Expertul judiciar al CNN, Norman Eisen, a fost prezent în sala de judecată, vineri, atunci când Hope Hicks, fosta consilieră de comunicare strategică a lui Donald Trump, a depus mărturie.

“Este un clișeu să spunem că sala a fost electrizată, dar chiar așa s-a întâmplat atunci când Hope Hicks a urcat în boxa martorilor. (…) Apoi, a devenit devastator de clar că, deși ea i-a rămas loială lui Trump, mărturia sa arată, într-un mod cu totul credibil, implicarea directă a fostului președinte în comiterea faptelor”, arată Eisen.

Momentul critic al mărturiei a fost cel în care Hope Hicks a spus că, mai târziu, după ce a devenit președinte, Trump i-a recunoscut că știa că avocatul său, Michael Cohen, a plătit-o pe Stormy Daniels. Deși el a încercat să dea vina pe Cohen, Hicks nu l-a crezut pe Trump.

“Acela a fost momentul în care Hicks și-a dat seama că tocmai și-a împins fostul șef sub autobuz și a început să plângă. Ea este un martor foarte convingător iar jurații i-au sorbit cuvintele. Chiar și aceia dintre membri juriului care de obicei își iau notițe, au ridicat capul din carnețele lor pentru a o privi.

Singura persoană din sala de judecată care nu a fost constant atentă a fost inculpatul. Trump a părut să dea din cap în mod repetat, inclusiv în timpul mărturiei lui Hicks despre cum a aflat pentru prima dată despre povestea cu Daniels. Dar, pentru Trump, mărturia lui Hicks a fost un coșmar”, arată expertul CNN.

Procesul penal de fraudă fiscală și electorală cu care se confruntă, la New York, fostul președinte, este singurul care are șanse să se termine înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie. Donald Trump se confruntă cu 34 de capete de acuzare privind falsificarea registrelor sale, pentru a masca plățile făcute către avocatul Michael Cohen. În timpul campaniei din 2016, acesta s-a ocupat de cumpărarea tăcerii mai multor femei cu care Donald Trump a avut aventuri amoroase. Cohen a fost deja condamnat și este acum martorul acuzării, iar procurorii încearcă să demonstreze că Trump era cel care a instigat conștient activitatea fostului său avocat.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday