CALEA DUNĂRII, lansat oficial pe youtube şi deseară de la ora 22.00 la TVR1, într-o ediţie specială Biziday

Facem o ediţie specială în care vom vorbi despre dramele sociale ale ţării noastre cu regizorul Sabin Dorohoi şi cu Călin Goia de la Voltaj. Vom viziona integral filmul (e pe youtube deja şi îl puteţi şi distribui dacă vreţi), dar şi despre campania De la capăt a celor de la Voltaj.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la CALEA DUNĂRII, lansat oficial pe youtube şi deseară de la ora 22.00 la TVR1, într-o ediţie specială Biziday

 • S
  Martie 15, 2015 la ora 21:48

  Voltaj a spus ca isi doreste sa reuneasca parintii plecati cu copiii ramasi, in sensul sa plece copiii la parinti. Daca ar fi invers, sa vina romanii inapoi din alte tari, cred ca am primi mai multe voturi, macar de la rasistii pe care i-ar incanta ideea 🙂

  Răspunde
   
 • Cristi
  Noiembrie 15, 2014 la ora 17:53

  S-a ajuns in aceasta situatie datorita intrarii in Uniunea Europeana. De fapt, scopul UE este de a tine subjugate tarile sarace si de a exploata forta de munca. Este doar o iluzie ca vom ajunge si noi vreodata ca Germania sau Franta, iar Romania se va dezbina din ce in ce mai mult cu ajutorul UE.

  Răspunde
   
 • Alex
  Noiembrie 14, 2014 la ora 09:56

  Plin de esenta si de frumos (acele minunate locuri). Dar cu atat mai dureros mesajul ce cuprinde total realitatea…”La noi e urat si Dunarea e secata”.
  Felicitari autorilor!
  Multumim Profesore Moise, pentru educatia ce ne-o dai! Ai multi fani, printre care fiul si sotia mea

  Răspunde
   
 • dan
  Noiembrie 13, 2014 la ora 14:22

  Moise, cateva mici corectii….primul val de imigrade a fost in anii 90-93 in Canada, de ex din grupa mea de la Politehnica doar 2 au mai ramas in tara, atunci am plecat cam toti in Canada, valul de imigrare inspre US si mai ales Canada a fost intr-un ritm sustinut pana prin anii 2000-2004 cand au inceput sa se deschida portile Europei
  Poate ar fi interesant sa faci si o analiza a celor plecati afara si peste ocean/structura sociala in special…a pro pos de clasa de mijloc pierduta, multe din grozaviile petrecute la urne sunt generate si de cvasi inexistenta clasei de mijloc, o parte prin lehamite/frustrari multiple (absenteeism local) alta din motive obiective-plecati/stabiliti si rupti de mizeria mioritica.
  Te rog Moise, continua cu analiza sociologica pe care ai inceput-o si dedica macar o data pe luna o emisiune imigratiei clasei de mijloc ancorata in realitatile economice ale tarilor unde s-au stabilit…ar fi benefic si pentru a intelege proportiile dezastrului economic care sta sa vina.
  In cazul meu particular sunt plecat de mai bine de doua decenii, copii sunt deja rupti de societatea romaneasca si absolut deloc interesati de ce se intampla in tara, undeva in sufletul meu mi-as dori ca dupa ce isi iau zborul copii noi sa ne intoarcem la pensie in tara…dar din pacate e wishful thinking, sistemul medical nu ne va lasa sa ne re-relocam inapoi in tara oricat de mult ne-am dori. Prin drama asta trec toti cei stabiliti in afara…traiesc intre doua lumi, greu de deslusit….sunt multe de spus dar ma opresc aici

  Răspunde
   
 • Miriam
  Noiembrie 12, 2014 la ora 22:56

  Realitatea este dramatica. Pe termen scurt și lung. Problemele reale ale societății noastre sunt ignorate de clasa politica. Nu facem parte din lumea lor. Așa ca problemele noastre nu exista. Imi imaginez ca in locul celor doi invitati ai tai, Moise, din seara aceasta, ar fi fost cei doi prezidentiabili. S-ar fi avantat in ridicol, amandoi, evitand insa profunzimea, pentru ca nimeni nu are nici un plan real. Ramane cum am stabilit: suntem noi si ei. Noi cu dramele noastre, ei cu interesele personale, gata sa isi schimbe oricand culorile politice, and interesul o dicteaza.

  Răspunde
   
 • Anca
  Noiembrie 12, 2014 la ora 22:44

  Emotionant. Trist! Scurt-metrajul este extraordinar realizat, felicitari celui care l-a facut si baietelului. Transmit exact drama romanului care vrea, dar nu mai poate.
  Bravos Biziday pentru calitate!

  Răspunde
   
 • gabriela cojocaru
  Noiembrie 12, 2014 la ora 22:14

  sunt profesor in Iasi ,in clasa unde sunt diriginta ,din 31 de copii ,7 au un parinte plecat si 5 au ambii parinti plecati ,unii de la varsta de trei ani stau la bunici .In scoala noastra sunt 214 copii cu parinti plecati ,divortati ,lasati cu bone ,nici macar cu bunicii.In fiecare luna semnalam autoritatilor dar in zadar.In seria care a absolvit clasa a 8 in vara aceasta am avut trei copii crescuti doar de mine ,parintii neinteresandu-se niciodata de situatia lor scolara!

  Răspunde
   
 • Daniel
  Noiembrie 12, 2014 la ora 15:32

  Astea sunt adevaratele drame din spatele unor promisiuni de campanie.
  Vorba (promisiunea) se spune si se uita, odata ce s-au castigat alegerile. Cu faptele o ducem prost, iar asta ne costa viitorul nostru.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase