IGSU informează că primii pompieri care au ajuns la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuințe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum.

Ulterior, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinței afectate de incendiu. Alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, nefiind necesar transportul acestora la unități spitalicești. În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

“Recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse”, arată un comunicat al IGSU.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, în creștere cu 7% față de anul trecut. Salvatorii au fost solicitați pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical și 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situații pentru protecția comunităților.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday