BIZIDAY: Joi, 24 aprilie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

18 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 24 aprilie 2014

 • tree4me
  Aprilie 30, 2014 la ora 09:17

  „este bine sa ascultam ce inseamna razboiul, poate invatam sa apreciem pacea pe care o avem” – bine spus,
  „o frumoasa marturie despre cum Dumnezeu ne poarta de grija chiar si in razboi” – unii spun: credinta este in noi.
  „E plina lumea de tampiti ce cred in „cai verzi pe pereti” – un comentariu de pe youtube pe care dupa ce am ascultat tot audio de vreo 3 ori, cu intreruperi si reluari, as spune mai degraba: credinta este folosita contra noastra. Suna mai elegant pentru propaganda aceasta, pentru ca acesta este un exemplu.
  Doamna, care astazi are 71 de ani, s-a nascut in 1943, deci cind s-a terminat razboiul (cel putin al dinsei) avea DOI ani. Fireste ca nu stie pe unde a fost (nici nume de localitati, a stie ca a fost in Cehoslovacia si Germania), nu a facut diferenta intre soldati (cine in cine a tras), ma mir ca tine minte ca a stat 22 de zile intr-o ferma intr-o pivnita cu cartofi. Probabil ca nici tatal dinsei nu i-a explicat prea multe, si bine a facut. Se pare ca afost un bisericos, dar parca legionarii din Romania nu au fost?
  Lituania de astazi se gaseste pe un teritoriu disputat istoric intre indigeni baltici si cavaleri teutoni. Prin sec.XIII, dupa crestinizare a urmat o germanizare, minoritatile fiind poloni si lituanieni. In 1466 Regat Polonez si in 1525 Prusie Ducala. Cu Tratatul de la Versailles (1919) acest teritoriu a fost impartit: Prusia de W revine Poloniei, Prusia de E capata o „exclava” (Kaliningrad) in Germania si restul revine Lituaniei.
  Si acuma a inceput WWII. Lituania a fost invadata de rusi (1940-1941), apoi de germani (1941-1944) si iar de rusi (1944-1999).
  There was no significant violent resistance directed against the Nazis originating from the Lithuanian society. The majority of anti-Nazi resistance in Lithuania came from the Polish partisans
  During World War II, Lithuania was occupied by the Soviet Union (1940–1941), Nazi Germany (1941–1944), and the Soviet Union again in 1944. Resistance during this period took many forms. Significant parts of the resistance were formed by Polish and Soviet forces, some of which fought with Lithuanian collaborators.
  Nazi-sponsored Lithuanian units, primarily the Lithuanian Secret Police, were active in the region and assisted the Germans in repressing the Polish population. In the autumn of 1943, the Armia Krajowa began retaliatory operations against the Lithuanian units and killed hundreds of mostly Lithuanian policemen and other collaborators during the first half of 1944.
  Glinciszki massacre refers to a mass murder that occurred on 20 June 1944 in the village of Glitiškės (Polish: Glinciszki). In the massacre, thirty-seven mostly Polish villagers including women and children were killed by Nazi subordinated Lithuanian Security Policeretaliating for the death of

  Răspunde
   
 • tree4me
  Aprilie 30, 2014 la ora 09:16

  four policemen. The Dubingiai massacre was the mass murder of between 20 and 27 Lithuanian civilians in the town of Dubingiai (Dubinki) on 23 June 1944, by a unit of the Armia Krajowa, a Polish resistance group, in a reprisal action for the Glinciszki (Glitiškės) massacre of 20 June.
  The Holocaust in Lithuania can be divided into three stages: mass executions (June–December 1941), ghetto period (1942 – March 1943), and final liquidation (April 1943 – July 1944). Before the Holocaust, Lithuania was home to about 210,000[22] or 250,000[23] Jews .
  The Soviet Union reoccupied Lithuania as part of the Baltic Offensive in 1944, Lithuanian partisans, known as the Forest Brothers, began guerrilla warfare against the Soviet forces as soon as the front passed over them in 1944, and continued an armed struggle until 1953. A declaration of independence in 1949 that would ultimately be signed into law by the independent Republic of Lithuania in 1999.
  Adica lituanienii au fost in permanenta contra rusilor, a polonezilor, a bielorusilor, a estonilor si a latvienilor. Masacrele au fost reciproce intre lituanieni si polonezi. Tot ce au facut lituanienii a fost o rezistenta pasiva contra Germaniei si activa contra Rusiei.
  Estimates of population loss stand at 25% for Estonia, 30% for Latvia, and 15% for Lithuania. War and occupation deaths have been estimated at 81,000 in Estonia,[39] 180,000 in Latvia, and 250,000 in Lithuania. These include the Soviet deportations in 1941, the German deportations, and Holocaust victims.
  Deci populatia Lituaniei fusese la vremea aceia cam 1.7 milioane. Astazi (2012) este cam de aproape 3 milioane.
  Dupa razboi, rusii au pastrat Kaliningrad, Polonia a primit Waemian si Lituania a primit Blajeda. Toate astea din Prusia de E. Deci Polonia si lituania au crescut (Lituania continuind sa faca parte din URSS, ca Estonia, Latvia si Belorusia.
  Holocaust (in ebraica = soah, catastrofa; in idis = orban, distrugere) inseamna asasinare in masa, genocid si initial era folosit in cazul evreilor. Ulterior s-a extins si asupra prizonierilor de razboi rusi si polonezi, a tiganilor (romani), a homosexualilor si … atit. La sfirsitul razboiului s-a estimat ca ar fi vorba de 11 milioane de victime ale holocaustului.
  Nu degeaba fac acest rezumat. Vreau sa realizati minciunile pe care aceasta doamna (de 71 astazi si de 2 pe vremea aceia) este pusa sa le „marturiseasca” printre … psalmuri. Uite asa biserica s-a pretat la murdarii dealungul istoriei si credinta oamenilor s-a perimat. Nu o acuz pe doamna … prea mult, ci pe cei care au pus-o sa faca o asemenea mirsavie si pe cei care publica aceasta mirsavie. Vad ca acest post de radio a fost prima data instalat la Sibiu, in 1994 (89.4 Mhz), pe urma s-a extins si in alte orase ale Romaniei.
  Traducatoarea Cristina Tudor, de la Universitate Emanuel din Oradea (integritate si excelenta, cu grad ridicat de incredere) , se ocupa in general de lucruri frumoase (de la filozofie de buzunar pina la autopsia cuplului), atunci de ce oare mai pune de la ea cind traduce? Aaa, interpreteaza sau traduce din memorie. Nici ea nu-i de acuzat – ce nu face omul pentru un … pum de dolari in plus.

  Răspunde
   
 • tree4me
  Aprilie 30, 2014 la ora 09:16

  Numai pentru ca sunt teribil de suparat de cum se face istoria, de cum sunt manipulati oamenii si totul pentru o noua varsare de singe. Suntem ocupati cu … coruptii si nu realizam cum de fapt se incearca sa fim impinsi la un macel. Sigur, absolut sigur, nu va fi nici un macel. Dar nu datorita celor din spatele nostru ci a celor din fata noastra.
  Inainte sa punctez citeva din perlele acestui audio, as dori sa reamintesc ca sunt roman si imi vreau toata Bucovina si Basarabia inapoi. Stiu ca ele au fost prada de razboi – romanii au trecut Siretul, ce credeau ca nemtii au sa le dea Ukraina? La fel Lituania, practic a luptat contra rusilor tot razboiul, ce vroiau? Belorusia, Latvia, Estonia, poate chiar Stalingradul. Ce tie nu-ti place altuia nu face.
  Rusii nu vor ataca Ucraina. N-au nevoie. Cine doreste asa ceva poate sa dea din buze. Eu nu vreau razboi si nu sunt singurul. Suntem prea multi care sa ne opunem. Asta este.
  11:45 rusii au exilat in Siberia 50,000 de oameni in 1944 (traducatoare zice 1945)
  12:50 nemtii au inrolat cu forta cetatenii din orasul ei si au vrut si pe tatal ei, dar acesta le spune nemtilor ca el face parte din armata Domnului, si scapa (??! mai sa fie)
  21:40 in 1944 rusii bombardau orasul lor si atunci au iesit din casa gata de plecare, in strada s-au intilnit cu „vechi prigonitori” (astia nu mai erau rusi, atunci cine??) care s-au asociat cu ei la drum
  21:50 trec un cimp de citeva sute de metri spre o padure (spre rusi, se apropiau de front); trebuie sa mentionez ca mergeau in sir indian si Domnul i-a scapat de toate bombele, chiar si alea care cadeau pe ei se opreau pe umbrela (?!!)
  25:30 au vazut soldati morti si unul rupt de o grenada, pe un cal (mortii erau rusi, erau pe teritoriul rusesc)
  30:00 dupa 4 zile nu mai aveau provizii, si totul era inghetat (numai ei nu, nici n-a spus ca era frig si trebuiau sa se incalzeasca), dar au stat ascunsi (unde?intr-o ferma ruseasca intr-o pivnita plina cu cartofi) 22 de zile si fratele ei de 15 ani gasea cite o piine in fiecare zi, sa le ajunga la toti (dar nu s-a intrebat cine o pune mereu in acelasi loc, inca erau pe teritoriu rusesc)
  31:50 Domnul i-a spus tatalui ei „nu mai mergeti spre E, intorceti-va spre W” (?!) , asa au facut si au ajuns la o alta padure (de data asta nu i-a mai bombardat nimeni); aici era o statie feroviara si o tabara de concentrare nazista (nimeni nu i-a intrebat nimic, ba dincontra), i-a pus pe tren spre Baltica sa ia vaporasul spre Germania: ca vin invadatorii rusi din urma (?!! ce grijulii erau nemtii cu ei)
  35:10 invadatorii bombardau dar vaporasul lor nu l-au vazut, era praf si au ajuns in alta tabara nazista unde au dus-o bine mersi
  40:00 nemtii i-au luat pe toti peste 15 ani sa-i trimeata pe front; si pe fratele ei, dar tatal ei s-a apropiat de fratele ei si i-a „soptit”: Domnul a spus ca tu trebuie sa ramii cu mine, vino inapoi – si asa au facut,

  Răspunde
   
 • tree4me
  Aprilie 30, 2014 la ora 09:15

  42:35 un maior nazist lituanian l-a intrebat pe tata daca are permisul SPECIAL pentru cota de alimente din oraselul lor, si l-a gasit intr-o sacosa (!!? cu ce se ocupa tatal ei de a primit un asemenea permis), cert este ca cine ii injura pina acuma, s-a oferit „ce pot face pentru dvs?” (sa dea dracii ca asta-i mare dracovenie), dar i-a pus pe alt tren si au ajuns in alta tabara nazista in Cehoslovacia – aici de bine ce le-a mers s-au imbolnavit cu totii; de aici nu mai stie nici ea dar au ajuns in alta tabara (tot nazista) numai ca aici au stat la un loc cu toti … necredinciosii (eh, mai e si bine, mai e si rau) dar acuma se zvoneste ca Hitler a murit si intra rusii in Cehoslovacia (asta s-a intimplat cind au intrat rusii in Berlin, am uitat erau numai zvonuri, dar si astea sunt interesant de remarcat – se stia deja ca va muri)
  51:00 au stat nitel in alta ferma pe care din pacate proprietarul (care i-a primit din mila probabil) a trebuit sa o cedeze … comunistilor; dar s-au prins ca toata lumea vorbeste ceha si rusa si s-au dat pe brazda – ei si inca o familie au devenit crestini RUSI – stiau ei ce stiau: se formase un pluton de executie, ori lucrati ori va impuscam (dar astia nu erau rusi, cine Dumnezeu erau?), cert este ca soldatii astia nu au mai avut timp de executie si s-au imbulzit in camioane, dar tot au mai ramas citiva (fraieri, sa-i prinda rusii); comandantul rus i-a spus tatalui sa spuna numai o vorba si-i impusca pe „capitalisti”, dar tatal s-a rugat de comandant sa nu impuste pe nimeni (pe bune, mi-a amortit mina de atitea cruci)
  58:00 ce ne facem daca pleaca rusii? si atunci soldatii (rusi) le-au spus ca este o alta tabara, nu departe unde vor fi tratati mai bine si a pleca liberi acolo (?!)
  1:00:00 acolo, doamna (fetita de nici 2 ani, adica cea care marturiseste acuma) s-a imbolnavit ca nu mai avea nici tonus muscular (precoce, rau de tot!) si tatal a obtinut de la un doctor (rus, dar nu mentinam ca nu pentru asta dam interviu) o stampila ca sa-si amine imbarcarea in tren spre Ucraina (la toti li se spunea ca pleaca acasa – deci erau ucraineni, poate printre ei si plutonul de executie), si uite asa au scapat de „holocaustul ucrainean”
  0:25 n-am inteles de unde a stiut ca la frontiera (care din ele? a cea ucraineana, bine bine, dar care?) toata lumea a fost data jos la aer si impuscati; tot timpul si doamna si traducatoarea au tinut mortis ca in tren erau 11 milioane de oameni (de 2 sau de 3 ori s-a repetat asta), pina la urma traducatoarea n-a mai putut si a tradus 11,000 (apreciind ca reusesti sa indesi intr-un vagon 100 de oameni si tot ai nevoie de 110 vagoane, sa dea dracii, asta nu este un tren, sunt cel putin 11 – de unde ai atitea trenuri si de unde ai intr-o singura tabara 11,000 de oameni?); in orice caz doamna este martora oculara
  In final, din tabara ruseasca (unde au ramas ca doctorul rus le-a dat stampila) au ajuns in Germania de unde abia in 1949 o biserica americana i-a sponsorizat (pe ei ca erau singurii bisericosi, sau informatori) sia ajuns in USA – Philadelphia, la 6 ani. Si aici a crescut mare si s-a casatorit cu un… sot care a devenit misionar cu experienta care a descoperit ca in China sunt 100,000 de crestini.
  „Dumnezeu intervine miraculos …”, asa incepe cartea ei ” Oamenii lui Dumnezeu”. No comment.

  Răspunde
   
 • Rita
  Aprilie 30, 2014 la ora 08:40

  D-le Moise ,
  Am auzit la emisiunea dumneavoastra ca romanul nu vrea sa se deplaseze de la locul lui de „bastina ” …ca sa munceasca in alta parte .Dar nu-i adevarat pentru ca au plecat destui cetateni din tara asta ca sa lucreze in folosul italienilor, spaniolilor , englezilor , cehilor …si lista poate continua .Iar ca sa te muti intr-o alta localitate a Romaniei pentru un Job trebuie ca la acel nou Job sa castigi suficient ca sa-ti poti plati macar chiria, intretinerea , hrana .Faceti socoteala dumneavoastra(ca stiti mai bine aceste costuri ) ca sa vedeti cat ar trebui sa fie salariul minim. In nici un caz cu 75-85 ron nu te descurci sa faci acest pas.

  Răspunde
   
 • valentin
  Aprilie 25, 2014 la ora 20:03

  Draga Moise inca un comentariu fata de cel de ieri.

  1. Despre primarie
  –––––––––––-
  Am mai vazut asemenea josnicie pe vremea CDR in `99 . vedeti ca journalist nu pricepeti toate subtilitatile marlaniei.
  Am o intrebare de ce a fost nevoie de modificarea leagii cand oricum primarul putea sa delege sarcinile si pana acum????
  –––???
  Foarte simplu pana acum acest lucru se facea cu ajutorul consilierilor locali care intelegeau mai multe si nu o facea direct Primarul. Astfel prin modificarea legii Primarul face cam ce vrea el direct. Cauza este alianta rupta USL deoarece multe localitati aveau majoritatea USL.

  Este o legenda ca primarul trebui sa semneze orice, erau delegate atributiile prin hotarare de consilu local deci Primarul nu trebuia sa verifice ajutoare de incalzire si alte minciuni.
  –––––
  In schimb acum Primarul poate delega oricui doreste atributiile si portarului daca doreste. Scopul este foarte clar, delegarea unor sarcini colegilor incomozi din PNL mai ales a raspunderi penale obligand pe cel care primeste sarcinile sa plece realizand ca totul este un joc murder lasand locuri libere membrilor PSD.

  ––––––
  Este falsa idea ca si Primarul raspunde si eventual se va demonstra un traffic de influenta sau alte miciuni. Vor fi numiti oameni incompetent special sa faca treaba murdara si indeajuns de inconstienti sa accepte pentru un „punmn de dolari” si 2 cartabosi.

  REZULTATUL -> primari bogati administratie si mai incompetent
  –––––––––––––––
  2. razboi in UCRAINA –
  din pacate imbecilitatea guvernantilor nu realizeaza gravitatea. Romania o sa fie in fata unui val de refugiati. Romani din UCRAINA vor fugi in Romania pt a scapa de incorporare si de razboi, acestia nu vor dori sa lupte intr-un razboi ucrainian rus. La fel si polonezi din Ucraina si alte minoritati. Oricum privind incapacitatea lui Ponta de a rezolva problemele si prostia cu rezervisti a lui Basescu ROMANIA o sa fie ca de obicei un teatru sinistru.
  –––––––––––––
  Referitor la imbecilitatea lui Basescu cu rezervisti sa-mi explice si mie cineva cum o sa-i aduca din Spania pe romani??? Ii ia cu arcanul la oaste???
  Mai mult o sa avem o multime de renuntari la cetatenie.
  Einstein avea dreptate universul este nemarginit asemeni prostiei politicienilor romani de aceea propun ca sa fie mobilizati rezervisti unguri aia de la JOBIK.
  INCULTURA, PROSTIA SI INCOMPETENTA AJUNSE LA PUTERE NASTE POLITICIENI ROMANI.

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Aprilie 29, 2014 la ora 14:52

   @Valentin.Inainte de a scrie despre imbecilitatea lui Basescu te poti informa ce sunt aia rezervisti.Nu e nevoie sa-i aduca cu arcanul pentru ca vin singuri cind primesc ordin scris.Problema e ca odata ce si-au gasit acolo un rost acestia au pierderi directe in caz ca trebuie sa vina in tara la mobilizare si aceste pierderi trebuiesc cumva compensate de catre Stat.Basescu stie ce vorbeste si nu cred ca renunta nimeni la cetatenia romana asa usor si pentru atita lucru.Afara de asta nici un alt stat nu se grabeste sa-ti ofere alta.
   Probabil in cazul lui Nastase va face exceptie dar dupa ce-si termina mandatul de la Jilava,insa singurul stat asa de marinimos cred ca ar fi doar Statul Rus.La unii chiar e prevazut in ,,contract”asa ceva totodata cu ,,iesirea pe cos”…

   Răspunde
    
 • Stelian
  Aprilie 25, 2014 la ora 16:10

  Cand ai timp te rog asculta o frumoasa marturie a unei lituanience, ca sa vezi cum Dumnezeu poarta de grija copiilor Lui, chiar si pe timp de razboi.

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Aprilie 26, 2014 la ora 01:19

   Wow! Credeam ca vei sterge postarea mea cu linkul de youtube. M-ai uimit! Dar si mai uimit as fi daca ai fi ascultat-o.

   Răspunde
    
  2. Stelian
   Aprilie 26, 2014 la ora 02:43

   Dar este bine sa ascultam ce inseamna razboiul, poate invatam sa apreciem pacea pe care o avem. NU spun ca ar trebui sa le acceptam coruptia si tot ce fac guvernantii nostrii astazi, dar putem fi mai multumitori pentru tot ce avem chiar si cand avem asa putin. Se poate si mai rau. Zic doar ca putem lua exemplu de la Moise care critica mereu greselile guvernantilor, dar o face cu argumente, cu cifre si intr-un mod frumos si decent. Moise eu nu stiu ce spune constitutia, dar sunt curios, in caz de razboi, un razboi in care sa fim implicati, se mai organizeaza alegeri? Ma refer la cele prezidentiale, care bat la usa. Ma rog si sper ca Dumnezeu sa ne mai binecuvinteze cu pace multi ani, dar El stie cel mai bine ce face si de ce face.

   Răspunde
    
   1. tree4me
    Aprilie 29, 2014 la ora 06:49

    Domnu Stelian, nu am ascultat linkul, este cam lung si nu pot acuma, dar promit sa-l ascult. Despre razboi, fiti linistit – n-o sa fie. Iar alegerile pot sa-si urmeze cursul oricum. In situatii de stare de razboi, conducerea poate fi preluata de armata. Aveti pe altcineva?

    Răspunde
     
 • Stelian
  Aprilie 25, 2014 la ora 15:26

  Moise nu este exclus ca Dumnezeu sa ingaduie un nou razboi mondial. Dupa cum stii din Vechiul Testament, tot asa proceda si cand evreii uitatu de El. Multi din cei ce rad de mine ca nu stiu prea multa gramatica, nu se vor mai lega de orice virgula si vor asculta Cuvantul Domnului. Valorile se vor reseta. Prea facem acum emisiuni despre asistatii social, daca ar trebui sa voteze sau nu. Cred ca ei ar fi primii care s-ar jertfi pentru tara, fiind cei ce au cel mai putin de pierdut. Acum e simplu sa-mi dai ignore mereu, dar cand iti voi explica tactici si tehnici de razboi si cum sa utilizezi o arma, nu cred ca o vei mai face.

  Răspunde
   
 • alex
  Aprilie 25, 2014 la ora 12:18

  in legatura cu taxele reduse…am auzit ca si cele de Inscriere in Registrul comertului vor sa fie scoase…eu ca un angajat al Registrului informez ca sunt de 220 lei pentru PFA si 700 lei pentru SRL…adica cea mai mare taxa si sursa de venit a Registrului…ceea ce cz greu poate fi crezut ca va disparea

  Răspunde
   
 • mti
  Aprilie 25, 2014 la ora 12:12

  erau 2 de Rostov pe Don si nici un Mariopol, port la mare 😀 In rest sunt bine venite analizele tale la situatia din Ukraina 😉

  Răspunde
   
 • Vasile Săcăleanu
  Aprilie 25, 2014 la ora 10:26

  Dacă tot nu mai este loc în grilă pentru emisiunea ta Moise , eu zic să faci și tu o emisiune ca cei de la PRO TV , ”După 20 de ani , ” adică o singură dată pe săptămîna , astfel nu ar mai fi nevoie să te scuzi pentru pauze și să anunți în permanență că nu se face emisiune din diferite motive….

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Aprilie 25, 2014 la ora 17:27

   Oricum e tare daca reuseste sa-si plateasca angajatii din 4-5 emisiuni in 3 saptamani. Si cu salarii bunicele. Super tare!

   Răspunde
    
   1. Om bun
    Aprilie 30, 2014 la ora 13:53

    Pai sa vezi cat de buna era zana (Marin Andreea) care incasa pe emisiune 15 000 E.

    Răspunde
     
 • Mircea
  Aprilie 25, 2014 la ora 10:19

  Chestia cu primarii care nu mai raspund de ce se intampla: sa vedem si partea buna, cel care va fi tras la raspundere se va gandi de doua ori inainte sa semneze si foarte probabil, nu va accepta sa semneze „ca primarul”, pentru ca acum isi asuma raspunderea. Asta inseamna ca primarul nu va mai reusi sa isi faca treburile atat de usor cum o facea pana acum, cand el suta, el dadea cu capul. Legea ar trebui sa-i puna pe ganduri pe toti cei care au de fapt „puterea” intr-o institutie, adica angajatii. Primarul este o persoana care vine si pleaca, angajatul ramane ani de zile daca vrea si isi face treaba cum trebuie.

  Cu taxele parafiscale..nu doar ca enerveaza, dar sunt si gandite cu..spatele. Nu se pot plati la ghiseul respectiv, trebuie facute drumuri suplimentare, nu se pot plati online. De fapt, nu ar trebui sa existe, care este logica ca un om sa plateasca pentru un certificat de nastere, copilul ala ramane „neinmatriculat” daca nu se plateste? Sau se merge pe ideea ca de fericire parintii platesc orice? Ne facem probleme singuri, in loc sa mergem pe ideea „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”.

  Cu masinile abandonate: vorbim de taxa de MEDIU, nu de taxa auto, deci ar trebui ca cei care au masini si vor sa renunte la ele sa o poata face FARA sa fie conditionati de achizitia unei masini noi. Eu de ex vreau sa renunt la masina mea dar nu pot sa imi iau masina noua pentru ca nu am bani de cumparat, nu pot vinde masina veche pt ca nu o cumpara nimeni, si o tin degeaba pt ca nu o mai pot folosi. Normal ar fi fost ca pentru cei in aceasta situatie sa fie cumparate aceste masini sa zicem la jumatate din valoarea voucherului. Ar fi castigat si statul si cetateanul.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase