Aproape 109 mii de infracțiuni de furt de mașini au rămas nerezolvate anul trecut, echivalentul a 298 de cazuri pe zi, potrivit cifrelor Ministerului de Interne. Acest număr reprezintă 77% din toate cazurile de furturi de mașini. În doar 3% dintre cazuri, un suspect a fost acuzat sau citat.

Poliția din Londra (Metropolitan Police) a înregistrat cele mai slabe performanțe, cu 85% dintre cazurile de furturi de mașini rămase nerezolvate, urmată de Poliția Transporturi cu 85% dintre cazuri și de autoritățile din South Yorkshire, cu 83%. La polul opus se situează poliția din Dyfed-Powys, din Țara Galilor, și Norfolk, unde doar 39% dintre cazuri au rămas nerezolvate.

Datele indică diferențe mari și în ceea ce privește timpul de răspuns al poliției. În unele zone, victimele așteaptă circa 24 de ore până când un polițist ajunge la fața locului, în timp ce în altele ofițerii ajung în puțin peste 7 minute. În 2023, la aproximativ 31 de mii de cazuri de de furturi de mașini nu a mers niciun ofițer de poliție la locul faptei.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday