BIZIDAY: Miercuri, 3 iunie 2015

Comentarii prin facebook

3 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 3 iunie 2015

 • Constantin
  Iunie 4, 2015 la ora 10:01

  Guvernul Romaniei dovedeste inca o data ca este incompetent si ca trebuie schimbat. Probabil ca nu ar fi recomandabila metoda descrisa de HR Patapievici in „Spiritul si legea”, descriere care i-a adus o amenintare [indirecta] cu moartea, dar pana la viitoarele alegeri parlamentare vor fi compromise numeroase sanse de a trai mai bine pentru mine si copiii mei. Cel de-al treilea producator auto ce urma sa functioneze in Romania va deveni al patrulea producator auto care functioneaza in Slovacia. Un argument in favoarea guvernului roman in negocierile cu Renault („daca amenintati cu plecarea sau concedieri, exista un alt producator pregatit sa vina in Romania”), intr-unul in favoarea Renault („daca mai vine un producator, noi plecam din Romania”). Astfel, sub pretextul infrastructurii proaste (care este de fapt o realitate) Land Rover a fost trimis sa negocieze cu dl Stroe si apoi lasat sa plece catre alte zari. Legatura extrem de puternica a economiei romanesti cu Renault devine nociva. Logan devine tot mai putin competitiv, iar modele mai performante nu apar dupa depasirea crizei economice. Valabil si pentru Ford. Romania este considerata in continuare neatractiva pentru ISD (in scadere) nu atat din cauza infrastructurii (cauza reala, repet) cat din pricina mediului de afaceri neprietenos, coruptiei, birocratiei, fiscalitatii si, iata, incompetentei functionarilor publici alesi de noi si platiti din banii nostri.

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Iunie 4, 2015 la ora 09:45

  Stimate d-le Moise Guran,am si eu o propunere traznita,pentru una din emisiunile dumneavoastra,cu grafice si comentarii:
  COMPUNEREA<SALARIILE<NUMARUL TOTAL DE PERSOANE<BUGETELE(PROPORTIONAL CU POPULATIA PENTRU:
  ROMANIA,CANADA,SUEDIA,NORVEGIA,FINLANDA

  PENTRU GUVERNE,PARLAMENTE,PRESEDiNTIE,JUSTITIE,DECONCERTATE,SOCIETATI DE STAT E.T.C.
  POATE S-AR PRINDE SI LA NOI.
  POATE SI TIPURILE DE PENSII.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 3, 2015 la ora 23:41

  Se pare ca Ziarul Financiar intelege un pic mai greu, sau redactorii nu au avut curiozitatea sa verifice listele cu posturile libere publicate de ANOFM. Cele mai multe locuri de munca disponibile legate de UN SINGUR domeniu de activitate, sunt pentru domeniul economic, pentru absolventi ai unui liceu economic, ori de facultate cu profil economic. Desigur, exista stupizi care inteleg prin economist exclusiv contabil. Amintesc numele celor 11 facultati care fac parte din ASE Bucuresti: 1. Facultatea de Administrarea Afacerilor – cu predare in limbi straine, 2. Facultatea de Administratie si Management Public,3. Facultatea de Business si Turism, 4. Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, 5. Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, 6. Facultatea de Economia Agroalimentara si a Mediului, 7. Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata, 8. Facultate de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, 9. Facultatea de Management, 10. Facultatea de Marketing, 11. Facultatea de Relatii Economice Internationale. Asadar, daca denumirea job-ului este „director”, „analist relatii clienti”, „agent contractari”,ori „agent achizitii”, sau „reprezentant vanzari”, „receptionera”, „contabil”, „agent asigurari”, „gestionar”, „functionar bancar” samd este cautat de fapt un economist, absolvent al ASE. Rog specialistii de la ZF sa consulte inca o data listele ANOFM.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase