Politicianul în vârstă de 41 de ani a fost atacat vineri seară, la Dresda, în timp ce lipea postere electorale. Conform SPD, Matthias Ecke, care are mai multe fracturi, va trebui supus unei intervenţii chirurgicale în urma rănilor suferite. Incidentul a avut loc în landul Saxonia, în estul țării.

Șeful Partidului Social Democrat din Saxonia, Henning Homan, a declarat pentru ziarul german Bild că trei sau patru persoane necunoscute au apărut brusc, au insultat cu remarci homofobe echipa care lipea afișe și apoi i-au atacat. Homan a mai precizat că victima va trebui să rămână în spital, probabil, până săptămâna viitoare.

Înainte de agresiunea asupra lui Ecke, un alt bărbat de 28 de ani care lipea afişe pentru Verzi, pe aceeaşi stradă, a fost lovit ”cu pumnii şi picioarele”, iar anchetatorii bănuiesc că este vorba de acelaşi grup de agresori.

Partidul Social Democrat a condamnat incidentul: ”Seria de atacuri este un atac asupra fundației democrației noastre. Violența și intimidarea împotriva democraților sunt mijloacele fasciștilor”.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday