Riposta Guzganului

blog

de Moise Guran

Astă vară, când băteam ţara în căutarea unor oameni şi a unor poveşti interesante pe care să le dau la televizor, un agricultor din Călăraşi mi-a povestit că e invazie de şoareci. Distrug tot dom’le, uitaţi-vă câte găuri sunt în câmp. Se urcă pe paiul de grâu până la spic, iar eu muncesc, cheltuiesc bani pentru lucrări, iar când îl balotează combina, spicul e gol. Nu mai are boabe în el.

Invazia de şoareci e semn de sărăcie, spun ţăranii bătrâni şi ei ştiu ce spun.

Acum, să vă aduc puţin într-o zonă mai cultă… În capodopera „Cel mai iubit dintre pământeni”, Marin Preda recreează – printr-unul dintre personajele lui, lucrător la deratizare – scena încolţirii unui şobolan mare şi gras. Şobolanul este o fiinţă extrem de inteligentă, capabilă să înveţe şi să se adapteze, o fiinţă care se camuflează în întuneric atunci când simte pericolul, fuge atunci când e pus în lumină, dar sare la om când finalmente este încolţit. Scena respectivă te face să înţelegi cât de periculos poate fi un astfel de specimen

De ce vă spun toate astea despre şoareci şi şobolani? Pur şi simplu aceste două scene mi-au venit în minte, aflând faptul că domnul Viorel Hrebenciuc, interceptat şi documentat în uriaşul scandal al Codrului Furat, n-a mai stat în întuneric nemişcat, n-a mai fugit să scape, căci şi-a dat seama că e prea târziu pentru asta, ci a sărit la procurori, fix ca guzganul din romanul lui Preda.

Domnul Hrebenciuc i-a propus domnului Dan Şova sprijinul pentru a deveni preşedintele PSD, după ce o pleca Ponta la Cotroceni, cu condiţia iniţierii unei amnistii penale. (Între noi fie vorba, Şova tot speră să devină şeful PSD, bănuiesc eu, cu binecuvântarea lui Victor Ponta, al cărui apropiat a rămas.)

E greu de crezut că, la două zile după ce fusese audiat la DNA Braşov, Hrebenciuc voia o amnistie pentru alte fapte decât cele pentru care este el însuşi cercetat. Şi, ţineţi cont că aceste lucruri se petrec acum, în campanie electorală, când, de bine de rău, aceşti guzgani mai au, cât de cât, o jenă. Care, probabil, va dispărea complet după alegeri.

Acţiunea lui Hrebenciuc arată până unde pot merge. Mai ales că povestea cu Marţea Neagră şi amnistia penală a rămas în aer. Deja o duzină de guzgani prinşi şi pitulaţi în colivia DNA, o aşteaptă.

Vă spun sincer că, dacă îmi pasă de ceva după aceste alegeri, îmi pasă ca DNA-ul să lucreze la fel de eficient, indiferent cine va ieşi preşedinte. Dacă dăm legi care fac inutilă munca DNA-ului, atunci ar trebui să ştim de ce murim de foame în România

E invazie de şoareci, oameni buni, şi asta aduce sărăcie!

P.S. Deşi am pus o minicameră lângă o gaură de şoarece, astă vară n-am reuşit să-l filmăm. N-a picat pe tehnică 🙂 Sau poate şoarecele nostru a avut o „cârtiţă” care l-a informat că e urmărit. DNA-ul spune că avea el însuşi o cârtiţă care îl informa pe Hrebenciuc. Mai multe surse indică faptul că, de fapt, cârtiţa era a unui fost şef de serviciu special (SPP). Cum interceptările astea le face SRI, scandalul mai ridică un colţ din cortina dincolo de care se caftesc, acum, serviciile secrete din România.

Încep să cred că, de fapt, controlul lor reprezintă una dintre mizele importante ale bătăliei electorale din această toamnă.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

34 răspunsuri la Riposta Guzganului

 • claudiu
  Octombrie 23, 2014 la ora 20:56

  In sfarsit cad papusari…

  În săptămâna în care Putin a descins la Belgrad și a invitat ”frații sârbi” să i se alăture într-o nouă bătălie, Statele Unite au luat o măsură fără precedent împotriva unei țări membre NATO și UE. Au pus pe lista neagră zece personalităţi ungare suspectate de corupție, mulți oameni de încredere ai premierului Orban, cărora le-a interzis intrarea în SUA.

  Tot săptămâna trecută, DNA a cerut arestarea lui Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai longevivi lideri ai PSD, vicepreședinte al Camerei Deputaților, considerat a fi o adevărată eminență cenușie a marilor jocuri de culise din politca românească dar și protectorul a numeroși oameni de afaceri dependenți de afacerile cu statul.

  Luni, DNA l-a făcut mat. Conversațiile lui Hrebenciuc cu Dumitru Iliescu, fostul șef al SPP din mandatele lui Ion Iliescu și cu Dan Șova, interceptate de SRI, reprezintă nu doar probe solide în cel de-al treilea dosar în care este urmărit penal, ci mult mai mult.

  Dialogurile, de un tragi-comic involuntar, prin care încearcă să afle dacă este urmărit și cele în care încearcă să își asigure imunitatea, prin modificarea legilor pe care le-a încălcat, reprezintă a doua confirmare certă că lupta anticorupție a ajuns în România la marii păpușari politici și economici și disperarea în fața tăvălăgului ce a năvălit peste ei. Prima a venit, tot săptămâna trecută, o dată cu implicarea oficială în dosarele Microsoft – EADS a unor oameni precum Dumitru Nicolae ”Niro” sau Dorin Cocoș.

  Există vreo legătură între ofensiva fățișă a lui Putin în Europa de Est, reacția SUA la alianța dintre Moscova și Budapesta și loviturile pe care le încasează în plin Hrebenciuc și tot soiul de integratori politici și economici specializați în cumpărarea en-gros de politicieni, funcționari de stat și jurnaliști? Da. Nu este o coincidență. Evenimentele sunt legate indirect, pentru că se subordonează noii paradigme care operează în această zonă a lumii.

  După cum repet cu obstinație de la invazia Rusiei în Crimeei încoace, războiul a început. Și chiar dacă omuleții verzi, de tipul celor parașutați de Rusia în Ucraina, nu și-au făcut și poate nici nu își vor face vreodată apariția, celălalt cap de pod este de mult prezent aici și își face cu hărncie treaba.

  Sunt cei ce sabotează, de 25 de ani, România din interior, îmbinând plăcutul cu utilul: se îmbogățesc, distrugând în același timp statul, societatea, comunitățile, fibra socială și morală a națiunii. Dacă ei reușesc să își ducă misiunea la îndeplinire, România va fi înfrântă fără să fie nevoie ca vreun omuleț verde să treacă granița.

  Printre ei sunt oameni, relativ puțini, care acționează deliberat pentru a zădărnici îmbrățișarea deplină a modelului democratic occidental. Ei sunt însă doar nodurile unei rețele care cuprinde mii de oameni care habar nu au de legăturile cu Rusia ale unora dintre personajele căzute azi în plasa SRI și a DNA, dar care li s-au alăturat din dorința de a se îmbogăți rapid, sau a urca cât mai sus în ierarhia politică. Momelile vechi de când lumea pe care le întinde un imperiu ce știe că nu mai are nimic de oferit la schimb decât bani pentru a exploata slăbiciuniile unor oameni incompetenți și fără caracter.

  La ce asistăm azi, prin anchetarea unor afaceri precum Microsoft, EADS, a retrocedărilor ilegale și câte altele vor mai urma, nu reprezintă altceva decât destructurarea acestei rețele de politicieni și oameni de afaceri, cu jurnaliști în coadă, pe post de trofee și ariergardă propandistică, care au săpat galerii atât de adânci în interiorul statului și au otrăvit în asemenea măsură mecanismele economice, încât au fost la un pas de a face din România o țară predată. O țară pentru a cărei cucerire, Rusia nu ar fi trebuit să tragă nici un foc.

  Pentru câteva miliarde de euro, o sumă infimă raportată la resursele acestui stat mafiot, Kremlinul ar fi primit pe loc cheile țării de la cei ce până nu demult au avut în mână absolut toate numirile în funcțiile importante în stat și implicit și dreptul de veto asupra întregului flux economic. Doar o condiție mai trebuia îndeplinită pentru ca destinul nostru să fie din nou împins într-o fundătură pentru cine știe câtă vreme: Rusia trebuia să își dorească asta.

  Norocul nostru a fost că în acea clipă Rusia încă nu se decisese să reînceapă confruntarea cu Statele Unite. Putin încă mai contempla o cale de a-și atinge obiectivele mimând cooperarea și de aceea și-a ținut sub control și planurile privind România. Din fericire, în momentul în care a hotărât că nu mai are nimic de câștigat purtând masca de om rezonabil, câteva instituții din România apucaseră să se întărească suficient pentru a zădărnici ofensiva. Am avut, din nou, noroc cu carul.

  Nu a lipsit însă mult, însă, pentru ca pofta Rusiei de a redeveni imperiu să ne găsească cu porțile deschise și cu o adunătură de trădători întânzându-i lui Putin covorul roșu. Asta s-a întâmplat, de fapt, în vara lui 2012. Asta s-a jucat atunci: independența României. De asta au turbat de furie propagandiștii Kremlinului când puciul s-a oprit la porțile Curții Constituționale și a altor câteva instituții loiale țării. De asta au dat vina pe Voiculescu, reproșându-i că e jucător de table, nu de șah.

  L-au scos pe el țap ispășitor, când de fapt eșecul a fost al lor. Au întârziat atacul. Dacă ar fi dat buzna peste noi când SRI era condus de Vântu și Timofte, SIE de Voiculescu și Rotaru, PNA de Amărie, ANI nu exista, Curtea Constituțională era plină de buruieni, iar la Cotroceni trona Iliescu, flancat de Hrebenciuc și Mitică Iliescu, azi am fi văzut la Antena 3 spectacole omagiale organizate pe stadion pentru Putin, nu pentru Ponta și documentare despre americanii care vor să ne înfieze copiii pentru a-i abuza sexual (temă recurentă în media rusească), nu despre rușii care au pus ochii pe minele din Caraș Severin (și astea apărute intempestiv, după ce devenise clar că Voiculescu va pierde lupta cu justiția).

  Din 2012 încoace, dar în special de anul trecut, de când până și americanii au înțeles că avertismentele serviciilor noastre de informații privind iminenta ofensivă rusească nu sunt semne de paranoia, se lucrează la contraofensiva la care asistăm acum. O bună bucată de vreme, totul s-a redus la blocarea acțiunilor rețelei care face jocul Rusiei.

  Au fost blocate multe numiri dubioase în fruntea unor ministere și agenții, au fost mutați discret în poziții minore numeroși politruci fără minte care colaborau în orb la jocurile împotriva interesului național (în politica energetică, în mod special) și au început să fie condamnați executanții. La început, cei de rang mic, urmați de unii din ce în ce mai importanți.

  Ce vedem azi este începutul fazei decisive, când sunt eliminate nodurile de rețea. Cei ce au avut în mână, ani buni, sume importante de bani și pârghii de influențare a numirilor politice. Este suficient să ne uităm la valoarea terenurilor pentru care se bătea Hrebenciuc să fie retrocedate, o jumătate de miliard de euro, la zecile de nume de demnitari și funcționari publici pe care acesta le-a invocat în numai 30 de minute de conversații, la faptul că purtătorul de cuvânt al celui mai important partid îi vorbea ca un portar stăpânului, pentru a înțelege nivelul la care a ajuns contraofensiva instituțiilor statului.

  Și este deajuns să ne gândim la miza operațiunii pe care o orchestra Hrebenciuc – oprirea luptei anticorupție, practic, prin modificarea unei legi esențiale, care a dus, printre altele, la condamnarea lui Adrian Năstase – pentru a înțelege ce s-ar fi întâmplat dacă SRI și DNA nu ar fi intervenit decisiv pentru scoaterea sa din joc.

  Până aici, semne bune. Două întrebări încă își așteaptă răspunsul, iar aici justiția nu poate interveni. Prima – cum se va tranșa bătălia în interiorul PSD, înainte și după alegerile prezidențiale.

  Este evident că încolțirea lui Hrebenciuc va declanșa tensiuni majore în partid. Încercarea lui Ponta de a se detașa de acțiunea procurorilor, spunând că ”nu o să ne spună DNA pe cine punem președinte…”, nu va păcăli pe nimeni. Nici un pesedist nu se mai lăsă păcălit de vorbe. Toți știu precis că lui Ponta îi convine de minune că SRI și DNA îi curăță partidul, scăpându-l de adversari. Din acest motiv, există un risc major ca partidul să-l lase din brațe exact când are mai multă nevoie de el: în cursa prezidențială. Deși o astfel de acțiune ar fi sinucigașă pentru PSD, nu ar fi prima oară când acest partid alege să își compromită viitorul de dragul unei răfuieli la sânge.

  Indiferent cine va câștiga însă președinția, este vital ca PSD să nu supraviețuiască momentului plecării de la Cotroceni a lui Traian Băsescu în forma și esența sa actuală. Adică, să nu rămână un bastion anti-național, aflat permanent la pândă pentru a da o lovitură mortală statului de drept, pentru a-și subordona din nou justiția și serviciile de informații. Pentru asta, este necesară reformarea din temelii a celui mai retrograd partid și orientarea în mod real spre Vest a celui mai puternic nucleu de influență bolșevică, pro-moscovită, din societate.

  A doua întrebare este cine va veni pe locurile lăsate libere în urma marii operațiuni de epurare la care asistăm acum. De cine va concepe și pune în practică răspunsul va depinde dacă România va face pasul înainte decisiv și mult așteptat.

  Răspunde
   
 • Gheorghe Tiberiu Buda
  Octombrie 22, 2014 la ora 22:01

  Nu_i mai satura Domnul!Au furat ,Au mintit Au inselat Au distrus.Doamne daca existi pedepsestei pe acesti!Nu merita IERTARE!RIDICAT_E natie!Un sfer de secol de dirugere si furt AJUNGE!!!!

  Răspunde
   
 • camione
  Octombrie 22, 2014 la ora 09:30

  DNA e din ce in ce mai performant(ca Simona Halep), insa lumea s-a cam aranjat cu sobolanii, e ca-n Mexic, distrugi un cartel al drogurilor, apare imediat altul la loc.
  inteleg pe cei scarbiti de politica, sau doar mistocari, insa nu pot sa cred ca le indiferent cine e la butoane in caz ca vine ebola, vreun cutremur sau orice alta catastrofa, un papagal (si guvernul sau gonflabil) sau un om serios, bun organizator, echilibrat si capabil sa aduca imediat ajutoare din Vest (mai ales din zona Viena, Berlin, Bruxelles)?
  – apropos de indiferenta, pe spanioli nu prea i-a interesat ca mureau africanii pe capete in vestul Africii, s-au batut insa cu politia, s-au orgnizat si colectat masiv doar sa salveze de la eutanasiere un caine purtator de ebola

  Răspunde
   
 • un turist
  Octombrie 21, 2014 la ora 14:07

  Pacat ca am chelie de nu s-ar ridica parul pina la cer. Cum spunem**din lumea civilizata**oare poate concepe cineva cum poate sa se faca asemenea magarii in Romania. Cu asemenea conducere de unde o crestere economica,confiscatul averilor ar aduce niste finante la fondul de stat.
  Ceea ce priveste reclama Postei Romane oare nu se poate compara cu cel putin jignire etc.ce este totusi o incalcare a legii.Poate ajunge si un geniu presedinte dar nu poate stirpi toate slabaciunile ce il inconjoara.Da Moise din acesti tineri curajosi trebuie selectati.
  Daca politicienii nostri Germani reduc cresterea economica cu jumatate atunci ce sa asteptam de la Romania cu asemenea capete luminate???? Numai pe linga spus se vede deja, boicotul Rusiei aduce probleme.Bumerangul incepe sa se intoarca!!!

  Răspunde
   
 • Cris
  Octombrie 21, 2014 la ora 13:50

  Tembelul de Ioan Rus, just said:

  „Investitiile infrastructura sunt o necesitate imediata. Romania are nevoie sa construiasca imediat 700-800 km de autostrada, 2000 si ceva de kilometri de drum expres, 3000 de kilometri de drum regional, dar si variante ocolitoare la resedintele de judet”, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud Est, organizat de The Economist, la care revista Capital este partener media.”

  Ia te uite, bai nene, cum o schimba astia, ca la Ploiesti, de la o zi la alta, in problema constructiei de autostrazi.

  Ioan Rus este un personaj sinistru, cam la fel de mincinos ca si liderul spiritual al gruparii, din care face parte – Victor Ponta.

  Răspunde
   
  1. un turist
   Octombrie 21, 2014 la ora 14:14

   Cris::Vise,vise,vise,vise,vise………………………………………….

   Răspunde
    
 • Goga
  Octombrie 21, 2014 la ora 10:21

  Domnule,Moise Guran cata dreptate aveti; ne mananca sobolanii de 24ani.Cred ca singurul deratizator social ar putea fi Monarhia.Ei ii datoram existenta noastra.

  Răspunde
   
  1. Ctrl-V
   Octombrie 21, 2014 la ora 11:22

   Poate vreti sa mergeti la incoronarea lui Victor Ponta … daca se inteapa la deget, sigur declara o comisie ca a curs albastru …

   Răspunde
    
 • Mediere penal
  Octombrie 21, 2014 la ora 09:59

  Asemenea speciemene ar fi trebuit excluse de societate intr-o societate democratica ideala. La noi specimenul daca mai candideaza maine va fi iarasi votat dintr-o mentalitate de iobagi ce ii face pe romani sa ii admire pe coruptii bogati. Noroc ca pe lumea asta mai exista si justitie !

  Răspunde
   
 • Filotin
  Octombrie 21, 2014 la ora 09:30

  ,,Încep să cred că, de fapt, controlul lor reprezintă una dintre mizele importante ale bătăliei electorale din această toamnă,,
  Pai daca pina acum ,sau chiar acum, in mintea ta a fost altceva, atunci cel putin de naivitate te pot acuza draga Moise.
  Acum sincer, faci doar pe naivul?
  Rau este ca nu vrei sa duci lucrurile mai departe, sa-ti asumi niste riscuri si sa faci parte dintr-o tabara politica in care crezi, astfel incit cei care te apreciaza sa aibe un motiv poate chiar pentru a merge la vot.
  Cu ce o fi mai bun un geniu neinteles?

  Răspunde
   
  1. Luci
   Octombrie 21, 2014 la ora 16:00

   Mai important decat pe cine sustine este pe cine nu sustine. Asta ar trebui sa iti fie primul reper si cel mai important. Nu sustine PSD-ul si pe Ponta. Daca ai fi in pozitia lui, ai spune pe cine sustii? Eu nu. Tu iti permiti luxul de a spune pe cine vrei ca presedinte, el mai putin decat tine, dar asta nu inseamna ca omul nu lasa unele indicii. Nu poti sa dai mura-n gura tot timpul si pe orice subiect. Cu bine

   Răspunde
    
 • anca
  Octombrie 21, 2014 la ora 07:17

  JOS GUVERNUL,JOS PARLAMENTUL ,
  JOS SENATUL si eliminati toti cei care au activat in oricare din partide.
  Nu mai avem incredere in niciun activist de partid.DE ce DNA le mai permite astora cu dosar,anchetati sa mai ramana in functii?Cu un nr.asa de mare de analfabeti in tara,ma ingrozesc ce-o sa fie la alegeri si plus masina de copy-paste a mortilor lui dragnea.Anulati buletinul de vot si scrieti pe el”M E R I T O C R A T I A „.Este singura posibilitate de a scapa de GUZGANII din govern si SOARECII din jurul lor.

  Răspunde
   
 • Sclavul nefericit
  Octombrie 21, 2014 la ora 02:10

  Nici un politician vechi nu mai trebuie lasat sa iasa. Toti sunt niste javre de facut ingrasamant pentru agricultura. GHILOTINA! Si nu e inca suficient! Tot ce contine aceeasi genetica in proportie de 30% sa fie starpit! Doar asa scapam de rozatoare! NO MERCI! Si pentru asta trebuie sa nu mergem la vort, trebuie sa iesim in fiecare oras is sa scoatem afara toti primarii si prefectii , politicienii , etc( cu exceptia celor care au mai incercat sa faca ceva). Dupa ce am pus ingrasamant putem sa ne apucam de treaba….

  Răspunde
   
 • ion cojocaru.
  Octombrie 20, 2014 la ora 23:46

  Hoția în România nu va dispare nici peste 5 secole de acum încolo.este bine înrădăcinată.îmi pare rău ptr.țara pe care o iubesc,dar cu părere de rău,se întoarce P.c.r.in România.sîntem încă blestemați.unde,este legea 18?l-ai prins cu mîța-n sac?prima confiști toată averea de la al treilea grad de rudenie pînâ la tine,ș după aia îl judeci.așa își recuperă statul pierderile,și se adună bani,la buget.dar in România dacă nu ești hoț ești prost.Referitor la Șova,ăsta este cel mai prost și mai lăudător om politic pe care îl știu de vreo 40 de ani încoace.ăsta credea chiar credea că România,e la picioarele lui.Unde sînt,operele mărețe,care le promitea unei țări întregi cînd se afla în prejma ziariștilor sau in spatele sticlei de la tv.Ardăl,Focu.

  Răspunde
   
 • dan
  Octombrie 20, 2014 la ora 22:49

  Vestitul „effect de sobolan”, probabil ca Base stie, se zice cand sta sa se scufunde barca shobolanii ies disperati pe punte. Oare sa se adevereasca premonitia shobolanului rozaliu? Mai avem de asteptat vreo luna si ceva. Ce ma sperie este ca soboalnul este una din cele mai rezistente animale in cazul unui mediu puternic radioactive…de ex in cazul unei explozii nucleare.

  Răspunde
   
 • politicstand
  Octombrie 20, 2014 la ora 22:48

  Poate că totuși, guzganul rozaliu nu e la fel de inteligent ca șobolanii. Să nu uităm însă că un cuib, o comunitate de șobolani are o tactică atunci când este amenințat: îi trimit primii pe bătrâni și neputincioși. Ei sunt sacrificații, apoi ies guzganii tineri care luptă iar femelele și puii rămân ultimii. Poate că PSD-ul a adoptat tehnica șobolanilor, îi sacrifică pe cei mai bătrâni ca să scape cei tineri.

  Răspunde
   
 • Kristina
  Octombrie 20, 2014 la ora 21:55

  Concluzia:DNA_ul e pus pe fapte mari.
  Dar eu tot nu votez nici cu…,nici cu…
  uite asa,pur si simplu.

  Răspunde
   
  1. PUIU DE CHIABUR
   Octombrie 20, 2014 la ora 23:28

   Pur si simplu ….ne pierdem vremea cand regele e langa noi.

   Răspunde
    
   1. Kristina
    Octombrie 21, 2014 la ora 18:06

    Sunt multi,prea multi tzigani in Romania domnule,
    si din fericire pt.ei exista un rege.
    Apar mai pe la toate televiziuni zilnic ,in largul lor!
    Noi ceilalti,ne pierdem
    De fapt ne_am pierdut de mai demult.

    Răspunde
     
 • ioana cojocaru
  Octombrie 20, 2014 la ora 21:48

  Frumos , intelligent si la obiect articolul . Problema este ca de multi prea multi ani sitatia sta cum spunea Tanase : „Se urzesc pe-ascuns vendete,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Tara-i plină de vedete,
  Si cu asta ce-am făcut?

  Pleacă-ai nostri, vin ai nostri!
  E sloganul cunoscut;
  Iarăsi am votat ca prostii,
  Si cu asta ce-am făcut?”
  Dar cu toate ca stiu ca asa este de ani de zile , merg sa votez sperand ca totusi ceva se va schimba in bine .Inca sper ….

  Răspunde
   
  1. Aurel
   Octombrie 21, 2014 la ora 00:01

   Un singur om si acela cu dosare penale nu poate face dreptate , eventual poate instala o autocratie ! Alternanta la putere va genera legi mai bune si aplicarea lor , e singura solutie. Negarea , negatiei duce la progresul democratic !

   Răspunde
    
 • PUIU DE CHIABUR
  Octombrie 20, 2014 la ora 21:42

  Personajul din poza este unitatea de masura a operei ,„cu voia dv, ultimul pe lista ” lui ION ILIESCU .

  Răspunde
   
 • Sorin
  Octombrie 20, 2014 la ora 21:18

  MOARTE HOTILOR DE TARA!

  Răspunde
   
 • Inspirescu
  Octombrie 20, 2014 la ora 20:59

  Tot vorbim de reforma in Justitie. Dom’ne, de ani de zile se scurg spre media „pe surse” tot felul de stenograme, inregistrari ambientale, para-normale sau cosmice…nu au capturat inca nici un omuletz verde.

  Serios, cine raspunde pentru scurgeri? Sigur nici doamna Nuland nu a scapat de un microfon indiscret, dar vorbim de pretinsa Justitie independenta. La ce ii foloseste Justitiei sa se scurga dovezi din dosare? Si unde e reforma cu aere de independenta, cind apare ca fiind implicata politic?

  Deci, cine sunt fantomele care scurg informatii? S-au dat bani pe ele? Sunt serviciile sau oameni din servicii implicati in aparatul de Justitie si care sunt la originea unor astfel de scurgeri? Pe astia nu-i intregistreaza si pedepseste nimeni?

  Răspunde
   
 • andu
  Octombrie 20, 2014 la ora 20:49

  Si cand te gandesti ca vom ramane tot cu comentariile astea si cu frustrari de la o zi la alta tot mai mari…caci dupa alegeri se va infaptui ceea ce ne sperie azi … trist

  Răspunde
   
 • PUIU DE CHIABUR
  Octombrie 20, 2014 la ora 20:38

  Cu voia dvs. as face o completare .In afara de saracie sobolanii aduc si boli . Multe boli.Printre ele ciuma neagra si mai nou cea ”roșie”.Un om bolnav poate muri inainte de a incerca sa lupte pentru a scapa de saracie .La fel republi-caco-munista ,adusa de ”șobolanii” ruși, a infestat o națiune cu ”imunitatea” scazuta din cauza razboiului.
  Intr-adevar acest ”vaccin” DNA poate fi inceputul insanatosirii si pentru asta ,impreuna cu echipa de langa dvs. si cu echipa care va susține din toata tara ,sa facem o ” furtuna a creierelor” pentru a gasi solutii la marirea eficientei lui.

  Răspunde
   
 • alina
  Octombrie 20, 2014 la ora 18:13

  Eu as semnala doua lucruri: 1/ pe vremea cand CTP scria articolul sau si il diagnostica pe Hrebenciuc ca fiind guzganul rozaliu in bestiarul dambovitean, presa scrisa insemna ceva mai mult decat ce este astazi – editorialele din adevarul erau asteptate de multi cititori; 2/ de fiecare data cand apar in prim-plan acesti ex(?)-securisti care ne conduc si care isi bat joc de Tara, ma duc si recitesc cateva pagini din „Recviem pentru nebuni si bestii” a lui Augustin Buzura – pe mine acest roman m-a ajutat sa inteleg in ce Romanie traiesc si ce loc ocupa Romania in lume din cauza „pigmeilor”, a diletnatilor in ale politicii, a hotilor si a impostorilor…

  Răspunde
   
 • Daas
  Octombrie 20, 2014 la ora 17:57

  Dan Şova: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

  Viorel Hrebenciuc: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

  Dan Şova: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.

  Răspunde
   
 • Eroul Bula
  Octombrie 20, 2014 la ora 17:33

  Stiu si eu ce sa zic? Noi, cand eram in armata, la munci, ii altoiam cu lopata, apoi le legam o sfoara de gat, ca un lat, si-i faceam astronauti: adica-i invarteam in aer pana se lungeau la vreo 30cm.
  Faceam bine? Faceam rau? O fi cruzime? O fi nevoie?

  Răspunde
   
 • Cezar
  Octombrie 20, 2014 la ora 16:52

  Ce sa spun….Sova e un sarpe periculos, o vipera care sacrifica orice numai sa ajunga acolo unde vrea. Un om pervers si hain. A se vedea din incercarile disperate de a sacrifica autostrada Pitesti – Sibiu cu orice risc. Sper sa-l vad la puscarie la fel ca pe Nastase, dar acolo sa ramana. In rest, Hrebenciuc&CO reprezinta cancerul endemic care a adus tara in metastaza. Ei trebuiesc inlaturati indiferent de consecinte, altfel nu mai avem scapare din ecuatioa asta. Vom ramane la nesfarsit la stadiul de ‘Tara lui Iliescu!’

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase