BIZIDAY: MARȚI, 26 ianuarie 2016

 • În condiții normale, gazele importate din Rusia sunt de două ori mai scumpe decât cele din producția internă. În iarna trecută, costau cam 530 de dolari mia de metri cubi, însă conform Ministerului Energiei, ultimele importuri au ajuns să fie chiar mai ieftine decât producția Petrom sau Romgaz. Astfel, Gazprom vinde acum gaze în România cu 250 de dolari mia de metri cubi, iar gazele românești se contractează la 280 de dolari.
 • Mita, cred unii, foloseşte la examenul de capacitate, la BAC sau la examenele anuale din universitate. Dacă părinţii şi copiii oferă, unii profesori nu se jenează să încalce reguli pe care ar trebui să le predea şi să le respecte cu sfinţenie. Doar anul trecut, lăcomia a trimis patru profesori după gratii. Alţi 60 au fost trimişi în judecată. Nici cei care au înmânat plicurile nu au scăpat de pedepse. Doar în 2008, 81 de elevi din Sighet au fost condamnaţi la închisoare pentru cumpărare de influenţă.
 • Dacă locuiți la oraș și aveți cel mult 35 de ani, primăria ar putea vă concesioneze cu titlu gratuit un teren pe care să vă construiți o casă. Cel puțin 150 de metri pătrați în municipii și 250 de metri pătrați în orașe și comune. Legea e veche de 13 ani, dar prea puțini primari s-au învrednicit să o aplice, deși în România nu ducem lipsă de teren nefolosit. Astăzi vă prezentăm un studiu de caz cu ce s-a întâmplat în Chitila, oraș aflat la o aruncătură de băț de București.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 26 ianuarie 2016

 • Mariano
  Ianuarie 27, 2016 la ora 23:40

  Am ajutat si iar am ajutat R. Moldova. Am incercat si iar am incercat, Ei ce facura? Dragoste cu sila ? Hai sa fim seriosi.

  Răspunde
   
 • bdm
  Ianuarie 27, 2016 la ora 05:10

  Dle Guran, am lucrat 3 ani efectiv la Chișinău – consultanță în domeniul guvernamental. Așa încât, cunosc foarte bine situația de la fața locului. Concluzia (printre altele) – România încă nu s-a hotărât ce vrea și o dăm de gard la nesfârșit în stilul dâmbovițean. Asta ca să mă exprim foarte blând și doct. Ați prezentat printre cele mai pragmatice puncte de vedere pe care le-am auzit privind ceea ce ar trebui și s-ar putea face în Moldova. Păcat că nu are cine să pună în practică soluțiile simple, realiste și absolut realizabile pe care le-ați avansat. Fiindcă asta ar însemna viziune, seriozitate, consecvență, perseverență și continuitate. Ori nouă ne lipsesc pentru partea aceasta de țară, darmite pentru cealaltă.

  Răspunde
   
 • Paul
  Ianuarie 27, 2016 la ora 03:46

  D-l Presedinte este obosit de politica europeana si drumurile la Sibiu. Singurul plan este sa fie reales. Unde sunt gurile bogate din parlament care doresc binele romanilor? Dragnea, Gorghiu, si alti sugatori de taxe si nu numai?

  Toate bune.

  Răspunde
   
 • Paul
  Ianuarie 27, 2016 la ora 03:32

  D-le Guran,

  Ce ar fi sa incepeti d-voastra primul colaborarea cu Moldova. Da-ti un pic de inspiratie mediului de afaceri. Angajati unul, doi reporteri moldoveni, faceti un program digi24/biziday la Chisinau. Apropo, daca va duce-ti public, dati-mi de stire – sunt interesat.
  In legatura cu legea darii in plata, va spun ca Raiffeisen sunt mincinosi: asta este legea in USA. De ce nu este buna pentru raiffeisen? Eu cred pentru ca le plac banii fara risc. Lasa riscul la oricine altcineva, dar banii la banca raiffaisen. Am cont la Wells Fargo si nu platesc nimic pentru cont. Va veti intreba din ce traieste Wells Fargo. Buna intrebare, intrebatii pe ei.
  Vreau sa va spun ca asta vara am fost cu o multime de bani in Romania. Ei bine aflati ca BCR nu a fost in stare sa-mi ia toti banii – m-am intors cu jumatate acasa. Am inteles ce inseamna incapacitate de absorbtie de care tot vorbiti. Dupa ce o doamna directoare de sucursala s-a chinuit de dimineata pana la ora doua dupamiaza sa-mi ia CAD, a plecat si a spus ca este extenuata si nu se mai intoarce la munca. Asa ca m-am intors cu toti USD. Desigur aici nu a fost o problema cu cecurie de calatorie, in cinci minute banii au fost numarati de trei ori si pusi in cont cu chitanta eliberata. Productivitate:3600/5. Cinstit salariul romanesc trebuia sa fie de 10CAD in acea luna.
  Cred ca Ciolos va rata si de data aceasta ocazia sa arate ceva romanilor si moldovenilor. Ce mie lehamite de oameni fara imaginatie. Isarescu sforaie pe birou.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase