BIZIDAY: Marţi, 18 noiembrie 2014

Comentarii prin facebook

39 răspunsuri la BIZIDAY: Marţi, 18 noiembrie 2014

 • momete
  Noiembrie 20, 2014 la ora 20:43

  Gurane, din punctul meu de vedere ti-ai compromis serios reputatia de om obiectiv. Ai inventariat (nu foarte corect, zic io) bilele negre ale mandatului Basescu, dar ai omis (intentionat, in mod evident) bilele albe. Basescu n-o sa ramana in istorie cu taieri de pensii sau de salarii (si cu ce alte prostii majore o mai fi facut, daca pana si astea au fost prostii; nu e clar). O sa ramana ca omul care a declansat schimbarea justitiei. El a pornit bulgarele si asta i-a si adus dusmanii de care tot povesteai. Dusmanii care si-au folosit influenta media ca sa-i scoata ochii cu fiecare greseala facuta (si el a facut o gramada). Din cauza asta a ajuns sa se certe si cu propriul partid, iar sa-l faci responsabil de guvernare nu e corect decat in masura in care guvernele erau ale lui (adica Boc, Ungureanu etc.; iar atunci a fost relativ des sabotat de proprii lui oameni ceea ce a provocat mare incoerenta in guvernare). Ce s-a intamplat in economie in timpul lui Tariceanu (de exemplu) e ridicol sa pui in seama lui.
  Iar gargara cu presedintele-mediator e pentru copii … lasa-ne. In vremea in care Basescu era presedinte, politica era un ocean cu rechini. Atitudinea asta de „hai sa ne intelegem cu totii” era cea care provoca problemele cu coruptia si incompetenta economica. Basescu, daca voia sa schimbe ceva, era obligat sa-si asume un rol activ. A intampinat rezistenta si de aici conflictele.

  Una peste alta, emisiunea e specifica de Antena 3, usor mai poleita. Mi se pare ca l-ai tratat incorect pe un om care a facut ceva foarte important pentru tara asta. Si ai facut asta constient. Ti-ai pierdut un fan cu ocazia asta si te-ai si compromis moral. Se pare ca nu te duce capul suficient cat sa-ti dai seama ca reputatia se castiga greu si se pierde usor.

  Observa, te rog, si celelalte comentarii care iti atrag atentia (mai voalat) ca ceva a fost in neregula. Daca o tii tot asa o sa pierzi usor-usor tot ce ai acumulat in materie de imagine.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 23, 2014 la ora 10:44

   O oaie alba este alba, o oaia baltata este neagra. Atita tim cit electoratul romanesc va continua sa alege griul de neghina la nivel prezidential, va ramine in continuare de bascalie. Stim ca nu-i nimeni perfect, dar obligatia spune ca trebuie sa fie perfect. Basescu sa zica mersi dace nu intra la pirnaie pentru cite mizerii a facut. Despre justitie exact el trebuie sa tie ciocul jos.

   Răspunde
    
 • redboy
  Noiembrie 20, 2014 la ora 15:53

  Inainte sa tragi o concluzie ar trebui sa vezi cine a inceput cercetarea si de cine a fost sprijinit.
  Se poate spune ca guvernul a fost de vina …ca nu a estimat corect???
  A fost cineva care a ghicit prezenta la vot?
  Pot spune in limbaj de cartier ca aceasa este o lovitura cu manta…pentru ca eu pot sa ma intreb ce cautau madam udrea si macovei pe la londra sau pe unde au mai fost…erau inscrise acolo pe lista?
  Nu cumva prin prezenta lor acolo si a celor care le-au insotit nu au impiedicat alti romani sa voteze?
  Apoi aceasta este motivatia perfecta sa fie cercetata lista celor care au votat in locurile unde au fost probleme.

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Noiembrie 20, 2014 la ora 14:52

  Astazi la TV am fost informati ca ,pe baza multiplelor reclamatii,DNA si procurorul general ar fi inceput cercetarile privind modul cum au fost organizate alegerile in diaspora.Oare nu ar fi corect sa se faca o mica reconstituire,legala,cu toti care au avut cat de cat sarcini in aceste organizari?Sa fie bagati toti acestia intr-un spatiu,imbracati,cu umbrele la ei iar peste ei sa curga 8 ore continuu apa rece,deoarece pe unii dintre ei i-am auzit si acum,cu aroganta cunoscuta,ca totul a fost in regula,ca ei au fost acolo( in delegatie pe banii nostriii) si au organizat totul.Nici la fotbal nu stai in ploaie 8 ore ,oricat de microbist ai fi.Poate discutati aceasta tema la ora 1,stimate domnule Moise Guran.

  Răspunde
   
 • redboy
  Noiembrie 20, 2014 la ora 13:10

  Sa fm capitaliti pana la capat!
  Unde sunt cifrele esentiale…ca din ce am vazut in emisiune…ca urmare a reducerilor bugetare fondul pentru plata salariilor a scazut de la 46 la 37 miliarde lei…asta cat inseamna..2 miliarde euro…
  Pentru ce s-au luat atunci 20 de miliarde?
  Nu …domnule Guran.
  Nu este doar criza statului.
  Este si criza care a fost importata prin banci straine in Romania.
  Daca am fi liberali pana la capat am lasa cursul leului liber chiar daca acesta ar fi ajuns la 6-7 lei pe un euro…desigu asta insemna o adevarata criza bancara insa…cursul acesta ar fi oprit repatrierea banilor,ar fi ajustat corespunzator importurile fara logica si ar fi relansat exporturile.
  Desigur o sa spuneti ca oamenii nu ar mai fi putut plati…insa oricum oamenii nu au mai platit pana la urma cand au vazut ca nu mai au bani.

  Răspunde
   
 • saba
  Noiembrie 20, 2014 la ora 13:03

  Domnu Guran, mi-a placut aceasta retrospectiva, probabil ca dau mare credit imaginii de ansamblu – daca intelegi ansamblul vei intelege mai usor detaliile. Vad ca faceti diferenta intre rolul de jucator (politic) si de mediator (tot politic?) – din punctul meu de vedere, amindoua sunt la fel, un actor care vrea sa fie pe scena dar sa nu aibe nici un rol. Basescu s-a complacut in aceasta postura si a folosit-o ca subterfugiu ori de cite ori… i-a venit pe chelie. Politistii pe aici numesc metoda “hit and run”. Dvs i-ati gasit o forma mai comica: a jucat la cacialma, cind joci la cacialma vrei totusi sa incerci sa cistigi. Basescu n-a vrut sa cistige. A vrut doar sa culega roadele sau sa arunce pisica. Cind si-a asumat o vina, la fel cu autocritica in duelul cu Nastase, a fost un bluff sau o perdea de fum in spatele careia fiecare ghiceste ce-i convine si toata lumea este multumita.
  Observ, iar si iar, ca puneti caderile economice (falimentele) pe seama investitiilor insuficiente. Sunteti deacord ca se pot intimpla si situatii cind ai o abundenta de investitii si economia totusi nu raspunde asteptarilor? O investitie va tine cont de sistemul cerere si oferta, dar va performa in conditia ca va corespunde unor nevoi socio-economice viitoare. Pentru asa ceva studiul de piata are bataia prea scurta, este nevoie de un program economic complex cu obiective clare, neschimbatoare. Deci o investitie nu este solutia, ci doar o posibilitate de a iesi din criza.
  ” Aceste autostrazi ar crea mii de locuri de munca in timpul executiei ” – isi poate imagina cineva o tara plina de autostrazi, fara cusur si altceva nimic? Este ideala pentru o economie importatoare, o economie subordonata intereselor altor economii. O economie independenta se dezvolta odata cu infrastructura, adica drumul sa-mi foloseasca mie, pentru produsele mele, pentru locurile mele de munca, pentru PIB-ul meu.
  “Dar chiar ne trebuie NATO?” – cu ce i-ar fi ajutat Ucrainei daca ar fi fost in NATO? Independenta ei nu intereseaza pe nimeni, decit pe ucrainieni. Ceilalti o folosesc ca ingredient in negocierile lor. Austro-ungurii nu au negociat Romania cu otomanii, pe post de tampon? Sau nemtii cind au venit rusii peste ei, le-a mai pasat de romani? Elvetia a rezistat acolo in mijlocul tuturor pentru ca toti aveau nevoie de ea. Aceasta nevoie i-a oferit statutul de neutralitate. Are o armata bine dotata, si ce? oricare din jur o poate ataca si ocupa in citeva ore, daca celelalte nu intervin. Asa cum nu agreez ce face NATO prin alte tari nu voi agreea nici suportul uman romanesc dat lui NATO.

  Răspunde
   
 • emir suliman
  Noiembrie 20, 2014 la ora 04:48

  felicitari pentu analizele facute din istoria noastra.o eminisune in care nu trebuie uitata

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea ing.constructor
  Noiembrie 19, 2014 la ora 19:33

  Cand eram student(1959)un profesor ne-a aratat proiectul autostrazii-BUCURESTI-BRASOV-pe deasupra cai ferate.Nu erea posibil atunci deoareca fumul de la locomotivele cu aburi distrugea betonul.Dar acum ?Nu suntem in stare sa facem autostrada Comarnic-Brasov pe deasupra cai ferate?Cred ca ar costa mai putini bani decat s-au cheltuit pe nenumarate studii de fezabilitate.Sau nu sunt terenuri ce trbuiesc despagubite?

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 20, 2014 la ora 10:53

   Stimate domn, cum arata o suprapunere a doua cai (ferata si rutiera, indiferent de ordine) in contextul unui tunel sau al unui pod este ceva obisnuit, daca si geologia permite. pentru traseul ales, vad ca la Sinaia, Busteni si Predeal va fi folosit un sistem de tunele paralele – deci nu-si pun problema sa le suprapuna (cele doua sensuri), ar fi costat mai mult decit dublu. Varianta propusa si abandonata de francezi/greci cu viaducte intersectate nu mi se pare fezabila nici pe post de macheta. Cea a chinezilor mi se pare acceptabila. Din 1959 si pina in prezent tehnologia si mai ales metodologia in tunneling a evoluat surprinzator de frumos si totusi o suprapunere de doua cai (fie ele ambele numai rutiere) implica dificultati de executie si de intretinere total nefezabile. Cind spun asta am in vedere chiar sistemul NATM, practicat astazi in citeva din marile metropole. Sa va mentionez ca pentru o asemenea suprapunere ar fi nevoie de o sectiune circulara de un diametru total neeconomic. Deci, cred ca in tunel nici nu se pune problema de suprapunere. Nici in the Channel Tunnel nu s-a pus aceasta problema, in marna cretoasa compacta, unde s-a acomodat si tunel de serviciu, plus canale de eliberare a efectului de piston (fiind vorba de tren de mare viteza). In cazul viaductelor, sunteti constructor, ce structura de sustinere pentru calea superioara sugerati care sa permita calea inferioara, chiar si numai la sol (pentru cazul de fata si asta fiind doar o teorie)?

   Răspunde
    
 • Viorel
  Noiembrie 19, 2014 la ora 18:20

  Domnul Moise Guran,

  Imi plac acele grafice care releva gradul de investitii publice vs cheltuieli.As vrea insa sa raportezi investitiile publice cu randamentul pe care acele investitii o aduc(ROI – return on investement).Si dupa ultima analiza prezentata de domnul Socol, profesor de economie la ASE, actual consilier al premierului o sa observam ca investitiile care erau supra-numite de Basescu, Udrea ca vor scoate Romania din criza au adus urmatorul lucru:
  Din 1 euro investit s-a scos un return de investement de 0.50/0.55 euro.Am omorat consumul de dragul unor investitii inconstient de proaste chiar daca se numesc investitii publice.Sa iti vorbesc de faptul ca multe din aceste mari investitii au atras dupa ele amenzi uriase ale UE si faptul ca si-au cerut banii inapoi?
  Stiu ca ai criticat mult faptul ca statul nu investeste mult la ora actuala.Eu vreau sa iti spun ca, in ciuda faptului ca vorbim de investitii publice si poate ca le percepi ca investitii cantitative decat calitative trebuie sa ne asteptam insa sa fie facute calitativ, cu grad de return on investement pe plus asa cum domnul Isarescu observa si spunea de curand.
  Te rog, poate poti sa faci o retrospectiva grafica comparand aceste 2 lucruri:volumul de investitii raportat cu ROI si o sa observi ca ce se investeste acum nu se compara cu ce s-a investit in 2010 sau 2011 si cu bani imprumutati cu dobanda.
  Domnul Guran, eu cred ca ati fost cam indulgent cu ce s-a intamplat in 2010-2012.A fost un delir inconstient care a dus economia romaneasca in cap.Iar ce s-a intamplat in guvernarea Ponta a fost un proces de reparatii capitale pentru a readuce consumul pe linia de plutire.
  Raspunsul tau la intrebarea,, De ce volumul de investitii publice e inca mic are ca raspuns in minim calcul al ROI pentru investitiile din 2013 si poate ca putem calcula in 2015 si pentru anul acesta.Si vei gasi raspunsul pe care, voalat ti l-a dat si Isarescu.

  Răspunde
   
  1. virvarii
   Noiembrie 19, 2014 la ora 18:42

   cine se preteaza la comentarii trebuie sa stapanesc

   Răspunde
    
 • Elisa
  Noiembrie 19, 2014 la ora 16:30

  „Ai adus lumina-n sat” pacat ca spatiul de timp acordat este limitat, àmi place obiectivitatea ta.BRAVO

  Răspunde
   
 • Vlad A
  Noiembrie 19, 2014 la ora 16:16

  jos palaria bai Moise.

  Răspunde
   
 • ion al glanetasului
  Noiembrie 19, 2014 la ora 15:21

  Episodul acesta din emisiune este putin cam inutil. Poate si cate altele care le-am ratat, dar in general emisiunea mi se pare buna! De ce? Pentru ca este absolut inutil sa incerci sa explici cum de niste hoti din fruntea tarii dau legi si de ge eactiuneaza intr-un anumit fel. Moise si-a asumat o munca mai ingrata decat Sigmund Freud! Pentru mine este de neinteles de ce ar vrea cineva sa inteleaga psihologia mafiotilor si de au procedat in felul in care au procedat .. Este inimaginabil, chiar daca este pe intelesoul tututor .. este absolut inutil! Un ministru al invatamantului care mi-a fost profesor (si unul foarte pregatit in domeniul in care preda) ne povestea cat de .. neintelegatori (cu toate ca nu e expresia cea mai buna care o pot gasi pe moment) sunt romanii cand un consatea ii reprosa „Asai ca in Casa Poporului” voi mancati gratis? Ca nici mancarea nu o platiti?” Si el ne povestea cum incerca sa-i explice acelui taran ca fiecare politician isi plateste mancarea si ca nu se se serveste mancare gratis parlamaentarilor si guvernantilor in Casa P***, prostilor .. poporului, ma scuzati. Acelasi tip de vorbarie goala .. Aest lucru nu arata decat ca suntem niste fomisti si ca INCA mancarea ne costa prea mult raportat la venitul lunar .. Ce probleme are omul de rand si cat pot fura unii. Posibil sa fie prezentati ca materie de studiu pentru niste extraterestrii, dar pe mine ma lasa rece toate scuzele sau dezvaluirile hotilor care ne-au condus, ne conduc sau aspira la asa ceva. Totul este un interes pentru buzunarul prorpiu si nimic mai mult! Nici cat negru sub unghie. De altfel totul „interesant” .. cuvantul cel mai des si neadecvat folosit inca cel putin din anii 70 .. ce nu intelegem este interesant.

  Cu parere de rau,

  un troll sincer 🙂

  Răspunde
   
 • alex
  Noiembrie 19, 2014 la ora 15:11

  Moise trebuia sa zici si lucrurile bune pe care le-a facut, ca de exemplu justitia si mentinerea dna, ani etc…Au contat cel mai mult….Pe viitor sa fii mai atent.:)

  Răspunde
   
 • andrei
  Noiembrie 19, 2014 la ora 13:19

  domnule moise guran, nu facem polemici, dar trebuia si ii dati si o mare bila neagra presedintelui basescu, LIDER AL POLITICII EXTRENE, si anume intrarea in spatiul schengen, fundamentala pentru politica romaniei, ceea ce trebuia el sa faca dupa intrarea in ue, In schimb lupta pentru justite e o bila alba, chiar daca e impartiala e mai bine decat nimic. Si chiar elena udrea nu e existat. Cat despre investitii, mai bine fara invetitii decat un park in sat sau o partie de ski care se foloseste o luna pe an. Dar despre relatia cu v putin? Dar despre marirea tva? Supararea mea e ca stiu ca poti mai mult de atat, esti un analist foarte bune, si pot sa spun impartial. Mult succes in urmatoarele emisiuni si sa ramaii tot asa

  Răspunde
   
 • Pentru Adminul SIteului
  Noiembrie 19, 2014 la ora 12:13

  Te rog frumos modifica si tu in player.css

  .player .controls {
  right: 30px;
  }

  acum are right:0px;

  pentru ca nu vad butonul de full-screen, si de fiecara data trebuie sa caut prin Firebug..

  Răspunde
   
  1. momete
   Noiembrie 20, 2014 la ora 20:23

   Vezi ca daca dai Tab ajungi si la butonul de Fullscreen.

   Răspunde
    
 • ade
  Noiembrie 19, 2014 la ora 11:44

  Scuze, m-am exprimat confuz: mi-am amintit de ce l-am urat pe Basescu…

  Răspunde
   
 • George
  Noiembrie 19, 2014 la ora 11:19

  Majoritatea dosarelor de aderare la UE fusesera inchise din 2004 (Puscas – remember ?). Sa spui ca in 2004 nu fusese facut nimic cu adererea e o dezinformare, scuza-ma…

  Răspunde
   
 • MMA
  Noiembrie 19, 2014 la ora 11:10

  Moise, dau click cu mare placere pe bannerele de reclama de pe situl tau, cred ca este un gest minim de multumire si apreciere pentru munca ta, insa vorbeste cu it-istul sa seteze linkurile in „new tab” nu „same page”. Ma scoate din pagina si asta nu e de bine 🙂

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Noiembrie 19, 2014 la ora 11:03

  Moise, imi cer scuze dar nu ma pot abtine. In captura de ecran semeni cu Becali parca spunand „Show me the money”. Scuze inca o data.

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Noiembrie 19, 2014 la ora 11:02

  Comentariu oftopic(sau nu?): Oare de ce bezina si motorina s-a ieftinit in Romania doar cu vreo 20 de bani , cand cotatia petrolului este cam cu 25% mai mica decat acu cateva luni? Multumesc

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 20, 2014 la ora 08:19

   In Canada benzina s-a ieftinit cu 15%, dar explicatia locala s-ar putea sa nu se potriveasca la UE si mai ales pentru Romania.
   Vad observatii de tipul: reactie intirziata la scadere si imediata la crestere. Se sugereaza explicatia ca statul cistiga la TVA din actiunile de 20% pe care le are in companiile straine. Sa inteleg ca in Romania nu mai exista benzina romaneasca? faptul ca statul cistiga nu cred sa fie o explicatie acceptabila. Vad ca acuma pretul este cam 5.60, deci cu cei 20 bani de care vorbiti, ar fi vorba de o reducere de numai 4%. Daca s-ar mai scadea si cei 10 eurocenti, adaugati cindva, s-ar ajunge la o reducere de 10%. Parerea mea este ca raspunsul exact se gaseste in contractul companiilor cu statul – metoda de calcul nu este fireasca. Probabil ca singura solutie este .. nationalizarea companiilor.

   Răspunde
    
   1. cris
    Noiembrie 21, 2014 la ora 01:42

    @saba:
    E adevarat ca profitul pe benzina se duce la companiile straine. Dar… pretul la pompa este 30-40% pretul de productie, restul taxe si accize pe care le incaseaza statul roman indiferent de pretul petrolului pe piata mondiala. Deci mai mult de jumatate din cat platim la pompa sunt costuri fixe=taxe, care nu se modifica functie de pretul materiei prime. Componenta variabila, adica titeiul brut e doar 10-20% din pretul final al benzinei/motorinei, deci e firesc la o variatie a titeiului de 20% sa se simta in pretul final la pompa doar 4-5%.

    Răspunde
     
    1. saba
     Noiembrie 23, 2014 la ora 11:23

     De ce am spus ca singura solutie in Romania este sa se nationalizeze tot (petrol, gaze, rafinarii, benzinarii)?
     Cansider 6 lei /l cu care intr-o luna iei 160 l la pretul de 216 Euro (4.44 lei/Euro) cind salariul minim este de 214 Euro. Deci tot salariul se duce pe benzina.
     In Canada este 1.1 CD/l cu care iau 160 l la pretul de 126 Euro (1.39 CD/Euro) cind salariul minim este cam de 1150 Euro. Deci 11% din salariu se duce pe benzina.
     Problema nu este costul benzinei si taxele, ci salariul romanesc, iar firmele straine care opereaza in tara nu tin cont de asta. Nici statul nu tine cont, isi ia la fel ca orice stat (atita doar ca uita ca romanul nu are salariu ca orice stat). Statul roman nu poate fi acuzat decit ca a fost idiot sa-si cedeze un domeniu strategic strainilor. trebuie sa nationalizati benzina si caldura. Cu salariul va lua mai mult timp. Dupa nationalizare benzina voastra trebuie sa fie de 0.65 lei/l. Si asa veti fi in rind cu toata lumea.

     Răspunde
      
 • Jilaveanu Mircea
  Noiembrie 19, 2014 la ora 10:47

  Dece refuzam sa ne construiasca chinejii(sau ori cine altcineva)autostrazile in sistem de concesiune pe un numar de ani?In acest fel noi punem la dispozitie doar terenul iar ei construiesc cu banii lor repede si bine deoarece tot ei le intretin si le exploateaza in perioada concesiunii.Asa au procedat italienii dupa al doilea razboi mondial.Aceste autostrazi ar crea mii de locuri de munca in timpul executiei si apoi.In 2013,cand au fost atati guvernamentali in delegatii in china speram ca vor face acest lucru.Reamintitiva decleratia domnului ministru Sova ,la TV, cand s-a intors din china.

  Răspunde
   
  1. cris
   Noiembrie 21, 2014 la ora 02:08

   @ Jilaveanu M.:
   Chiar credeti ca chinezii VOR sa ne construiasca autostrazi si cai ferate de mare viteza? De la nivel de declaratii pana la apucatul de lucru e cale lunga. Culoarele care se preteaza d.p.d.v. al traficului pentru autostrazi au fost trasate impreuna cu UE (coridoarele paneuropene) pentru care UE ne-ar da bani sa le construim pentru ca le foloseste si lor. Dar noi nu vrem sa luam acei bani pentru ca din banii UE nu se poate fura. Chinezilor li se vor oferi in consecinta rute alternative care la o analiza de fezabilitate nu se justifica economic si nu au garantia ca isi vor recupera banii. Or fi avand chinezii bani de investit dar nu ii arunca in vant. Ei vor sa fie siguri ca isi vor recupera investitia intr-un numar de ani rezonabil. Daca statul se pune garant si se obliga sa le plateasca investitia daca nu-si recupereaza banii, nu am facut nimic, de fapt le vom plati tot noi, e ca si cum le-am construi din banii nostri prin imprumut pe termen lung. Pe de alta parte daca vine o firma din UE sau SUA sa construiasca va angaja forta de munca autohtona, ca nu vine vesticul sa munceasca pe salariile din Romania. Pe cand chinezii oriunde au construit ceva si-au adus forta de munca din China sau extremul orient. Calea ferata Iasi-Bucuresti de mare viteza e o mare fantezie, nu este justificata din nici un punct de vedere economic. Un tren de mare viteza transporta calatori. Biletul unui asemenea transport este comparabil cu al avionului si la puterea de cumparare din Moldova si la nivelul traficului de persoane estimat nu se justifica povestea cu TGV chinezesc in Moldova. Oamenii saraci merg cu maxi-taxi, cei cu bani (putini, oameni de afaceri si politicieni) merg cu avionul. Nu se vor investi miliarde in constructia caii ferate pentru un tren cu un vagon pe zi. O autostrada in Moldova ar fi necesara pentru transportul de marfuri ceea ce ar aduce dupa sine investitii industriale in zona. Asta da, ar fi o varianta care ar aduce si prosperitate pe termen lung, nu numai pe durata constructiei, intregii regiuni si s-ar si amortiza economic. Politicienii nostri dau dovada de amatorism sau ne cred prosti cand deseneaza trasee cu carioca pe harta (Bucuresti-Alexandria), povestile cu investitiile chinezesti nu le cred, decat poate in energie. De energie va fi intotdeauna nevoie si la sistemul actual de interconectare cu tarile vecine putem exporta ce nu consumam in tara.

   Răspunde
    
 • ade
  Noiembrie 19, 2014 la ora 09:52

  Eu nu mi-am amintit de ce l-al urat pe Basescu di tot sufletul: a sacrificat o tara in 2009 pentru bunastarea lui si a gastii de la pdl pentru inca 5 ani de presedintie.

  Răspunde
   
 • Spectator
  Noiembrie 19, 2014 la ora 03:08

  Moise, cut tot respectul, dar emisiunea din aceasta seara pare un pic facuta pe genunchi. Ma asteptam la mai multa rigoare si o mai buna vizualizare in prezentarea datelor economice precum si o mai buna definire a concluziilor. Nu ai mentionat ca intrarea in NATO s-a facut in timpul mandatului presedintelui Basescu, iar acest lucru a fost crucial in mersul tarii spre vest.
  Oricum, felicitari pentru emisiune. Sunt sigur ca data viitoare va fi mult mai bine. Sanatate.

  Răspunde
   
  1. cola
   Noiembrie 19, 2014 la ora 07:01

   celebrarea intrarii in NATO a cazut imediat in mandatul lu Basescu care nu a facut nimic decat sa culeaga fructul din copacul nesadit de el si necrescut de el.

   Răspunde
    
   1. Bogdan
    Noiembrie 19, 2014 la ora 10:04

    Dar chiar ne trebuie NATO? Si asa suntem saraci lipiti :), nu mai bine cheltuim banii altfel!?

    Răspunde
     
    1. Mira
     Noiembrie 19, 2014 la ora 16:24

     Te-ai simtit mai bine sub „umbrela protectoare” a Pactului de la Varsovia, Bogdan? 🙂 Orice tara trebuie sa-si dezvolte nu doar economia, ci si sistemul educational, si pe cel social etc,dar si pe cel al apararii. Pacat ca noi am realizat cam tarziu acest lucru, dar, mai bine mai tarziu decat niciodata.

     Răspunde
      
  2. papillon
   Noiembrie 19, 2014 la ora 09:11

   Intrarea in NATO este munca lui CONSTATINESCU .

   Răspunde
    
  3. Adrian
   Noiembrie 19, 2014 la ora 09:23

   Basescu a inceput primul mandat la 20 Decembrie 2004.
   Intrarea in NATO a fost la 29 Martie 2004. Asa ca nici macar nu s-a intamplat in timpul mandatului Basescu. Singurul lui merit e ca nu ne-a scos de acolo sa o cotim spre est.
   @Spectator, e buna critica daca e constructiva. Dar pentru asta sa plecam totusi de la fapte reale.

   Răspunde
    
   1. AndreiM
    Noiembrie 19, 2014 la ora 11:00

    Ironia sortii, Basescu a tinut directia iar Constantinescu a cotit-o mai spre est…

    Răspunde
     
  4. George
   Noiembrie 19, 2014 la ora 11:35

   Domnul @Spectator : intrarea in NATO s-a facut in timpul lui Adrian Nastase / Iliescu ! De unde ati scos ca s-a facut in mandatul lui Basescu ????

   Răspunde
    
   1. Spectator
    Noiembrie 19, 2014 la ora 14:37

    Domnule Guran. Mea culpa…. Intrarea in NATO nu s-a facut in timpul lui Basescu.
    Practic aceasta perceptie mi-a fost indusa de faptul ca nici un alt presedinte nu a sustinut alinierea la principiiile NAtO mai mult decat domnul Basescu.
    Inca odata scuze pentru greseala majora pe care am facut-o mai sus

    Răspunde
     
 • Cazare Craiova
  Noiembrie 19, 2014 la ora 02:45

  O emisiune pe intelesul tuturor. Emisiunea dvs. este un GPS socio-politic. Un mare BRAVO!
  p.s. intotdeauna emisiunea o urmaresc inregistrata pe site-ul dvs.

  SUCCES SI SANATATE IN EXCES VA DORESC!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase