De ce câştigă doar traderii?

Înregistrarea integrală a emisiunii, AICI

stiri verificate
Categoria: Diverse
Etichete: , , ,

Comentarii prin facebook

7 răspunsuri la De ce câştigă doar traderii?

 • victor
  Iunie 10, 2014 la ora 21:39

  Nu crezi ca esti populist? piatza e piatza si cine poate sa profite profita, ce vrei sa faca statul? sa impuna preturi minime? daca sunt asa mari marjele de ce nu se umple de traderi? dc isi fac toti productie si nu trading?

  mereu se gasesc unii sa arunce vina cand e altul mai destept

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Iunie 11, 2014 la ora 00:25

   Subiectul a mai fost discutat anul trecut pe vremea asta. Taranii nu dispun de ajutor in vederea utilizarii unor spatii de depozitare adecvate. De fapt nu prea au nici un fel de silozuri, iar inchirierea spatiilor de depozitare presupune costuri ridicate si acordarea preferentiala de cerificate de depozit, prin urmare, discriminare si concurenta neloiala. Din aceasta cauza taranii sunt dispusi sa vanda graul cu pretul care li se ofera. Asocierea fermierilor in vederea achizitionarii/construirii de silozuri proprii nu este inca indeajuns sprijinita.

   Răspunde
    
   1. Victor
    Iunie 11, 2014 la ora 12:47

    Asta nu e neloial, asta e viata/business

    Toti ne dorim multe asta nu inseamna ca trebuie sa ne si pice din cer.

    Este evident ca daca faci agricultura de capul tau in loc sa te asociezi sau sa lucrezi pentru unul mare nu ai o pozitie de forta in piatza.

    Fiecare isi asuma…sa termine cu prostiile

    Răspunde
     
    1. Constantin
     Iunie 11, 2014 la ora 23:14

     Concurenta neloiala se manifesta din partea celor care sunt totodata producatori, depozitari si dispun si de certificatele de depozit. Carevasazica, este discutabil, inaintea spiritului cooperatist, modul inechitabil de alocare a ceferticatelor, adica, este vorba despre o chestiune de sistem. Cei care sunt simpli producatori au de suferit oricum, dar daca s-ar asocia probabil ca s-ar putea reduce discriminarea la adresa lor.

     Răspunde
      
 • TiberiuC
  Iunie 10, 2014 la ora 18:14

  Ca oriunde si in orice domeniu, castiga cei care au bani, iar in agricultura, traderii vin cu bani. Iar, de obicei, ca sa ai bani multi in Romania, ori vi cu capital strain, ori ai facut bani prin „smenuri & smecherii” (gen, cifra de afaceri s-a triplat in ultimii 3 ani, dar eu sunt pe zero sau pierderi in fata fiscului, „smecherie” care nu este folosita doar de traderii agricoli, ci de toata lumea in Romania… „trebuie sa fi prost sa platesti ceva statului”, asta e mentalitatea „omului de afaceri”).
  Aaa da, am uitat, ori mai esti Basescu si reusesti sa scoti un credit agricol (ma rog, el nu e trader), in locul lui Basescu, daca eram mai destept(ca tot am pile), faceam un proiect agricol „beton” si accesam fonduri europene ca doar aveam cofinantarea asigurata de la CEC, la 1 mil E cofinantare, primeam vreo 4mil de la UE ^^

  Răspunde
   
 • Zagura
  Iunie 10, 2014 la ora 16:35

  D-le Guran: Ce e ăla „trader” ? Negustor, cumva? Și atunci de ce nu vă exprimați pe românește?
  PS. Negustorii, în nicio epocă, în niciun loc, n-au fost cei mai iubiți dintre concetățeni, unul din motive – după părerea mea – fiind delimitarea incertă față de speculanți. Traderii însă…

  Răspunde
   
 • augustin
  Iunie 10, 2014 la ora 08:40

  una din marele probleme ale producatorului de cereale este lipsa capacitatii financiare de a realiza investitii in silozuri.de ce aceasta lipsa financiara?raspuns
  resursele finaciare pentru investitii apar ca urmare a profitului realizat de producator.ce este ala profit?este chestia aia (pe care o urasc toti socialisti,cum ca vezi doamne saracul popor este exploatat domne si trebe sa intervenim noi ,statul in speta,prin taxaree sa dam domne si la ala sarac )care apare ca diferenta intre cheltuielile efectuate cu ocazia productiei si veniturele realizate prin vanzarea productiei.fie crestem veniturile generate de vanzarea productiei (mai greu de realizat cand nu prea ai forta de negociere )si ar mai fi reducererea cheltuielilor ocanzionate de productie.si o cheluiaiala masiva sunt taxele enorme cu care se confrunta agricultura romaneasca,ma refer la taxarea directa si indirecta.si pana cand statul roman nu scadem masiv taxarea in agricultura ,si nu ma gandesc la un infim 5% la cas sa spune ,nu o sa avem agricultura profitabila pt agricultor.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase