
  Daca ne uitam insa la serviciile medicale, se manipuleaza ideea ca fiecare CNP a beneficiat de circa 20 de servicii medicale, fara insa a detalia ce servicii a benficat pacientul, macar pe categorii: meic de familie, in amnbulatoriu, etc.
  In raportarea CNAS s epoate vedea ca in q3 si q4 numarul de puncte pe serviciile medicale la medcil d efamilie cit si in ambulatoriu a fost mai mare.
  Chiar in perioada de implementare a cardului.
  w w w.cnas.ro/page/numarul-punctelor-realizate-trimestrial-la-nivel-national-ultima-actualizare-24-octombrie2014.html

  Răspunde
   
 • Dragusin Nicolae
  Martie 16, 2016 la ora 04:21

  Problema cu drumurile cu despatitoare si pericolul de la trecerile de pietoni sunt foarte mari si in comuna Maracineni din Arges (intre Pitesti si Mioveni), un drum foarte aglomerat de sutele de tiruri spre-dinspre uzina Dacia. Ar fi fost excelent un drum direct din autostrada pana in zona Uzinei.

  Răspunde
   
 • Ionut V.
  Martie 16, 2016 la ora 00:24

  In orasul Bragadiru, sunt atat de prost amplasate acele betoane incat, in cazul unei inmormantari, preotii sunt nevoiti sa treaca cu mortul prin sensul giratoriu de la capatul betoanelor, pentru a traversa DN6, cu scopul de a ajunge la cimitirul aflat pe partea opusa.

  Cu toate acestea, interesele par sa fi fost mai degraba a celor de la Lidl si Mega Image care „au impartit lumea” :). Ambele avand de castigat de pe urma acestor betoane …

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase