Nici socialismul nu se clădește pe burta goală

de Moise Guran

Așa-mi place socialismul nostru de stat și de partid… el este cel mai socialism din lume… Ține cu poporul, mărește pensii, salarii, taxează benzina drăcușorului mic burghez și îi alungă pe capitaliștii veroși care vor să ne fure țara, pe care, se știe, ne-o furăm noi înșine de nu ne ajunge.

Problema socialismului românesc e că nu știe să fie socialism pe mai puțini bani, mai ales când sunt atâtea burdihane de hrănit Iar politrucul socialist de partid și de stat, cel care luptă cu imperialismul occidental și dă cu talent vina pe FMI pentru orice i se întâmplă rău țărișoarei noastre, n-ar putea fi, mă-nțelegi, socialist fără câteva mii sau zeci de mii de euro pe lună luate de la statul român.

Probabil ca să n-ajungă de râsul copiilor cum a pățit președintele Băsescu care se voia moșier dar n-avea cum să se încadreze la o rată de șase mii de euro pe lună, guvernul le dă zecilor sau poate sutelor de prepuși prin adunările generale ale companiilor de stat niște indemnizații de ședință uriașe.

Îmi amintesc că acum 20 de ani, în zorii democrației românești, am mâncat o pâine ca jurnalist demascând ce oameni politici sunt în consiliile de administrație ale unor întreprinderi de stat și câți bani duceau acasă. Rușinoși ca fetele mari, la fel ca și acum, pe atunci politicienii își dădeau oficial salarii de mizerie ca să nu-i scuipe poporul, dar din AGA de la întreprinderea X luau fiecare bani cu sacul. Între timp, cele mai multe firme de stat au dat faliment iar cele rămase sunt vai de capul lor, dar politicienii nu și-au pierdut obiceiurile, chiar dacă și le-au mai sofisticat.

Acum nici măcar nu mai merg în AGA sau în CA ci își pun acolo niște oameni puțin cunoscuți, specialiști cică, specialiști de la scara blocului despre care se bănuiește că împart zecile de mii de euro cu protectorii sau cu partidele care îi trimit acolo. Și pentru că în 2010 aceste indemnizații de ședință fuseseră limitate la 1% din salariul directorului general, pentru că n-ai ce să mai împarți dacă iei doar 50-100 de lei de la o ședință, chiar dacă se fac și patru pe lună, guvernul Ponta le-a majorat de 25 de ori. Faceți dumneavoastră calculele ca să vedeți cam cum câți bani se ține socialismul nostru înfometat.
UPDATE: Gandul publica lista exacta a beneficiarilor deciziei guvernului Ponta
http://www.gandul.info/politica/cadoul-usl-pentru-clientii-politici-din-companiile-de-stat-lista-oamenilor-de-partid-ale-caror-salarii-vor-creste-si-de-25-de-ori-11624816

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

46 răspunsuri la Nici socialismul nu se clădește pe burta goală

 • Gigel
  Noiembrie 19, 2013 la ora 19:47

  Moise, zi-le la aia dl TVR sa isi aranjeze grala in asa fel ca tu LUNi, MARTi, MiERCURi, sa ai emisiunea BiZiDAY la ora 22:30 pe emisie! da-o naibii de treaba; formatul biziday s-a restrans ca nu mai e o ora, nu mai e zilnic, nu mai e 3 zile pe saptamana, e variabil, ba 2 zile, ba 1, ba deloc, ce balarie e asta??? NU MA INTERESEAZA MECIURI, SIMPOZIOANE, FESTIVALE, RECLAME DE DUPA EMISIUNI, EVENTURI, etc, si alte balarii. vor sa faca chestia asta, au TVR 2, TVR NEWS, TVR HD, etc. EU, VREAU, BIZIDAY, LUNI, MARTI, MIERCURI ! CLAR??? sa priceapa si aia de la TVR ! sau daca nu chiar si VINERI. a si sa faceti cumva sa fie si in a doua zii reluare, ca a doua zi in loc sa te bage te tine Moise, in reluare, au numa’ balarii. chiar te rog sa printezi de cateva ori commentul asta si sa il dai prin TVR pe unde trebuie, sau sa le trimiti pe mail celor responsabile de deciziile astea. DA??? asa, sper sa se rezolve. ! bfta.!

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Noiembrie 19, 2013 la ora 19:34

  buna seara la toata lumea –
  am mai citat-o per bloig dar e üprea aproape de tema :
  una dupa mine dinhj cele mmkai mari personalitati poloitice Europeene de dupa ww2 doman baroneasa Margret Thatcher bunul Dumnezeu sao hodineasca in pace avgea o vorba mare da mare dee tot:citez :
  Socialismul este o treaba minunata atita timp cit exista cineva care sa il poata finanta:MAre dreptatea aveaq:HAi sane uitam la trecutul istoriei Romaneii :Dupa WW2 tovii bolsevici au luat fabricutele patronilor (CA exemplu bijuteria de fabricuta de nmedicamente WAnderer elvetiana la care au lucrta parintiui mei adoptivi nationalizata in 47 -numitav apoi Tableta si dusa de ripa prin anii 70 prin faptul ca masinile au ajuns la uzura fizica si nu a mai fost investit in tehnica noua !!!!) ,le-au facut pulbere in 3 decenii si apoi prin grandomanie de mari investitii in mari combinate inghititoare de supra energie au dus tara de ripa pina in 89 cind mai faceam si FOAMEA.CA sanu mai comentam DEZRADACINAREA bietilor tarani cu repercursiuni pe toate planurile pina asatazi.Adica a reusit acel zis socialism de fapt in Romania cel putin aprozar de partid de Floreasca sa faca dintr-o tara de oameni normali o tara de ceea ce se vede si astazi si nu mai trebuie comentat -o tara cu cetateni -Omul de tip nou!!!!????aduceti-va aminte de sloganurile dinsilor prin anii 60-70 ca nu era sedinta de partid in care CEaussecuu sa nu fie super aplaudat cind comenta de formarea OMULUI DE TIP NOU!!!!

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 19, 2013 la ora 20:05

   Danut, cind ii boscorodesti pe cei dinainte de 1989, a faci bine. La fel si cind ii boscorodesti pe cei de dupa 1989. De ce n-o faci in acelasi timp, ca sa intelegem ca vrei un viitor, nici ca aia si nici ca astia? Fara sa mai pomenesc ca cei de la Grivita nu au sarit nici ei de dragul comunistilor – poate comunistii au prin tramvaiul cu ei. Despre investitii in tehnologie noua, o sa mai vorbim despre virltelnitele astea de vint care pina nu s-or vinde toate cite sunt deja, nici dracu nu le mai modernizeaza – vre-un talimb trebuie sa le plateasca si pe astea. Cind ai amintit de dezradacinati, te-ai referit si la „capsunari” sau numai la alde tine si de mine?

   Răspunde
    
 • Constantin
  Noiembrie 19, 2013 la ora 19:18

  „Nici socialismul nu se clădește pe burta goală” _ Marele Salt Inainte a lasat in urma intre 18.000.000 si 45.000.000 (nimeni nu va sti precis vreodata) de cetateni carora NU le-a mai fost foame. Restul de 654.159.000 au mers cu burtile lipite de spinare mai departe spre socialism.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 19, 2013 la ora 19:48

   In mod sigur ce vine dupa capitalism trebuie sa se numeasca altfel. Doar n-o sa se… salteze inapoi. De cifre nu ma pot pronunta, nu din cauza de poluare ci din motive… naturale.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Noiembrie 21, 2013 la ora 20:55

    Uneori se intampla sa postati comentarii care au coerenta logica. Cei aflati in „Lumea noua” sunt mai putin interesati de locuri de pe alte continente, preocuparea lor fiind mai degraba pentru bunastarea republicilor masonice sau bilderbergice in care traiesc. „Marele Salt Inainte” s-a numit genocidul organizat de ilustrul edificator al socialismului chinez sub idealul maret al colectivizarii si industrializarii. Foametea care a fost provocata de inteleptele sale fapte au facut sa crape de inanitie aproximativ 7% din populatia tarii. Ceilalti au rezistat. Evident, epoca de faurire a socialismului cuprinsa intre anii 1958 si 1960 a fost stearsa din istoria oficiala, ipocrizia fiind si atunci la fel de mare precum este acum la dl. Ponta. Sau, cum ii place sa-si spuna domnia sa, Ché.

    Răspunde
     
 • sanduCu
  Noiembrie 19, 2013 la ora 18:05

  De fapt, din tot ce are TVR, ma intereseaza Telejurnalul si emisiunea lui Moise. Nu atit pentru „noutati” cit pentru procesul sau modul de perceperea lor de catre populatie. Observ, chiar similitudini intre Romania si America. La canadieni, de exemplu, cind nimeresc pe diverse bloguri, rar se vede vre-un interes deosebit pentru ce se intimpla, international sau chiar numai national. Cind un premier a folosit banul public sa-si construiasca citiva zeci de km de sosea la vila lui – neh; cind s-a intrat in Libia sau s-a incercat la fel cu Siria – nici; acuma cind primarul de Toronto se drogheaza si afirma in public ca are suficient sex oral acasa – iarasi nimic deosebit sau macar „exciting”. In America, insa, gasesti reactii din diferite nivele sociale, comentari si justificari, comparatii – adica este o comunicare populara, virulenta as zice, dat fiind ca duce chiar la productia de filme „la comanda”. Cineva este sensibilizat de ceea ce se spune sau de numarul celor care spun? Iesirea in strada nu este capabila sa nasca asemenea reactii. Deci daca spui ce gindesti inseamna ca poti sa si faci ceea ce gindesti. Cu criza asta (care nu s-a terminat, nici macar un pic) si cu Obamacare, s-au rascolit multe: wallstreet, politica externa, asasinate – lucruri care s-au stiut asa cum sunt, in cercuri mai mult sau mai putin restrinse. Ca ceva se coace la ei, nici o indoiala – se vede din faptul ca sunt luati in serios. Administratia s-a retras in tara, pe americani nu-i mai intereseaza ce se intimpla inafara. Au scos si un film, produs acum citeva luni – „Asasinarea lui Kennedy”, si n-au mai asteptat sa-l puna pe ecrane (probabil ca nimeni nici nu s-ar duce sa-l vada), l-au trintit pe micul ecran (cind am mai vazut un film atit de proaspat la televizor?). Ma rog, ca Oswald acuma este rus venit sa spioneze America si desi urmarit de FBI (de ce nu de CIA sau servicii mai performante?), reuseste sa-l asasineze pe presedinte (care era pentru ameliorarea tensiunilor internationale) – deci atit de rapid a trebuit sa fie facut filmul, ca nici nu mai contau detaliile.
  In Romania, este drept, nu s-au facut filme despre activitatea suburbana a lui Basescu sau Ponta, sa aflam si noi cite ceva despre Udrea, de exemplu, dar percepem reactii in activitatea TVR (Moise ori este confuz ori nu vrea sa fie decis, asa ca nu ma pronunt) si la acestea ma voi referi in continuare, numai la citeva. Stiim ca televiziunea este un canal de informare nepartinitor (la emisiunea „Rau si bine” prezentatorul nepartinitor o demonstreaza: „daca nu incetezi acuma, i-ti tai microfonul!”) si n-ar fi trebuit sa fie banuita. Daca politic o mai scalda cind cu unii cind cu altii, cind este vorba de poporul roman, o da ca nuca in perete.
  = romanul reclama fiscalitatea ridicata si trecerea sub pragul saraciei – TVR face reclama, in Telejurnal, pentru bilete cu ocazia sarbatorilor de iarna;
  = romanul ameninta cu greva fiscala – TVR da solutii, in „Distractis show”, ca taxele pot fi platite cu ajutorul rudelor plecate in strainatate;
  = romanul se zbate pentru supravietuire – TVR conclude, in reportaje cu romani din strainatate (pe alese) sau cu invitati la diverse emisiuni, ca mentalitatea de pomanagiu a romanului trebuie schimbata:
  = romanul boicoteaza (functie de posibilitati) produsele alimentare de import – TVR demonstreaza, in „Intrebari si raspunsuri”, prostia romanului care nu intelege ca ce se importa este verificat si sanatos (nu e organic, e altceva dar care ramine ne-expirat pe tot parcursul transportului si expunerea in rafturi), pe cind produsele locale nehigienice si neverificate (dar cu care si vorbitorii au crescut pina acuma – citi dintre ei au 20 sau 30 de ani?) sunt un mare pericol.
  Si m-am referit numai la citeva aspecte care lezeaza direct demnitatea de om a romanului, a poporului care plateste (inca) abonamentul la TVR (care, cind cu protestele anti-proiect, si-a pus jandarmi de jur-imprejurul televiziunii) – va titiie fundul, stimati TVR? De cind va uitati numai in sus, ati uitat ca veniti de jos – as-i romanul, n-ai ce-i face, …

  Răspunde
   
 • george
  Noiembrie 19, 2013 la ora 16:04

  de data asta ai dreptate 100% cu aprecierile; no comment; de asta e bine sa dispara statul din economie ca e bun doar de muls; eu as fi mult mai drastic as privatiza si sanatatea si partial si invatamantul s-ar schimba mult mentalitatea pomanagiului de roman

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Noiembrie 19, 2013 la ora 15:29

  In 2015 se asteapta o inversare a cimpului magnetic solar, ceea ce implica riscul unei furtuni geomagnetice al carei impact financiar s-ar estima la doua trilioane de dollari si o revenire care ar dura 4-10 ani (pot fi distrusi sateliti: GPS, comunicatii, navigatia aeriana).

  Răspunde
   
 • vlabo
  Noiembrie 19, 2013 la ora 14:00

  Draga Moise ,
  in legatura cu emisiunea de la Europa FM am niste observatii :

  1. ce rost are controlul la CEC daca Ponta a spus deja ca il schimba pe Ghetea
  2. un control al BNR ,procuratura etc sa se faca dar comisie parlamentara……….miroase a vendetta ,vesnica vendetta!
  3.pe mine personal ma afecteaza posibile turbulente ale CEC -bank si imi fac deja probleme si stau sa vad ce e de facut

  4.nu stim sigur cum a fost cu telefonul lui Basescu la Chitoiu,oricum a fost prezentat intr-un mod care nu ii face cinste lui Chitoiu ,ca de la Ponta nu am asteptari ,face si mai si ceea ce reclama el la Basescu Ghetea e un om serios e pacat sa-l terfeleasca niste politruci
  5.Azi ai dus discutia spre ideea ca terenul a fost supraevaluat la cumparare deci ne putem gandi la o spalare de bani ,sau …ce ?
  6 cred ca e intelept sa fim mai calmi si sper din tot sufletul sa nu ma dezamagesti ca atunci chiar nu ma mai uit la tv deloc !!!!!
  7. basescu facea bine sa stea pe fundul lui Asta e si cu draga si cu mandra nu merge

  Răspunde
   
  1. vlad
   Noiembrie 19, 2013 la ora 16:26

   clar e supraevaluat terenul. Sau suma vehiculata e una falsa.

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    Noiembrie 19, 2013 la ora 18:08

    sau banii sunt „falsi” si nu mai conteaza..

    Răspunde
     
 • Silviu
  Noiembrie 19, 2013 la ora 11:56

  Domnule Guran, acum citva timp v-ati facut probleme despre posibilitatea de a pierde spatiul publicitar in TVR (multumita SRS-ului). O sugestie: pastrati spatiul publicitar intr-o emisiune pe internet. Numele dumneavoastra are greutate. Sau, alternativ, televiziune de apartament gen Diaconescu (desi comparatia este nedreapta in ceea ce va priveste) ar avea din punctul meu de vedere succes. Fireste, sunt trei aspecte dificile ale situatiei: pe internet accesul va fi limitat; fara TVR emisiunea nu va patrunde oriunde; si, in sfirsti, nu sunt in tema cu problemele de logistica ale emisiunii, dar banuiesc ca, in afara unui trust, fie el si TVR, posibilitatea de efectuare a emisiunii va fi sever limitata. Daca insa veti fi pus vreodata cu spatele la zid, as sugera sa luati in calcul si aceste optiuni.
  O zi buna in continuare.

  Răspunde
   
 • Ion
  Noiembrie 19, 2013 la ora 10:26

  Moare Ponta Liderul USL…. Stiindu-se ca a fost Prim-ministru si in consecinta ca are bani, atat cei din Rai cat si cei din Iad il vroiau!
  – Unde vrei sa mergi, il intreba portarul?
  – Pai nu stiu, sa vad cum este … raspunde acesta.
  Si, ca atare, portarul il duce sa vada Raiul: o gramada de oameni se plimbau printr-o poienita frumoasa, din rauri curgea miere, batranii jucau sah, etc.
  Cand ajunge in iad: o gramada de fete dansau in bikini, faceau streaptease, barbatii jucau carti si …..
  Vazand una ca asta,Ponta decide:
  – Aici vreau sa-mi petrec eternitatea!
  Nici nu apuca sa rosteasca bine cuvintele ca se si repede la el Aghiuta si-l arunca intr-un cazan cu smoala ….
  – Pai ce-i asta, unde-s fetele, bautura ….? intreaba acesta disperat.
  – Eeeee, aia era „campania electorala”! veni raspunsul.

  Răspunde
   
 • Ion
  Noiembrie 19, 2013 la ora 10:19

  vicorii piturca si ponta au rezultate = 0. demisia !

  Răspunde
   
 • Poligraful
  Noiembrie 19, 2013 la ora 10:13

  stiti ca in 1989 a fost lovitura de stat romanii au fost ucisi la comanda kremlinului iliescu vinovat pentru sangele varsat

  Răspunde
   
 • cristina
  Noiembrie 19, 2013 la ora 09:29

  Stii ca ceausescu ,in ultima faza a nebuniei lui scosase conceptul de SSMD(adica societate socialista multilateral dezvoltata)AM LUAT 9 LA EXAMENUL DE STIINTE POLITICE DE ATUNCI.crede ma ca bag mana in foc ,in spatele lor sta tot TATUCU ILIESCU.era de atunci convins de valorile socialismului multilateral dezvoltat…a si afirmat o in spatiul public pe vremea cand era la putere…

  Răspunde
   
 • Decebalu
  Noiembrie 19, 2013 la ora 08:59

  cati romani sunt in guvernul romaniei ? nu au nimic in comun cu neamul romanesc priviti la boturile lor tiganesti evreesti maghiare ….

  Răspunde
   
 • Sorin
  Noiembrie 18, 2013 la ora 23:30

  Cred ca TVR-ul cauta sa te izgoneasca, ca prea iti muta emisiunea, sau o anuleaza pt meciuri…sau gale; cred ca te vom vedea la alte tv sau online, ori pe telefoane

  Răspunde
   
 • marius22
  Noiembrie 18, 2013 la ora 23:21

  (Moise)- Buna ziua Marian!
  (Marian)- Buna ziua,
  (Moise)- Va ascult…

  in loc de: Te ascult.

  Răspunde
   
 • marius22
  Noiembrie 18, 2013 la ora 23:19

  Din lipsa de emisiune ti-am ascultat emisiunea de la Europa FM cu autostrazile. Este prima data cand o ascut. Moise daca ii spui omului pe numele mic nu il mai lua cu DUMNEAVOASTRA. E stresant rau!!!

  Răspunde
   
 • Ash
  Noiembrie 18, 2013 la ora 22:55

  Guran! Unde eşti Guran?

  Răspunde
   
 • dan
  Noiembrie 18, 2013 la ora 22:52

  Moise,
  Mai apari in seara asta sau tragem pe dreapta ?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Noiembrie 18, 2013 la ora 22:50

  O sa vina o zi cind nu se va mai face politica, iar lumea se va apuca de treaba – de refacut economia.

  Răspunde
   
 • ion
  Noiembrie 18, 2013 la ora 22:37

  Azi nu mai aveti emisiune?

  Răspunde
   
  1. gabi
   Noiembrie 18, 2013 la ora 22:39

   emisiunea din seara asta unde e?

   Răspunde
    
  2. Moise
   Noiembrie 18, 2013 la ora 23:36

   Scuze! Am uitat sa postez si aici un anunt. Am spus la tv. TVR a programat pentru aceasta seara Gala premiilor APTR. Asa ca nu, n-am avut emisie. Avem maine insa, atunci cand toata lumea se va uita la meciul Romania – Grecia.

   Răspunde
    
   1. Victor Crin
    Noiembrie 19, 2013 la ora 08:57

    Crezi ca e un meci de vazut? Si Piturca face jocul samsarilor de fotbalisti.

    Răspunde
     
 • Moise
  Noiembrie 18, 2013 la ora 18:43

  Din pacate, in ultima perioada blogul nostru e asaltat de niste trolli. Eu ii sterg cand ajung la un calculator, dar va rog, nu le mai raspundeti. raman mesaje atarnate pe care nu le mai intelege nimeni.

  Răspunde
   
  1. designarti
   Noiembrie 19, 2013 la ora 03:17

   Nu știu ce înseamnă troli, însă bănuiesc că nu știu să folosească Captcha 🙂
   Mult succes cu blogul și cu mesajele tale, Moise! Ești un adevărat jurnalist. Dacă te saltă domnii de la TVR, nu-i problema, există alternative. Gura n-au cum să ți-o coasă, nici degetele să ți le rupă, decât, știu și eu, eventual să-și ia notițe și să învețe să guverneze o țară. Dacă ai face politică, te-aș vota prim-ministru secunda doi.
   Mulțumesc, Moise!

   Răspunde
    
  2. Constantin
   Noiembrie 19, 2013 la ora 19:04

   „Nu știu ce înseamnă troli” _ „[trolli sunt]…bătrâni, puternici însă cu o inteligență scăzută, fiind ființe ce mănâncă oameni și care se transformă în stană de piatră dacă sunt atinși de lumina soarelui…” (Sursa: Wikipedia). ***Nu ar fi oportun sprijinul unui administrator/moderator dedicat?

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    Noiembrie 19, 2013 la ora 19:23

    A nu se confunda cu trol, personaj din mitologia scandinavă.
    Un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți.
    Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot genera și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresa unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această „dezvăluire” publicului larg cu scopul de a defăima. Si mai departe…
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Troll
    Din engleza, troll, mai inseamna si a hoinari, a se rostogoli, a executa o corvoada.

    Răspunde
     
    1. Constantin
     Noiembrie 24, 2013 la ora 19:42

     „A nu se confunda” _ Ba a se confunda.

     Răspunde
      
     1. sanduCu
      Noiembrie 25, 2013 la ora 23:39

      ..si totusi Moise s-a referit la troll nu la trol..

       
   2. sorin1
    Noiembrie 28, 2013 la ora 08:51

    Si totusi inca se moare de inanitie cu cutitu’ -ntr-o mana si slana-n ailalta..(a se citi-cu netu-n fata).sa mai zic”in romania”? Sau, e pleonasm…

    Răspunde
     
 • mihaix
  Noiembrie 18, 2013 la ora 17:48

  Sunt multi in CA-uri, si la contracte, e foame mare, dupa ani de zile de stat in opozitie.
  Stati sa vedeti ce va fi si dupa asa zisa descentralizare. Pohta ce a pohtit Dragnea. Asta e visul lui dintotdeauna, sa fie sef pe mosie in Teleorman, sa nu ii mai zica nimeni nimic. Vorba sa, celebra data subalternilor: bai, tu stii cine sunt eu, zice totul.
  Asteptati sa vedeti, ca ce a fost sub iliescu si nastase, e nimic.

  Cazuri precum cu vicele de CJ din olt, care au ajusn in presa, or sa fie ingropate, la fel ca si afacerile, spagile.
  Totul o sa fie local.

  Ma mira ca au acceptat ca MAIul sa nu fie local, ca atunci era mafia completa. Va dati seama cum era daca aveau si control asupra politiei. Oricum procuratura si politia sunt in mafie cu ei, dar asa , macar daca e unul mai Catani, avea o sansa. De a ajunge ca Berbeceanu …..

  Răspunde
   
 • sorin
  Noiembrie 18, 2013 la ora 17:19

  proasta calitate a materialului uman nu poate construi nici capitalism nici socialism.
  d’aia sunt platiti dascalii asa cum sunt- sa nu cumva sa scoata la lumina copii mai presus decat rebuturile scoase cu mandrie la lumina de toate partidele… oare iliescu,nastase, antonescu, ponta, basescu, udrea, vadim, diaconescu n-au garantia expirata inca? ei nu ies din politica decat ingropati?

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 18, 2013 la ora 22:41

   varog nu-i ingropati ca se va gasi careva sa-i dezgroape, incinerati-i.

   Răspunde
    
 • Marian Androne
  Noiembrie 18, 2013 la ora 17:04

  Indemnizatia de sedinta va fi undeva la 3000 euro…ori 2 pe luna = 6000 euro!
  Ce fac in sedinte? Nimic, aproba, voteaza, etc. In maxim o ora.

  Cat munciti pentru 6000 euro, voi, ceilalti?

  Nasol…iar ati votat degeaba!

  Răspunde
   
  1. neantul valah
   Noiembrie 18, 2013 la ora 19:37

   Sa le spui asta celor care voteaza pentru USL ,nu sunt fan Basescu dar il respect pentru ca a incercat ceva ..vedem acum cu tinerii cum vor vota ca toata lumea si a pus sperantele in protestul anti rosia montana dar eu nu vad studentii

   Răspunde
    
 • Costin
  Noiembrie 18, 2013 la ora 17:01

  Propuneri simple pentru redresarea companiilor de stat:
  1. Limitarea salariului de baza la cel al ministrului care-l numeste in functie
  2. Bonusuri definite in lege, valabile pt toate companiile de stat si care sa tina cont de profit si/sau reducerea pierderilor, cifra de afaceri, evolutia actiunilor firmei, etc… orice om din mediu financiar poate da cateva criterii.
  Eu as prefera sa dam 5% din profit unui CEO si consilului de administratie daca firma face 1 miliard de euro profit (adica 50 de miliane), decat sa dam 1 milion pe an unora care fac 1 euro pierdere… nu mai vorbesc de cei care fac sute de milioane.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Noiembrie 18, 2013 la ora 17:00

  Cu ce l-a jignit pe presidente? faptul ca e penibil sa te dai mosier , cand tu oficial , de ochii lumii, nu ai bani fiind nu-i asa un bugetar cinstit. Si in realitate , la fel ca orice alt politician , gen Nastase stai pe purcoiul de bani si mai mult ai si „specialisti” vb lui Moise , care sa ii dea oricand bani fiicei tale. Sunt satul de mentalitatea romaneasca cu soacra mare om de afaceri , baiatul mare geniu financiar sau politic cand taticul e cine e-vezi si cazul hrebenciuc sau eba alt geniu politic. Ce e mai rau , e ca eu sunt convins ca basescu nu a cerut creditul ci ca acesti specialisti au facut: sefu sefu era sa aveti o scama doar ca sa se faca utili. O alta meteahna oribila pe care o tot vad in politic dar si in privat. e greu cu coloana asta vertebrala la fostii comunsti si odraslele lor. ps azi l-am auzit iar pe iliescu alt comunstoid cu mentalitate si limbaj de lemn si iar m-am ingrozit de cine ne conduce tara de 20 de ani. Astia in afara sa fure si sa ne prosteasca pt afacerile lor mai stiu si altceva ? e un articol f tare in ZF despre maturizarea clasei oamenilor de afaceri si stagnarea celei politice , care nu a invatat nimic din crize si democratie.Doar pile cumetrii lins in dorsala si cum sa isi ascunda averile.

  Răspunde
   
 • TiberiuC
  Noiembrie 18, 2013 la ora 16:57

  pai e logic ceea ce spui Moise. Eu personal, nici daca de exemplu mi s-ar oferi un post de senator/deputat/ministru (si fara sa fiu ales) nu as accepta pe salariul de 4500Ron ^^. Pe bune acuma…Sa fac performanta pe 4500Ron ?!?! Sa am raspunderea a 20000000 oameni pentru 1000E, nu mersi.

  Răspunde
   
  1. taciturn
   Noiembrie 18, 2013 la ora 22:26

   Insfarsit un om sarac si cinstit :))

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase