Clubul celor care muncesc în România, episodul 19: Când și ce le spunem copiilor despre bani?

Comentarii prin facebook

5 răspunsuri la Clubul celor care muncesc în România, episodul 19: Când și ce le spunem copiilor despre bani?

 • Cosmin
  Mai 6, 2015 la ora 14:44

  Ar trebui limitate creditele Prima Casa la 100 de salarii minime, nu la 60.000 euro. In 5 ani vor iesi in strada cei care iau credite astazi pentru ca vor fi neperformante creditele lor si nimeni nu ar fi prevazut acest lucru in contracte.

  Răspunde
   
 • Andrei
  Mai 6, 2015 la ora 11:48

  Cam asta spunea Freddie Heineken
  ”Există două modalități prin care un om poate fi bogat în această lume, poate avea o mulțime de bani sau poate avea o mulțime de prieteni, dar el nu le poate avea pe amandoua”

  Răspunde
   
 • carmen
  Mai 6, 2015 la ora 08:53

  Da, Catalin intamplarea face ca citesc aceasta carte despre care vorbesti tu,mai am putin si o finalizez. Eu sustin ideea de a implementa in scoali cursuri de eficatie financiara, noi am fost invatati sa devenim buni slujitori ai statului,buni platnici de impozite si taxe, nu buni patroni; am fost educati sa fim o societate productiva dar nu ptr noi ca indivizii ci pentru marele
  STAT. Sa sustinem.eventual o petitie ptr implementarea in scoli a acestor cursuri.Sunt deja la scolile private dar nu toti parintii isi permit sa+si trimita copii la ele.

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Mai 5, 2015 la ora 22:25

  @ Moise. Nu stiu daca ati citit sau auzit de seria Tatal bogat, tatal sarac ! E bestseller , atat cartea cat si intreaga serie. In carte ( si revin, e ideea inregii serii ) autorul vorbeste despre lectiile despre bani invatate de la cei doi ” tati” ai sai. Tatal sau ( tatal sarac ) care era bugetar in sistemul de invatamant din Hawai si avea mentalitatea specifica si ” tatal bogat ” care era tatal celui mai bun prieten al sau din copilarie. Si care le preda lectii cu totul diferite despre bani copiilor sai.
  Pai sincer – sa ne intrebam de la ce varsta incepe un evreu sa le vorbeasca copiilor despre bani ? Cand aflati raspunsul, apai aceea e varsta de la care trebuie invatat. Ca orice altceva, la ce varsta sa inceapa un anume sport, sau mersul pe bicicleta sau sa se spele pe dinti. E o aptitudine absolut imperativa in ziua de azi. Eu , cum spuneam , lucrez in banca si nu incetez sa fiu surprins de ce decizii extrem de rpoaste iau oamenii, in general , legat de bani, si culmea, nu doar ce care nu ii au. Cineva zicea ca banii nu aduc nefericirea, pai si ce, saracia o aduce ? NU aduc pentru ca ii cheltuim pe prostii, de aia nu aduc. Dar sunt multe lucruri pe care le putem face cu banii si care ne-ar face viata mult mai frumoase, sanatate, educatie, calatorii, a ajuta pe cei mai nevoiasi, nu aduc astea bucurie oare ?
  Cred ca primul sfat e mereu acela de a avea incredere in propria juecata, apoi sa nu ii pierdem riscand prea mult dar sa ne si documentam despre subiect.

  Răspunde
   
  1. Catalin ( CTL )
   Mai 5, 2015 la ora 22:40

   Erata la „Cineva zicea ca banii nu aduc nefericirea” : Banii nu aduc fericirea…

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase