BIZIDAY: LUNI, 18 ianuarie 2016

 • OMV anunță că nu sunt suficiente tăierile de bugete pe care le-a operat din cauza scăderii prețului țițeiului, dar nu precizează dacă va trece la restructurări. Compania de care depind direct și indirect 80 de mii de slujbe din România a tăiat până acum doar investițiile, dar asta pentru că nu și-a imaginat că prețul barilului poate scădea atât de mult. Pe de altă parte, OMV este interesat acum mai mult de achiziția de zăcăminte ieftine în loc de exploatări scumpe, așa cum sunt cele din Marea Neagră.
 • Dacia şi-a depăşit recordul de vânzări în lume, dar mare parte dintre acestea nu mai sunt fabricate în România. Creșterea cea mai mare de vânzări este din Marea Britanie, unde Dacia a reușit să vândă chiar mai multe mașini decât în România. Atâta doar că Dusterul cu volan pe dreapta vine din India, nu de la Mioveni.
 • Președintele Franței, Francois Hollande, pare a se fi obișnuit cu stările de urgență. A mai decretat una, de urgență economică, un plan prin care statul francez dă bani direct companiilor care angajează șomeri tineri. Dincolo de problema destul de mare a șomajului, Franța pare a fi înțeles și problema pe care o are cu tinerii care, în lipsa unui loc de muncă devin teroriști.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 18 ianuarie 2016

 • Alin
  Februarie 2, 2016 la ora 14:58

  Scuze ca vin cu un comentariu asa de tarziu, dar revin cu o confirmare care mie mi se pare foarte importanta. Duster cu volan pe dreapta pentru piate de UK, se fabrica la MIOVENI si nu in India.

  Răspunde
   
 • Laurent
  Ianuarie 19, 2016 la ora 23:36

  Cu bătaie și mai lungă în învățământ/societate ar fi bine dacă ne-am pregăti copiii/adolescenții să fie părinți buni. Opinia mea. Numai bine!

  Răspunde
   
 • florin
  Ianuarie 19, 2016 la ora 18:43

  esti cam penibil gurane !!! faci reportaj plangacios cu oameni ce au 100.000 euro pentru o casa si nu au 500 euro sa cumpere o freza de zapada ???

  Răspunde
   
 • Ciprian
  Ianuarie 19, 2016 la ora 10:51

  Doua probleme:
  1. Exista in sistemul de invatamant un sistem de evaluare al performantei. Din pacate nu este folosit. Adica toti profesorii iau foarte bine la sfarsitul fiecarui an. Daca s-ar eficientiza acest sistem de evaluare s-ar putea sa nu fie nevoie de nimic altceva. Dar din pacate majoritatea profesorilornu doresc acest lucru. Aici sunt de acordcu dvs. Sotia mea a fost profesoara, pana cand a renuntat la invatamant. A renuntat mai ales datorita directoarei, pentru care „copiii raman dintr-o serbare cu mai mult decat din toata scoala”
  2. In legatura cu limba engleza si cu integrarea arabilor in UK. Mi se pare o idee foarte buna. Cum puteti integra opopulatie care nu doreste sa fie integrata? Daca prim-ministrul Cameron are curajul sa fie improscat de toate trompetele „politically correct” dar sa faca acest lucru are tot respectul meu. Stiu ca a separa un copil de mama lui este o crima, dar in toata Europa trebuie facut ceva pentru a se incetini sau opri islamizarea.

  Răspunde
   
 • Giovanni
  Ianuarie 19, 2016 la ora 09:27

  Buna ziua echipei Biziday!
  Va rog incarcati emisiunile si pe youtue pentru ca acolo poti selecta calitatea imaginii (rezolutia) si pe serviciul 3g nu consumi date foarte multe. Pe site rezolutia emisiunii este foarte mare nu se poate regla si consuma mult din datele mobile.
  In 2015 erau incarcate dar de anul acesta nu s-a mai intamplat asta.
  Va multumesc pentru intelegere!

  Răspunde
   
  1. marius
   Ianuarie 19, 2016 la ora 17:20

   Giovanni: Mai mult, deși nu mi-am schimbat nici telefonul,nici setările acestuia, nu mai pot vedea înregistrărie emisiunilor, care „îngheață” undeva, prin secunda 30 /40 – ceea ce nu se întâmpla în 2015.
   Dar nu cer nimic, pentru că am observat, cu regret, că echipa Biziday nu se aplecă niciodată asupra doleanțelor celor care scriu aici – nu schimbă nimic, nu corectează nimic și doar rareori raspund. Iar esența răspunsurilor, pe teme tehnice este ” Take it or leave it”.
   Cu regret,

   Răspunde
    
 • Liviu
  Ianuarie 19, 2016 la ora 08:58

  Cu tot respectul, legat de articolul cu Dacia, va contrazic.
  Autoturismele Duster livrate in UK sunt produse la Pitesti.

  Răspunde
   
 • iesean fara profesori
  Ianuarie 19, 2016 la ora 08:53

  Evaluarea la profesori pentru orice marire de salariu sa fie obligatorie! Nu ar fi deloc un efort pentru ei caci se declara mereu FOARTE BINE PREGATITI, nu? Si astfel le inchizi gura liderilor caci se dau bani in plus DOAR profesorilor care merita! Cum, pai noi vrem sa va dam bani, da, dar nu la toti, ci doar competentilor!
  Ar trebui sa se faca mai multe evaluari: una profesionala – sa dea test cum dau la angajare pentru titularizare la fiecare 3-4-5 ani si sa NU fie corectati de sefii lor din acelasi judet si una a activitatii pedagogice, in care sa aiba ceva de spus si parintii elevilor (asa profesorii cu abateri grave sa suporte reduceri de salar).
  Da-i un test de specialitate profesorului din prescolar si vezi ce nota ia el la fiecare 3 ani- sub 6, afara! Dovedesc parintii ca esti slab,afara!
  Iar la gradatie de merit 25% din salar, aici e cireasa de pe tort, daca eu sunt profesor la o scoala slabuta si am elevi mediocri dar ii ridic peste nivelul lor si iau BAC-ul cu 6-7, sa nu iau gradatie dupa asta si dupa lucrarile publicate?(numarul de olimpici mereu tb?).
  La orice firma privata se fac cel mult anual evaluari ale angajatilor. La stat la profesori NU se fac evaluari decat pt grade, fac 18-20 ore/sapt si nesimtitul ala de lider sindical intreba cand sa caute profesorii hartii si adeverinte. Pai fa nene 40-50 ore/sapt si apoi vezi cum cautam noi restul din privat acele hartii.
  Dar guvernele sunt slabe, Ciolos e un pacalici timid..si tinerii pleaca din tara scarbiti.

  Răspunde
   
  1. Mihai_
   Ianuarie 20, 2016 la ora 10:45

   Daca s-ar aplica articolul de lege care spune ca banii urmeaza elevul, evaluarea ar face-o pana la urma parintii.

   Ar fi echivalent cu situtia cand cumperi un produs/serviciu.

   Răspunde
    
 • Alin
  Ianuarie 19, 2016 la ora 03:01

  Domnul lider sindical argumentează sofistic. E clar că nu vorbește cu cei care îi plătesc salariul ci cu cei care îl votează în funcție. Cei care îi plătesc salariul prin acest discurs sunt pur și simplu luați de proști.

  Dacă domnul sindicalist nu știe cum se poate face evaluarea performanței în preșcolar să vină la mine și-i explic. Evaluarea se face la fel ca la orice altceva – cu obiective stabilite clar și cu medii. Te pui, testezi, numeri rezultatele și faci media. Hello?! Dar pentru asta trebuie să știm foarte clar ce vrem de la acești copilași la fiecare vârstă: să recite o strofă dintr-o poezie anume, să numere/să numească degetele de la o mână, să știe de zilele săptămânii, să recunoască un personaj dintr-o imagine, să recunoască și să poate numi culorile de bază, să cânte un cântec pentru copii, să se spele pe mânuțe înainte și după masă etc. etc.

  Prietena mea din adolescență s-a calificat și a lucrat ca educatoare-învățătoare. Se poate face foarte bine evaluarea dascălilor din preșcolar. Baliverne! Domnul sindicalist face din țânțar armăsar și încercă să distragă atenția. Sunt neimpresionat de acest domn. Așa nu!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase